Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Mondjon valaki, olyan progit, amivel videót tudok szerkeszteni..

Konkrétan ki kellene takarni egy részt..
.mov kiterjesztés ha számít.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
gyóvan na, kicsit nem vagyok képben miután ma reggelig bezárólag 20 órát ültem a gép elõtt ;) szóval nagyon köszönöm a segítséget, legközelebb majd jobban megpróbálok odafigyelni arra amit írtok :D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Icesheark: én pont ezt írtam, csak mádzsárul, Tomi meg a 2 lépéses megoldit. :)

Egyébként van futtatás, csak alapból nincs bent a Start menüben, hogy ne zavarja meg az egyszerû felhasználót. :D Mert ugye mit futtat, és hova és miért? :)

Szal ha kell, akkor ringyóz gomb + R, vagy Start -> Vezérlõpult -> Megjelenés és személyes beállítások -> Tálca és Start menü -> Start menü -> Testreszabás -> pipa a Futtatás mellé, azt annyi.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
na azért itt kicsit el van dugva vazz!
control panel->administrative tools-->computer managment-->storage--->disk managment

de meglett kössz!

ja és nincs futtatás

a bringaszállító

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
De bazz, nyomsz jobbot a Sajátgép iconon, és ott van a Kezelés/Management
Vagy beírod futtatásba, hogy diskmgmt.msc
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
vista van fenn, de csak eszközkezelõben látom a vinyót sajátgépen nem

a bringaszállító

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tomi: így nem biztos, hogy megtalálja. :D (Apropó, 19-én Kiscsillag :))

Iceshark: XP alatt: Start -> Beállítások -> Vezérlõpult -> Teljesítmény és karbantartás -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés -> Lemezkezelés
Ott lesz a HDD, találd ki, hogy mekkora, mien partinyó kell, azt formázzad.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
SATA-n jumper, vicces lenne ;)
Sajátgép/Kezelés/Lemezkezelés
Na itt válászd ki, és hozzál létre partíciót, meg ilyenek.
Célszerû kiterjesztett partíciót, meg azon belül egy logikait létrehozni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jumper jo helyen van?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Jorus vagy valaki!

vettem egy 500 gigás samsung vinyót, bepattintottam a házba, bios látja, engedélyezve van, winfos látja eszközkezelõben, szerinte "megfelelõen mûködik" én mégse látom sehol ahol használni is tudnám! Mitõl lehet ez?

a bringaszállító

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
barátnõmnek a genius van, csak a régebbi (világosabb). szerintem az is korrektül szól .)

fenti gépproblémám részben megoldódott: nem tudtam h via4in1 driver SP2-vel együtt begazul. leszedtem így jobb. viszont sata vinyo még mindig nem az igazi, folyton lenyomja PIO módba az xp. igaz van vmi registry kulcs amivel be lehet állítani h mindig fixen udma5 legyen de nem tom így mennyire lesz jó...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
DéBé: én a logitechet venném a helyedben! van "családon" belül mindkettõ (a logitech régebbi, de árban hasonló volt) és érezhetõ az árkülönbség. pchez mindkettõ jó, zenehallgatáshoz meg ugye inkább cd/bakelit+sztereó, de a logitech sokkal elviselhetõbb (fõleg mélbyen). nem tudom, hogy mennyire számít, de a logitech hangosabb is, ha hihetõ a 94db érzékenység, az elég jó. szerintem megéri a + pénzt.

nekem is lenne egy kérdésem: régebben járatos voltam hardver témában, de sajnos ez a multé, viszont kéne egy otthoni gép. semmi extra, ami fontos, hogy jól mûködjön, viszonylag erõs legyen a proci, és talán az átlagosnál több memória (ramra gondolok, vinyó az van amennyi elég). játszani ritkán szoktam, akkor is inkább régi játékokkal, azoknak mindegy. inkább zenei programokhoz kéne (fl, cubase, stb.) és hát az eddigi 2600+os amd fél giga rammal könnyen feladta a harcot.. xp lenne rajta és ~80 körüli összeget szánnék rá. optikai meghajtó nem kell bele, dögivel állnak itthon a sarokban. valami ötlet?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

csajom vistas laptopjan miert lassult be az internet? wifi. 10mega/512, nalam a kabelon keresztul hasit mint a szel, az xp-s kisgepen wifi szinten. csak az oven tetu lassu. probaltuk ujratenni a halokartya driveret, de nem sokat segitett.

mit lehet kezdeni vele?

