Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nyomtam én szorgosan az F6ot de nem akarta beolvasni a drivert pedig ott volt minden fájl a floppyn :S bootolhatóvá kellett csinálni a floppyt és ugy lett a jó...

de most végre hasít a gép
2600 sempron, abit nf7-s, 1gb ddr ram, r9700, 500gb hdd :cool:
:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
MaTT: hivatalosan - ha van a gépben floppy - akkor a telepítõCD kérdez egy olyat, hogy akarsz-e extra storage drivert betölteni és úgy. Ha nincs, akkor bele kell hergelni a drivert az install cuccba, pl az nLiteOS nevû cucc segítségével. Ja, de most látom, hogy már megoldottad...

--Trifo

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
mcintoss féle oprendszerrõl valakinek valami tapasztalata?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jee, végre...
hirens, format b: /b, aztán copy rá a fájlokat és végre hajlandó beolvasni a drivert.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hogy az istenbe lehet rávenni az xp telepítõjét hogy betöltse a sata drivert a vinyohoz?
letöltöttem a drivert. jót szedtem le. tuti. rámásoltam egy floppyra. telepítés elején F6 megnyom. tölt. adom neki a floppyt. erre azt mondja hogy error 512, txtsetup.oem ben hiba történt.
probáltam más floppymeghajtót. a lemez tuti jó. multkor még biost frissítettem róla.

bootolhatónak kell lenni a floppynak vagy nem? vagy hogyan?
silicon 3112 sata vezérlõ, xp sp2

nLitera nincs lehetõségem.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én is Windowst használok, mert ezt ismerem, már amennyire. De amikor bekrepált úgy az Acer laptop, hogy két szervízbõl is elhajtottak vele, csak a Linux-szal tudtam életet lehelni vele. Azzal viszont minden telepítés nélkül fél perc után zenét hallgathattam, levelezhettem, stb. Slax Kill Bill :)

Amit kérdezni akartam; egy program a telepítéskor Firebird Database Engine Server 2.0.4.13130 -at kér. A gépen szerinte 1.5.4.4910 van. Az én kérdésem az lenne, hogy alapvetõen mi ez, és hogy tudom-e úgy frissíteni, hogy ha esetleg adatokat/beállításokat tárol, azokat ne kelljen újra megadnom? Mindenképpen fel kéne raknom ezt a programot, de nem akarom összekutyulni az irodai rendszert.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Mindig ezek a kategóriák. Nem mindegy, ki milyen kocka? :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Engem izgat kicsit. :) Összeraktam egy netezõs gépet Kõbányára 10k-ból, még moncsi kell hozzá 5k-ért, na azon Ubuntu lesz, az mán fix. Szal ismerkedni fogunk hamarost a pinguval. :)

ja jo. aztan majd valamit be akarsz allitani, es lovesed senem lesz rola hogy hova nyulj. mert nincs start menu - vezerlopult opcio. vagy futtatas. vagy parancssor. kb olyan mint nokiarol atszokni motorolara. persze lehet, csak nekem nem eri meg.

ja es nagggyon jo tokre ertheto nyelvu forumok vannak linux help temakorben. orakat google-oztam mire talaltam valamire egy valaszt, amit utanna lehetett tovabb google-ozni hogy megertsem.

soha soha tobbet.

nem jo a windows, en is tudom. nem kell sorolni az ilyen-olyan hatranyait. de ennek a hibaival mar megtanultam egyutt elni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
vettem egy alaplapot amin iszonyat zörög a northbridge hûtõ. ráadásul ez a köralakú fajta borda amiben benne van a venti és fujja magából ki körbe a levegõt, szóval le se tudom cserélni a ventillátort...
gondoltam legyen passzív. kisebbfajta proci hûtõbordát ha ráragasztok kétoldalú ragasztóval (csak a széleken, középen meg paszta) az vajon elég lenne? hûtésileg? tartásilag mondjuk még valahogy biztosítanám a lapon lévõ két lyuk segítségével nehogy ráessen a videokártyára .)

vagy fûrészeljem méretre a bordát és elég a raganyó? :D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

miert akarnak a pingvinhivok mindig mindenkit rabeszelni a linuxra?

Gondolom azért mert hisznek benne.
Mindenesetre sokkal kevésbé idegesítõek mint a mac-hívõk, fõleg mert a linuxos kockák legalább tudják, mirõl beszélnek.
Én is kipróbálom sztem, csak nincs olyan gép amire fel lehetne tenni fõ oprendszernek. Valszeg USB meghajtóra teszek majd 1 portable ubuntut aztán meglátjuk mire megyünk.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Engem izgat kicsit. :) Összeraktam egy netezõs gépet Kõbányára 10k-ból, még moncsi kell hozzá 5k-ért, na azon Ubuntu lesz, az mán fix. Szal ismerkedni fogunk hamarost a pinguval. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en windowst hasznalok, es soha soha soha nem probaltam meg senkit meggyozni hogy linux helyett neki is azt kellene. volt linuxom, birtam vagy 1 honapig.

miert akarnak a pingvinhivok mindig mindenkit rabeszelni a linuxra?

szuz rendszer=frissen telepitett
szerintem xp. es nem office mert zorg altalaban a freeware programokat preferalja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Nem tudom részletezni, mert nincs rajta mit: felraktam nekik a szûz rendszert + openoffice + avast free. És a hét elején hívott anyósom, hogy szanaszét lassult a net, nem enged ezt-azt-amazt, stb.

