Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Jó ez az FF 3, fel is böktem, MozBackupnak nincs vele gondja, hogy 2.0-s backupolt profilt töltök be a 3.0-ba, bár néhány kiegészítõt frissíteni kell - már ameiknek elkészült mán a 3.0-s verziója.

rátoltam simán a 2.0.0.14-re, amik kiterjesztések nem mennek, azok megmaradtak feltelepitve majd egy hónap mulva ráfrissitek (amugy magától is frissiti õket, nem? akkor meg tökmindegy, nem létfontosságúak nem mûködnek, hanem ilyen "colorful tabs" meg "media player connectivity" a skinem "netscape skin") egyenlõre tetszik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Most épp rá leszek szorítva, hogy vegyek egy rendes notebookot, és a jelen felállás szerint egy 14"-es szélesképû HP lesz, beépített HSDPA modullal. Az még vihetõ jól és már használható jól. És nem kell lülön telefont cipelni.

--Trifo

Nekem az van, csak HSDPA nélkül:)
Jól beszélsz, 14" még nem zavaróan kicsi képernyõméret, és neoprén tokban befér 1 szokványos hátizsákba. Kicsit húzza az ember vállát, de nem gáz. Én 1ébként nagyon szeretem a magamét, egyelõre semmi baja (azon kívül hogy iszonyú macerás volt a gyári Vista helyett XP-t tenni rá. Speci telepítõlemezt kell csinálni hozzá, és az elsõ 2 install ismeretlen okból rossz is lett, de most minden pöpec.)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
LóFarkas: nekem pl pont tökjó lenne az az Eeee, ha nem szermányoltam volna óccsóért egy öreg pici Vaio-t. Kb ugyanaz a méret. Nekem munkára kell. A munkához meg a következõkre van szükségem:
- ssh kliens
- Javascript képes böngészõ
- net
- Office/Acrobat doksiolvasáshoz

Ha mindez ultrahordozható, akkor az igenjó. A mostani Vaio-s felállással 2 kilóban bõven benne vagyok. Ennek a fele a gép, a másik fele meg a szerelék (töltõ, telefon a nethez, satöbbi).

Most épp rá leszek szorítva, hogy vegyek egy rendes notebookot, és a jelen felállás szerint egy 14"-es szélesképû HP lesz, beépített HSDPA modullal. Az még vihetõ jól és már használható jól. És nem kell lülön telefont cipelni.

--Trifo

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Dettó. (XP SP2 + FF3)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

A piactér nyitóoldala rosszul jelenik meg de használható.

jogos, ezt nem vettem észre - én csak klattyolni szoktam a megfelelõ csoportra, ami érdekel, aztán böngészek. szóval FF3 alatt ilyen a piactér (jobb oldalt szürke téglalapok):

http://kepfeltolto.hu/i/?131465&t=img

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

nincs benne valos gps
gugli terkepen mutat teged
igy valszeg folyamatos net kell neki

De van. Legalábbis tudtommal. Ha nincs, akkor még nagyobb hulladék, mint gondoltam.
Az A-GPS elvileg azt jelenti h van benne egy hagyományos GPS vevõ, és annak az adatait kiegészíti/pontosítja a mobil tornyok adataiból kiháromszögelt pozícióval. Szal mondjuk a Himalájában ugyanúgy mûxikmint 1 normál GPS, de a metróaluljáróban vagy egy épületen belül is tud hozzávetõleges pozíciót jelezni. Városban sztem sokat dobhat a pontosságon a dolog, szal A-GPS-t minden mobil eszközbe!

A netigény meg igaz ha akarsz térképet is látni, legalábbis amíg nem készül egy rendes alkalmazás rá.

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

A zúj Foxiban - aki már felrakta - a bikkmakk szolgáltatásai nem hullanak darabokra?
(Eeek: holnap föl kell pakkkoljam a notebookra...)

A piactér nyitóoldala rosszul jelenik meg de használható.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

pdf

pdf995.com ingyenes pdf nyomtato

6.2 mega lett, köszi ! :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Bakker, láttam egy bótban 9" Eee-t, ez parányi. Mikroszkopikus. Nekem sztem messze túl kicsi a képernyõ meg a billentyûzet és túl csirke a hardver, de ha vkinek tényleg csak emailezésre, némi netezésre, egyszerû doksik írására/olvasására kell egy külföldi úton v a napi mászkálásban, akkor jó a cucc.
A linux cucc volt rajta, használhatónak tûnt, bár az mondjuk hülyeség h az alkalmazásokat vmi fejlõdésben visszamaradt egyén külön tab-okba csoportosította (munka, tanulás, játék, tökömtudja mi még).

