Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
AGA: BIOS-ban, Integrated Peripherals-nál az Azalia Codec-et állítsd disabled-re.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
elemcsere volt elsõ probálkozás,de nem segitett..:(

köszi a segitséget azért ámám:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Te jorus mond már meg, hogy a giga lapban hogy tudom úgy letiltani biosban az ac97-et, hogy semmi ne lássa, és ne is keresse. A game/midiport sem érdekel, de inkább legyen egy SB live 5.1 a gépben mint az ac, fõleg, ha a SB live csak porosodik..
Eddig csak annyit sikerült, hogy ac-t letiltva a rendszer szerint nem volt egyátalán hangkártya, pedig 2 pci helyre is beraktam. Win meg lin tökmindegy, ugyanaz a helyzet.

Az linkelt indexes cikkekre az ott dolgozó programozó barátom ezt írta ma skypeon:
"tech rovatot ne olvass
be kéne zárni, sóval behinteni a helyét"
Igaza van.

Ja, távirányító:
Elemcsere csodákat tesz, Mivel ritkán kell ezért elõször mindenki a távirányító hibájára gondol.
Szóval meg tudod javítani 2 AAA elem segítségével és néhány ujjal :)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
volt mar ilyen gurus abitom, szal talan valamennyire ismeros lesz a bios

viszont

nem oldotta meg a problemat, tovabbra sem bootol. nezem a kis kijelzojet, es annyit sikerult kiszurnom, hogy a 2 crucial ram halott, mivel ha azok valamelyike vagy mind2 van benne, akkor a C1 pontnal all meg a POST. a konyveben hatul pedig az szerepel, hogy ez a Detect memory fazis.

ha a Geil ramokat teszem bele, akkor nem akadunk meg itt, akkor eljut egeszen az FF-ig, ami a Boot attempt. nomost attemptolja nekem ezerrel, de akkorse jo.

most asszem megyek es veszek egy processzort es irok a crucialnak emailt hogy csereljek ki a ramjaimat amiutan azok mennek fel ebayre jol.

E!
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
de érdekes,hogy ezt egyszerre kezdte el csinálni..ill. nem csinálni..:D két pár összefüggö gomb..ami azért nem egymás mellett van..ha dzsuvás lenne akkor nem egyszerre kezdte volna nem?ezért nem értem..de megprobálom majd:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

nem annyira számitogépes kérdés,de nem találtam jobb helyet neki..
az érdekelne,hogy a házimozi távirányitoján a fel ill. le lépkedõ gombok,valamint a hangerõ szabályozó gombok,elkezdtek nem müködni..de a többi minden jo..kérdés,hogy itt vmi elromlott esetleg?vagy csak elnyomtam vmit?

Nekem is csinált már ilyet... Mikor meguntam, elemet cseréltem :-)

Hiába is, drága az áram!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

mit?hol?:D

a távirányítót, a gomboknál :P
valószínû koszos lett a felület a nyákon amihez hozzáér a gomb ha benyomod. töröld le a gombot is meg a nyákot. akár sima papírtörlõvel.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Gigán meg nincs rá szükség. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

lol

cserebe meg szerencse hogy hazajottem ebedelni

most hozta a futar az uj alaplapomat. este szereles es nagy-nagy remenykedes

Abit ip35 pro xe amugy a valasztott.

olvasom az elejen a ficsoroket, maris tetszik: external cmos clearing switch :D

nekem a hátlapon van cmos clear az usb portok mellett az asus-on :)
remélem jó lesz az abit.
a bios-ban elsõre el fogsz veszni mondjuk :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
mit?hol?:D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tisztítsd meg.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
nem annyira számitogépes kérdés,de nem találtam jobb helyet neki..
az érdekelne,hogy a házimozi távirányitoján a fel ill. le lépkedõ gombok,valamint a hangerõ szabályozó gombok,elkezdtek nem müködni..de a többi minden jo..kérdés,hogy itt vmi elromlott esetleg?vagy csak elnyomtam vmit?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
"1234567890", péntek 13, nekem megy egy éles migráció ugyanarra a napra :) Várjuk...

Amúgy meg a "0123456789" megvolt már '73 nov. 29-én, akkor se halt meg senki. volt más hasonló nevezetes nap, a Final Countdown, 987654321, amit szeretnek világvége dátumnak felfogni, pedig ez csak egyféle oprendszer önkényes idõszámítási módszere. Ez 2001 április 19-e volt.

--Trifo

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lol

cserebe meg szerencse hogy hazajottem ebedelni

most hozta a futar az uj alaplapomat. este szereles es nagy-nagy remenykedes

Abit ip35 pro xe amugy a valasztott.

olvasom az elejen a ficsoroket, maris tetszik: external cmos clearing switch :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Jorus, vigyázz! :-)

http://index.hu/tech...890_a_unix-ido/

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Jó az az Ubuntu. Pár éve lecseréltem a teljesen széjjelhekkelt Mandrake-emet rá, aztán nagyjából elégedett is vagyok vele. Mondjuk a Hardy Haron az elég elcseszett volt, de még úgy is együtt lehetett vele élni. Most ez az Intrepid Ibex jobbnak tûnik, eddig még nem volt gyárilag iszonyat széttört függõség benne...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

szemben a Linuxszal, amely csupán a Windows gyengébb másolata,

:D :D :D
Ezt komolyan mondotta?
Eszembe jutott a kislány híres mondása a Jurassic park 1-ben (Ekkor még hírben sem volt only Win a világ) "Ez unix, ezt ismerem!"
Komolytalan egy cikk.

Jorci!
Ubuntu hátrányait Kérdezd azoktól akik mostanában kipróbálták a linuxot, és utálják ;) Én inkább nem szidom, Már megtettem párszor, és meg akartak lincselni ;)

Ride everywhere.

.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Orosz kóderek uralnak:
http://index.hu/tech...rendszer_keszul
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nekem helybõl felajánlotta a zárt (ATi) eszközmeghajtó telepítését, és csitti. Elõtte nem akarta bekapcsolni az effekteket, de most már szépen cibálja az ablakokat. :) Mik egyébként az Ubuntu hiányosságai, ha már itt tartunk? Feltételezve, hogy akkor indítom el a 2k3SE helyett, amikor csak nyet, mél, cset, zene, film, kódolás van terítéken. Amúgy kapott külön partíciót, szépen befészkelhette magát, NTFS-t is kezeli szépen, látja az összes drájvomat. Vicces, hogy a win nem hajlandó megnyitni egy másik win felhasználói fiókjához tartozó könyvtárakat, a linux meg simán. :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Csomagot synaptic -kal keress ne a neten!

A megközelítõleg 50 konfigból amin próbáltam már linuxot, kb 10 volt ati kártyás.. Még nekem is kedvencem volt egy darabig az ATi, belereszeltem kalapáccsal és hegesztõpisztollyal a drivert hogy menjen.. hogy örültem.

Aztán vettem egy "szar ;) " Nvidia kártyás gépet, és Láss csodát.. Addig azt hittem Linuxra olyan rehadtnehéz minden videodrivert felrakni, és hogy randábbak a játékok mint wendózon...
Intelvga meg alapból benne van a disztrikben, kivétel persze a mandriva meg hasonlók..

Ride everywhere.

.