Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Én a www.logmein.com szolgáltatását használom, ez webes, csak ajánlani tudom, ráadásul egy alapszintig teljesen ingyenes.

Köszi! Elvileg ismeri a rendszergizda, ki fogjuk próbálni. :)

Én céges gépeknél is használom a teamviewer-t. Elég ha a gép be van kapcsolva, onnantól kezdve akár az otthoni pc-rõl is elérem a benti gépet (ctrl-alt-del, felhasználónév, jelszó és teljesen olyan mintha bent lennék), újraindítás, felhasználóváltás, de még a csökkentett mód is mûködik.

Neked is köszi! :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Hogy lehet az, hogy win7 alá nem igazán találtam drivereket? a 64 bitest tettem fel - annak ellenére, hogy magyarázták, hogy a vista driverei mûködnek vele.
Majd feldobtam egy vista 64-est, és ezzel ugyanaz....

Van valami számottevõ (észrevehetõ) differencia a 64 és a 32 bites winek között?

Mert az elöbbivel se hang, se kép nincs egyelõre.. :)

(xp alapból kiesett, nem szereti a satát (sajnos))

köszi! :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Mivel az összepakolt netes gép ...

Ja a slax jó dolog, a képen is azt futtattam éppen, nagyon szeretem, de folyamatos használatra alkalmatlan. Kb 300 csomag(~program) van hozzá, és az újabb verziók már elkezdték kinyalni az ember seggét, de csak bonyolultabb lett, és fagy mint állat ;) .

Amiért pl. nem szeretem az ubuntut:

Túl nagy hypeja van ;)
Valójában egy debian, amit módosítottak.

És ami neked a legfontosabb: Nagyon nagy az erõforrásigénye (mármint linuxokhoz képest) alapból olyan mint egy telepakolt xp, tehát gyenge gépre nem érdemes rakni, mert sikerélményt nem okoz.

Ismerkedni a legjobb egy live cd. Rengeteg van belõle, ha emlékszel volt idõ, hogy csak livecd-rõl írtam ide a fórumra is.

Tudod, nics telepítve a gépre csak cd-rõl fut ezért lassabb, de használható, ha fat16 filerendszered van akkor írhatsz is a vinyódra...Ismerkedni a legjobb, van belõle minden disztrib változatban.
Amit nagyon szeretek a livecd-k között az a knoppix. Ajánlom nagyon, debian alapú, a dvd-s változaton már fut a compiz 3d desktop is. is (ha intel videokarid van akkor alapból. Nvidia és ati a lincenszeit védi ezért nem kerülhet fel rá a driver és a 3d..) ja és szinte bármin elindul. mondjuk angol, de ez neked gondolon nem gond.

Ha tényleg használni akarod, nem csak kipróbálni, akkor debian, slax, gentoo felé néz szét, ezek a komolyabb rendsszerek, amelyek nem zabálják az erõforrásokat, ellenben szokni kell õket, és telepíteni is csak akkor egyszerû ha live cd-rõl rakod fel. Mert ezt is lehet.

Az exékett elfelejtheted, de debian/ ubuntu alatt van helyette synaptic progi, amivel válogathatsz kb 10000 progi közül, ha nem lenne elég a már alapból feltelepült vagy 150... más disztribnél más a neve, de a csomagkezelõ az biztos (esetleg kpackage...)

Egyébként meg akárki is szidja az uhu linuxot a 2.0-a miatt ne halgass rá, és rakd fel nyugodtan a 2.1-es UHU-t, ez mindenre megfelel! Benne van minden, És nagyon magyar pl. Utf-8 -at használ évek óta így a karakterekkel sem lesz gond soha..

Most értem rá reggel óta .. bocsi ;)

Ride everywhere.

.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Most próbálkoztam egyet a slax-szal. Nincs vírusírtó a gépemen, és gondoltam megnézem már, hogy mi újság. slax, avas4, hajrá. Remek. Illetve majdnem remek, mert a saját letöltött tar fájljának ellenõrzésébe belefagyott.

