Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Tamaska: mar csak az a kerdes, hogy miert fizessek a Nod -ert, amikor az Avast ingyenes es jobb. Hozzaerto azt mondta hogy a Nod is egy kalap szar. Epp egy picivel jobb az AVG -nel, ami ugyebar egy mocsok hulladek. Norton Antivirus meg allitolag jo, de az igazi az Avast. Ez legalabb tud olyat is, hogy a windows betoltese elott scanneli a gepet, mielott a virus el tudna bujni a windows fileokban.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Megcsináltam mégegyszer, ugyan úgy több, mint negyed órás lett.

De még vagdossak is? :P

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

E! és ha az én listámban nincs ilyen? (Faxing service sincs, mert azt is kikattintottam anno az nLiteOS-ben, és azóta arra is lett volna már szükség...)

Nem lehetek ennyire lúzer waze... A vége az lesz, hogy AiX-ra fogok fordítani valami ügyeset és X-en fogok videót nézni. AiX-on legalább szoktam tudni, hogy mit csinálok.

--Trifo

Én default ezt használom lejátszásra, egy próbát megér:
http://smplayer.berlios.de

Aminél ez hibázik, ott jön a GOMplayer:
http://gomlabs.com
"In idem flumen bis non descendimus"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
E! és ha az én listámban nincs ilyen? (Faxing service sincs, mert azt is kikattintottam anno az nLiteOS-ben, és azóta arra is lett volna már szükség...)

Nem lehetek ennyire lúzer waze... A vége az lesz, hogy AiX-ra fogok fordítani valami ügyeset és X-en fogok videót nézni. AiX-on legalább szoktam tudni, hogy mit csinálok.

--Trifo

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Start -> Beállítások -> Vezérlõpult -> Programok telepítése és törlése, majd ott oldalt Windows összetevõk hozzáadása és eltávolítása, majd a listából kiválasztod a Media Playert.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
zOrg: nézegetem azt a pakkot, de nem látom, hogy melyik része enné annak a vmw-t. ffdshow van nekem, az elvileg mintha, de mégsemi igazán.

Update: a CCCP sem oldotta meg a dolgot, tán neked is a Win saját codecjével megy a WMV lejátszás, ami nálam hiányzik.

Jorus: Ugye a WMP11.CAB-ra gondoltál az XP install CD-rõl? Na, és akkor azzal mithogyan?

--Trifo

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha simán feltelepíted (.cab-ból) kér validizét? Émmég nem láttam, pedig szoktam ki-be kapcsolgatni win összetevõket a telepítõben.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Na 3 méterrõl nézi, akkor nincs azzal baj :)

Tudok valahonnan letölteni Windows Media Player installt, amihez nem kell Windows validálás? Vagy bármi egyéb megoldás is érdekel, amivel a Media Player Classic rávehetõ Windows Media fájlok lejátszására.

Az elõzõ windowsomból nem hagytam ki a Media Playert, az feltette magának szépen a megfelelõ codecjeit, és ment is minden jól, csak a legutóbbi installkor okosabb akartam lenni a kelleténél...

--Trifo

CCCP - Combine Community Codec Pack
~2 éve csak ez megy fel
http://www.cccp-project.net

(Nálam MPC simán viszi a *.wmv-ket is.
"In idem flumen bis non descendimus"

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Tudok valahonnan letölteni Windows Media Player installt, amihez nem kell Windows validálás? Vagy bármi egyéb megoldás is érdekel, amivel a Media Player Classic rávehetõ Windows Media fájlok lejátszására.

Az elõzõ windowsomból nem hagytam ki a Media Playert, az feltette magának szépen a megfelelõ codecjeit, és ment is minden jól, csak a legutóbbi installkor okosabb akartam lenni a kelleténél...

