Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Jaja, nekem is offolva vannak, csak néhány zárójel meg fura írásjel látszik, kapja be minden giccses önmegvalósító. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Emlékeim szerint a csilivilik kikapcsolhatók az msn-ben.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ajanljatok vmi msn klon progit

most per pill trillian mukszik
cegnel sima
otthon pro 8-)

de ugye a paraszt mindig fajlt akar kuldeni
akit sikerult atnveltem feltoltos oldalakra kepeknel meg megy is
masnal nem
es!
amikor kuld akkor osszekuszalja a dolgokat
fajl nevnek mentene az egesz eleresi utat fajl kiterjesztes nelkul
ilyenkor ki kell torolnom atirnom ...
szopas
utalom

vkinek vmi megoldasa?
sima msn nem jo mer kocsog
a sok faszkope mindenfele szinezese a szovegben meg lejatszos faszom faszja kibassza a biztositekot nalam

na szoval ertitek.
nyugodt vagyok

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Köszönöm zOrg!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Mostanában készülök újrarakni a gépet.
XP SP2 lesz. A kérdés az, hogy miféle progikat tegyek fel, hogy ne szedjek be rosszindulatú dolgokat :)
Favorizálom a NOD32-t, volt fent ZoneAlarm Pro, de elkezdte visszafogja a gépet, így az lekerült.
Szóval mi az, ami feltétlen kell? Vagy valami skillesebb megoldás is érdekel.

Nézegettem az SP3-ról a tapasztalatokat Prohardveren, hát, elég vegyes. Szerintetek?

Illetve joker kérdésnek: létezik valami "lista", amit meg illik csinálni (registry pucolászás stb.), hogy gyorsabb, stabilabb legyen a rendszer?

Nálam 4 éve NOD32 + Agnitum Outpost Firewall szolgál - azóta nem volt vírusom vagy egyéb biztonsági gondom. Emellett a közelmúltig futott még a Webroot SpySweeper is, de a NOD/Outpost legújabb verziói mellé már szükségtelen szerintem.
Az új v3.xx NOD és az új v6.xx Outpost ráadásul piszok gyors, sokrétûen finomhangolható - cserébe nem a legtakarékosabb memóriaigényû (1 GB RAM mellett sem volt gondom vele, most meg 4 GB-ból fussa...).
Install után még a netkábel bedugása elõtt magam részérõl az xp-Antispy programmal szoktam "kiherélni" a WinXP-t, végül a kész rendszerrõl készítek egy Ghost image-t.
"In idem flumen bis non descendimus"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Mostanában készülök újrarakni a gépet.
XP SP2 lesz. A kérdés az, hogy miféle progikat tegyek fel, hogy ne szedjek be rosszindulatú dolgokat :)
Favorizálom a NOD32-t, volt fent ZoneAlarm Pro, de elkezdte visszafogja a gépet, így az lekerült.
Szóval mi az, ami feltétlen kell? Vagy valami skillesebb megoldás is érdekel.

Nézegettem az SP3-ról a tapasztalatokat Prohardveren, hát, elég vegyes. Szerintetek?

Illetve joker kérdésnek: létezik valami "lista", amit meg illik csinálni (registry pucolászás stb.), hogy gyorsabb, stabilabb legyen a rendszer?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jahogy.
azt hittem
monitor ami tv-vel kombinalt

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Miért lenne kombó? Sima TV/moncsi. http://www.cobra.hu/...page?nodeid=122
Vonatkozó PH!-s topic: http://prohardver.hu...ztas/friss.html

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mi cucc, hogy kombinalt?
leiras kb ar
...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

még egy moncsi, és akkor egyszerre tévézhetsz meg gépezhetsz:D

Ezt most is meg tudom csinálni, mivel LCD TV+monitor a kijelzõm.:) A lényeg a HD-s adások elõnyének maximális kihasználásának elõnye, de ez most nekem inkább hátrányt, mint elõnyt hoz.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

mekkorak rajta az ikonok?

Ekkorák:

Feltöltött kép

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az elérési ideje valóban minimális, de valós írási/olvasási sebességben minimális az elõnye egy mezei SATA HDD-vel szemben, sõt sok esetben jóval lassabb is a tesztek alapján. Az elõnye, hogy nincs hangja, és minimális a fogyasztása, ami gondolom megintcsak zsír dolog a notiknál. Dehogy egy 64GB-os (!) SSD-ért negyed milkát fizessen valaki, az mindenesetre muris. :)

SSD háttértár van benne /elérési idõ gyakorlatilag 0/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
J: szvsz igen +SSD

Z: részemrõl is :love1: msi-wind

edit: lassúvagyok

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
latom ti is ra vagytok porogve az msi-re

ennek csak csinalnek helyet a hatizsakomban
osz legalabb lenne kihez szolnom ha nagyon unatkozom

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Pici, fõleg vékony, könnyû és ennek ellenére bír 4.5 órát, SSD háttértár van benne /elérési idõ gyakorlatilag 0/, van benne DVD meghajtó.

Az apple gépe hasonló paraméterekkel ugyanúgy van vagy 450, de nincs benne gyakorlatilag semmi ki-és bemenet, illetve optikai meghajtó sem.

X300 etalon.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
64 GB SSD cirka negyed miki az árából...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Bevallottan nem értek a laptopokhoz, de ebben a Thinkpadban mi kerül 650k-ba? A nagy akksija, vagy, hogy pici és könnyû? Teljesítményre, egy pár éves asztali géppel van talán versenyben, de itt gondolom ez nem szempont.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

hogyhogy nem mac? amugy ha laptopot vennek en is biztos hogy 14 vagy kisebb kijelzoset valasztanek, bar ez a 10" mar egy picit tul apronak tunik. mondjuk egy 13.3" Vaio. mekkorak rajta az ikonok? :) eloben lattad mar?

Mac-et is kizárólag a hardver miatt vennék.
Ez az MSI pedig _sokkal_ kompaktabb, mint a jelenlegi MacBook-ok bármelyike.
Portability.
Usability.
Accesibility.

És rohadtul nem akarnék dupla/tripla/négyszeres pénzt eltolni egy iszonyatos tempóban avuló munkaeszközre. Egy Mac szép, mûtárgy, satöbbi. (Van közvetlen környezetemben, tehát sokszor körbeszaglászhattam már; számomra azért van benne néhány roppant idegesítõ, idióta megoldás - persze ezt csak halkan mondom, a hiba nyilván bennem van.) A MacOS jó, szép, satöbbi.
Hidegen hagy.
Tökéletesen megvagyok a testreszabott WinXP op.rendszeremmel. Semmi eyecandy, minden a legjobb teljesítményre kihegyezve (nincsenek effektek, semmi). Az op.rendszeren kívül összesen 50kFt-t költöttem szoftverekre (tûzfal, AV, backup-restore) - a legjobb programok freeware-ek.

Merev funkcionalitás kell.
Sony Vaio TZ (hát persze, hogy kellene, már a nevemre is íratták...;)) ~475kFt, de leginkább egy
IBM ThinkPad X300 ~650kFt
No way. Többé nem költök >250kFt-t egy notebookra.

A Wind ~115kFt-ért _funkcionálisan_ ugyanott van (nincs optikai meghajtó nabumm; én eleve nem vagyok monitoron filmnézõs típus, régóta 2+4 GB pendrive-val járok). És ha már nem kell vagy bekrepál egyetlen õsz hajszállal sem lesz több, hogy "úristen a 8 hónapos gépem - amire egy kisebb vagyont elqrtam - most már csak a felét éri". Eladom 30-40 ezer forintért és volt egy jó gépem egy-két évig ~70-80 ezer forintért.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

hogyhogy nem mac? amugy ha laptopot vennek en is biztos hogy 14 vagy kisebb kijelzoset valasztanek, bar ez a 10" mar egy picit tul apronak tunik. mondjuk egy 13.3" Vaio. mekkorak rajta az ikonok? :) eloben lattad mar?

A Mac a 250nél kezdõdik, ez meg 120e körül fog kijönni :) Nemmindegy :)

Esetleg Az albacomp Smart V5, 12.1" colon :) A leírása nem jó, a 187e-ben 120as winyó meg 2Gb ram van.

Vagy netalántán a Vye 7"os Tablet pc-je 139ezerért, ami jó, de talán ez már tényleg kicsi.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Na ez kell nekem:
http://notebook.hu/n...si/msi/msi_wind

Igazából a windows felület egy vicc. Gyakorlatilag van a fejléc amivel lehet mozgatni, van az oldala az ablaknak amivel lehet átméretezni, és van pár gomb amivel ki/be/össze lehet csukni. Ez márpedig LÓFASZ.

vegulis ha belegondolunk, ugyanezt tudta mar a win 3.11 is, meg most a csucsszuper funkciokkal teletomott Vista is. szoval total igazad van :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F