Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

JAja szívunk is rendesen vele. Egyébként nem naponta, hanem akár óránként is változnak az árak. Ezt már nehezen bírják a kiskerek. A mi aláruházainkban az árak naponta változnak, de ott is van aki kiírta, hogy tájékoztató jellegûek, hogy ne bukjon akkorát. (Igen, én az említettben dolgozom.)

Nos ez hasznos infó, köszi. Én úgy gondoltam hogy adott mennyiségû alkatrészt adott áron betárol a nagyker, és amig a készlet tart, addig az az ár marad a boltoknak. Azt gondoltam heti változások vannak, de ezek szerint gyorsabban pörög.
Asszem kivárok pár hetet, meglátom merre mennek az árak(remélem feljebb már nem:confused:), de még dec elõtt meglépem. Kösz

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Döglött pendrive-ról lehet valahogyan adatot menteni?

Géptõl függõen vagy fel se ismeri, vagy felismeri, de nem tudja használni ("tegyen be lemezt"), vagy felajánlja a formázást, 8MB-ra (512MB-os).

Én egy ilyet használtam pár hónapja erre:

"VAIOSoft Recovery Manager for Windows
Recovery Manager Format / Erase will work only for OnSpec / CompuApps / OmniFlash products."

Már nem tudom honnan volt, de egy szinte halott sd kártyáról visszahoztam egy gigát.

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Döglött pendrive-ról lehet valahogyan adatot menteni?

Géptõl függõen vagy fel se ismeri, vagy felismeri, de nem tudja használni ("tegyen be lemezt"), vagy felajánlja a formázást, 8MB-ra (512MB-os).

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
JAja szívunk is rendesen vele. Egyébként nem naponta, hanem akár óránként is változnak az árak. Ezt már nehezen bírják a kiskerek. A mi aláruházainkban az árak naponta változnak, de ott is van aki kiírta, hogy tájékoztató jellegûek, hogy ne bukjon akkorát. (Igen, én az említettben dolgozom.)

Ride everywhere.

.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Arra lennék kiváncsi hogy ha a dollár ára csökkenne, akkor kb. mennyi idõvel követi az itthoni nagyobb webes boltok ára.

A boltokat nem tudom, de a nagyobb nagykerek(pl. a ramiris) naponta átárazzák az összes cikket mióta beütött ez a "szituáció".

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Az excel-ben lévõ csere lehetõséggel próbáltam, de a *-ot cserél lehetõségre mindent lecserél. Ötlet?

~*-t kell beírnod a sima csillag helyett.

http://support.microsoft.com/kb/214138

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

2kérdésem lenne:

1. A munkahelyemen nincs feltéve kodek gépre,és nem is nagyon szabad feltenni semmit rá. Azt meg lehet valahogy oldani, hogy pendrive-re feltennék kodeket,és hogy a pendrive-on lévõ kodeket használja a gép,anélkül, hogy feltelepíteném rá?

VLC player, SMplayer (vagy sima MPLayer) a te barátaid...kitömöríted pendriverra, elindítod, és kb. mindent visz.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát meg kell szokni, hogy minden drágább lett most, és késõbb úgyis lejjebb megy az ára mindennek. Forint erõsödésre, vagy dollár gyengülésre én nem várnék. Ha kell fejleszteni, akkor ez van. Amúgy szerintem karácsony elõtt olyan nagy áresésre én nem számítanék, mert ugye akkor elég nagy a kereslet, és a kereskedõk se hülyék...
Mindenesetre én jól jártam, hogy augusztusban fejlesztettem a gépemen. Azóta 15e-rel lett drágább csak a proci...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Kis segitséget kérnék a hardwarepiacon gyakorlottabb forumozóktól.
A családom apraja számára, egy low budget gépfejleszésre 'kényszerülök' még idén (lap, cpu, vga, ram). Kb kiválasztottam az alkatrészeket, de elhûlve nézem az árakat:( tudom HUF-USD miatt. Arra lennék kiváncsi hogy ha a dollár ára csökkenne, akkor kb. mennyi idõvel követi az itthoni nagyobb webes boltok ára. Mert most asszem inkább kivárnék, bár idén még mindenképp lépnem kell. Hardware-es körökben mik a vélemények, várható valamilyen rendezõdés mostanság?

