Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Köszi a helpet.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Intelnél no stepping. Legalábbis semmire sem lehet belõle következtetni. Q6600 nem éri meg 70-80k-ért. Mert: szinte képtelenség 3.4-re húzni (kompival tolják 3.6 környékén), nagyon melegszik (léghûtéssel kvázi kizárt a tuning), egyszerûen szar konstrukció, vmit ki kellett izzadniuk, azt ez lett, dehát szar no. Egy jól pörgõ E6420-at, vagy az én király E6600-omat ordenáré baromság lenne becserélni egy Q6600-ra, még ha 50-ért adják is, mivel még a 2 magból is nagyon keveset profitálnak a mai progik, hát még a 4-bõl... Ha vki most áll proci vásárlás elõtt, akkor érdemes várni júli 22-ig ("Intel price cut"), mivel sok marha meg akar majd szabadulni a 6400, 6600-jától, hogy vmi furcsa indíttatásból Quadot vegyen, így ezeket jó áron be lehet majd szerezni. Én biztosan kihagyom ezeket a kezdetleges quadokat, és megnézem mit mutat jövõre a Yorkfield (8 mag, 16MB L2 cache).

6420 vs. 6600 mindössze egy plusz szorzó. Igaz ugyanakkor, hogy több 6600 megy 4GHz-en, mint 6420, de átlag júzer átlag tuningjánál ez tök mindegy. A 6420 az alacsonyabb szorzóval ugyanazon a CPU frekin egy 965-ös chipsettel a magasabb FSB miatt több sávszélt kap, ami extra jó a 965-nek, szal optimális. Ugyanakkor a 6600-at 965-ben hajtani 9-es szorzón lassabb, mert az alacsonyabb FSB alacsonyabb sávszélt jelent, ezért hajtják a tuningerek a 6600-ukat 965-ben 8-as szorzón. Persze ekkor már semmi sem különbözteti meg egy 6420-tól.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Hali.Olyat szeretnék csinállni, hogy a win xp ben hogyan lehetne megcsinálni az hogy a PL: a dokumentumok mappát ami a c meghajtón van át irányítani a d meghajtómra és mondjuk a képek mappát is a d particiómra mert ott vannak a képeim?elõre is köszike

Ha nagyon szét szeretnéd szedni, akkor XP TweakUI telepítés (XP PowerToys) ha elég ha magát a Dokumentumok mappát átirányítod, akkor meg jobb gomb / tulajdonságok / mappa átirányírátása.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
itt most a E6420 115font, az E6600 142, a Q6600 meg 235.

ha felezodik a negymagos, vagy legalabbis 6600 korul lesz az ara, akkor megeri azt venni, nem?

amugy mikor varhato ez az arzuhanas?

6420 es 6600 kozott van olyan kulonbseg, amit eszre is lehet venni amugy? van benne plusz egy szorzo, ennyit tudok, de attol meg mind a kettot fel lehet huzni 3.5 gigara.

vagy itt is majd szivok a steppinggel, mint az optival?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nemtom mér várják egyesek, nem lesz túl nagy durranás szentem. A Q6600 féláron lesz kapható. 253 dollár. Ezt sok értelmes júzer úgy fordítja, hogy 50k lesz. Namost a 253 dollár 1000 darabos rendelés esetén, nagyker áron értendõ. Szal, amire ideér hozzánk oan 80 lesz. Ami persz még így is jó ár, Na, de bumm, kinek kell Q6600? Nem húzható, melegszik, mint atom (feszt emelve még vízzel se nagyon tudják megfogni), és még csak ki sem használod. Emiatt persze lejjebb megy az E6600, ami végülis jó annak, aki még nem vett E6420-at vagy E6320-at, cserélni ezeket nem érdemes E6600-ra, mert az újabbak elég szarul húzhatók. Aztán jönnek az új procik, E4500 és E4400 2.2 és 2.0GHz-es órajellel, 800-as QPB-vel, Allendale maggal, aztán a marketingprocik E6540, 6550, 6750, 6850 1333-as FSB-vel, 7-8-9-es szorzókkal, Conroe maggal. Értelmük nem sok van, hiszen ugyanaz a 4MB L2 cache-es mag van bennük, mindössze alapból 333-as FSB-n mennek, amit eddig is szinte minden proci tudott (E6300-tól fölfele), ellenben, ha a lapod nem támogatja a magasabb default FSB-t, akkor vagy lapot cserélsz, vagy reménykedsz, hogy van hozzá megfelelõ új BIOS. A felsõ házban meg persze ott lesznek az új QX-ek 200k fölötti áron.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
aha. akkor e6420, meg egy ilyen P35C-DS3R, meg egy par Crucial Ballistix DDR2-6400

ezt igy kb. lehet jovo heten meg is veszem.

