Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ezek szerint a két monitor zabálja a villanyt?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Off:
"Olcsó, könnyû, merev. Kettõt választhatsz."
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Érzésem szerint a két monitor, alacsony fogyasztás/zaj, 200k háromszögben valahol engedned kell.

Edit: az új mini mégsem bukik meg a dual monitoron.

"Extended desktop and video mirroring: Simultaneously supports up to 1920 by 1200 pixels on a DVI or VGA display; up to 2560 by 1600 pixels on a dual-link DVI display using Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter"

Ettõl még elismerem, hogy ugyanennyibõl lehet erõsebbet. Viszont ez tényleg patentül összerakott masina és még Windowst is bootol, csak hogy ne vádoljon senki elfogultsággal. :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
www.pcoutlet.hu Itt keressgélj a sérült/használt gépek között.
Én is itt vettem, van egy bazinagy sérülés a ház tetején ( mintha egy 10Ft-os élével megnyomták volna) és így kb 80ezerrel listaár alatt elhozhattam.

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

A két monitoron ugyan megbukik, de én az elõdjét 2005 óta használom változatlan konfigban, 23"-os monitoron, gyakorlatilag ugyanerre. Mac mini: http://store.apple.h...=new_macmini_hu

Nagyon tetszenek az Apple gépek, de mindig rájövök, hogy ugyanennyibõl komolyabb gépet lehet építeni:( Meg a két monitort nem tudom nélkülözni.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A két monitoron ugyan megbukik, de én az elõdjét 2005 óta használom változatlan konfigban, 23"-os monitoron, gyakorlatilag ugyanerre. Mac mini: http://store.apple.h...=new_macmini_hu
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Akkor, hogy egyértelmûbb legyen. Két héten belül el KELL költenem PC-re 200-at. Amire szükségem van:
-legalább 5 évig kiszolgáljon
-gyorsan tudjon nagy képállományokkal dolgozni
-tudjon 2 monitort mûködtetni 1920*1080ban
-csendes legyen (ha lehet, akkor passzív táp+procihûtõ, bár ez utóbbiról Rob már félig lebeszélt)
-ne fogyasszon sokat
-nem fogom tuningolni
-nem fogok játszani rajta
Na erre kérnék tippeket. Inkább PICIT 200 fölé jöjjön ki, mint alá.
Nekem még csak halvány fogalmam van, ezért is jön jól minden tipp.
Na elõre is köszi!:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hattal a monitornak mar megint?

olvasd el azt a picsafustoset ujra. es ertelmezd.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
3800+ X2õm van most alapon 3850OC-vel gyári órajelen. 'Sakkor? Adjam el a vízhûtésem?
Sõt, 790GX-es lapom van - mert olykor viszont komolyabbann tuningolok mikor épp nem downgrade procim van.

Lehet hogy az ilyenekbe fektetett energia helyett inkább azt nézd meg ami ajálnva lett hogy alapon picsafüst-e és kevesebbet szemetelünk szvsz... Písz.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az utolso ket sorban tulajdonkeppen leirtad ugyanazt amit en.

es kulonben is ha valaki ugy gondolkodik hogy "ami dragabb az jobb is" az legyen az o baja. nem a te penzedet kolti, es majd kesobb kiderul hogy vegulis felesleges volt vagy nem az extra penz kifizetese. nekunk a vilagon semmi kozunk hozza.

hozzateszem az en gepem sincs huzva cirka fel eve [akkor szedtem le a H2o-t rola] pedig mosolyogva menne 2.66 helyett 3.2-3.3Ghz-t. no es? kinek mi koze hozza? most akkor adjam el, es vegyek egy E2160-as konfigot mert ugyanezt a FPS-t az is tudna?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
OK, minek 1 kártyával tuning nélkül X58 P45 helyett ha csak chipset téren nézzük mert ha van is plusz felszereltség nincs rá szükségünk? AMDnél kisebb az árkülönbség, de ugyanez a különbség a 790X és 770 között. Infós fórumon ált a sznobság vagy a régi felfogás szerint a drágább biztos jobb meg stabilabb meg minden (gyakorlat ugye pont ellenkezõjét mutatja megbízhatóság szempontjából). Csak azt mondom fölösleges. Mi a pi*** vegyek 203as tárcsát cc-re? Persze, vehetek.

[kevésbé fontos, színezés helyett]
Alapból arra vagyok hangolva hogy mindenbõl a szükségest rakjuk bele, lóvét inkább minõségre csoportosítom át ha marad(táp,ház, hûtés, jobb stepping; stb). Egy kiegyesúlyozott rendszer mindig jobb mint egy kiegyensúlyozatlan ;). Bajnak nem baj ha valahol tartalék van; de mondjuk egy jó kis 710es proc jön ki egy jobbfajta 770es lappal egy 790x mellé már csak egy 5xx fér, hogy melyik rendszer használatánál/ból mit érzel azt nem kell ecsetelnem.[/kevésbé fontos, színezés helyett]

A több fázis meg az eps csati meg a tuningbarátabb bios bizony jobban supportálja a tuningot nem csak úgy tûnik(ezt fizeted meg pluszban); és ettõl nem kell tuningolni, ahogy a szgép userek kb 5-8%a tuningol csak. Jobb stepping a c2c több erõ és kisebb fogyasztás miatt lett ajálnva; a tuningpotenciál mindig másodlagos.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert ne nezhessen barki barmilyen alaplapot maganak? az sem tuningra lett gyartva, csak ugy tunik jo lett ra. ennek ellenere az emberek nagyobb tobbsege hasznalja barmifele OC nelkul a gepet legyen benne akarmekkora tuningpotencial.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Alapon is elég erõs... http://prohardver.hu...az_amd-tol.html

Alapon a Core2Duro E7300at veri a kicsi phenom, sõt, még sztem nagyobb kórót is csak ezzel mérték össze.

szerk: De okosoknak nem adok tanácsokat, hisz kérik is hogy ne... Õ már csak vágja... :lol1:
Hátha vesz 7750et vagy olcsó 4magost(elõzõ gen.) hogy ne fázzon télen :).
Elgondolkodtató viszont hogy egy tuningolni nem tudó/akaró ember mi a ráknak néz ilyen lapokat... 790X vs 770, 790GX vs 780G.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

szerintem huzni sem fogja a procit... szal olyat ajanlj ami alap orajelen kiraly ne olyat amiben van 200% tuningpotencial de alapon picsafust.

nem tudom hogy amit irtal az milyen, ezt csak ugy hozzafuztem

Nem gond, úgysem látom, hogy mit ír:)
De igazad van nem fogom soha húzni, sõt a csend a lényeg.
Szóval a hozzáértõktõl várnék válaszokat..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem huzni sem fogja a procit... szal olyat ajanlj ami alap orajelen kiraly ne olyat amiben van 200% tuningpotencial de alapon picsafust.

nem tudom hogy amit irtal az milyen, ezt csak ugy hozzafuztem

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vegyél szerintem új 2 magos Phenomot, 3,6-3,8at simán mennek, nem melegszik és erõs. Vagy egy X3 710-720, nagyobab tnem éri eg venni szvsz; ahogy 7750BE-t sem mert az még a régi magos...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A másik kérdés az, hogy van-e értelme AM3-as Phenom X4 procira költeni, vagy bõven elég egy X2 7750BE, mikor a kettõ között 30 rugó különbség van??
Gyorsít-e annyit a képfeldolgozás,beolvasás, stb sebességén a 4 mag a kettõhöz képest, hogy megérje a különbözetet? Mert egyre több progit optimalizálnak a többmagos rendszerre, meg a Win7 is kihasználja, ha jól tudom.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Azt jelenti, hogy ha két Ati VGA karit használnál, akkor csak 8x os nak számítana mindkét, amúgy 16x-os PCI-e csatlakozás. Ami nem gond, fõleg, ha csak egyet használsz.
Ha mégis betennél mégegyet, akkor sem akkora gond, mert közel kétszeres teljesítményt kapsz.
Viszont, olcsóbb az alaplap, így, hogy nem tud x16+x16 ot.

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Gigabyte-on 3mmal több (8) Sata csati van,

"790GX only offers x8+x8 in Crossfire"

Az english szöveg azt jelenti, hogy a 790-es chipsetnek akkor van értelme, ha több videókártyát használnék? Mert azt nem fogok:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Plusz gigának van EPS (táp)csatija, asusnak a fet hûtése jobb - bár ha procit levegõvel hûtöd utóbbinak nincs nagy jelentõsége (tuningnál még annyi hogy asus pasztát, giga ragacsot használ ami nem igazán vezeti a hõt, húzás esetén beszerelés elött célszerû ezt pasztára cserélni). GX-et venném.