(Dühit a dolog, mert kb egy hónapja kérdeztem, hogy kell-e valami a gépekhez? "Á nem, nem is játszok mostanában", erre most meg mégis:mad: )

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
2kérdésem lenne:

1. A munkahelyemen nincs feltéve kodek gépre,és nem is nagyon szabad feltenni semmit rá. Azt meg lehet valahogy oldani, hogy pendrive-re feltennék kodeket,és hogy a pendrive-on lévõ kodeket használja a gép,anélkül, hogy feltelepíteném rá?

2. Tervezem lecserélni alaplapom.Valami olcsóbb sokat tudó jó alaplapot tudnátok nekem ajánlani?(8600GT videókarim van,D935ös procim,memóriát most fogok szintén cserélni,jelenleg asus p5bmx/wi-fi ap alaplapom van)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hmm...nem gondoltam, hogy wordpad-ban is van csere funkció. Mûködik, bár eltart egy darabig míg egy-egy állomás kb. 8-10ezer darab csillagát lecseréli :)

Kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Van nekem körülbelül 9 millió darab meteorológiai (konkrétan hõmérsékleti) adatom txt formátumban. A problémám az, hogy minden 4-5. adat mögött szerepel egy *, aminek köszönhetõen, ha a txt fájlokat betöltöm excel-be nem tud értelmezni számként a program. Fahrenheit adatok és celsiusra kell õket átváltanom. Az excel-ben lévõ csere lehetõséggel próbáltam, de a *-ot cserél lehetõségre mindent lecserél. Ötlet?

Elõre is kösz, Gábor

És ha szövegszerkesztõben (pl notepad++, wordpad) lecseréled az összes * karaktert '' semmire? (ha máshol nincs értékes * karakter...)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Van nekem körülbelül 9 millió darab meteorológiai (konkrétan hõmérsékleti) adatom txt formátumban. A problémám az, hogy minden 4-5. adat mögött szerepel egy *, aminek köszönhetõen, ha a txt fájlokat betöltöm excel-be nem tud értelmezni számként a program. Fahrenheit adatok és celsiusra kell õket átváltanom. Az excel-ben lévõ csere lehetõséggel próbáltam, de a *-ot cserél lehetõségre mindent lecserél. Ötlet?

Elõre is kösz, Gábor

fel tudod valahova tölteni a filet?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts

Elõre is kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
sztem:
http://www.hiren.info/pages/bootcd

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
LóFarkas: pontosan mit szeretnél? egy ghost filet, amit bármikor visszaállíthatsz?

én erre a driveimagexml-t használom: létrehoz egy mappát, abba lemásolj kompletten a partíciónak a foglalt részét. kb. 2 perc alatt össze lehet hozzá dobni az indítólemezt akár pendrivera is, arról indítod a progit, és visszatölti kb. 15 perc alatt mindenestül...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Veszek egy hordozható külsõ meghajtót. Tudja vki hogy hogy lehet a teljes HDD tartalmát rámásolni 1:1-ben? Oprendszedrrel, telepített programokkal, mindennel. Az elgondolás az, hogy csinálnék erre egy külön partíciót a hordozhatón (nagyobb mint a szgépé) amirõl kataklizma esetén vissza lehet állítani a rendszert.
Van ennek értelme? Mondjuk azt hirtelen nem tudom hogy hogy lehetne visszaállítani. Talán felhúznék egy ideiglenes rendszert a gép másik partíciójára, elindítanám és úgy.

Felteszem, ha a fõkönyvtárból 1 sima fájlkezelõvel átmásolok mindent, az nem elég.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Lehet megérte várni?:)
http://www.computerw...ovemberben.html

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gondoltam ra, de szerintem nincs belove a MAC address szures, mert a tobbi gepnel annyi volt, hogy beirtad a jelszot es csatlakozott szepen.

es igen, sikerult, a te leirasaid [meg egy kis extra google] segitsegevel. Ja meg lakotarsam pendrajvjaval, az enyem ugyanis csak 256megas :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
tamaska: akkor ezek szerint sikerült....
routernél valami macaddress szûrés, vagy hasonlók?

Aktuális civil