Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
perszehogy nincs ra szuksegem. ez sosem volt vitas. De AKAROM! :D

egyelore platformvaltas, azta vga valtas, es majd aztan vizesitek. ki tudja mikor. honapok mulva. egyelore csak olvasni akarok. a hwsw topik nemjo, mert tele van offolva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

roberto vagy akarki aki ugy erzi:

vizhutesrol kellene nekem valami jo leiras.

meg most nem aktualis a vasarlas, csak mire odajutok, hogy veszek valamit, addigra tudni akarom, hogy az a valami kell-e nekem vagy nem. Szal adok magamnak idot okosodni, hogy esszel tudjak vasarolni majd.

most ott jarok, hogy kell pumpa meg cso meg blokkok meg viz meg tartaly. meg ventilatorok is valahova. Ja radiator is. de ezer csoatmero van, nemtom melyik a jo. meg pumpateljesitmeny. meg mittodomen. Most nezegetem a Danger Den honlapjat, de tul sok a lom nembirom kiszurni, hogy mi micsoda.

vaze

nincs szükséged rá szerintem.
egy oka van a vizhûtésnak: ha csendet akarsz. az az egyetlen, amit nem lehet megvalositani levegõvel.
de egy korrekt levegõhûtés még mindig mérföldekkel olcsóbb, és tuningban sem marad el a viztõl sokkal (core2 esetében semmivel sem pl)

amugy hwsw vizhûtéses topicjait ajánlom átböngészésre. itthon fõleg 10/8 vagy 11/8 csövek mennek. annál kisebbet nem vennék, nagyobb meg felesleges.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
edit: megoldódott... :D
virtualdub powaa'

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha kikapcsolod a keyboard poweron functions-t BIOS-ban, akkor elvileg elalszik a kis pilács.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts
Hi!

Lehet, hogy láma kérdés: A billentyûzet "NumLock" visszajelzõ ledje akkor is világít, miután kikapcsoltam a gépet. Mitõl lehet ez? Gondot jelent, vagy nem annyira érdekes?

Elõre is köszi!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

...
A futó folyamatok közt több gyanús dolog is megy. Pl kiváncsi lennék, hogy mi a fene eszik meg folyamtosan 50-60 megát a memóriából folyamatosan. Jah, és a változatosság kedvéért ezt sem tudom leállítani. Ez a nortonnak vmi folyamata?
link
...

ezek a process-ek mint lsass.exe, csrss.exe és társai kellenek, de elõszeretettel alkalmazzák férgek álcázására is, nézd meg a könyvtárakat windows/system32 ben kell lenniük, bárhol máshol ugyanazzal a névvel féreg
Sei, soku Si.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

meg most nem aktualis a vasarlas, csak mire odajutok, hogy veszek valamit, addigra tudni akarom, hogy az a valami kell-e nekem vagy nem. Szal adok magamnak idot okosodni, hogy esszel tudjak vasarolni majd.

most ott jarok, hogy kell pumpa meg cso meg blokkok meg viz meg tartaly. meg ventilatorok is valahova. Ja radiator is. de ezer csoatmero van, nemtom melyik a jo. meg pumpateljesitmeny. meg mittodomen. Most nezegetem a Danger Den honlapjat, de tul sok a lom nembirom kiszurni, hogy mi micsoda.

vaze

link
Nem a legfrisebb, tavalyi, de szerintem arra amit akarsz tudni tökéletes.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
vízhûtés ügyben ha nem tévedek, akkor McPite a nagy tudor...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

vaze
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Nekem nem tunik semmi gyanusnak itt,
De lehet betoltodo driver vagy service , ami nem fut csak lockol file-okat
aminek a szulokonyvtara aztan nem torolheto. Ezeket egyszeruen a service nezokeben, vagy a my computer-bol elobukkano device driversben a (hidden devices bekapcsolasaval a menuben) a non plug n play ag alatt talalhato listabol lehet kiiktatni.

De ne felejtsd ha valamit nem tudsz gugli a baratod :D
Pl: Megnezheted/keresheted a rezidens programokat ,
vagy beirhatod a konkret side effektedet is es akar instant valaszt is
kaphatsz a problemadra.
Nem biztos hogy segit , de kiindulasi alapnak pl itt van EZ

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Nah. Hát feltettem Nortont, ez legalább talált vmit...Állandóan ablakokat dobál ki, hogy a Windows/Temp mappában downloader iletve dowloader.lop vírusokat talált. Azonban a fájlok pucolására képtelen, és törölni sem tudja õket.
A Symantec honlapja azt mondja, hogy ez a fajta trójai kis veszélyt jelent csak. Ehhez képest nem nagyon lehet lepucolni.
A futó folyamatok közt több gyanús dolog is megy. Pl kiváncsi lennék, hogy mi a fene eszik meg folyamtosan 50-60 megát a memóriából folyamatosan. Jah, és a változatosság kedvéért ezt sem tudom leállítani. Ez a nortonnak vmi folyamata?
link
Nod kilép ellenõrzés közben, Ad-aware befagy, Trojan-hunter nem talált semmi fontosat. Csak a norton hajlandó találni bármit, de csak látja, kezdeni nem tud vele semmit.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Szerintem valami fut es az lockolja, vagy rezidens driver van benne, vagy rootkit :P

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Van a Local settings/Applications data/Microsoft/messenger
mappa amihez nem tudok hozzáférni. Akármilyen programmal próbálom(sajátgép, total cmd, far manager, Nod32, Ad-Aware SE ) vagy lefagynak, megállnak, vagy azt az üzit küldik, hogy nincs jogosultságom hozzá.
Történt közben pár furi dolog a géppel, vírusra gyanakszom. De ezt a mappát sem törölni, sem ellenõrizni nem tudom. Mit tegyek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

De vegyük hozzá azt is, hogy a kombó lapok általában elmaradnak a chipset átlagos teljesítményétõl, az eddigi tapasztalatok szerint. A P35 lapokat meg általában DDR3-as modulokkal tesztelik, tehát nem ceteris paribus.

