Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

annyi, hogy csinálsz egy bootolható floppyt. (ezt a format :meghajto /b paranccsal tudod megtenni) utána pedig rámásolod a driver fájljait.
aztán bootolsz xp cdvel, F6 nyomogat, és miután betöltötte a telepítõ fájlokat be tudod tölteni a sata drivert)

;)

Köszönöm, M-a-tt. Most már Vista-val próbálkozom, de ott meg valami kék halál van a royal.sys miatt. Ha nem sikerül, akkor ismét teszek néhány próbálkozást XP-vel a leírásod alapján.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nekem a 4870X2-vel nincs gondja az Ubuntunak, az elején még feltolt vmi zárt eszközmeghajtót vagymit hozzá, és annyi.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
ATi driever vagy anank hiány lassítana be komlett linuxot? 80%ban atikkal hasznbáltam, semmi sebeségkülönbséget nem tapasztaltam nvhez-hez képest... Valamire gondolom alapozod de nem vágom mire... Hivatalos drivert még a laptop integráltra is találtam.. más kérdés hogy a 3. hiba után feladtam az installját, de van :). Hibákat meg kettõig sikerült abszolválni, harmadikra nem találtam semmit, aztán gyûlt annyi dolog már az ubuntu rovására hogy suse lett belõle.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ami azt illeti, Ati nekem is szúrja a szememet.
Elsõsorban hirtelen Linux miatt nem vennék Nvidiát, de a következõ gépben nem Ati lesz, az biztos!

Még akkor bohóckodom vele kicsit.
Amiket találok neten leírásokat, azokat próbálom megcsinálni (de vagy csomagot nem találok, vagy elrontja a grafikus felületet).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Köszönöm imi72.
A Hirens-ig értem, de onnan kicsit zavaros nekem.

annyi, hogy csinálsz egy bootolható floppyt. (ezt a format :meghajto /b paranccsal tudod megtenni) utána pedig rámásolod a driver fájljait.
aztán bootolsz xp cdvel, F6 nyomogat, és miután betöltötte a telepítõ fájlokat be tudod tölteni a sata drivert)

;)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Pedig azt kéne ;)

Keress ati x-org drivert, az ugyan nem hivatalos, de legalább mûködik.

Valami ilyesmi: X.Org ATI videó meghajtó (video driver) Legalábbis az én szörcslistemben ez van.

Én elvbõl nem használok atit.. (gyártsanak már végre normális drájvert De vindózra is! Amíg nem addig..)

Állítólag lesz nekik normális hivatalos is de ezt 10 éve igérik.

Tetûlassúról meg: Ati+normál gép: alig vánszorgott a debian, elõzõhöz képest gyenge gép de intel vga: Hasított a compiz! (3d desktop)

Ride everywhere.

.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Aga!

Linux help needed!
UHU 2.1 fekete képernyõvel telepítés elõtt kihal.
Ubuntu 8.04 szintén.
Ubuntu 8.10 már szépen mûködik ugye Live CD-rõl, feltelepült, de:
az Ati 9600XT kártyámat még mindig útálja, bármit teszek. Nem akarja a 3D igazságát!
És tetû lassú, lassabb, mint a 2 éves XP.

Ötlet, tipp? Nvidia kártyát nem akarok venni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

És mér nem használsz linuxot? :D

Noo :D

Csak az afrikai törzs rendszerét raktad fel?

Majd ha megunod, a hibáit, elmondom, hogyan rakj fel könnyen debiant :P

Ride everywhere.

.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Prime95öt és Orthost én mondjuk cpu tesztelésre használom, ahogy általában szokták, de mindegy...még jó, hogy elõtte leírtam, hogy nem a ram a hibás...mindegy, nem folytatok szélmalomharcot, megcsináltam a gépem nélküled is, ennyi.:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

azt hittem, írtam már elég sok értelmes, segítõ és komoly hsz-t ebbe a topikba ahhoz, hogy felnõhessek a te mesteri szintedre, és megértsük egymást, hogy a memtest az csak memtest86 lehet...de majd legközelebb írok katalógusadatokat, meg hogy mi van ráírva franciául a hw-re, hátha úgy megértjük egymást...:chin:

és joggal nézlek hülyének, mert nem kell hozzá túl penge logika, hogy rájöjj, hogy nem a windowsos memtestrõl beszéltem (van ilyen egyáltalán?), miközben végülis csak tápot cseréltem, procihûtõt pasztáztam, illetve Orthos-t és Prime95öt futtattam - ezekrõl pedig végülis minden átlag user tudja, mi az...;)

ne játszd már a nagyokost, nem áll jól. már bocs.