Ellenben igazolódott az elképzelésem: ésszel netezve megspórolható a vírusírtó gépigénye: az emúlt fél év alatt nem sikerült féregre szert tenni. Korábban elenben, amíg a FreeAV védte az elõzõ gépet, letöltéssel érkezett legalább kettõ. Ezt most hozta tudomásomra az Avast.

Mindenesetre ennél egyszerûbben bootos USB kulcsot csinálni asszem nem lehet :)

--Trifo

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
régen az ubuntuval nekem semmi bajom nem volt, az újban nem sikerült beállítani a WLAN kártyát :/ de asztalira bátran tudom ajánlani.
gOS meg poén :) netbookokra lett kitalálva. .)
http://www.thinkgos.com/gos.php
ez is ubuntu alapú

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Fú, gecc, tiszta legó! :) De tetszetõs, vmi iesmire gondoltam. Annyi kell, hogy Pidgin, Firefox, Thunderbird, Gimp, Vlc, Openoffice, azt csá.

Na, majd hétvégén utánatúrok, hogy ezeket hogy s mint.

Apropó, driverekkel ez így hogy jön ki?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hijnye, ez a slax pont jó nekem víruskeresni :)

--Trifo

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Nekem recovery systemként az egyik pendrive-omon ez van:
http://www.slax.org
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mivel az összepakolt netes gép nem rendelkezik kiugró teljesítménybeli paraméterekkel, így semmiképp sem akarom XP-vel inzultálni, de ósdi win-t sem fogok rátenni, hogy minden egyes driverrel egyenként szívjak, így fix, hogy linux lesz rajta.

AGA: nekem is ubuntu-t javasoltak több helyrõl, de nem zárkózom el más disztribúcióktól sem, szal, ha van jobb ötleted, jöhet! A parancssoros dolog sem zavarna, néha szórakozom kisebb java programokkal, azokat is parancsosorból kell nyektetni, meg pötyögök néhány programnyelvet, szal nem hiszem, hogy megfelelõ rákészüléssel és háttéranyaggal gondot okozna a linux alapvetõ kezelése, beállítása. Meiket érdemes feltolni egy kezdõ linuxosnak és miért? (Tom, vannak szakmai fórumok, amint lesz idõm, jövõhéten, fel is túrom õket, szal nem kell nagyon belemenni a részletekbe, elég néhány vezérfonal, link, iesmi.)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

ja jo. aztan majd valamit be akarsz allitani, es lovesed senem lesz rola hogy hova nyulj. mert nincs start menu - vezerlopult opcio. vagy futtatas. vagy parancssor. kb olyan mint nokiarol atszokni motorolara. persze lehet, csak nekem nem eri meg.
...

Most vettem észre, ezért válaszolok:
Elõször is nem vagok pingvinhívõ, de utálom a mákrofost, a találmányai "szabványai szarok stb stb.
Rábeszélni sem akarok semmit, viszont lelkesedésemet és sikerélményemet megosztom ha linuxról van szó.

Sorban:

pl, nem start menü van hanem "kde" illetve "gnome" "menü" Ami ugyanott van! (illetve áthelyezhetõ, de ez winnél is)

Vezérlõpult=kinfocenter, de lehet gnome vezérlõközpont attól függ melyik felület.. nagyjából ugyanaz.

(bár vannak más felületek, de ezek a legjobbak..)

Futtatás, illetve parancssor mindig is volt igaz konzol néven, sõtt a sok hülye kocka linuxguru, csak ezt a megoldást tudja ajánlani, pedig.. már alig kell.

A "kb olyan mint nokiarol atszokni motorolara." inkább fordítva igaz de igaz.

Amit szeretek benne, és utálom, hogy nincs winben:

A tálcán lévõ dolgok linben nem fixen vannak, és nem feltétlen megnyitási sorendben. Ami akkor szar, ha 76 dolog van nyitva, és a legfontosabb pl levelezõ, kifagy ezért a dzsumbujban kell keresgélnem, ujraindításig...

Csak egy asztal van winen ami állandóan tele, így kénytelen vagyok a szar tálcát használni.

A beryl, compiz stb isteni, ha dolgozni kell!! Ha használod rájössz, hogy nem csak grafikai fícsör (ja igen ez a 3d desktop linux..)