Ja, CS-im meg 980MHz-et mennek 3-3-3-4-be, jó? :D Igaz, WS-ben próbáltuk, nekem nincs kedvem modolni a deszkám.

nekem meg 3-3-3-6. igaz nem DDR2 :D

es csak J kepes a forumon ilyet irnio, hogy ceterisparibus. Ezt legutoljara analizis eloadason hallottam :love1:

egyelore levegovel fogok huteni, majd telen veszek egy GTS-t, es levizesitem az egesz hobelebancot.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
De vegyük hozzá azt is, hogy a kombó lapok általában elmaradnak a chipset átlagos teljesítményétõl, az eddigi tapasztalatok szerint. A P35 lapokat meg általában DDR3-as modulokkal tesztelik, tehát nem ceteris paribus.

Ja, CS-im meg 980MHz-et mennek 3-3-3-4-be, jó? :D Igaz, WS-ben próbáltuk, nekem nincs kedvem modolni a deszkám.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vettem én is egy pár pc2-8000 crucialt. 920mhz vigan megvan neki cl4-ben. nem rossz :) amugy a 6400-asokon (ballistix) is ugyanaz a micron d9 van, ha nem tévedek. (na jó, lehet, hogy nem a legütõsebb d9gmh, hanem egy régebbi d9dqt) - a sima (nem ballistix) 6400-ason is d9 van, csak egy kicsit lomhább d9gkx
540-es fsb meg felesleges. 7-es szorzónál (6300-as) az 3780mhz, amit egy 6300-as sem bir stabilan (most ugy tûnik az enyém még 3300-at sem tud stabilan)
ha 450 megvan, az már bõven elég. 6420-asnál (8-as szorzó) az éppen 3,6ghz. megsugom, nem fog annyit menni levegõvel ;)

és igen, a p35-ös giga még jobb, mint a 965-ös.

ezt venném most: 6420+gigap35+bármilyenram micrond9-cel.
ramlista: http://ramlist.ath.cx/ddr2/

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sziasztok! Keresek a neten egy olyan lapot, vagy akár letölthetõ progit, ami képes kilistázni a szintrajzokat a és b pontok között a magyar térképen. Leginkább Heves megye és környéke érdekelne. Tippek?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Tud valaki egy olyan programot, amivel a gépem internet forgalmát tudom figyelni? Gugli 1000 mindenfélét dob ki, dehogy abból mi mi, azt nem tudom.
Ha ingyenes és install nélküli lenne az lenne a legtutibb.

emlékeim szerint netlimiter képes rá. schönherzben ilyet használtak a vikesek, ha nekik bejött...;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Szentem nem sokkal jobb a P35, mint a 965, tehát váltani nem érdemes rá, ahogy írtam volt. Ellenben te a sötét oldalról jössz, szal más a tészta. Szal szentem akkó várd meg, amíg az árcsökkenés miatt lemegy a 6600-ok ára, és t*szd bele egy P35C-be a Crucial-okkal, azt heló. Egyébként jól menõ darabokat itthon 40k körül vesztegetnek használtba...

Írok neked "privit"... ^

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Intelnél no stepping. Legalábbis semmire sem lehet belõle következtetni. Q6600 nem éri meg 70-80k-ért. Mert: szinte képtelenség 3.4-re húzni (kompival tolják 3.6 környékén), nagyon melegszik (léghûtéssel kvázi kizárt a tuning), egyszerûen szar konstrukció, vmit ki kellett izzadniuk, azt ez lett, dehát szar no. Egy jól pörgõ E6420-at, vagy az én király E6600-omat ordenáré baromság lenne becserélni egy Q6600-ra, még ha 50-ért adják is, mivel még a 2 magból is nagyon keveset profitálnak a mai progik, hát még a 4-bõl... Ha vki most áll proci vásárlás elõtt, akkor érdemes várni júli 22-ig ("Intel price cut"), mivel sok marha meg akar majd szabadulni a 6400, 6600-jától, hogy vmi furcsa indíttatásból Quadot vegyen, így ezeket jó áron be lehet majd szerezni. Én biztosan kihagyom ezeket a kezdetleges quadokat, és megnézem mit mutat jövõre a Yorkfield (8 mag, 16MB L2 cache).

6420 vs. 6600 mindössze egy plusz szorzó. Igaz ugyanakkor, hogy több 6600 megy 4GHz-en, mint 6420, de átlag júzer átlag tuningjánál ez tök mindegy. A 6420 az alacsonyabb szorzóval ugyanazon a CPU frekin egy 965-ös chipsettel a magasabb FSB miatt több sávszélt kap, ami extra jó a 965-nek, szal optimális. Ugyanakkor a 6600-at 965-ben hajtani 9-es szorzón lassabb, mert az alacsonyabb FSB alacsonyabb sávszélt jelent, ezért hajtják a tuningerek a 6600-ukat 965-ben 8-as szorzón. Persze ekkor már semmi sem különbözteti meg egy 6420-tól.

aha

akkor varok. es ha sima 6400-at vennek? Amugy most tokre le lettem beszelve a 965-rol, mert mindenki azt mondja, hogy ez a P35-os giga a mindent vivo slager. szoval ahhoz a laphoz melyik proci a legjobb? idealis esetben persze en is 6600-t szeretnek, csak annak a mostani arat kicsit sokallom.

RAUH-Welt
B E G R I F F