Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
van egy laptop, es nem szeret az internethez tartosan csatlakozva maradni. itt van egy szobaban a routerrel, a jel tokeletes. ha a szomszed gyengebb jelu halozatahoz csatlakozok, arrol nem szakadozik le.

ha restartolom a modemet meg a routert akkor csatlakozik, de 1-2-5perc es ujra megszakad. neha birja akar fel oraig is. de ez tok random

a gep egy eves, vista van rajta.

miben keressem a bajt, a routerben vagy a gepben?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha vkit érdekelne. :)

AGA: dánke, de mán minden fenn van, ami csajomnak kell, és így van jól, ahogy van. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Más: ezek a felhasználóbarát linux kiadások milyen viszonyban állnak a VIA-s cuccokkal? Van itthon néhány, letöltõgépeket kellene belõlük varázsolni, szóval nem kell semmi csillogó-villogó op.rendszer...net, letöltésvezérlõ, torrent kliens és kész. Nem tudom, hogy melyik igényel kevesebb erõforrást. Esetleg az XP-t ki lehet annyira herélni, hogy ne csak a tárhelyigénye csökenjen, hanem a memóriafogyasztása is? Vagy az a múltkor belinkelt modulokból felépíthetõ slax is megtenné?

A viás cuccokkal ;)
Évekig csak ilyen lapjaim voltak!
Lehet csillogó villogó, is akár, kedvesem laptopján (1,7celeron körüli intel, 512 ram integrált hulladék videokari) csont nélkül fut a compiz 3d desktop...

Letöltésvezérlõ torrentkliens van, rengeteg. xp-t hagynám ahogy a slaxot, is mert az csak egy hordozható oprendszer, hosszútávú mûködésre nem nyerõ.

Nekem itt torrentbõl van: azureus, bittorrent, dc, deluge (ez naggyon király, kb egy utorrent) downloaderx (letörtésvezérlõ, de webszivattyúnak csúfolják ;) ) gftp, volkanut, maketorrent.

Ja és jorusnak ;) !!

Keresd meg a synaptic nevû progit!! (Alkalmazás/beállítás/synaptic) itt tudsz progikat telepíteni. ha kell még több arról is írok (vannak még elérhetõségek)

Amit ajánlok!!:

http://www.knoppix.org/

Live cd profin kivitelezve, tökéletes mûködéssel mindennel ami csak kellhet.

Ride everywhere.

.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
úgy néz ki. hogy csak 1 gigáig támogatott
http://www.mio-tech....cifications.htm

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
olyan van, hogy bizonyos típusú SD kártyákat nem kedvel egy eszköz?

konkrétan egy Mio Moov 330 GPS-rõl van szó, a jelenelgi firmwareje 2 gigáig kezeli az sd karit (bár több fórumon írják, hogy a 4 gigások nagy részét is viszi gond nélkül), az új meg sdhct is kezel elvileg...ügyeskedtem rá Mio Pocketet meg iGo 8-at, írtam is róla - mindezt egy 512es A-Data mezei sd kártyára. szépen futott, nem volt semmi gond. aztán kellett volna még a térképeknek meg az iGo többi részének hely, megpróbáltuk egy 2 gigás mezei sandisk kártyával, és egyszerûen nem látja az eszköz (vagyis ha rákötöm gépre, akkor mint cserélhetõ lmezes meghajtót látja), vagy én nem is tudom, de rohadtul nem tölt be a MioPocket...kipróbáltam egy vadonat új, 2 gigás sandisk ultra II kártyával, ott is hasonló az eredmény...olyan, mint ha nem akarná beolvasni a kártyát, vagy én nem tudom...

kipróbáltam a miopocket összes hibalehetõség-javítását, mindent, de nem megy...az 512es karikról meg simán fut...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Egyelõre nagyon n00b linuxer vagyok, AGA biztos többet tud mondani az egyes disztribúciók fícsöreirõl.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nálam is gond nélkül ment viakt133-on az uhu
gOSnak a live-cdjét valamiért nem szerette. nem jelentkezett be hanem user/passot kért :/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én egy Athlon XP 1700+-ból és egy Abit KD7-E deszkából álló konfigra raktam fel az UHU-t. Ez is VIA-s, nincs vele semmi gond. Egyébként sok disztribúcióban eleve beépített torrent kliens van.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Jorus: sugárhajtómûves-süvítõs munkahely után nem csodálom ha zavar a csend :)

Más: ezek a felhasználóbarát linux kiadások milyen viszonyban állnak a VIA-s cuccokkal? Van itthon néhány, letöltõgépeket kellene belõlük varázsolni, szóval nem kell semmi csillogó-villogó op.rendszer...net, letöltésvezérlõ, torrent kliens és kész. Nem tudom, hogy melyik igényel kevesebb erõforrást. Esetleg az XP-t ki lehet annyira herélni, hogy ne csak a tárhelyigénye csökenjen, hanem a memóriafogyasztása is? Vagy az a múltkor belinkelt modulokból felépíthetõ slax is megtenné?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
meghallgattam mindent külön-külön szóval nem fog meglepetés érni :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ez a "procihûtés csere, mert hangos" nekem kétszer nem jött be mostanában. Lecseréltem, és kiderült, hogy a táp a ****hangos...

Ride everywhere.

.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én személy szerint rosszul vagyok, ha nem hallom a vetik zúgását. Oankor üvölt s csend és támad. :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én is most tervezek venni egy noctuát a procira mer este nem lehet filmet nézni, mer nem hallom csak ha üvölt a hang.
tápba meg lesz egy arctic cool, meg egy tolja elõrõl.
alaplapra meg valahogy felcsavarozom végre azt a procibordát :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az en gepemben meg alig van venti es azok is olyan lassuak hogy ha nagyobbat asitok elkezdenek visszafele forogni. :D

es ha bejossz a szobaba nem tudod elsore megmondani hogy be van e kapcsova a gep. foleg hogy az elolapi idegesito kek ledek is ki lettek kotve :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Még nem hallottad az én gépemet, meg a hifimet, ha csak a ventik (15 db) mennek. :)

Ipari fül/zajvédõ meg ott lóg a széken, mi? :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Van egy infomókus állásajánlatom Bp.-en. Részletek magánban.

Csekk privé ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Még nem hallottad az én gépemet, meg a hifimet, ha csak a ventik (15 db) mennek. :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Jó hangos lesz, ezeket gépterembe tervezték. Amúgy tényleg atombiztos vasak.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez esetben ne légy hülye, és csapj le rá! :) 45k-ért egy középkategóriás procit kapsz nejlonzacskóban. :D

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Mennyi amúgy az a "fillérek"?

--Trifo

45 ezer. Az ismerõsömnek szoftverfejlesztõ cége van, és ennyiért odaadná nekem. Õ is mondta, hogy ez az ár töredéke a tényleges árnak, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire töredéke.

[highlight] The bike way of life [/highlight]