Most lesz ötödik éve, hogy NOD-ot használok (elõtte idõrendben: McAfee, Norton AV, Kaspersky). Nem feltétlenül a Jorus által említett vonalon, de több tucat "undernet" szájtot látogatok heti szinten - és 5 éve egyetlen vírusom volt, amit 100%-ban a saját f***ságom miatt nyeltem be.

Szûz rendszer? az valami feltört wint-t jelent? Abból is lehet baj. fõleg ha az a 98-as verzió..
Több ismerõs is használ évek óta avastot és ilyet még nem hallottam. No meg vannak szintek, az alacsony az semmit nem ér, a magas sem zavar nagyon, már ha a riasztásokat normálisan kezeled. engem pl rohadtul zavar ha ezek nem jönnek, mert nekem úgy tûnik, hogy nem mûködik..fõleg nyitott ablakon, ahol bármikor beszáll a madár.

Egyébként meg, ha már openoffice, akkor miért win?
Ez már csak kukacoskodásnak túnik, de nekem akkor jött a felismerés, hogy minek is nekem a wéndóz amikor a progjamjaim több mint fele gpl-es cucc volt.. aminek ugye a 99% -a nem win only...

Ride everywhere.

.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Sure. Vannak oldalak, melyeket megnyitva versenyt sikoltozik a Comodo és a Nod, hogy felfüggesztették a kapcsolatot, megerõsítést várnak. :) Ezek html-be, java appletbe, active-x komponensekbe ágyazott vírusok, ad/malware-ek. A módszer neve drive-by-download.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
pusztán az oldalak megnyitásával is fertõzhetnek ilyen vírusok? :wtf:
csak mert évek óta nincs semmilyen vírusírtom csupán egy tûzfal (régebben kerio, most comodo) és kb. sose volt gondom.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Nem tudom részletezni, mert nincs rajta mit: felraktam nekik a szûz rendszert + openoffice + avast free. És a hét elején hívott anyósom, hogy szanaszét lassult a net, nem enged ezt-azt-amazt, stb.

Most lesz ötödik éve, hogy NOD-ot használok (elõtte idõrendben: McAfee, Norton AV, Kaspersky). Nem feltétlenül a Jorus által említett vonalon, de több tucat "undernet" szájtot látogatok heti szinten - és 5 éve egyetlen vírusom volt, amit 100%-ban a saját f***ságom miatt nyeltem be.
"In idem flumen bis non descendimus"

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Azért ezt az avast hibát leírhatnád, pont tegnap néztem a hup-on, hogy ki mit ajánlgat, és olyan 15-bõl kettõ volt aki problémázott az avastal

(és kb 10 bõl 10 szidta az avg-t, és 10-bõl 2 a nod-ot, ezt tenném én is.. lásd alább)

Az ingyenes avastnak van egy (azaz 1) "hibája" évente kell újra regelni, mert különben nem frissül, és tönkre megy a géped a sok szartól. De ezt jelzi is (mármint ha nem kapcsolod ki, hogy jelezzen.)

Szóval nod:
Nemrég egy közeli munkatárs látogatott warez oldalakat, persze, hogy szétszedte a gépet. 2 napig szenvedett vele, pedig nod védte..

Nemrég kedvesem nézett hasonló oldalt, ezt is szétszedte persze, de az (ingyenes) avast orvosolta pár óra alatt, utána kb 10 perc volt helyre rakni.
Különbség még, hogy a munkatárs gépén xp van, kedvesemnek meg egy szar win2000, ami ugye alapból lyukasabb... neki avast van.

Közben persze az én gépemen kellett neteznie, majd ugyanazon az oldalak látogatása, és letöltögetése után kijelentette, hogy neki is kell linux, mer arra ugye nem megy a vírus.. meghát a 3d desktop... ;)

Ride everywhere.

.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Tamaska: mar csak az a kerdes, hogy miert fizessek a Nod -ert, amikor az Avast ingyenes es jobb. Hozzaerto azt mondta hogy a Nod is egy kalap szar. Epp egy picivel jobb az AVG -nel, ami ugyebar egy mocsok hulladek. Norton Antivirus meg allitolag jo, de az igazi az Avast. Ez legalabb tud olyat is, hogy a windows betoltese elott scanneli a gepet, mielott a virus el tudna bujni a windows fileokban.

Õk itt mind tévednek:
http://www.avsec.hu/...referenciak.php
...és a Bikemag céges píszí/laptopjait is (többek között) ez védi.

~2 hónapja újraírták a NOD motorját (ez került az akkor megjelent 3.xx változatba - ami úgy néhány kategóriával jobb, mint az elõzõ (sebesség és erõforrások tekinteteében).
A boot-védelem pedig, amirõl mint extra beszélsz elég régi featúra...

Személyes élmény:
Apósomék, akik a legalapabb, klasszik felhasználók most vágták haza harmadszor az Avast-tal védett gépüket (pedig nem pron/warezben utaznak...).
Úgyhogy jövõ hét végén, ha eljutok hozzájuk megveszem nekik is a NOD32/Outpost Firewall/Webroot SpySweeper triászt.
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Másfél éve használom a NOD32-t, COMODO-val, és egy fia kis vírus, vagy ad/malware sem tapadt meg a gépen, pedig viszonylag sok hardanalfistingbarelylegal.galery.com-os oldal van a kedvencekben. :) Szal azért annyira talán nem egyértelmûen szar.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nemtom mennyire jó, meg mennyire nem, de az tény, hogy az Avast sokkal jobban terheli a rendszert mint a NOD.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala