Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha már úgyis itt lógok, némi infó a 2 monitoros rendszerrõl ami régebben szóba került:
Vettem egy ilyet. Eszméletlen jó sztem, szal van 60 rugó alatt 20" függõlegesbe forgatható (portré mód) monitor.

Tartottam tõle, h a laptop integrált X3100 videókarija nem bírja majd, de meg se kottyan neki. A sajátja 1200x800, ehhez jön 1680x1050 a külsõ monitoron és simán tolja mindkettõn egyszerre a teljesképernyõs videókat is, hibátlan a kép. (Neten egyesek sírnak h ekkora felbontást VGA-n be se lehet állítani vagy rossz a kép, de nálam minden perfekt)

Feltettem a multimon progit, ami csinál tálcát a másik montiorra is, teljesen frankón csinálja mit kell (minden ablaknak azon a tálcán van ikonja, amelyik képernyõn éppen van).

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Más néven virtuális memória. XP-n: Sajátgép -> Tulajdonságok -> Speciális -> Teljesítménybeállítások -> Speciális ott alul lesz a virtuális memóra -> Módosítás, azt leveszed, vagy letiltod a lapozó file-t, aztán megnézed, hogy mi változott. :)

mire jo az a lapozofajl? kikapcsoljam? hogy kell? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Ha valaki linuxot használ és tudná a problémámra a megoldást szivesen venném, ha megosztaná velem!
Az a gondom, hogy a zenéim tárolására egy USB-s külsõ meghajtót használok ami az utóbbi idõben (kicsivel azelött kezdte, hogy frissítettem a Heron-ra) minden elõzmény nélkül lecsatlakozik a géprõl majd kicsivel késõbb vissza, kb úgy mintha ki-be húzogatnám a kábelt. Ezt egészen addig csinálja amíg újra nem indítom a gépet. Néha semmi gond nincs vele néha meg többszöri újraindítás után is ugyan ez a helyzet, hiába dugom át másik portba. Idegen Windowsos gépeken minden probléma nélkül mûködik.
Elöte is köszi a segítséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nalam is sziman elfogyaszt alapbol 5-600megat a XP. most megy az msn, egy firefox, setpoint, fraps, wifi, nod meg par gadget a google desktopban.

mire jo az a lapozofajl? kikapcsoljam? hogy kell? :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha fut mondjuk vmi chat progi, csillió böngészõ ablak, levelezõ, DC++, JetAudio, FTP-zek TC-vel, tehát nincs igazából komoly terhelés, akkor olyan 1 - 1.2GB-ot eszik a teljes rendszer.T

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jahh, a "lecsupaszított" adat nálam is 300 alatt van. Csak ha el sem indítok semmit, a háttérben futó cuccok akkor is rádobnak vagy 400at.
Lapozófájl be van kapcsolva, nem is kicsi. Majd tesztelgetem.

Igazából nincs is semmi baj, csak kíváncsi voltam h ekkora szörnyeteg memóriamennyiséggel mit kezd a rencer.
Ha használod már pár órája, futott már egy tucat alkalmazás és most is meg van nyitva vagy 5, akkor mi az össz memóriahasználat?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én magára az XP-re írtam 3-400 MB-t, tehát használatban lévõ fizikai memória mínusz a felhasználói alkalmazások által használt memóriamennyiség. Használsz lapozófile-t? 2GB RAM-mal ki lehet kapcsolni, gyorsabb lesz tõle a rendszer, cimbidnél viszont ez nyilván jelentõs nagyságú a soványka rendszermemória miatt.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Win2k3SE. Az OS vagy az FF memóriaéhségére vagy kíváncsi?

OS nagyjából egy alap XP 50-70%-át fogyassza RAM-ból, ez terhelve, bemelegedve 1-200 MB körüli értéket jelent. Az XP-m 3-400 MB körül evett.

FF meg jelenleg 4 ablakban, ablakonként kb. 8 lapon, tele kiegészítõkkel fut, és most épp 148MB-t eszik a RAM-ból.

Ezek szerint az nagyon nem normális, hogy az én 2GB-omból 6-800 MB-ot simán megtölt az XP?
Cimbi gépében csak 512 van, abból beéri asszem 100-200 körül. Én azt gondoltam h mivel van bõven, az XP sok mindent kiapkol memóriába h gyorsabban induljanak az alkalmazások stb...
De ha nálad 8 gigából csak 400MB kellett neki, akkor nem értem.
Mondjuk vannak itt renitens programok, mozy backup 20MB, Setpoint 17, Google Desktop 25. De akkor is 500 fölött használ a rendszer.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hahha :D Nem, Oblivion természetesen. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Két éve ugyanazzal az egy darab játékkal játszom, szal nem sülök szembe a problémával. :)

pasziánsz?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Az más. :)

http://omfg.buzz.hu/...olcso_notebook/

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Két éve ugyanazzal az egy darab játékkal játszom, szal nem sülök szembe a problémával. :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Játékoknál meg annyival lassabb. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Benchmark-nál jól jön a lecsupaszított oprencer. :) Amúgy meg már megszoktam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de most ha ugyis ezer ramod van, akkor nem mindegy hogy mennyivel alapabb az oprencer? nem jarnal jobban egy 64bites XP-vel? azt is szemberohogi a 8GB, cserebe meg fejlesztenek ra drajvert. ugyahogy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ja, 64 bites, így 4GB fölött kezeli a rencermemóriát, meg alapabb, ezért gyorsabb. Néhány driverrel szopókázni kell cserébe.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az miert jobb mint az xp? valami 64bites szerver edisön?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Win2k3SE. Az OS vagy az FF memóriaéhségére vagy kíváncsi?

OS nagyjából egy alap XP 50-70%-át fogyassza RAM-ból, ez terhelve, bemelegedve 1-200 MB körüli értéket jelent. Az XP-m 3-400 MB körül evett.

FF meg jelenleg 4 ablakban, ablakonként kb. 8 lapon, tele kiegészítõkkel fut, és most épp 148MB-t eszik a RAM-ból.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Az összes általam használt kiegészítõhöz volt már 3.0-s verzió, köszönhetõen a régóta letölthetõ béta verzióknak. Nekem bejövõs. Memóriát lesz*rom, 8GB-ba belefér.

Csak kíváncsiságból: milyen oprendszered van és boot után ill. pár óra használat után mennyi memóriát él fel?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az összes általam használt kiegészítõhöz volt már 3.0-s verzió, köszönhetõen a régóta letölthetõ béta verzióknak. Nekem bejövõs. Memóriát lesz*rom, 8GB-ba belefér.