--Trifo

Miért nem VLC?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts

--Trifo

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Haveron szoktam röhögni, mivel HD Ready tv-re van kötve a gép, szal a desktop 120 centis képátlón jeleníti meg az 1366*768 képpontot. :D Ien öklömnyi pixelek könyökölnek ki belõle, fantasztikus... :D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Kölyök: nekem sose csinált olyat... De hamár az mp3 megvan, abból csak meg lehet vagdalni...

burce: nekem 12,1"-be zsúfoltak 1280x800 pixelt, és nemigen okoz gondot :) Ellenben egy csomót nyerek akkuidõben azzal, hogy nem kell akkora nagy felületet bevilágítani a háttérfénynek. Otthoni desktop replacement laptop 15,4"-en tudja ugyanezt a felbontást. Tiszta fura azt nézni. De a legdurvább az volt, amikor az elõzõ céges géprõl költöztem erre: az a 15,4"-en 1024x768 pixel volt csak. Na, azon aztán látszik minden egyes pixel külön-külön.

Még egy kérdés: jól látom, hogy mostanság a free víruskergetõk körül az Avast-ot szokás szeretni?

--Trifo

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

nem tudom az árbeli különbséget a 15" meg a 17" között, de a 15" mellé dokkoló+külsõ monitor nem játszik?

...már meg is van a 15"-ös :-)
Dokkoló nélkül is menni fog egy másik monitor... ha éppen lesz kéznél :-)
Kösz a segítségeket.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Ez a vidtomp3.com jónak tûnik, de miért csinál egy 2:23-as számból 17 percest?
Egymást után megy egy csomószor...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Kössz a tippeket!
Firefox nem játszik, szeretem a Safarit...

Most próba! ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

De nem volt még notim, nem tudom, hogy a gyakorlatban mi a hasznosabb. Cipelés nem annyira számít, erõs vagyok :D És dolgozni kell rajta. Kicsit desktop-replacement kategória... :-)

nem tudom az árbeli különbséget a 15" meg a 17" között, de a 15" mellé dokkoló+külsõ monitor nem játszik?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Na vegre, ujra itt.

Bitfeju haverom atjott melo utan es megoldotta a dolgot. Kb. az tortent amire szamitottam: elsult a keze. Szemmel nem tudtam kovetni hogy eppen mit hol csinal. A gep mar szinte fustolt, ugy nyomta. Tobb fasza virusom is volt, nem csak az az egy trojai, szoval az avg bekaphatja, szart se er. Eloszor nullakkal meg egyesekkel ( nem szo szerint, csak szamomra durva modon ) bombazta manualisan a virusokat amig lehetett, aztan meg mindig nem indult el az xp. Bedobtuk a vinyomat egy sata mobilkeretbe ( szerencsere volt itthon ) es rakotottuk a laptopjara. A sajat virusirtojaval vegignyira a vinyomat, majd visszaraktuk a vinyot a gepembe, es megint manualisan baszkodott valamit. Utana windows update, majd uj virusirto ( avast ), es mehetett a full scan.

Mostmar jo a gep, virusmentes, hasit mint a villam. Meg vagyok elegedve. Igaz hogy cirka 5 orat sz@p@ott vele haver, de megcsinalta. Jobb mint ujkoraban :-)

az AVG nekem is folyton beengedett minden szart.

aztan befizettem a NOD32-re. azota problemamentesek vagyunk. :) lehet torott NOD-ot is talalni a neten, de szerintem ok pont megerdemelnek annyit, hogy fizessek erte.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Arra gondoltam, hogy azért jobb, mert nagyobb. Kényelmesebben nézheted, amíg ezen a 15"-ön kicsit hangya méretûek a bötûk.

De nem volt még notim, nem tudom, hogy a gyakorlatban mi a hasznosabb. Cipelés nem annyira számít, erõs vagyok :D És dolgozni kell rajta. Kicsit desktop-replacement kategória... :-)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mér lenne jobb a 17-es, ha nagyobb, nehezebb, és kisebb a felbontása?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Segítség! :-)

Két notebook közül segítsetek választani:

15"-os 1680×1050px felbontással
vs.
17"-es 1440×900px felbontással?

(A két gép többi paramétere kb egyezik, a 17-es picivel jobb és kicsit drágább is.)