volt valami szo a C2D-k arcsokkeneserol iden nyaron amugy. azzal mi van?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
DDR2-t és DDR3-at is kezel. P35 nem rossz, DDR3-mal 965-nél picit jobb, DDR2-vel kb. egál, szal 975-öt még mindig nem sikerült behozni, majd talán az X38-nak, persze ott már csak DDR3, és azt már nem is tesztelik mással csak C2Q-al.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Hali.Olyat szeretnék csinállni, hogy a win xp ben hogyan lehetne megcsinálni az hogy a PL: a dokumentumok mappát ami a c meghajtón van át irányítani a d meghajtómra és mondjuk a képek mappát is a d particiómra mert ott vannak a képeim?elõre is köszike

Megoldható, nemrég írták a pcworldben, de mi értelme?
Nálam is, és szerintem mindenkinél, máshol vannak. Csinálsz egy mappát neki és oda mentesz/másolsz, ennyi.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

tam: vehetsz P5KC-t, az kombó lap.

miazhogy kombo lap? mennyire jok ezek a P35-os csipes Asusok?

G33, G35 az nem jo nekem?

Ez egy GA P35C-DS3R

Feltöltött kép

ott a northbridge-n az a pici hutoborda az vajon befer a videokartyam ala? mert a mostani asusomon nem igen... le kellett szedni a venti tetejet, amugy tul magas volt.

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

SvD

SvD

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

Tudtok nekem ajánlani vmi frankó videómegosztó linket? Nem ilyen videa-s és hasonlókra lenne szükségem, hanem ahonnan le lehet tölteni az általam feltöltött videót!

-rapidshare.com (ez jo nagyon..ide regota van elofizetesem is..nem is olyan veszesen draga..ha elo vagy fizetve akkor tuti nem torlodik soha amit feltszel..amugy meg a tobbi kondicio le van irva a lapon)

-www.zshare.net
-depositfiles.com/en

hirtelen ennyi, ezek "szimpla" megoszto siteok..szal ide rakhatsz ami jolesik, nem csak videot..de van meg ezeken kivul vagy 100 masik is...(ha nem 1000)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Tudtok nekem ajánlani vmi frankó videómegosztó linket? Nem ilyen videa-s és hasonlókra lenne szükségem, hanem ahonnan le lehet tölteni az általam feltöltött videót!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
tam: vehetsz P5KC-t, az kombó lap.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Tud valaki egy olyan programot, amivel a gépem internet forgalmát tudom figyelni? Gugli 1000 mindenfélét dob ki, dehogy abból mi mi, azt nem tudom.
Ha ingyenes és install nélküli lenne az lenne a legtutibb.

Aktuális civil

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
most vettem egy ujsagot, abban a GA P35 DS3R-os giga osszesitesben lealazta a P5B-E plus-t, [86% vs 80] de leginkabb azert mert tobb ficsort tud, pusztan sebessegben az Asus meg mindig jobb. Es arszinten kb ugyanaz. Akarok en 1300-as memot? meg DDR3-at? nekem ez a futureproof maszlag nem kell, semmi se az. vista nem kell, sli/cf nem kell, wifi nem kell, 10 sata port nem kell...

ellenben a P5B tud 540es fsb-t. na az valami :)

van olyan, hogy P5B plus, [E nelkul], annak is a DLX fele fekete nyakja van, ha tudnam, hogy tud adni 2.2v-ot a ramoknak, mar vennem is... ki kene deriteni hogy mizu

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

azt hogy ? az enyém simán 75 fölött szokott dolgozni -csak ott szoktam lelõni az állandó riasztás miatt az asus szoftvert.....

mondjuk most hogy kivettem az iróasztla szekrénybõl az asztsl tetejére igy 48-50 fokon mükõdik...

