Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

van masod-gepem :)

abit kv8-pro
sempron 3000+ S754
256mega samsung ram [egyelore teszteles szempontjabol]
Abit Radeon 9250 AGP
Samsung dvd iro
valami gany tap
CoolerMaster haz

talalta haverom kidibva, vettem bele egy 256-os ramot, hogy meglassuk beindul-e. ha igen, veszek bele meg tobbet. a gyari hutot majd lecserelem egy AC freezerre, meg a tapot a regi 450es Chieftec-emre.

amig nem lesz kesz a jobbik konfig, addig remelem ezzel kihuzom

elég nájsz.
nem az, ami a tied volt és a nándi haverodé lett?
ha kell 256 mega ddr1 ram, szólj, van itt benn a cégnél asszem még.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

kozepkat
100
100+

http://prohardver.hu...e/bevezeto.html
http://prohardver.hu...o/bevezeto.html

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
van masod-gepem :)

abit kv8-pro
sempron 3000+ S754
256mega samsung ram [egyelore teszteles szempontjabol]
Abit Radeon 9250 AGP
Samsung dvd iro
valami gany tap
CoolerMaster haz

talalta haverom kidibva, vettem bele egy 256-os ramot, hogy meglassuk beindul-e. ha igen, veszek bele meg tobbet. a gyari hutot majd lecserelem egy AC freezerre, meg a tapot a regi 450es Chieftec-emre.

amig nem lesz kesz a jobbik konfig, addig remelem ezzel kihuzom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kozepkat
100
100+

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
lor: árkategóriát írj már légyszi:), mert lehet venni 60ért is szélesvásznú 22"-ost, meg 250ért is. :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
aham
szoval csak felbontasban van kulonbseg
maga a musorvetel tovabbra is vmi kutyu dolga.
ennek orulni fog kollega.

oszt akkor ajanljatok nekem vmi monitort
neha jatszom a gondolattal, hogy veszek vmi nagyobbat.
no jatek
net
cad szofferek /most is sima barmilyen paneles monitorom van/
video
ritkan tv /integralt tv tuneres az fika?/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Digitális tévézés:

1. mûholdas vétel (DVB-S): tányér -» mûholdvevõ -» rca/svideo/hdmi kimenet -» tv
2. földfelszini digitális sugárzás (DVB-T): antenna -» set top box (vevõ) -» rca/svideo/hdmi -» tv
3. digitális kábeltévé (DVB-C): kábelmodem (home gateway) -» set top box (vevõ) -» rca/svideo/hdmi kimenet -» tv
4. IPTV: adsl/vdsl/ethernet/kábel -» home gateway -» set top box -» rca/svideo/hdmi kimenet -» tv

Magyarul mindig van céleszköz a tv elõtt, ami elvégzi a dolgát, a tv csak megjelenít. A jövõben lehet, hogy ezek az eszközök mind bekerülnek a tv készülékekbe, hiszen csak 1-1 chiprõl van szó lényegében, de manapság még nem így van. Ergo nem érdemes erre lõni, addigra úgyis kukázol. Amire én lõnék az nem a "HD Ready", hanem a full HD, mert 90%-ban így érhetõk el az adások már ma is, ezért a kisebbik HD-vel csak a szenvedés lesz és nem fogja hozni az elvárt minõséget. A HD pedig itt kopogtat Magyarországon is.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
En inkabb a masodik kerdesre valaszolnek
A tobbihez ilyenek vannak
http://www.ahrt.hu/h...v_digitalis.php
Meg ha belegondolsz akkor olyanok kozul erdemes nezelodni eleve, amik legalabb a kisebbik hd felbontast tudjak (ami itthon is lesz) az valami 1280 × 720 a nagyobbik 1920 × 1080

