Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2007. szeptember 15. - 22:55
1. nem az kérdeztem, hogy honnan rendeljek, hanem hogy milyet. szóval a kérdés még mindig áll, 250-300as SATA winyóból videóvágásra milyet? RAIDhoz nem értek, de két winyóra nincs $. lightscribeos satas dvd íróból jó a samsung?
2. videóból most épp családi analóg VHS kazikat digitalizálok-helyrepofozok, aztán csinálok belõlük szép lightscribeos dvdre menüs emlékeket.
Írta 2007. szeptember 15. - 20:17
Jah, és még egy kérdés közben...böngésztem a netet és igen jó árban láttam multifunkciós gépeket...ezek megérik a pénzüket? Vagy nem szabad multifunkciósat venni?:chin:
Attól függ melyikrõl van szó. Van ami megéri.
Canon-t és Epson-t ajánlanám.
Nekem egy epson DX4000 van, 12 volt akciósan, annyit röhögve megért. Szinenként cserélhetõ patronok vannak hozzá. És van hozzá utángyártott patron is olcsón. Ami még megéri az a Canon MP160
Írta 2007. szeptember 15. - 20:11
Kösz az eddigi és az ezután segítséget.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. szeptember 15. - 16:42
Írta 2007. szeptember 15. - 16:10
a nagyobbik nyomtato az olyann 26 volt a kisebbik 13 körül. a leglényegesbb különbség kettõ között az, hogy az drágábbikba 400ftért utángyártott, a másikba meg csak 3-4ezerért lehet eredeti patront venni. suli mellé vettem az ip4200at, a patron ára miatt sztem elég költséghatékony. illetve a 4200asnak van rendes papiradagoloja, tálcája amire nyomtat, jobban állithato be boritékokhoz, meg tud talán vmit cd-re is csinálni, tud nagyon gyorsan és ha kell éjszakai modban szinte hangtalanul dolgozni. bár lényegesen nagyobb mint az 1600-as.
http://www.gepbolt.h...32048&f=PRI&o=0
ahogy elnézem már 23körül komolyabb is van
edit: sztem az a nyomtato jo amikor csak tintapatront kell cserélni, a nyomtatos fejegységet nem.
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. szeptember 15. - 14:35
Semmi extra nem kell, nem irodai feladata lesz, csak otthon fogok vele nyomtatni. Olyan 80%-ban csak fekete-fehéren szövegeket, rajzokat, ilyesmi, 20%-ban meg esetleg képeket, egyebet. Simán csak sulihoz/saját használatra kell.
Milyen márkát érdemes keresgélni? HP? Canon? ???
Gondolom ilyen kategóriában csakis tintasugaras jöhet szóba...nem kell az ipari sebességû nyomtatás, de jó lenne ha nem lenne túl böszme nagy...mit ajánlotok?
Írta 2007. szeptember 15. - 12:45
http://sb2.info/flas...d-issue-solved/
Akinek P5KC lapja van 1066 memoriagonddal forduljon hozzam, lehet segithetek.
Írta 2007. szeptember 15. - 11:24
Kedves hölgy ismerõsöm számítógépén a netes videok (youtube, videa stb.) lejátszásánál fellépõ probléma orvoslására kellene valami megoldás. A probléma az, hogy nincs hang a videok alatt (sem firefox, sem explorer esetén). Elvileg az adobe flash player legújabb verziója is fel lett téve, eredmény nélkül. Minden más hang mûködik a gépen. Néztem a tálcán, valamint a videonézegetõ oldalakon is engedélyezve van minden hang, kellõ hangerõ stb.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Írta 2007. szeptember 14. - 00:14
Pedig ott kéne lennie. Az alapértelmezés az hogy dvd-rom(iso), és kettõvel alatta van a dvd-video.De nincs olyan opcijo a neroban, hogy video dvd keszites. pedig nekem az kellene. mit csinalok rosszul?
:help:
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2007. szeptember 13. - 23:52
Az nem DVDrip.DVD-t akarok irni neroval. Ilyen mappak vannak hogy Audio TS meg Video TS
tehat ez dvd rip ugyi?
Az csak valami fos DVD másolat.
A DVDRip az valamilyen codec-û avi-nál kezdõdik, és valamilyen x264 jellegû codec-û mov-vagy ilyesminél ér véget. Közben ac3. mp3, és egyéb hangbaszás codec-ek hangzanak el.
mplayer, VLC, és egyéb izék rakják helyre a világegyetemet.
Írta 2007. szeptember 13. - 23:33
tehat ez dvd rip ugyi?
nomost ha ki akarom irni neroval adat dvd-kent akkor kiirja, hogy ez igy nem jau, mert igy nem lesz lejacchato allapotban. Vagyis igen, csak gondolom az asztali dvd lejacco nem fogja felismerni, csak ha szmaitogepbe teszem, es valami VLC-vel betallozom. De nincs olyan opcijo a neroban, hogy video dvd keszites. pedig nekem az kellene. mit csinalok rosszul?
:help:
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. szeptember 13. - 22:46
Van egy ilyen: http://sportolnek.hu...?productID=2884
Drivert sehonnanse tudok kaparni hozzá, winfos meg nem ismeri fel, vagy vmi. 28-as hibakóddal leállitja az installt, mert nincs driver. Most akkor hogyantovább?
Írta 2007. szeptember 13. - 19:37
gianni mostanában ad papirt, de továbbra is hajlandó ujként eladni használtat, tudom, én is vettem ilyesmit. vagy ma pl a-datának hirdetett ramot, ami v-data....
sala: http://kac.duf.hu/~gyula/ajanlas.html
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. szeptember 13. - 19:05
Próbáld meg apránként megvenni, ha van rá lehetõséged.
Akiknél érdemes próbálkozni az Bandit, és Gianni.
mindkettõjüknek van a ProHardveren bazárja és nem utolsósorban megbízhatóak.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. szeptember 13. - 14:45
A Raid 0-nál nem az adatbiztoság a lényeg. Az ilyen szempontból a lehetõ legrosszabb választás
Viszont egy videó vágó gépnél - szerintem - nem az a legfontosabb.
A nyersanyag lementve, végeredmény lementve, csak a szerkesztési állapot van a gépen. Annyak meg gyorsnak kell lennie. Ennyi.
Jogos, benéztem...
Nekem mondjuk egy vinyoról ment a szerkesztés.
Nem volt szükségem raid-re. Így is szinte valós idõben írta az anyagot a timeline-rõl.
De a nyersanyagot beolvastam kazettáról a gépre, kellettt is a hely neki.
Írta 2007. szeptember 13. - 14:13
Viszont egy videó vágó gépnél - szerintem - nem az a legfontosabb.
A nyersanyag lementve, végeredmény lementve, csak a szerkesztési állapot van a gépen. Annyak meg gyorsnak kell lennie. Ennyi.
Írta 2007. szeptember 13. - 14:10
Akkor abba rakjál Raid 0-s vinyópárt. A videóvágáshoz jól jön az a plusz sebeség amit az nyújt...
És fõképp nem kapsz agyvérzést ha az egyik megadja magát. (jogos, ezt benéztem)
Mekkora, milyen filmeket vágsz?
Nekem is régi hóbortom a dolog, csak valahogy beleuntam.
Írta 2007. szeptember 13. - 14:05
Jorus:
nem jött össze a bizniszem, keresek továbbra is 60k konfigot
errõl vélemény?
http://prohardver.hu...mod=74&id=72809
2. konfigot néztem ki
Nincs benne videokártya (csak alaplapi integrált) , ha játszani is akarsz akkor +30k minimum
Én a helyedben a processzorral spórolnék, nekem 3800x2 van, 939-es foglalatú. És csak a csúcs játékoknak kellene esetleg erõsebb.
Szerintem 4000+ vagy max 4600+ os teljesen elég. Ezzel nyersz kb 20 000,-et amibõl egy közép-szar vga-t is lehet venni
Próbáld meg apránként megvenni, ha van rá lehetõséged.
Akiknél érdemes próbálkozni az Bandit, és Gianni.
mindkettõjüknek van a ProHardveren bazárja és nem utolsósorban megbízhatóak.
Írta 2007. szeptember 13. - 12:51
Akkor abba rakjál Raid 0-s vinyópárt. A videóvágáshoz jól jön az a plusz sebeség amit az nyújt...videóvágós gép készül, amibe:
Írta 2007. szeptember 13. - 12:34
nem jött össze a bizniszem, keresek továbbra is 60k konfigot
errõl vélemény?
http://prohardver.hu...mod=74&id=72809
2. konfigot néztem ki
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->