Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

Anyum gépe a következõt csinálja, minden hiba és hangjelzés nélkül kifagy, függetlenül attól, hogy dolgozik-e a gép vagy sem. Ami biztos nem okozhatja a hibát az a vid.kari és a vinyó. A gépet a fagyás után csak a konektorból kihúzva lehet újraindítani. Valaki találkozott már ilyen hibával?

Miért biztos? Lehet az is nem?
Lehet bármi. Virus, memória modul stb... Egér fagy le és billentyûrõl megy?
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Anyum gépe a következõt csinálja, minden hiba és hangjelzés nélkül kifagy, függetlenül attól, hogy dolgozik-e a gép vagy sem. Ami biztos nem okozhatja a hibát az a vid.kari és a vinyó. A gépet a fagyás után csak a konektorból kihúzva lehet újraindítani. Valaki találkozott már ilyen hibával?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

http://proxy.org/cgi_proxies.shtml
kiút, ha még valaki szenved a vállalati proxy tartalomszûrésétõl
így már bejön a használtautó.hu, a youtube, iwiw, etc.

szájbarágósan letudnád írni, hogy mûködik ez? :o
beírtam a beállításokhoz, ezeket a proxykat, de amikkel probáltam avval egyikkel se mûködik. probáltam hogy ország szerint és akkor a magyar proxyt írtam be de avval se jó. visszautasította a proxy a kapcsolatot, azt írja.
számít az, hogy ha eleve a cégnél és proxyn keresztül kapcsolódom?
nem nagyon vágom hogy van ez..

edit:
törölhetõ, hülyevagyok.
rájöttem csak be kell írni oda az URLt :D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

egy bad sector van :(
majd holnap ráállok, hogy megoldjam...
fél órán át kerestem a hiresbootcdmet aztán feladtam
már vagy 5 példányban kiírva, de szerintem mindig kölcsönkéri valaki és nem adja vissza

Hiren's BCD v5 jó lesz?
(Ezt mindig készenlétben tartom feltöltésre ismerõsöknek, mivel pusztán 29 MB.)
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
manapság 99.99% megy duálban, még akkor is ha eltérõ márka. csak az idõzités legyen azonos.
vole: tápod milyen?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ha mindkettõ Kingmax akkor azért menniük kéne. Persze van olyan, hogy mégse, de kicsi az esélye. Próbáld ki, hogy 1 modullal mit csinál a gép.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ennyit jelenthet a parositott memoria?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja lol. azert mert nem volt paros memojuk
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Vole,összeválogatva vetted?

Kerdeztem a boltban hogy parositott memoria -e, de azt mondtak hogy tok mindegy, nincs jelentosege.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
egy bad sector van :(
majd holnap ráállok, hogy megoldjam...
fél órán át kerestem a hiresbootcdmet aztán feladtam
már vagy 5 példányban kiírva, de szerintem mindig kölcsönkéri valaki és nem adja vissza

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Végülis nem szórakoztam a procival....
Charon,hogy sikerült a mentés?
Vole,összeválogatva vetted?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A regieket kivettem, es pont a helyukre kerultek az ujak. Szoval minden ugyan ugy van mint regen, csak ketszer akkorak.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nem lehet, hogy az újak valamiért nem mennek dual channel-ben és azért lassabb a rendszer ? A régiek helyére tetted õket vagy melléjük ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"Mit futtatsz éppen a gépen, hogy 1.5 GB memória foglalt ?!"

Szerintem mindig ennyit ir ki. Ha ujrainditom a gepet, akkor is, de majd mindjart megnezem. Most atallitottam a virtualis memoriat 1024 -re ahogy irtad, a C meghajtorol foglalja le ( van meg 12GB hely rajta ).

"fsb mennyi? ram osztó mennyi?"

Ezeket a bios -ban kell allitani? Hol?

"attól a ténytõl önmagában hogy 667-es helyett 800-ast raksz bele, nem fog a ram gyorsabban menni."

Lehet, de az a teny, hogy ketszer annyi memoria van benne mint eddig, mar indokolna hogy gyorsabb legyen, erre lasabb lett. Ez a baj.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Mit futtatsz éppen a gépen, hogy 1.5 GB memória foglalt ?!

Tiltani szerintem nem érdemes, beállítod fix 1 GB-ra (min és max érték is 1024MB) és kész, de magára a lassulásra nincs ötletem.

Mer' egy állat vagyok !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Van valami program amivel a memoria teljesitmenyet lehet merni? Vagy azt hogy mennyire tudja a gep hasznalni vagy ilyesmi?
Az tortent ugyanis, hogy lecsereltem a 2 X 512 MB DDR 2 667 memoriaimat 2 X 1 GB DDR 2 800 -ra, amivel ugyebar eleve ketszer annyi memoria van a gepben, raadasul elvileg meg gyorsabbak is, tehat erezhetoen gyorsabbnak kene lennie a gepnek. Ennek ellenere latvanyosan lassabban tomorit ki es a programok futtatasanal is ugy tunik hogy tobbet gondolkozik a gep. A regi es uj memoria is Kingmax, szoval meg az sem lehet hogy egy olcsobb / gyengebb minosegu memoria kerult bele.

Valami otlet?

attól a ténytõl önmagában hogy 667-es helyett 800-ast raksz bele, nem fog a ram gyorsabban menni.
fsb mennyi? ram osztó mennyi?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en mindenkepp lelonem ha mar fut rendes memoria.
nezd meg latja-e mind a 2GB-t
800MHz-t hajtja alaplap?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Azzal tisztaban vagyok hogy a virtualis memoria a merevlemez elkulonitett resze, ez altal lasabb mint a ram -ok. De ha van 2gb ram + 2gb virtualis memoria, akkor az roszabb mintha csak a 2gb ram lenne?
Ezert erdekel hogy erdemes -e kikapcsolni ezt a funkciot ahogy Charon kollega irta, vagy valami mas problema lesz a rendszeremmel?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez talan az a dolog amikor a vinyon csinal helyet maganak es azt hasznalja memoriakent.
a vinyok meg ugye dog lustak

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Es miert jo az ha kikapcsolom a virtualis memoriat?

( amugy ezt az elobb pont neztem, mielott megirtam a kerdest, es nalam egyeni meretre volt allitva. Ezt irja: Ajanlott: 3070MB, Jelenleg foglalt: 1536MB )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!