Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2007. September 18. - 17:35
nagyobb kepatlo ugyanolyan felbontassal, gondolom nagyobb pixelmeret, nem? az enyem valami 0.263 talan. de erre mar nem emlexem
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. September 18. - 13:25
Az alabb irtam kepmeret-felbontas aranyrol , de mivel nincs tapasztalatom ezert csak elmeletben. Szal abban az esetben mi a helyzet ha ugyanazon nativ felbontassal az egyik tft pl 49 cm-es a masik 51 atloban, ez milyen kulonbsegeket jelenthet van valakinek tapasztalata?
Posted 2007. September 18. - 12:49
utanhuzas nincs, filmek, jatekok remekul mennek, annyi az osszes hibaja, amit eddig talaltam, hogy full fekete kepnel bevilagit a negy sarok. De ha mar valami van a kepen, akkor ezt en nem veszem eszre. Persze lehet hogy ha melletennenk egy 5szor ennyibe kerulo iiyamat, akkor en is azt mondanam hogy ez egy lom
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. September 18. - 10:06
oké, vegyél tn panelest, biztos jó lesz, én meg nem értek hozzá. :wallbangeMondjuk azert a cikkiro elegge kepben van en vegigolvastam.
Mindenesetre neked kb annyira hihetek akkor mint a TH-nek hisz a te informacioid is ki tudja min alapul (a 215TW-hez semmi aranyt nem adtak meg , talan titkoljak?)
De akkor mar tenyleg csak az a kerdes, hogy vajon nem gaz-e megvenni egy S-PVA panelt sokkal tobbert ami ugyan szinhu(bb) de overshoot effektje lehet filmeknel vagy gyors mozgasoknal?
Te 1bkent hany TN - SPVA-t lattal hogy ilyen vegkovetkeztetest vontal le? Pl. lattad ezeket az ujakat is?
Mindegy meg kell nezni az a biztos, csak erre van realis esely hogy nem fog sikerulni.:S
olvass rendes teszteket. anand meg tom's kb testbike szinvonal
olvass behardware cikket, vagy prohardvert.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2007. September 18. - 09:47
amig a tn+film panelnél a betekintési szögeket 1:5 kontraszt mellett adják meg, addig a többinél a szabvány 1:10 kontraszt mellett. igy lehet a tn-nek 170, ami valójában (1:10 kontraszt mellett) kb 140-150, de ha láttál már tn panelt mûködni, akkor tudod, hogy kb 10 fok eltérés már más szineket eredményez (a betekintési szög nem jelenti automatikusan azt, hogy a kép amit látsz az szinhelyes is)
tomshardware-t olvasni meg hülyeség.
Mondjuk azert a cikkiro elegge kepben van en vegigolvastam.
Mindenesetre neked kb annyira hihetek akkor mint a TH-nek hisz a te informacioid is ki tudja min alapul (a 215TW-hez semmi aranyt nem adtak meg , talan titkoljak?)
De akkor mar tenyleg csak az a kerdes, hogy vajon nem gaz-e megvenni egy S-PVA panelt sokkal tobbert ami ugyan szinhu(bb) de overshoot effektje lehet filmeknel vagy gyors mozgasoknal?
Te 1bkent hany TN - SPVA-t lattal hogy ilyen vegkovetkeztetest vontal le? Pl. lattad ezeket az ujakat is?
Mindegy meg kell nezni az a biztos, csak erre van realis esely hogy nem fog sikerulni.:S
Posted 2007. September 18. - 09:28
amig a tn+film panelnél a betekintési szögeket 1:5 kontraszt mellett adják meg, addig a többinél a szabvány 1:10 kontraszt mellett. igy lehet a tn-nek 170, ami valójában (1:10 kontraszt mellett) kb 140-150, de ha láttál már tn panelt mûködni, akkor tudod, hogy kb 10 fok eltérés már más szineket eredményez (a betekintési szög nem jelenti automatikusan azt, hogy a kép amit látsz az szinhelyes is)Azonban a TN is sokat fejlodott mind szinben mind a betekintesi szog tekinteteben (lasd a 2x32BW tipusok 170 fokos szoget ami a SPVA 178-hoz kepest mar nem akkora kulonbseg, ha lehet hinni az adatoknak)
tomshardware-t olvasni meg hülyeség.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2007. September 17. - 18:33
Te most mirol irsz?
YK-rol szo sem volt , olyan nincs is a WD palettajan (gondolom elirtad)
Az YS az RE csalad tagja ami a raid edition jelolese.
Kicsit nehezen hiszem el hogy ezentul csak raid-ra kihegyezett vinyokat szallitananak.
Azt persze nem hogy egy adott modellbol hianycikk van.
Az YS egyebkent igen uj, ujabb. Sokkal tobb uzemorat bir es csendesebb is.