Az aktív kurzorhoz nagyon hozzá lehet szokni, és ezt eddig csak lin alatt láttam. nem tom elmagyarázni, de kb az egér az ablak felett áll akkor abban dolgozol, de nem kell elõrakni fõablakba, hogy eltakarja az elõzõt...

Segítség persze van dögivel a neten, bár nem a gógellel kezdeném, hanem a disztribúció fórumán, mindnek van és mind más, ezért az a legcélszerûbb.
Pl. ha suséd van, akkor ott, ha mandrivád akkor ott, ha debianod akkor ott...

Bár ebbõl az elsõ kettõt meg az ubuntut nem kedvelem (pontosabban herótom van tõlük) de sajnos mindig azokat ajánlják, a wineseknek.

A kettõ más, de nem tudsz olyan szoftvert illetve oprendszert mondani ami ilyen gyorsan fejlõdik. Pl. ha egy hónapja valami nem volt, most tökéletesen használható.

És még valami: nálam otthon általában több oprendszer van a gépen, az egyik linux a másik egy win..

Nem ördöngõsség, vagy nehézség felváltva használni, de lehet egyszerre is.
lásd:
Posted Image

Ride everywhere.

.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát a gépek megbontása nélkül a hálózat a legegyszerûbb megoldás. Akár keresztkábellel közvetlenül összekötve a két gépet.
Még elvileg létezik USB2USB kábel is a közepén kis eltronikával amivel két gépet lehet összekötni. De ez elég ritka, én nem is láttam még ilyet. Ennél lényegesen olcsóbb az UTP kábel ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Végsõ esetben kösd õket hálóba, azt annyi.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
A két uincseszter külön-külön van a gépekben. Satát tud mindkettõ.

@Tomidyn arra gondolsz, hogy kivehetném a laptopból a merevlemezt és tegyem be a gépbe?

Itt még remegne a kezem, félek szétszedni a notit :) De ha jól értem, létezik sata-to-usb csatlakozódrót? Mert akkor az asztaliból belevezethetném a kisgépbe az adatot, ez jó lenne.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Asztali PC és laptop winchester közti kapcsolatot hogy lehet a legegyszerûbben megoldani? (Fileok másolása céljából...)

A kicsi (2.5") SATA-snak ugyanolyan a csatlakozója, mint a nagynak (3.5"). A régi IDE-nél kell adapter. Vagy kell venni USB-s konvertert, de ott se mindegy SATA, vagy IDE.
Én egy 120-as SATA-s kisvinyóval hurcolom a filmeket ide-oda ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Burce: mien HDD, ott van a kezedben, vagy be van építve, vagy hogy? :) Mien csatoló felület, tápot tudsz neki adni? Asztali PC-n mien csatolók vannak?

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
google-ban rákerestem találtam egy magyar oldalt,és annak fórumjából sok mindent meg lehet oldani...meg vannak driverek is készítve ,és azokat is el lehet érni a fórumon keresztül...
egyenlõre nézelõdök,meg infot gyûjtök,és ha találok mindenemhez drivert,akkor megpróbálkozok majd vele...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Asztali PC és laptop winchester közti kapcsolatot hogy lehet a legegyszerûbben megoldani? (Fileok másolása céljából...)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
IE a céges SharePoint miatt kell. Szerencsére nincs messze már az upgrade, ami mindenféle browert támogat.

A pc-re OS X projectet én nem erõltetném, hacsak nincs a gép minden hw komponenséhez apple driver, kulonben ez nem megy, az nem megy lesz az eredmeny. No meg az azt koveto frusztracio.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mac osx install pcre

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

ezt ajánlom, ha még nem rágtad át magad rajta: http://wiki.beszelju...ex.php/Kezdõlap

megnézegettem,de felmerült egy kérdés, amire ot nem találtam választ.
nekem nem MAC gépem van,hanem egy sima PC-m,amit én raktam össze.fel tudom rá telepíteni,illetve tudom rajta használni,vagy csak MAC gépen tudom használni?Illetve mégy egy kérdés:ha fel tudom tenni a gépemre,akkor az xp-vel megférnek egymás mellett?

Kz: IE-t mindig utáltam:)