Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
http://prohardver.hu...megjelenes.html

"A tökéletes otthoni számítógép"

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
neopren tokrol jut eszembe. vettem egyet en is. hong kongbol jott, ebayen 11dollar postaval egyutt. kb egy het alatt ert ide.

Feltöltött kép Feltöltött kép

es meg mindig szeretjuk a mini notebookot :)

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat!

Ideológiai vitába nem mennék bele. Az asztalból is a nagyokat szeretem, hiába csak A4-es füzetem van. Tudom, hogy ezek a gépek nehezebbek, és inkább gyúrok, hogy elbírjam :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
+1 a 15,4nél nem nagyobb mellett

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

A következõ félévben szükségem lesz egy laptopra.

Érdemes a karácsonyi rohanásban venni, vagy januárban olcsóbb?

És milyet? Meg tudtok erõsíteni bármilyen közhiedelmet (pl Fujitsu tönkremegy...)? Aztán ha a gyártót belõttem, onnan már csak azt nézem, hogy mennyi pénzem van és úgy döntök, szerintem.

Persze kíváncsi vagyok a best-buy opciókra 100-120e bruttó közt (legalább 15ös monitor...).

Köszi!

Legalább 15? Minek? A legtöbb ember aki egy ideje használ már laptopot az a kisebb képernyõ felé tendál. egy 17" 4kg cuccot nem neveznék hordozhatónak... azt valahova elvinni már külön projekt, ezzel az erõvel az asztali gép meg a crt is hordozható, csak egy kicsit nagyobb projekt.
Ahol rendszeresen használod oda telepíts egy monitort, és hurcolj egy 14-13-12 colos gépet, azok neopréntokban már beférnek egy hátizsákba is.

Persze ha nem tudsz második monitort használni és kell a nagyobb képernyõ az más.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

az acerek olcsok, de nem veletlenul. jonnek rajuk a szidalmak jobbrol-balrol. nalunk a csaladban dell-ek vannak, es mindenki szereti oket. viszont megvan az aruk.

A családban 4db Acer van, gond nélkül.

Ebbõl 2db kamionos szolgálatban kapja az igét.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
fujitsum van több mint 3éve. ventillátorja behalt félévután, garis csere, azóta jó. nyáron ráborult vörösbor, szerencsére csak a billentyûzeten halt be egykét gomb. két ismerõsömnek ugyanilyenje van, egyiken elszált a hang, másikon a wlan. szóval nem hiába olcsóbbak ezek sem.
Dell, Asus, Hp
szerintem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az acerek olcsok, de nem veletlenul. jonnek rajuk a szidalmak jobbrol-balrol. nalunk a csaladban dell-ek vannak, es mindenki szereti oket. viszont megvan az aruk.

szokj hozza a gondolathoz, hogy vistat fogsz kapni hozza, szoval ha valami olyat veszel amiben csak 1giga neadj` csak 512mega ram van, az sz i v a s.

az olcsobbak altalaban celeron M-es procival jonnek, bar a tulnyomo tobbseg mar Core2. nyilvan ezek a dragabbak. ha jo lesz a celeron is, akkor tudsz nemi penzmagot sporolni.

en kb ennyit tudok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
A következõ félévben szükségem lesz egy laptopra.

Érdemes a karácsonyi rohanásban venni, vagy januárban olcsóbb?

És milyet? Meg tudtok erõsíteni bármilyen közhiedelmet (pl Fujitsu tönkremegy...)? Aztán ha a gyártót belõttem, onnan már csak azt nézem, hogy mennyi pénzem van és úgy döntök, szerintem.

Persze kíváncsi vagyok a best-buy opciókra 100-120e bruttó közt (legalább 15ös monitor...).

