Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

lejön automatikus frissítéssel is.

azt én negyedévente egyszer szoktam használni. meg így gyorsabb volt. :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

most így átgondolva valószínûleg igen, bár fene tudja, láttam én már olyat, hogy a konfigfileokat egy fényképezõgép a memóriakártyán tárolta. (nem egy csúcskategóriás gép volt)...kártyaolvasót lenne érdemes megpróbálni.

Betoltam egy laptop integrált kártyaolvasójába és ment, viszont volt rajza úgy 150 kriksz-kraksz könyvtár és fájl, mind olvashatatlan. Javasoltam a tulajdonoságnak egy formatálást és kevésbé fontos képek tárolását rajta.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lejön automatikus frissítéssel is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na leszedjuk gyorsan hatha osszeakad valamivel
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na kijött az SP3, fel is toltam egybõl - nem lett gyorsabb a gépem, de lassabb sem. stabilitásról még nem tudok nyilatkozni, eddig nem sok változást észleltem.

akit érdekel, itten e:

http://www.szoftverb...ex.html?id=CV13

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
most így átgondolva valószínûleg igen, bár fene tudja, láttam én már olyat, hogy a konfigfileokat egy fényképezõgép a memóriakártyán tárolta. (nem egy csúcskategóriás gép volt)...kártyaolvasót lenne érdemes megpróbálni.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

iljics:
nem tudsz a fényképezõben olyat állítani, hogy data transfer mode? ez lehet MTP (Media Transfer Protocol), MSC (mass storage device class), esetleg PTP (Picture Transfer Protocol)...ezek között kellene váltogatni. a saját sw-e valószínûleg csak MTP módban ismeri fel a gépet, ez kb azt jelenti, hogy a külsõ eszközt nem csak mint külsõ meghajtót (mintha pendrive lenne) látja a gép, mint MSC módban, hanem érzékeli annak a típusát is. pl media playerrel egy lejátszóra/-ról szinkronizálni csak MTP módban lehet, MSC módban csak egy sima pendrivenak látja...ezt érdemes megnézni, nálunk a D50 csak MSCben hajlandó mûködni, az olympus meg csak MTP-ben.

Egyébként ha csak a memóriakártyát változtatom meg a képletben akkor azzal lesz a gond, nem ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
de egyszerre akarsz felvenni a 2rõl?

hangtulajdonságoknál nem elég, ha kiválasztod felvételhez a soundmaxot vagy az sbt, ott be is kell pipálni a "kiválasztás" mezõbe a mikrofont, meg fel kell húni jól a tolókáját. ha hangot akarsz felvenni, akkor meg a külsõt kell kipipálni, és a kék aljzatba dugni, nem a rózsaszínbe, ami am ikrofoné. ha hallani is akarod, amit magyarázol, akkor meg a lejátszásnál kell kivenni a mikrofonnál az "elnémítás" elöl a pipát ugyanannál a kártyánál.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

sala: mit is akarsz csinálni tulajdonképpen?

szóval a mikrogfont az alaplapira szeretném kötni
a hangot meg a SB live! ra
viszont
se az alaplapin se a SB hangkártyán nincs bejövõ hang
próbáltam 3 mikrofont is

lehet valami codec baja?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

iljics:
nem tudsz a fényképezõben olyat állítani, hogy data transfer mode? ez lehet MTP (Media Transfer Protocol), MSC (mass storage device class), esetleg PTP (Picture Transfer Protocol)...ezek között kellene váltogatni. a saját sw-e valószínûleg csak MTP módban ismeri fel a gépet, ez kb azt jelenti, hogy a külsõ eszközt nem csak mint külsõ meghajtót (mintha pendrive lenne) látja a gép, mint MSC módban, hanem érzékeli annak a típusát is. pl media playerrel egy lejátszóra/-ról szinkronizálni csak MTP módban lehet, MSC módban csak egy sima pendrivenak látja...ezt érdemes megnézni, nálunk a D50 csak MSCben hajlandó mûködni, az olympus meg csak MTP-ben.

Köszi, én is erre gondoltam elsõ körben, nemtom kipróbálta-e a kollega, holnap ezt is kipróbálom mindenesetre.

Mer' egy állat vagyok !

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A probléma csak két felbontásnál jelentkezik. Pont ahol kéne: 1920x1080 és 1920x1200. Monitorból nem állítható. Felrakom a control centert, talán segít.

Létezik, hogy a kábel nem adja át rendesen a jelet, mert a monitor info menüje azt mondja az 1920x1200-s felbontásra, hogy az 1600x1200? DVI-n nincs ilyen gond, ott mûködik rendesen.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
VV: a monitorod OSD-jében keress egy olyat, hogy auto adjustment, ez nekem szokott segíteni, ha túllóg a kép vagy éppen nem éri el a monitor szélét. de szintén az OSD-ben lehet állítgatni a horizontal/vertical positiont. illetve nvidiánál a vezérlõprogramban (ez atinál a catalyst, ha jól tudom) van egy olyan, hogy adjust screen position, és itt lehetl balra/jobbra/fel/le tologatni a desktopot - nézz körül a vezérlõprogijában, biztos van ott is ilyen.

iljics:

sala: mit is akarsz csinálni tulajdonképpen?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
csatlakoznék én is
adott egy alaplapi hangkártya amire mikrofont szeretnék kötni
adott egy SB live! amirõl meg hangot(HANGMINÕSÉG RULEZ)

szóval
mikrofon nem mûködik seholsenem.
hang van
hangok tulajdonságoknál ki van választva, hogy lejátszás sb, felvétel soundmax

mitévõ legyek?

fuck me, i'm famous!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Én annyira emlékszem, hogy valamit csak ki kell pipálni a képernyõ/vga tulajdonságoknál és megy. De hogy mit...

Adott egy Kodak fényképezõgép, 2 memóriakártyával, mindkettõ tele van nyaralásos képekkel. Egyikkel semmi gond, másikon csak a fényképezõn látszanak a képek, XP alatt nem, se USB-s eszközként, se a Kodak EasyShare-jében. Holnap megpróbálkozom GetDataBack-kel (kollegáé a gép), ezen kívül van valakinek ötlete ?

Mer' egy állat vagyok !

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Adott az alábbi probléma, aminek tudom, van megoldása, de annyira régen foglalkoztam ilyen a dolgokkal, hogy szégyen ugyan, de elfelejtettem.

A lényeg:
Adott a PC (AGP-s ATI 9250 VGA), mely DVI kábellel volt/van csatlakoztatva a monitorhoz (16:10 képátlójú Samsung) a telepítéstõl kezdve. Egyéb okokból kifolyólag vissza kéne térnem a hagyományos D-Sub csatlakozáshoz a PC és a monitor összekötésénél. Ebben az esetben viszont, bár az optimális felbontáson használom a monitort, a desktop túlnyúlik a monitoron, így attól függõen, hogy éppen hol vagyok, csak jobbra vagy balra elhúzva az egeret, tudom elérni a desktop szélét. A szokványos dolgokkal (monitor, VGA újratelepítés, felbontás, frissítés változtatása) próbálkoztam, de nem vezetett eredményre.

Mi légyen a megoldás?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

magyar tv :D

az meg windows media player series 9, legalábbis nálam a WMP kis ablakát tölti be az IE meg az FF is a siteon. tehát a sima windows media playert kell feltenned, és esetleg a böngészõ beállításainál engedélyezni a beépülõmodulját.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
magyar tv :D

fuck me, i'm famous!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
mtv videótár (márha a zenecsatornáról beszélünk) az mostani rápillantás alapján flash alapú.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
mtv videótárhoz milyen codec kell? csupa zöld a kép....

fuck me, i'm famous!

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

... (csak egy videót szeretnék lejátszani, de a fájl kiböngészését és az egyéb mûveleteket nem szeretném kinyomni a vászonra.)

Hát, csak akkor kapcsolod be a projektort, ha már kiböngészted, elindítottad és lepauzáltad a filmet, projektor be, jöhet a mehet.

vagy félreértettem vmit ?

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!