Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát ha ilyen oldalak meg nem találása a gond, akkor valami name server-es gond lesz.
Parancssorban ilyenkor próbálkozni kell az nslookup paranccsal. Pl. nslookup google.com
Aztán ha ez elhal, akkor hát esetleg megnézni ipconfig-gal, hogy mi a fasz van beállítva name server-nek. Aztán azt ping-gelni. Ha az is megy, akkor lehet, hogy QOS-t kell állítani a name server kérésekhez. Vagy mittomén.
Esetleg nincs olyasmi beállítva a torrent kliensben (vagy valahol ahhoz közeli helye), hogy minden IP címet visszafejtsen? Mert azzal rendesen megflood-olná a server-t. De mondjuk ilyenrõl még nem hallottam, csak találgatok...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Azzal nincs baj...

Aktuális civil

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Zap: korlátozd le a feltöltést, ha azt még nem próbáltad.;)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
A sebességkalauzt használtam kiindulásnak és azt csökkentettem. :)
exxpert: mi a minomális?
egyébként meg köszi!

Aktuális civil

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Az uTorrentben van egy olyan funkció, hogy sebességkalauz (Ctrl+G). A sebességteszt után beállítja az optimális le és feltöltési szálak számát. Kiindulásnak jó lesz.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Adott egy UPC 4M/1M net. Mitõl lehet, hogyha uTorrentet futtatok, akkor a webelérés totál lehal, még a googlera is azt írja, hogy a szerver nem található. (ADSL akkor csinált ilyet, ha 100% sávszélnyi feltöltés volt)
A sávszél nem lehet baj, csinálja minimális fel/letöltés esetén is (lényeg, hogy torrent legyen, más p2pvel nem próbáltam még).
A futó alkalmazások (in progress letöltés, skype beszélgetés, asztalmegosztás) mind gond nélkül futnak tovább.

Elõfordulhat, hogy a torrentkliensben túl sok le- és feltöltési szálat adtál meg. Nekem is volt ilyen gondom, és ajánlották, hogy állítsam az értékeket minimálisra, és nézzem meg úgy. Nekem jó lett.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Adott egy UPC 4M/1M net. Mitõl lehet, hogyha uTorrentet futtatok, akkor a webelérés totál lehal, még a googlera is azt írja, hogy a szerver nem található. (ADSL akkor csinált ilyet, ha 100% sávszélnyi feltöltés volt)
A sávszél nem lehet baj, csinálja minimális fel/letöltés esetén is (lényeg, hogy torrent legyen, más p2pvel nem próbáltam még).
A futó alkalmazások (in progress letöltés, skype beszélgetés, asztalmegosztás) mind gond nélkül futnak tovább.

Aktuális civil

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

betolt szepen minden oldalt? nalam nem mukszik rendesen. meg neha ki is fagy

Nincsen ilyen gondom, teljesen jó. Nem is fagy. (Kopkopkop.)

Az FF memóriaevése sem általános, nem ismerek mást, akinek lett volna ilyen gondja.

A kuglit meg ott kerülöm, ahol tudom, félek a nagytestvértõl :P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én most Iron-t használok, a Chrome 2.0 alapjaira készültet...nem rossz, gyors, de nagyon, ellenben rengeteg régebbi weboldalt, illetve autentikációt igénylõ weblapot nem tölt be (exchange szerverek, villanynapló...), és a Flash-része szörnyen lassú.

notira FF3-at raktam fel, kicsit lassabban tölti be az oldalakat, de ugyanolyan gyors ezen kívül. Opera nem jött be nekem egyáltalán, az egeres okosságokhoz meg nincs türelmem - egéren az alap balgomb+jobbgomb+görgõ mellett a két oldalsó gomb (elõre/visszaugrás) bõven elég mindenhez a neten...

más: a Tor hálózatot használja valaki? jól értem, hogy ez olyasmi, hogy nem közvetlenül kapcsolódok egy másik géphez/szerverhez, hanem a Tor-klienst használók gépén keresztül épít ki a hálózat egy útvonalat, amit így nem lehet lenyomozni, hogy ki-kinek-mit-küld?

más2: tudtok mondani nekem olyan free partíciókezelõ programot, ami tud annyit, hogy egy 300 GB (ebbõl szabad: 128 GB) meg egy 100 GB (szabad: 90 GB) csinál nekem egy mondjuk 350est meg egy 50est? és mindezt elég egyszerûen meg lehet csinálni...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
betolt szepen minden oldalt? nalam nem mukszik rendesen. meg neha ki is fagy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Elkezdtem Operát használni.
Sokkal gyorsabb! (Nálam...)
És kevesebb memóriát foglal (az FF valami miatt folyamatosan hízott, a nap végére 700Mb-nál járt, ez volt a fizikai korlátja).
Szebb (szubjektív).
Egyedüli hátrány, hogy az egér mozdulatokat újra kell definiálnom-szoknom.
Meg a SingleSignOn-nal is lesz probléma, azt hiszem.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

en amugy elhiszem hogy vannak ekkora tuskok a vilagon, de ez tul eroltetettnek tunt... vagy nem is tudom. olyan nem eletszeruen volt seggfej.

Márpedig a valóság bizony túlszárnyalja a képzeletet.

Amilyen hangnemben és mennyiségben kapom privátban a "support-jellegû" leveleket az (ingyenes) apróhirdetõnkkel kapcsolatban - nos, semmiféle illúzióm nincs... :D

Menthetetlenül elfajulunk, a szellemi toprongy szintjére süllyedünk.
"Nincs kiút / csak fényévnyi utak / az értelem lejtõin / szép lassan / visszafelé / araszolva." (CMC: Halálmorze)
"In idem flumen bis non descendimus"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ertem ertem, csak tul eroltetetten csinalta. mintha direkt csak a balhet akarta volna csinalni es tulajdonkeppen nem is lett volna problemaja

siman el tudom kepzelni hogy ult a gep elott 1 vagy 2 ember berugva vagy beszivva vagy mindketto, es ugy dontottek hogy most jol megmondjak a maguket a "kockaknak" kozben persze nagyokat hahotazva hogy ez milyen vicces.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Márpedig a valóság bizony túlszárnyalja a képzeletet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en amugy elhiszem hogy vannak ekkora tuskok a vilagon, de ez tul eroltetettnek tunt... vagy nem is tudom. olyan nem eletszeruen volt seggfej.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha provokátor, akkor túl sokat nem röhöghetett, mert mindenki tök nyugisan magyarázgatott, és még akkor is az Everestet linkelgették neki, amikor üvöltve mindenkinek 5 percet adott a megoldásra. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaja szerintem unatkozasbol csinalta. vagy pszichologia szakdolgozathoz kellett neki anyag

de kozben a moderator kigyomlalta a felet.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Simán provokátor és könnyesre röhögi magát közben.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ha nem csak saját maga szórakoztatásából írogatott az ürge, akkor elgondolkodtató, hogy ennek szavazati joga van :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Ez kéééész... :D http://prohardver.hu...sz_841-946.html Érdemes végigolvasni (#871-tõl 946-ig). :)

Ahogy mondod. Totál kész... ennek nem is gép kéne, hanem vmi egészen más...