Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Most egy új satellite pro toshiba a paciens.
egy 1 évvel ezelötti FS laptophoz adott WIN telepítõ cd-rõl dobtuk fel a Vistát rá, Home premium verzió.
felment nevetve, de ugye drivert semmihez nem talált.
viszont a másikra lekaptuk a gyártó honlapjáról, áttettük, elindult a Wlan, onnantól minden driver felugrott, és már SP1, meg összes naprakész frissítés fentvan.

Full stabilnak tûnik, ellenben ami fut XP alatt játék, ezen még nem tudtam elindítani.. :) Worms armageddon, Supaplex, stb stb... (szal a nagyon régiek)

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
szerencsére van még gép itthon, azokrol tudok netezni -mint most is

benéztem: acer extensa a noti:)

tesokám delljéhez se kaptunk csak driver telepitõt, de azon meg pont a lan meg a wireless nem jo...

egyébként meg az acerhez is töltöttem le drivert, mindközül 3 szerint nincs is ilyen eszköz a gépben

és most xp-cdrõl particionálok

köszönöm

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Már csak a kompatibilitására vagyok kiváncsi

Mostanában már nem lesz gond (sp1-en túl vagyunk). Mi nagyon korán próbáltuk a vistát, egy-két hónappal azután, hogy kijött.

Se az ms, sem a dell nem állt a helyzet magaslatán akkor. A legtöbb gond nem a vistával volt (az se volt pudva :)), hanem azzal, hogy a gyártók nem készítették el idõben hozzá a drivereket.
A vistás dell driverek semmilyen szinten nem mûködtek akkor még(!), csak az ms által gyártott windows updaterõl tölthetõ driverek!

Nagyon gáz volt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
viszont ha töröl MINDENT, akkor utána a nulláról, egy telejsen tiszta winchesterre, saját maga által kitalált méretû partíciókra úgy telepítheti fel a wint, ahogy szeretné...

Viszont akkor minden recovery dolog elvész.
(ami nem para, a gyártó honlapjáról MINDEN letölthetõ, driverrel)
viszont ezt most tedd meg, hálózati drivereket mindenképp - ha nincs alter gép, nem fogsz tudni netet, és drivereket varázsolni rá:)) (ha neked sincs cd-d hozzá)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Az activesync--vista sajnos eléggé rázós lesz
kicsit majd utána kell nézni

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

semilyen cd-t nem kaptam. se driver se vista....

Ez azért durva.

Én a dell-es tapasztalataimat írtam, itt adnak egy xp vagy vista recovery cd-t (ami egy normál bootolható oem xp vagy oem vista telepítõ lemez, kicsit tuningolva).

Asus-hoz nem adnak? Hogy a fenébe telepíted újra a gépedet akkor? (És hogy telepítetted rá az xp-t?)

Ha nincs recovery cd-d akkor visszavonom a javaslatom, NE próbáld törölni a partíciót win alól, nehogy emiatt ne bootoljon be...

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Próbáld úgy is törölni ahogy írtam.

sajna ugy veszem észre hogy az elsõdleges particion valo elhelyezkedés miatt nem csinál semmit

a pqservice törölhetõ csak

ma már dolgoztam is rajta, a beállítások telepítések már megvoltak.
igy marad a teljes törlés (ilyenkor csak azért haragszok magamra, mert ha nem töltöttem volna elkísérletezgetéssel 3 napot, nem lenne semmi baj. fõleg ha az elején törlök mindent. csak nem gondoltam hogy a bios egy meghajtot fog látni még sok particio és os esetén is.

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az jobb....
nekem toshiba van.

szoftver nélkül.

dobozból ki, vista cd valahonnan elõ, majd telepítettük.
Miután felment, mondom akkor keressünk drivereket...

Hát még szép, hogy csak a gyártó honlapján van, nincs egy árva külön CD se...

Ez nem para, hisz minden lakásban akad mûködõ net, és gép, de ha pl mégsem lenne, se wlan, se lan, se semmi nem menne a gépen, így letölteni sem tudnám...
szal jó hogy ennyire erre alapoznak, hogy mindenkinek van folyamatos net elérése, de lehet egy cd elférne azért a csomagban.. :)

Mellesleg amit próbáltam vistát, elég lassú volt, "utáltam" is, féltem is tõle.

Most feldobtuk erre, és van olyan mint az XP.

Már csak a kompatibilitására vagyok kiváncsi

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

- a fájlos törlölgetést kiprobáltam, amit törölt az megtette elsõre, amit nem azt sehogyse akarja

Próbáld úgy is törölni ahogy írtam.

Ha még nem lõtted be a gépet (vagyis nem töltöttél el három napot a szükséges szofverek telepítésével :)), akkor megfontolandó egy xp nullárol telepítése, ahogy thez írta.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
semilyen cd-t nem kaptam. se driver se vista....

ami egybõl bejött bekapcs után az nekem sima telepedésnek tûnt /nem volt gyors/, és csak egy nevet kért....driver meg midnen felment magátol

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

az ilyen gyári telepítéseknél van egy láthatatlan Vista recovery partíció....