Tapasztalatom szerint a plazamanak egy picivel szebb a kepe viszont ez a kulonbseg ott jelentos ahol mar sokkal dragabb az lcd-tol (eleve a nagyobb meretben probalkoznak eladni ahol meg van esellye). Innentol kezdve rad van bizva. Egyetlen egy dologra kell figyelni LCD-nel hogy jol lehessen latni oldalrol vagy folulrol/alulrol ,attol fuggoen hol lesz elhelyezve. Ebben ugyanis gyengek ezek a kijelzok. Maskulonben minden mellettuk szol.
Azt is erdemes figyelembe venni vasarlas elott , hogy 1-2 even belul lehet hogy egesz mas technologiaju tv-k lesznek megfizetheto arban nagysagrendekkel jobb kepminoseggel. Szoval erdemes meggondolni mire adod ki a lovet.
Sztem csinalhatod ugyis hogy veszel valami nagyon jokepu neked tetszo tevet jo arban, es legfeljebb ha kell, veszel hozza set top box-ot is a digi tvzeshez.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ujabb lcd ill plazma tv-k tudjak digitalis tv adast kezelni?
melyiket erdemesebb venni lcd/plazma
van ertelme digit tv-nek?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
7950 akart az lenni szerintem :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
8950GT-t még a gyártó sem ismer. :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Teljesen mindegy. Sajnos a legtöbb CAD progi még a kõkorszaki OpenGL formátumot használja, úgyhggy olyan kártyát vegyél, ami OpenGL kompatibilis. De ugye eleve csak a "munkakörnyezethez" kell az OpenGL, mert a renderelésekhez inkább egy jó izmos 4magos proci kell, oszt jóccakát. ;) Egyébként, pl az én CADprogramom nem ismeri a 8950GT szériát, s ezért bugos sokszor a modelltér. De csak a 3D ablakban - pl ha lerenderelem, akkor okés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Visszatérve a régi videókártya-ram ügyre:
Lett 1G RAM, de eközben 3D tervezés (Autocad ilyesmik) is a repertoár része lett. Milyen videókártyát érdemes hozzá venni? Jó lenne nem hétáron.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

nincs kedvem installálgatni :(

Én legalábbis nem találtam megoldást a kiküszöbölésére. Asszem én még annó a DirectX9.0a körül szívtam be. Most viszont egy novemberi release XP-t instalálltam, ami remek választás volt, mert amellett, hogy tényleg mindent kábé felismert, DX9c-vel van "szerelve" és nincs a dotNET-el se szívózás. A reinstallon heteket vaciláltam. Végül egy rootkit döntésre kényszerített.

Amikor tegnap berágtam azon a rohadékon, amivel nem tudtam mit kezdeni, s leformattáltam, 2 óra alatt megvoltam, Windóz, antivir, firewall, utils, office, virtuáldrive-ok, ja és ofkorz steam (azaz CS:S).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jaja.
végülis megoldodott a porbláma. nem a kábellel volt a gond...

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
igen. csak lassabb lesz.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szevasztok
kéne 1 kis help!

dvd meghajtóra lehet kötni a régi (kevesebb eres) IDE kábelt is? vagy az új (kb 2 szer annyi eres) kell??

gondolom sokan azt se tudják miröl beszélek, de régen még olyan volt az ide kábel a vinyokon is.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Ez a .NET.fx "bug", azaz inkább "feature". A megoldás? Reinstall! Én most telepítettem újra, s nem követtem el mégegyszer a .NET-es baklövést, telepíti a hóhér, de sajnos sok pl DirectX meg hasonló app. csomagjába beleintegrálják.

nyalják meg

nincs kedvem installálgatni :(
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
BSPlayer :)
Lehet ugrani idõre...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

de én nem akarok a kacsára se kattintani.. :)

Ez a .NET.fx "bug", azaz inkább "feature". A megoldás? Reinstall! Én most telepítettem újra, s nem követtem el mégegyszer a .NET-es baklövést, telepíti a hóhér, de sajnos sok pl DirectX meg hasonló app. csomagjába beleintegrálják.

És ha már reinstall. Régebben volt vagy 5 médialejátszóm. Én csak egyet szeretnék, de nem tudom, hogy mit.

Mediaplayer - felejtõs, sok oka van, inkább nem mondok egyet sem
DivX - nem elég letisztul, rövid csúszka
BSPlayer - rövid a csúszka

Kritérium, hogy a szokásos fileokon kívül kezeljen RM és QT formátumokat is, mert nem vagyok hajlandó ezek miatt Real/Quicktime hulladékot felrakni a gépemre. Szintén kritérium, hogy legyen HOSSZÚ a csúszka - nehéz keresni egy filmben, ha a teljes terjedelme egy 3 centis csíkban le van tudva.

Szóval, kinek mi vált be?