Viszont nem a sebesseg vagy az atvitel az erossege ,ami egy desktop usernek (aki max napkozben hasznalja par orat nem fulltime de akkor viszont rendesen) szempont lehet.
jaja, elírtam, elnézést..de ezek szerint az termékfeleleõs sme mtudja, hogy mirõl van szó, mert õ is YKt írt.
tehát azt mondod, hogy az YS winyók sem rosszak, de a hosszabb élettartamért és a csendért cserébe lassabb mûködésre kell számítanom? és ez az YS ez csak az RE-re vonatkozik, vagy sima WD winyóból is van YS? (a WD oldalán most a KS an fent a termékekenél..)
én igazából csak videózásra meg ilyen szerkesztéses dolgokra használnám, de ha mondjuk bentvagyok egy projektben, akkor gyakran 24/7 megy a gép és dolgozik, renderel, exportál, konvertál...a napi szintû dolgokra van másik gép.
mindegy, rendelek egy ilyen winyót (remélem ez jó választás szerintetek is) :
Western Digital 320GB 16MB cache SATA-II winchester 3év gar.
aztán lesz, ami lesz, különösképpen nincs sebességre kihegyezve a gép, nem a winyó lesz a szûk keresztmetszet. az ilyen winyók mellé adnak SATA meg tápkábelt, vagy azt még külön vennem kell?
Posted 2007. September 17. - 18:06
YK-rol szo sem volt , olyan nincs is a WD palettajan (gondolom elirtad)
Az YS az RE csalad tagja ami a raid edition jelolese.
Kicsit nehezen hiszem el hogy ezentul csak raid-ra kihegyezett vinyokat szallitananak.
Azt persze nem hogy egy adott modellbol hianycikk van.
Az YS egyebkent igen uj, ujabb. Sokkal tobb uzemorat bir es csendesebb is.
Viszont nem a sebesseg vagy az atvitel az erossege ,ami egy desktop usernek (aki max napkozben hasznalja par orat nem fulltime de akkor viszont rendesen) szempont lehet.
Posted 2007. September 17. - 17:17
Az Ön által keresett merevlemeznél a pontos típus beszerzésenként
változhat, tehát ezt elõre sajnos nem tudom megmondani.
Ez elmúlt szállítmányok azonban már általában az új fajta YK-s szériából
érkeztek, így valószínûsíthatõ, hogy a következõek is ebbõl lesznek.
namost akkor nem a KS az újfajta, hanem az YK, vagy mi?
Posted 2007. September 16. - 21:00
Az S-PVA-ra palyaztam en is korabban amik a szinhusegukkel remekelnek de kicsit gyengebb a valaszidejuk. Ezt az overdrive-al igyekszenek kompenzalni igy bizonyos modelleknel a filmnezes gazos lehet ahol kicsit "tulmukodik" ez a funkcio. A fekete kepuk sem annyira jo. De tenyleg osszesegeben eddig jobbnak volt mondhato.
Azonban a TN is sokat fejlodott mind szinben mind a betekintesi szog tekinteteben (lasd a 2x32BW tipusok 170 fokos szoget ami a SPVA 178-hoz kepest mar nem akkora kulonbseg, ha lehet hinni az adatoknak)
Egyszoval nemtom, valahol megnezni lenne jo az lenne a mervado, illetve ha valakinek lenne ilyenje, vagy teszt. asszem benezek mas forumra is, meg van egy kis idom eldonteni.
A 215TW nekem is tetszik viszont itt olvastam rola egysmast:
http://www.xbitlabs....rameters_7.html
meg itt is http://www.tomshardw...6/index-12.html
Posted 2007. September 16. - 20:56
ezért a 700 megát filet sokszor 40-50 megából rakja össze. gyakorlatilag fel van darabolva a file, ha bármelyik rart törlöd (.rarr, .r00 .r01 stb), akkor már nem tudod összeilleszteni õket, és nem kapod meg a végeredményt (maga a film, egyben). gyakorlatilag a .rar meghívja a .r00-kat, azokból "építkezik".
az sfv pedig az ellenõrzõfile, ha jól tudom. az ilyen folytatásos fileokat úgy lehet felismerni, hogy pl. winrarban általában egy kis "tovább"-szerû nyilacska van utána ( "->"), és nem csak egy .rar van, hanem ahogy te is írtad, .r01 stb...
ha kitömörítetted és megvan a nagy file maga, akkor a kicsiket már törölheted. ezután a filmet simán kiirod dvdre: a .isot vagy .bint "burn image"ként (képfile irása, vagy valami ilyesmi magyarban), a video_ts-t pedig mint video dvd.