A méret élmény nyilván kb. az összes netbookra áll, de az eee az egyetlen amit eddig megfogdostam. Életben kisebb, mint amekkorának képrõl meg a számokból gondoltam. Valahogy feleakkorának érzõdik, mint egy 13,3" gép.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

fórum megy, site megy, apró megy. :)

OS X 10.5.3 + FF RC3 (elvileg, de ezt már nem updateli) alatt minden OK

Urak, köszönöm! ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

A zúj Foxiban - aki már felrakta - a bikkmakk szolgáltatásai nem hullanak darabokra?

OS X 10.5.3 + FF RC3 (elvileg, de ezt már nem updateli) alatt minden OK

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ehun az orvosság a problémádra: https://addons.mozil...efox/addon/6227

új FF-ban be lehet valahol állítani, hogy ha elkezdek valamit gépelni a címsorban, akkor ugyanúgy mint a réginél a megjelenõ legördülõ címek elõtt ne legyen ikon, csak a cím? ezer nagy betûkkel írja így ki a címeket

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
fórum megy, site megy, apró megy. :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
pdf

pdf995.com ingyenes pdf nyomtato

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
http://webisztan.blo...illio_firefox_3

videokat is érdemes megnézni, milyen újítások stb.

mod: :) lemaradtam ... sebaj

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez az egyik újítása a 3.0-nak, nem hiszem, hogy ki lehetne kapcsolni. Mondjuk elég furán hat, fõleg, hogy intelligens keresõ van benne, tehát nem csak az elõzményekben, hanem a könyvjelzõk között, keresések elõzményeiben is keres, és tanul a drága. Speciel mondjuk engem hidegen hagy, azért vannak a könyvjelzõk.

Egyébként: http://www.mozilla-e...s/#location-bar

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
új FF-ban be lehet valahol állítani, hogy ha elkezdek valamit gépelni a címsorban, akkor ugyanúgy mint a réginél a megjelenõ legördülõ címek elõtt ne legyen ikon, csak a cím? ezer nagy betûkkel írja így ki a címeket

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
30 megás Word fájlból (képek miatt ennyi) hogy tudok kisebbet produkálni ? Toljam át valamivel pdf-be ?

Mer' egy állat vagyok !

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Igen, de te is tudod, hogy vannak bizonyos kötöttségek vas és oprendszer között.
(...azaz nem azért használok almás gépet, mert az fehér (kívánt tulajdonság behelyettesíthetõ) hanem mert ezen fut az a sw amit használni szeretnék.)

Globalice másképp látom: eladják nekünk (epöl és mondjuk dell egyaránt) a szart, a rég lefutott, optimalizálatlan hebehurgya mocskot.

Fogtam a kezemben HTC Diamond telefont; az iPhone menürendszerét veszettül jól másolták (személy szerint sokkal bejövõsebb a minimál színekkel operáló cuccuk) - mindezt WM6 alatt... (Persze: írják hogy lassabb mint a szifon szoftvere - írják azt is hogy direkte, hogy legyen hova "fejleszteni" egy hónappal késõbb - fórumokon már látható meghekkelt HTC villámgyors sw-vel...)

Milyen technológiákat használunk?
LCD meg plazma? DVD meg Blu-ray? SSD? Li-ion akku?
Kõkorszak, vazz! Pofám leszakad, komolyan.

Oled? EInk? Majd késõbb? Mert most még "expensive"?
Ezek a 10 collos kis "netbook"-nak csúfolt izébizék is "drágák" voltak 1-2 éve.

Bazz: Conspiracy magyar scenegrupp 64k-ban (hatvannégy kilobyte) összerak egy gyenge intrót, amihez a legmelósabb a saját 6 csatornás hangrendszer fejlesztése volt...
http://chaostheory.conspiracy.hu/

Hány dévédén jönnek a manapság menõ pc/xbox/ps játékok...?