Köszi!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jah, en is kb addig voltam tisztaban a vga es proci eroviszonyokkal, amig abban voltam hogy veszek egyet. miota nem nezegetem a kinalatot, teljesen lecserelodott az osszes modell, es fingom sincs hogy melyik milyen.

es ez meg nem is a technikai oldala a dolognak, ahhoz a mai napig n00b vagyok :D

bar most feltornasztam a procit 3.4GHZ-ra ugyesen. bebutolt 3.6-on is, de asztalrol egybol kekhalalba zuhant, aztan 3.5-on mar indult a win rendesen, de ott meg a 3Dmarkba doglott bele 2 perc utan.

a ramok igy asszem 850-en mennek ami nem egy hatalmas lepes, de 2.25V-t kapnak, ez ala megyek akkor beborulnak. a proci pedig 1.4V-t kap. a NB 1.55-ot.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Trifó: ne vedd magadra, elég 2-3 hónap kihagyás, és totál kínai lesz minden. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Jorus , ez igaz felteve hogy nem azt az FSB-t irjak oda amin kihasznalhato ;) )
Sztem a mezei usernek nem is kell tobbet tudnia minthogy melyik a legmegfelelobb sebessegu modul a szamara a celja szerint. Aztan az reszletkerdes hogy most erti is-e miert. Fontos hogy pl. 1333-as orajelen kommunikalni kepes processzorhoz milyen x Mhz-es ramot vesznek (es a nagyobb mindenkepp jobb!). Termeszetesen addig amig a lap birja.

Persze valoszinu a bandwith kulonbsegbol adodo bottleneck nem irodai alkalmazasok futtatasanal fog elojonni, de teny hogyha nagyobb sebessegen kepesek az adatok aramlani a memoria -> (mch) -> proci kozott akkor nem ott lesz a dead space, vagyis gyorsulhat a rendszer. ref:
http://arstechnica.c...-latency-1.html
A dual-ositassal , a burst-el , cache-el, orajel novelessel mind-mind ezt savszelessegkulonbseget probaljak kompenzalni a tervezok/gyartok a proci es a ram kozott mar evek ota, mivel-e ketto savszelessege egyre jobban elter.
http://www.acm.org/c...s5-3/pmgap.html

De persze gondolom ezeket te is tudod, csak a vasarloi tudatlansagra probaltal ravilagitani :)

Egyebkent nemreg lattam 1333-as DDR2-es modult valahol :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Basszátok meg, IT-s vagyok másfél évtizede, de ezeket itt alig értem. Na persze PC-bõl sose volt semmi rendesem, jellemzõen nagy Unixos vasakkal mókolok. Az meg másként van. De akkor is nyomasztó.

--Trifo

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
2*2GB kevésbé terheli az MCH-t, de az 1066MHz-es RAM-okat már hova akarod húzni? 533-as FSB-ig gyári frekin mennek, tehát mindegy, azt vedd, ami olcsóbb. :) Ja, és persze a 2GB-os moduloknál mások a nyerõ chipek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nezegetem ezeket az 1066-os ramokat kozben... [kar volt megvenni a 800-asokat, tudom]

2x2GB oder 4X1GB? mar a tuningpotencial szempontjabol

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mindig rosszul írják, az 1333MHz nem FSB, hanem PSB, esetleg QPB. Bár mindegy, mi tudjuk mirõl beszélünk, csak ugye akkor van gond, amikor a mezei júzer elkezd variálni, hogy 1333-as FSB-hez 1333-as RAM kell, meg ien thrillerek. :) Amúgy tudja a 945 a 333MHz-es FSB-t, csak BIOS-t kell frissíteni, vagy eleve az újabb reves deszkát megvenni, amit a szõrös gépész is linkelt.

Lorcsi: szentem elég neked egy E8200 is (szintén 6MB L2 cache, csak alacsonyabb szorzó, ergo alacsonyabb default EC), a különbözetet költsd a deszkára. Mennyi a keret?

de a 945-nek akkor is kinai lenne a 1333as fsb nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
asusbol ezek a sarga nyakosok a budget kategoria, szoval mivel nuku tuning, szerintem jo helyen kotoraszol. innen mar csak azt kell nezni hogy van e eleg usb meg firewire meg egyeb hacacare rajta ami neked kell. szerintem.

so it's support for CPUs with 533MHz, 800MHz and 1066MHz system bus speeds and, importantly, for the new wave of dual-core CPUs

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no akkor irjatok vmit
huzas tuning jatek kilove
egy jo procit vennek azert

gondolkozom azon veszek ilyen lap osz ha kesobb keves tudok venni jo lap vga
de ha most beletolok sok penz vga lap lehet nem hasznalom ki sokaig

itt tamogatja
http://www.edigital....266.html?page=1

cad/vegeselem, hd film
igy

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de a 945-nek akkor is kinai lenne a 1333as fsb nem?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem. Yorkfieldekhez is csak akkor kell P45, ha húzod.