Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az abit ip35-e lapom is csinálja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem chipset, hanem lap-függõ a dolog. ASUS-ok, meg Gigák csinákolnak iet.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Új gép, új alaplap (sata-s), de a 2 winchester régi, eddig az egy IDE csatlakozóról ment az alap hdd és a dvd író, a másik hdd usb-s külsõ winchesterként üzemelt. Pár napja vettem egy sata-s dvd írót, így gondolván, hogy van egy IDE helyem, beszerelem a másik hdd-t is. De hiába van bedugva nem látja a gép. Ötlet ? Ezt is jumperelni kellene, mint az optikai meghajtókat ? Nincs rajta jumper (már ha az a mûanyag páros "dugó"-t hívják annak). Papírom nincs a hdd-hez, vagy mindegyiken ugyanott van a master/slave stb. kiosztás ? És, ha ez a másodlagos hdd akkor melyikre kellene jumperelnem ?

Más: a gép néha indításnál felpörög, aztán kikapcsol és 2 másodperc múlva megint elindul, ekkor már gond nélkül betölt. Ez baj, vagy normális a 2 magos processzoroknál ?

Köszönöm a segítséget.

p35 és 965p chipseteknél is igy megy: valami bios védelmi funkció, hogy egy pillanatra bekapcsol, majd ujraindul.
a másik kérdésedre nincs ötletem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
köszi!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Új gép, új alaplap (sata-s), de a 2 winchester régi, eddig az egy IDE csatlakozóról ment az alap hdd és a dvd író, a másik hdd usb-s külsõ winchesterként üzemelt. Pár napja vettem egy sata-s dvd írót, így gondolván, hogy van egy IDE helyem, beszerelem a másik hdd-t is. De hiába van bedugva nem látja a gép. Ötlet ? Ezt is jumperelni kellene, mint az optikai meghajtókat ? Nincs rajta jumper (már ha az a mûanyag páros "dugó"-t hívják annak). Papírom nincs a hdd-hez, vagy mindegyiken ugyanott van a master/slave stb. kiosztás ? És, ha ez a másodlagos hdd akkor melyikre kellene jumperelnem ?

Más: a gép néha indításnál felpörög, aztán kikapcsol és 2 másodperc múlva megint elindul, ekkor már gond nélkül betölt. Ez baj, vagy normális a 2 magos processzoroknál ?

Köszönöm a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem törlõdik a letöltési lista kilépéskor.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a sima dc-ben ha letöltésre kattintok, és azt a dolgot nem tölti le aznap, én meg kilépek.következõ belépésnél megpróbálja majd letölteni vagy elveszik ez az adat?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Normál esetben nem azt jelenti. A router tûzfalként funkcionál a külvilág felé és az ilyen megosztásos protokollokat nem szokta kiengedni az internetre. Explicit módon persze meg lehet adni, de nem ez jellemzõ felhasználás. Amíg két géped van odabent, és dróton vannak összekötve, biztonságban vagy. Ha ugyanezt wifi-n adod elõ, akkor bonyolódik a helyzet.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Lett router, rá lett szépen kötve a 2 gép. Csináltam a két masina közt egy kis hálózatot is, fájl és nyomtatómegosztással. Viszont egyetlen egyszer figyelmeztetett a rendszer, hogy biztosan ezt akarom-e, mert így bárki hozzáférhet. Ez nem azt jelenti, hogy akárki aki a netrõl beszabadul az belépjet a rendszerbe ugye? Vagy ha igen, hogy kell megcsinálni, hogy csak a két gép alkosson hálózatot?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Proci lesz az, mpeg4 dekódoláshoz kell egy kis kakaó.

Köszi mindenkinek a tippeket.

Csak azon gondolkodtam el, hogy pl a 3D tervezéskor is van, hogy ki-be zoomolás szaggat, de nem tudom, hogy épp mi miatt. Pedig annak a proginak (ProE) a hardverigénye egyáltalán nem magas.

Most egy 2500ös A64-m van, nvidia GeF 6600-al.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
amúgy tényleg hasznos. Bármilyen régi szaron elfut, amiben van CD meghajtó. Van is kiírva nekem egy, azzal szaladgálok ha bütykölni kell vhol vmit.
Meguntam az aláírásom....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

slax linux

USBrõl vagy CDrõl fut, még winyót sem igényel.

Köszöntem, nagyon hasznos!!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

http://www.ionatefilms.com/films.html
Itt van egy HD film.
És ha elindítom, szaggatva játsza a QT, a proci 100%-on.
Ez azt jelenti, hogy a videókari gyenge, oder a proc?

1.6celeron, 256ram mellett kb. fél percenként volt egy leheletnyi akadás.
letöltöttem - HD verziót - nagyon gyönyörû képe van és úgy már egyáltalán nem szaggat

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Vagy akár lejátszó. mpeg4et Bsplayer szakadozva játsza le, VLC simán.

Aktuális civil

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Proci lesz az, mpeg4 dekódoláshoz kell egy kis kakaó.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
http://www.ionatefilms.com/films.html
Itt van egy HD film.
És ha elindítom, szaggatva játsza a QT, a proci 100%-on.
Ez azt jelenti, hogy a videókari gyenge, oder a proc?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
google sidebar rulez

nemtom mennyi memot fog le, de nagyon jol nez ki. :)

es szemelyreszabhato. nekem ora van, datum, idojaras, meg egy jegyzettomb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
google desktop install (az amúgy is nélkülözhetetlen) - sidebar, vagy hogy hívják - calendar widget

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
tegnap már kérdeztem üzenõfalon, de nem lettem beljebb...

egy olyan programot keresek, ami a windows háttéren csinál nekem egy kis naptárat, mondjuk egy hónaposat és be tudom írni a feljegyzéseket, hogy mikor mi a teendõ...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
slax linux

USBrõl vagy CDrõl fut, még winyót sem igényel.
Meguntam az aláírásom....