A mostani desktop gépeknél (notebookok, otthoni asztali) már nem így van (tapasztalatom szerint).
Ott csücsül a gépen egy banga nagy ntfs partícióval a vista/xp, a telepítésbõl csak a regional settings, jelszó beállítás van hátra.
A gép kb. 5 perc alatt elindul (és utána sincs további telípítés: se hangkártya, se video, se cd író, se xp aktiválás(!), se semmi). Tényleg kényelmes, és profi.
Újratelepítéshez valamilyen mellékelt recovery cd használható.

A szervereknél (amikbõl viszont csak márkás létezik), általában úgy mûködik ahogy írtad: van egy kezdõ partició amirõl elsõ induláskor telepíthetõ mondjuk egy win2k3 vagy egy redhat, a telepítés végén ezt a partíiciót végleg törlik (és késõbb szintén a recovery cd jön)

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
na köszönöm a válaszokat. thez féle full formázást nem akartam eddig, de hát ha igy alakult.....

van egyébként egy 10gigás pqservice particio sima fat32-vel.

- a fájlos törlölgetést kiprobáltam, amit törölt az megtette elsõre, amit nem azt sehogyse akarja

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Bár mikor most megvettem az enyémet, direkt kihangsúlyozták, hogy egyántalán nem biztos hogy egy XP mûködni fog rajta.... Se drivert, se semmit nem csinálnak a mostani hardwerekhez, xp-hez.

Érdekes :)

Hát ez tényleg az, inkább fordítva szokott lenni (a vistás driverek szarok).
A dell-nél a legtöbb üzleti modellt például helybõl downgrade-es vistával kínálják, nem véletlenül... :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az ilyen gyári telepítéseknél van egy láthatatlan Vista recovery partíció....

és azt max telepítéskor látja, mikor még nincs "rejtve"

bár már a fene tudja :)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Ha az xp elindul, akkor windows alól is le tudod törölni vagy újra formázni a partíciókat. /Kivéve, ha a rendszert ezt nem engedi (boot partíciókkal ezt nem lehet megtenni)/

run/futtatás: compmgmt.msc
majd diskmanager/lemezkezelõ

Azonosítsd be a felesleges vistás partíciót, és töröld le.

Az nem elég, ha csak letörlöd a vistás partíción a fájlokat?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha még nincs semmi felesleges adatod rajta, akkor fogj egy XP telepítõ cd-t, kezd feltelepíteni, illetve még a dos szerû menünél ahol a partíciókat választhatod... szépen az egész vinyót törlöd, majd újrapartícionálod, ahogy neked tetszik.

de ezt csak úgy játszhatod be, ha nem zavar, hogy elmegy a windowsod ;)

Bár mikor most megvettem az enyémet, direkt kihangsúlyozták, hogy egyántalán nem biztos hogy egy XP mûködni fog rajta.... Se drivert, se semmit nem csinálnak a mostani hardwerekhez, xp-hez.

Érdekes :)

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
sziasztok

még a héten kaptam egy asus notit. elsõ bekapcsoláskor felment a vista magátol +driverek...sima ügy. hát pár nap alatt nem nõtte a szivembe magát az oprendszer.

mondom ha esetleg nem sülne el jol a sima xp telepítés még megmarad a vista. másik particiora telepítettem az xp-t. erre akármit csinálok ez indul el. ami nem lenne baj/bootnál csak winyo, cd, meg lan közt lehet válassztani/ ha le lehetne formázni a vistás emghajtót.

de se formázás, se partition magic . utobbi el sem indul.

kérdésem lenne, hogy hogy lehetne letakaritani azt a particiot?
attol félek ha azt is az xp cdvel formázom és felmegy rá az xp (nem tudom hoyg lehet csak formázni dosbol v. biosbol) akkor majd nem tudok visszamenni a mostanira. remélem érthetõ.

gyoprsformázást a win nem tudja csinálni, ha meg csak sima formázáson hagyom akkor a végén ira ugyanezt ki

köszi

zsolt

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ha tuningolom az E8400-at, a SpeedStep akkor is müködni fog?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
OFF:
Aha átjött:)
Eladod az oútit? Mivan veled? Hiba volt leszámolnom:D
ON: én meg elkezdtem gyûjteni az X61-esere:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Ennyire nélkülözhetetlen volt a másik két gép mellé, hogy 2 hét sok?

nem :)
másik gép lepasszolva.
idõben.

És most az MSI helyett lett egy "nagyobb" név.. rosszul semmiképp se jártam, igaz picit több, mint a célzott összeg.
Evvan.

de mind súlyban, mint méretben mindössze 2/3-a :)
és nem recseg, nem ropog.
cserébe átment az email? ;)