Ez mar szinte keplet lesz:
laptop+Vista+ido= lassulas :D

Probald kideriteni hogy a vista a gaz tenyleg, vagy esetleg a wireless. (Gondolom wireless-es router van ami allitgathato ;) )
Pl megpingeled a routert a geprol es megnezed hogy a tiedhez kepest milyen ertekeket ad.
Nemtudom egy oprendszer eseten mi okozhatja meg az alabbiakon kivul
- Sok temp, vagy cache adat.
- Rossz halozati beallitas
- Kemprogramok, virusok (amik rossz halozati beallitast is okozhatnak)
Az is lehet hogy valami zavarja, a jelerosseggel nincs gond?
Ha esetleg csutkan hasznalod a netet (foleg az uploadot) akkor meg ne csodalkozz hogy neki nem marad ;) Bar egy korrekt routernek ezt is meg kellene oldani.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

melyik jobb szerintetek?

EZ

vagy

EZ

és melyik miért?

genius-om van, imádom.
15nm-en büntet, nagyobb szobában még nem volt alkalmam próbálni.
én 18-ért vetem használtan az enyémet, de a ph! apróban szokott lenni 20 alatt ilyesmi.

na már egy ideje nekem is megvan, viszont elõjött valami olyan hiba, h ha benyomom a standby-t akkor ugye letekeredik a hangerõ de elkezd kicsit gerjedni(sípol), aztán a standby gombra nem kapcsolódik vissza, max ha távirányitóról nyomom, de akkor se mindig, úgyhogy hátul kell nyomni neki egy ki be kapcsot, de van hogy ilyenkor is csak a hangerõállitó motorját hallom hogy tekeredne meg villog a DVD gomb feletti led.
Valahogy mindig sikerül beinditani de azér ez nem állapot. Esetleg ez valami könnyen orvosolható szériahiba vagy lehet utazgatni a cuccal szervizbe?
Hangzásilag nincs probléma, remeg az üveg:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csajom vistas laptopjan miert lassult be az internet? wifi. 10mega/512, nalam a kabelon keresztul hasit mint a szel, az xp-s kisgepen wifi szinten. csak az oven tetu lassu. probaltuk ujratenni a halokartya driveret, de nem sokat segitett.

mit lehet kezdeni vele?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

van egy sata vinyo egy ide alaplapon átalakítóval. folyamat fagyások, korrupt fájlok tömörítésnél, winen kivül is. gyanitom az elsõ mondatban lesz a hiba de várok ötleteket. az új vinyó kell. satás agps alapapra meg nem szivesen költenék.

proci is most lett cserélve. duron 800 > athlon xp 2000
lehet hibás a cpu?

Elõször futtass kicsit memtest86-ot, talán csak memóriahiba.
Amúgy én inkább PCI-s SATA csatolóval próbálkoznék, ha van szabad PCI busz. Ha nincs, akkor átnézni mindent, hogy a táp csatlakozótól kezdve a összes kábel tutira jól be van dugva...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
van egy sata vinyo egy ide alaplapon átalakítóval. folyamat fagyások, korrupt fájlok tömörítésnél, winen kivül is. gyanitom az elsõ mondatban lesz a hiba de várok ötleteket. az új vinyó kell. satás agps alapapra meg nem szivesen költenék.

proci is most lett cserélve. duron 800 > athlon xp 2000
lehet hibás a cpu?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
processzorhutes magasfokon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Szereztem egy LG lcd monitort (L1952S). Csak simán villanyt adva neki tök fehér az egész kijelzõ. Belül nincs szétégve semmi. Kuka?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Sikerült átengednem a routeren egy portot. Pár nappal késõbbi idõponttól elkezdett a net akadni. Van, hogy 1 percig nem tölt be semmilyen weblap, aztán hirtelen minden, aztán megint semmi. Természetesen nem megy közben a letöltés. Lehet valaki köze a kettõnek egymáshoz?

Elõre is kösz, Gábor

Csináld vissza és megtudod :)
Az egyedi portot miért kellett definiálni a routeren? Torrent miatt? A Portforward.com ajánlásai alapján cselekedtél? Az adott portot használó program egyébként fut rendesen és folyamatosan? Ha nem megy a program, akkor is bajok vannak a böngészéssel? Milyen a neted?
Tudom, sok a kérdés, de a lehetõség is.
(Az is elképzelhetõ, hogy csak a programot kellene finomhangolni.)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."