Ezt írtad:
"egész este futott a memtest, nem lett hiba, nem a ram a hibás. délelõtt futott az Orthos, semmi hiba. most a Prime95 Torture Test-je fut már vagy 2 órája, semmi hiba, pedig izzik a vas..."

Aki ram problémát win alól próbál kideríteni (orthos, prime) arról mégis szerinted mit feltételeznek? :chin:
Amúgy van a memtest86 és van a metest. http://hcidesign.com/memtest/
Akkor már megint ki a hüle?
De nem érdekel, nekem olymindegy hogy érdelelnek a tippek vagy nem, én kérek elnézést hogy próbálok akármit is. Ezt a stílust meg inkább rakd zsebre, majd ha korrekt leszel esetleg utána elõveheted...

Te jászd légyszi a nagyokost, jól áll, mint ahogy máskor is. Jah, mikor mehetek hozzád hogy lejtõzõ leckét vegyek?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Jó hogy windowsos memtesztet használsz, annyit ér mint halottnaka csók. És nézz ettõl még nyugodtan hülyének...

azt hittem, írtam már elég sok értelmes, segítõ és komoly hsz-t ebbe a topikba ahhoz, hogy felnõhessek a te mesteri szintedre, és megértsük egymást, hogy a memtest az csak memtest86 lehet...de majd legközelebb írok katalógusadatokat, meg hogy mi van ráírva franciául a hw-re, hátha úgy megértjük egymást...:chin:

és joggal nézlek hülyének, mert nem kell hozzá túl penge logika, hogy rájöjj, hogy nem a windowsos memtestrõl beszéltem (van ilyen egyáltalán?), miközben végülis csak tápot cseréltem, procihûtõt pasztáztam, illetve Orthos-t és Prime95öt futtattam - ezekrõl pedig végülis minden átlag user tudja, mi az...;)

ne játszd már a nagyokost, nem áll jól. már bocs.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

csökkentett módot majd kipróbálom, meg egy avast! boot elõtti scant is, az szokott segíteni.

Pite: végülis jó, hogy írtam, hogy egész este (este fél9tõl kb reggel 10ig) futott a memtest, és nem lett hiba, ahogy az Orthosban és a Prime95-ben sem 5-6 óra futás alatt...;) de nem hiszem, hogy itt lenne a hiba, valószínûleg valami sw-s dolog...

Jó hogy windowsos memtesztet használsz, annyit ér mint halottnaka csók. És nézz ettõl még nyugodtan hülyének...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Tam: én dzsanázom :)
Zap http://forum.codecal...per-54140-1.jpg

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Namost akkor alig számtekk: Jorus ezt a háttérképet juttasd már el valahogy nekem légyszi! :)

Aktuális civil

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
biztos velem van a baj, de en rohadtul orultem amikor megszabadultam az ubuntutol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Dübörög az Ubuntu a nagyvason. :)

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csajom gepen is volt ilyen google kereso hiba. aztan behalt az AVG, es nem birta ujratelepiteni se. mondtam neki tegyen fel avast-ot. az lenyomta a tesztet, es azota minden szep es jo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
csökkentett módot majd kipróbálom, meg egy avast! boot elõtti scant is, az szokott segíteni.

Pite: végülis jó, hogy írtam, hogy egész este (este fél9tõl kb reggel 10ig) futott a memtest, és nem lett hiba, ahogy az Orthosban és a Prime95-ben sem 5-6 óra futás alatt...;) de nem hiszem, hogy itt lenne a hiba, valószínûleg valami sw-s dolog...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
memetst86, letölt, kiír, fél napot(!) futatt. Ha ezalatt nem áll meg akkor sw vagy alaplaphiba; sw hibát csökkentett móddal tudod kicsukni.
Nem tudom milyen vírusírtó cuccod van, avg-vel is érdemes megnézni, ingyenes és elég hatékony.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Aggresszív rootkit esetén még a csökkentett mód se biztos, hogy segít.
Nekem most nemrég volt egy olyan esetem, hogy a SpyBot S&D nem indult el, a Google nem keresett, és egyéb furcsa dolgokat csinált egy gép.
Végül az Avast megoldotta dolgot, mert az hajlandó volt szöveges módban újraindításkor szépen kigyomlálni a dolgokat. Mondjuk 2x kellett futtatni, de hát ez ezzel jár. Utána már a SpyBot S&D is lefutott (persze az is 2x ;) ). Azóta ingyen kapom ott a sört, és még be van igérve egy vacsora :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök