Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
CSS szerkesztõk!
IE alá kellene DIV-et középre igazítani.
Más böngészõkön (FF2, FF3, Chrome) középre igazítja a "margin:auto" értékkel, az IE alatt ez nem egyértelmû. Fix margin értékkel mûködik, de nincs középen.
Ötletek?
Errõl van szó, béta verziós állapotban látható jelenleg:
link
css

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
OFF: akkor holnap már ketten nem fogunk átmenni a vizsgán :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

kalaius: nem tudom mennyire próbálgattad a linux alatti Civ-et, de kb. 2 percembe tellett az alábbi linket megtalálni: http://linux.softped...eeciv-609.shtml (bár nem tudom, hogy ez mennyire ugyanaz, sose próbáltam a Civ-et:))

Wow, köszi, most már biztos nem megyek át a vizsgán holnap :P :D Nem ismertem, de mindenképp kipróbálom, mivel a CIV1 nem multis, ez viszont az, és az asztali gépemen 99%, h fut :D

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Akkor félre értettelek :) A mínusz jel alatt ezek szerint mást értettünk (én személy szerint kötõjelet:D).

Én a laptopomon (dualCore2 2,4 ghz, 4 gb ram, nVidia 9600 GT, 320 gb vinyó) Vistát használok, de visszasírom az idõket, amikor még linuxszal kellett megoldanom a privát kis dolgaimat :) Nekem jobban feküdt minden része, mint ennek a szörnyû Vistának. Csak sajnos a meló miatt kénytelen vagyok Windows oprendszert használni, meg ezt adták a géphez legálisan...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Úristen hol vettél ki ilyet hogy ie gyors? Az MÍNUSZ ie mínusz directx ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Jézusom Pite, néha ijesztõ dolgokat hozol össze:D Különösen a W98-IE villámgyorsaság...:D Szerintem lépjünk túl egymás gyõzködésén, pláne hogy szerinted az IE villámgyors (az új 8-as az már vállalható, de az hol fog neked futni egy 128 megás gépen?).

kalaius: nem tudom mennyire próbálgattad a linux alatti Civ-et, de kb. 2 percembe tellett az alábbi linket megtalálni: http://linux.softped...eeciv-609.shtml (bár nem tudom, hogy ez mennyire ugyanaz, sose próbáltam a Civ-et:))

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kipróbálja, beszámol. P1tõl kezdve sok régi vasta teszek újra használhatóvá (míg a userek el nem q**ák :D) , de elõzõ rendes laptopomon (PIV 2,8NW,1Gb, 4200rpm, R9000) 3perc volt mire felállt és nem volt túl gyors, kikapcsolt effektekkel sem. Most a Turion/2Gb kombón tûrhetõen megy, de PIIIas notin eléggé lassú volt. Ill msot Suse van, alapból gyorsabb, pláne betöltésben.
Amúgy ha már ubuntu akkor meg legalább kiwi hogy legalább netezni lehessen vele normálisan.
Plusz egy tûzrókát ha elindít linuxon már teljesen agyon is vágta az össz memóriát - konqueror nemtom mennyi memót eszik; hatos operák a nyertesek ilyen téren.
szerk2: Nekem az ex P2esemen 2 éve WinMe+2K kombó volt, ez a kettõ mindent lefedett és a dvd dekóder is mûködött :D. Minden egyéb kiõróbált oprendszerel nyûglõdtem. Persze a kettõ sem olyan kényelmes, de valami itt, valami ott nem ment, driverhiány az driverhiány.

Pár éve kóstolgatom a linux különbözõ disztróit, szal nem olyanról beszélek én sem amit sose láttam. Viszont W98-DX-IE garantáltan villámgyors, driverbõl kell picit több hogy jó legyen.

szerk: OOO is memóéhes, ha win akkor office97; a fogorovosok szövetségénak ajánlásával. Zene foobar, pdfre foxit/adobe6.0, klc videóra(ha pl K6-2 akkkor a divxeket megeszi meg az flv se szaggat), opera akármennyi böngészni azt jónapot. Minden fölös cuccot/szolgáltatást tweakuival és win alap doglaival pedig kiszedni.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lefelé nem akartam haladni, pont azért gondoltam az XPre, h ne kelljen USB-s dolgokat külön telepíteni (pl. pendrive-ot) ill. kompatibilis legyen a hálózattal (persze, elvileg a korábbi Win-ek is azok, de... :) )
Viszont múltkor használtam SLAX Kill Bill Linuxot, és azért az ijesztõen lassú volt, igaz, ott elvileg minden RAMból fut. Elgondolkodtató... Ja, és ahhoz van wine, és nem ment a Civ :(
Most ezt a TinyXP-t vadászom, hátha ez lesz a megoldás a dologra, felmegy még rá egy OpenOffice meg egy böngészõ, és nem piszkálom többet a gépet.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
El ne hidd, hogy nem fog menni 128 megával. A régi gépemen ennek a duplája volt igaz, de vígan ment rajta minden röccenés nélkül. Nem egy ismerõsöm szokott a ki kukázott laptopjaira (hasonló paraméterû gépek) tenni ubit pont a vas igénytelenség miatt és beállítja "down- és upload" masinának :) Pont ez a vicc a linuxokban, hogy lófasz vason elmegy lazán.

Wine az egy példa. Van még linux alá ezen kívül jó pár megoldás, amivel tudsz szimulálni win környezetet és futtatni játékokat. Keress rá szerintem ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ubuntu 128megával? :D Mivel, KDE vagy Gnome meg se nyekken ennyi memón...
Mindegy, ki lehet próbálni, de lassú lesz; garantálom hogy 4(!) perncnél hamarabb nem fog bebootolni! ;)

Wine meg... na, szal korlátozottan jó és sok dolgot lassít nem kicsit.

Töltsd le, próbáld ki, megy telepítés nélkül is.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
kalaius: ha engem kérdezel, akkor Ubuntu Linux. Sokkal felhasználóbarátibb, mint a "hagyományos" linuxok (gyakorlatilag már mindent X, azaz grafikus felület alatt végzel, kernel fordítást frissítéseket is megoldja automatikusan, stb.) és azért stabilitásban, vas igényben, biztonság kérdésben messze túl mutat bármelyik mostani Windows disztribúción. Az ingyenességét nem hirdetem, azt valszeg tudod magadtól is :)
Szerintem a Civ1 át van már portolva, ha mégse, akkor van pár megoldás (Wine, vagy egy komplett vmware telepítése és az alól win futtatása, meg ezeken kívül még pár módszer), amivel a játékokat tudod futtatni.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Sziasztok,

gyors kérdésem lenne; van egy laptopom, 128 mega rammal, szeretnék rajta majd netezni, szöveget szerkeszteni, képeket pakolászni/nézegetni, meg zenét hallgatni. Ja, és a Civilization 1-et is jó, ha futtatja majd.
Jelenleg Windows Me van rajta, mit érdemes inkább rátenni, XP-t, vagy Linuxot? Ha utóbbit, akkor melyiket?

W98-DX-IE (civ1-nek nem tudom kell-e dx)+opera6
vagy
XP embedded is játszhat.

Máté85, vinyón mennyi hely van?
win+break,advanced/enviroment variables gomb és ott a temp és tmp könytárat tedd át másik meghajtóra.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts

Sziasztok,

gyors kérdésem lenne; van egy laptopom, 128 mega rammal, szeretnék rajta majd netezni, szöveget szerkeszteni, képeket pakolászni/nézegetni, meg zenét hallgatni. Ja, és a Civilization 1-et is jó, ha futtatja majd.
Jelenleg Windows Me van rajta, mit érdemes inkább rátenni, XP-t, vagy Linuxot? Ha utóbbit, akkor melyiket?

egy tiny xp megoldás lehet a problémára+a free és kisméretû progik beszerzése(portable progi is szoba jöhet),de komoly(abb) munkára a gép teljesítménye kevés(128 megából kiindulva...)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

excell 2003:
azonos tartalmu sorokbol csak egy maradjon megoldasra kene valami

koszi

Adatok/Szûrõ/Irányított szûrõ/Csak az egyedi rekordok megjelenítése, tartomány kijelöl, helyben vagy máshova kiválaszt, OK, örül.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
excell 2003:
azonos tartalmu sorokbol csak egy maradjon megoldasra kene valami

koszi

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Most végülis az van rajta, csak olvastam, h ennyi kell az XPnek is. De az is lehet, hogy hagyom, ha egyszer kicsit eljárt felette az idõ :(

Ja, és a torrentekhez; talán van olyan megoldás is, ahol nem is a torrent kapcsolatok számát korlátozza le az ember;

routerben ip nat sessiont kell növelni ( f*ngom nincs, h ez mi, csak olvastam, viszont nagyon úgy néz ki, hogy mûködik :) )

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A procitól is függ, de xp-hez a 128 mega ram kicsit karcsú...döcögni fog. Volt nálam egy PIII-as Dell Latitude Cx, 256 ram-mal. Minden mûködött rajta, de nem nagyon hasított. Ha Windows, akkor már egy 2000-es is jobb, kevesebbel beéri. Linuxot meg majd fog ajánlani valamelyik guru.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sziasztok,

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
:D Nem tudomDave hogy ezt mind nekem irtad e de max az elsö bekezdést sikerült megértenem.
Asszem keritek valahol egy szervizt
Vagy még esetleg ha valamikor ráérnél msn en megprobállni megbeszélni h mi lehet a baja spanom laptopja itt van arrol fel tuok menni valamikor

CUBE... your life!!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a memóriát ne így nézd, hanem a sajátgép ikonjára kattintva van egy olyan, hogy tulajdonságok, és ott kiírja a géped fõbb adatait. (proci, ram mérete, oprendszer, meg az eszközkezelõben a többit..)

a swapping file az meg szerintem vagy a lapozófile lesz, bár ezt nem tartom valószínûnek. ezt a sajátgépben a speciális beállításoknál tekerheted feljebb, olyan egy-másfél giga szerintem az ajánlott..

az ilyen ms-es installálók úgy szokták, hogy az egyik meghajtón létrehoznak ilyen véletlenszerû névvel ellátott mappákat (12fdfd5612ssdad, ilyesmi pl.), és abba tömörítik ki a telepítéshez szükséges file-okat. ezeket töröld le egy újraindítás után az összes meghajtóról, és aztán próbáld meg még egyszer a telepítést.