Ez mar szinte keplet lesz:
laptop+Vista+ido= lassulas
Probald kideriteni hogy a vista a gaz tenyleg, vagy esetleg a wireless. (Gondolom wireless-es router van ami allitgathato )
Pl megpingeled a routert a geprol es megnezed hogy a tiedhez kepest milyen ertekeket ad.
Nemtudom egy oprendszer eseten mi okozhatja meg az alabbiakon kivul
- Sok temp, vagy cache adat.
- Rossz halozati beallitas
- Kemprogramok, virusok (amik rossz halozati beallitast is okozhatnak)
Az is lehet hogy valami zavarja, a jelerosseggel nincs gond?
Ha esetleg csutkan hasznalod a netet (foleg az uploadot) akkor meg ne csodalkozz hogy neki nem marad Bar egy korrekt routernek ezt is meg kellene oldani.
a routeren nem lett semmi elallitva, szoval nem hiszem hogy barmit b.szogatnom kellene rajta. meg nem is nagyon akarom, mert rohadtul nem ertek hozza. rossz halozati bellaitas szinten santit, tekintve hogy az se nagyon lett allitva. Mielott hazamentunk karacsonyra, meg tokeletesen mukodott. annyi talan, hogy amikor otthon voltunk, es megprobalt csatlakozni a wifi-re akkor folyamatosan ledobalta. ugy hogy az en xp-s gepem, vagy tesom szinten vistas laptopja mellette gyonyoruen ment. aztan visszajottunk ide, es itt nem is latta az itthoni halozatot. akkor reseteltem a routert meg a modemet, es meglatta oket, de azota meg ilyen 0.1megas net van rajta. a 10 helyett. azt tudom hogy a torrentezes belassitja a netezest, de amikor ezt probalgattuk pont nem volt bekapcsolva, altalaban csak ejszakara szoktam bekapcsolni, hogy ne lassitsa a bongeszest.
tehat nem megy se le se feltoltes, lerakjuk az asztalra a ket notit, masfel meterre a nem takarasban levo routertol, es az egyik hasit, a masik meg dial-upos emlekeket idez elo.
egy AVG-s scant mar lenyomtam, talan most adok neki valami spybotot is csokkentett modban vagy nemtom.
tippek meg johetnek.