Posted 2007. September 16. - 20:35
van egy csomo kicsi darabka, r00, r01 stb egeszen r92 -ig. Meg van egy .svf, meg egy .rar. Ha a rar-t kitomoritem, es ami benne van, azt betallozom DaemonToolsba, akkor meg tudom nezni a filmet. De akkor minek a tobbi 92darabka? azokat letorolhetem? hogy irom ki ezt az egesz hobelebancot DVD-re?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. September 16. - 20:17
Kösz a segítséget.
Posted 2007. September 16. - 18:42
nekem 20-as ViewSonic van, PVA paneles, es elegge meg vagyok vele elegedve. Na nem is volt olcso mikor vettem.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. September 16. - 16:47
4:3 -> 16:9 monitorfüggõ, ha jól tudom el lehet tüntetni a keretet kb. az összesnél de torzul a kép kicsit.
MMark és hasonló helyeken a monitorokat nehéz objektíven megítélni, nem tudjuk hogy milyen jelet kap, hány m-rõl, hogyan van beállítva a monitor, stb.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2007. September 16. - 16:16
Eslosorban az alabbiakrol:
Samsung
19" - 971P 1280x1024 4:3 6ms S-PVA ~87E Br.
20" - 2032BW 1680x1050 16:9 8ms TN+Film ~82E Br.
21" - 215TW 1680x1050 16:9 S-PVA ~110E Br.
22" - 2231BW 1680x1050 16:9 8ms TN+Film ~87E Br.
Ami a cel a fentebbiektol fuggetlenul:
Termeszetesen mindenfele felhasznalasi terulet, de kepeket nem retusalok azert
Nagy kepmeret , ami nem nativban se torzul annyira.
Lehetoleg gyors valaszido.
No input lag deaze jo a 215TW is ennek ellenere.
Szinhuseg (a felsoroltak elvileg mar mind eleg jok -sajnos csak elmeleti infok alapjan-, de ha valaki tobbet tud ne habozzon szolni)
Legfeljebb 100-110E
Sajna a 20 es a 22-es annyira uj hogy nincs rola meg teszt, de nagyon igeretesek annak ellenere hogy ezek a TN-ek170 fokosak es 8ms-esek.
Viszont a res-bol adodoan a 22-esnek nagyobbak lehetnek a kristalyai vagy annak kozei ami kicsit "durvabb" megjelenitest eredmenyezhet.
Ha valakinek vannak tapasztalatai a wide moncsik teren legyen akar TN vagy PVA-s TFT ossza mar meg legyenszives. Pl mi tortenik 4:3 keppel ha nem megy 16:9-be Fekete keret? Minden modell kezeli ezt stb.
A masik hol nezhetok meg a fentebbi tipusok (legalabb nehany) MMark ilyesmi?
Dave : Vinyora kerdezz ra en is YS-t kaptam KS helyett ami nem rossz de nekem nem az kellett
Posted 2007. September 16. - 16:14
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2007. September 16. - 16:12
WDbõl ahogy olvasgatok, a Raid Edition önmagában nem éri meg a pluszpénzt (250es RE ugyanannyi, mint a 320-as sima), csak RAIDben. 400-asra meg 500-asra sajna nincs $, ahogy a RAIDhez szükséges két winyóra sem.
egy 320 gigás 16 mega cache -es WD-t néztem ki végülis, de se ebolton, se gépbolton, se iponon nem találom ,hogy ezek KS-es winyók vagy nem. ezt honnan lehet tudni? írjak egy emailt, és kérdezzek rá?
ez az ipon amúgy korrekt bolt? eddig csak eboltról vásároltam, de most megtetszett ez az ipon is...
edit: ejj, akkor marad az ebolt...ot már intéztek korrektül garit, meg közel is van az offline boltjuk (), ha gond lenne.
Jorus: 8 giga ramot, ha nem tévedek, csak a 64 bites rendszerek tudnak kezelni. nekem meg nem az van. szóval amx 4 giga... a mostani gépemen sincs gond a RAM mennyiségével (1 giga 667-es ddr2 a netes gép, ez a mostani gép, a videós gépben meg 1 giga 800as van), ki tudom én várni azt a fél órát, amíg lerendereli/kiexportálja, ellenben a merevlemez tárkapacitás szûkös - sajnos csak egy 80-as SATA-s winyóm van, amibõl 30 giga a rendszerpartíció+ghost, az 50 giga meg eléggé sovány videóvágáshoz...de fel van írva a listára még legalább 1, de inkább 2*1 giga 800-as A-Data RAM.
Posted 2007. September 16. - 12:26
En meg sajna varok a vinyokra, de ph teszt szerint is erdemesebb KS-t venni
Gabe:
Szerintem a zip-et toltesd le vele amiben valoszinuleg lesz egy reg file.
Azt kicsomagoltatod es futtatod es kesz.
Posted 2007. September 15. - 22:57
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"