egyszerûen ott megadja magát...ezt elkerülendõ levegõsebb helyre tettem.
azóta minden szép és gyors.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vegyél giga lapot.
komolyan nem hülyéskedem
p5b 1*pci-e bug, cl4 bug, magas vdrop terhelés alatt...
vegyél gigát.
az uj p35-öset pl, nem is drága.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

speedfan.. amúgy a
Prescott procim 60 fokig van hitelesítve odáig bírta,majd a levegõhiány miatt OFF. 20 perc pihi, majd 45 perc játék..(a gépighényesebbik fajtából)

edit: tamaska gyorsabb volt

azt hogy ? az enyém simán 75 fölött szokott dolgozni -csak ott szoktam lelõni az állandó riasztás miatt az asus szoftvert.....

mondjuk most hogy kivettem az iróasztla szekrénybõl az asztsl tetejére igy 48-50 fokon mükõdik...

hm

olvasgatok megint

azt irjak, hogy van uj Intel csipszet P35 vagymi, es tok jo es DDR3 es ilyenek. Varjak en egy ilyen lapra?

Lacley: attol fugg, hogy milyen az a proci. SpeedFan amugy irja, nem? meg az everest is

kaptam vmi hírlevelet én is, de nincs türelmem végigolvasni

"Három új P35-ös Asus alaplappal bõvült kínálatunk, illetve egy Vista-s 965-össel. A Bearlake kínálat egyelõre még nem tört be az olcsó alaplapok közé, de választhatunk jól felszerelt, és hihetetlenül jól felszerelt alaplapok között.

Elsõként szóljunk arról, hogy az Asus P5B Premium Vista Edition alaplapban mit is jelent a Vista. Egy kisméretû infra távirányítót, amivel megfabrikálhatjuk kedvenc alkalmazásainkat, és indíthatjuk távolról. Fontosabb, hogy egy kis színes LCD is van a csomagban, ami a gép felfüggesztett állapota mellet is kijelzi a pontos idõt, jött-e levelünk, milyen kinn az idõjárás, stb. A másodkijelzõ a Vista újítása volt, az Asus láthatóan igyekszik kihasználni a lehetõségeket.

Az új P35-ös lapok között a korábban már megénekelt P5K3-as DDR2-es verziója is megérkezett, a mindennel felszerelt P5K Deluxe/WIFI-AP, amire mint karácsonyfára a díszeket, úgy lehet aggatni a sok HDD-t. Szépszámú LAN csatlakozó, külsõ FireWire és External SATA, nem csoda, hogy PS/2-es egércsatlakozóra már nem maradt hely.

Még a legkisebb felszereltségû P5K-n is van gigabit lan, FireWire, és CrossFire támogatás.

Most szólnánk, hogy azt a trükköt senki se dobja be, hogy most vesz bele egy Celeront és késõbb valami komolyabbat, mert a P35-ös chip nem támogatja az 533-as FSB-t. A memória kompatibilitást viszont célszerû alaposan átrágni, mert a piacon kapható 1066-os DDR2-es memóriákon még van csiszolgatni való, nem véletlen, hogy a Kinston egyelõre a KVR kategóriában nem, csak HyperX-ben kínál ilyen memóriát.

Várhatóan hamarosan újabb verziók érkeznek, az Asus G33-as, és Q33-as lapjai napokon belül megjöhetnek, mint ahogy az MSI is hamarosan betolja a saját megoldásait.

Asus P5B Premium Vista Edition alaplap (s775) 42.900 Ft
Asus P5K Deluxe/WIFI-AP alaplap (s775) 45.800 Ft
Asus P5K alaplap (s775) 30.880 Ft"

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az egyik magom 36fok, a masik meg 37. idle. AMD opteron Dual Core 175

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Szerintetek mennyi alapjáraton és normál esetben egy 1,7 GHz-es proci hõmérséklete? Esetleg tudtok vmi windózos progit ajánlani, ami ezt figyeli?
Elõre is köszi!

speedfan.. amúgy a
Prescott procim 60 fokig van hitelesítve odáig bírta,majd a levegõhiány miatt OFF. 20 perc pihi, majd 45 perc játék..(a gépighényesebbik fajtából)

edit: tamaska gyorsabb volt