Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
cruxos, ha van 6n2 polohoz könyved pls csippants rám! :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Volt komplett javítási könyvem, megkérdeztem, hogy kell-e itt valakinek, de nem jött válasz, és eladtam. Ha lesz akkor kellene? I-es Polo most még van.

akkor mikor a honlapod böngésztem, akkor sem láttam 1-es 82-es benyás könyvet, csak újabbat.:( akkor benéztem.
ha tudsz ilyet szerezni, nagyon megköszönném.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
F1? Miert?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

hali
nincs véletlenül valakinek egy kapcsolási rajza 1-es golfhoz? akár gépkönyv, akár csak neten. egy két drót maradt feleslegesbe,és kiváncsi lennék hova tartanak, és milyen indokból.
köszönöm!

Volt komplett javítási könyvem, megkérdeztem, hogy kell-e itt valakinek, de nem jött válasz, és eladtam. Ha lesz akkor kellene? I-es Polo most még van.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hali
nincs véletlenül valakinek egy kapcsolási rajza 1-es golfhoz? akár gépkönyv, akár csak neten. egy két drót maradt feleslegesbe,és kiváncsi lennék hova tartanak, és milyen indokból.
köszönöm!

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
hm.... jó auto lehet az a skodri!!!
Az a kár hogy nem 4x4 es.
Ha netán találkozol/tál egy "örült" ford scorpio kombissal arra fele, ne lepõdj meg... az bátyus.. :) Hajmáskéren dolgozik....
F1 et ki követi nyomon?
al01! ... LOL! :D
cs

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Éjfél után valamikor aztán húzunk végig a tengerparti úton, Stas piros Civic Type-R-jában, mellénk ér egy sötétkék, elõzõ generációs BMW M5, tudják, amelyikben a 400 lóerõs V8-as van, ímmel-ámmal lenyúlok a kameráért, mire éktelen visítással bevág közénk és az M5 közé egy új M5, az 500 lóerõs V10-essel, ledúrja a régi M5-öt a leállósávba, majd rálép, és úgy 160-nal elhúz. Stas csak nevet. "Láttad? Teljesen új kipufogórendszere volt. Itt senkinek sincs gyári kocsija."

"Valaki vett egy Mercedes-Benz SL65-öt, tudod, a biturbó V12-es SL-t, és tett bele nitrót. Aztán áll a piros lámpánál, és feljön mellé egy Supra, a sofõr félreérthetetlen arckifejezéssel ránéz. Rálépnek mind a ketten, a Supra simán lenyomja az SL65-öt, mire a tulajdonosa másnap visszaviszi a szalonba, hogy neki ilyen lassú szar nem kell."

"Itt mindenki úgy vezet, mint az õrült" - mondja késõbb Stas úgy 140-nél az autópályán, és elveszi a kezét a kormányról, hogy tudjon gesztikulálni. A hasnyálmirigyem csendben bukfencezik egyet. Stas egy orosz üzletember fia, a szomszédos emírségben, Sardzsában lakik. "Behozták tavalyelõtt vagy mikor az elsõ három Carrera GT-t az országba, egy hónapon belül kettõt porrá törtek, ha jól emlékszem meg is halt mind a két sofõr. Persze mit vársz? Senki sem tud rendesen vezetni."

http://totalcar.hu/m...szerelem/dubai/

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Mert szep.

Feltöltött kép

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)A 2.7biturbosban manuális volt igaz?? hm.... az is fincsi lehetett :D:D
Az uj Octavia RS az 4x4 vagy front?
Mi tetszett benne a legjobban?

A 2.7T manuális váltós volt.

Az új Octavia Combi RS?

Fronthajtású, 6 fokozatú manuális váltóval. Gyakorlatilag csak pozitívumokat tudok mondani a rövid tesztút után (ha minden igaz májusban egy hétvégét tölthetek egy ilyennel, akkor majd árnyaltabb lesz a kép).

A 200 lovas FSI szerencsére nem hasonlít a 150 lóerõs FSI-hez (ami pedig sajnos nem hasonlít a leváltott 1.8T 20V-hez...). Elsõre azonnal lefulladtam, de ez nem újdonság igazán. Az elmúlt egy évben kipróbált új autók motorjainál általános problémának érzem, hogy hihetetlen nyomatékszegények alapjárat környékén. (PDTDi-k is!) De aztán... a nyomatékgörbe a "régi", lefojtott 150 lóerõs 1.8T-hez nagyon hasonló; olyan 1700 1/m környékén érkezik is a teljes 280 Nm - és 4500-ig gyak. lineárisan teljesít! Átlagfogyasztási értékei pedig szinte az 1.8T 150 lóerõs változatával megegyezõek!

Nem sportos, de pontos a váltó, a motor elasztikussága elképesztõ: 200 lóerõ miatt 90-nél hatodik fokozatban odalépve is átlag felett gyorsul (értsd: "mezei" személyautók gyorsulását produkálja).

Legnagyobb változás a futómû és az alváz/karosszéria környékén történtek. A futómû saját fejlesztésük, klasszisokkal jobb a réginél, fõképp a hátsó tripla keresztlengõkaros, stabilizátoros megoldás.Várpalota felé van 60-as táblával jelzett szakasz, ami tényleg apró darabokra törött hulladék utat jelent. Ott a régi Octáviával 80-90-nél többet soha nem mentem (elõzésekkor sem) - ezt 130-ig küldtem meg úgy, hogy csak bal kézzel lazán tartottam a kormányt. Semmi kopogás alulró vagy nyöszörgés a karosszériából nem jött. Sokkal-sokkal merevebb lett az egész autó.
Lényegesen kisebb lett a menetszél keltette zaj, belül a 8 centiméterrel megnövelt hossz gyakorlatilag a hátsó utasokhoz "került": kifejezetten tágas lett hátul a lábtér és még a belmagasság is többnek tûnt - persze valószínû az ülés formájával csaltak; az eredmény mindenesetre csillagos ötös.
Végre valaki megvalósította 4 évvel ezelõtti ötletem: sínben fut a csomagtérroló, így elég könyökkel megpöccinteni a fogantyúját és csusszan hátra - ha éppen tele a kezed bepakoláskor.

Számomra óriási pozitívum, hogy az ízléses körbeszpojlerezést úgy oldották meg, hogy az autóval simán lehet tõle padkára fel-le közlekedni; nem egy sportos(nak látszani akaró), mélyen körbeszoknyázott használhatatlan, csak síkságon használható valami lett.
Nagy negatívum, hogy az alapfelszereltségben nincs benne a tempomat és a kombi seggének "láthatatlansága" miatt szinte kötelezõ tolatóradar. A gyáriak õrülten túlárazottak lettek a régebbihez (tempomat: 25k, hátsó tolatóradar nagy látószöges 4 szenzoros: 50k) képest - most csak a parkolóradarért kérnek 180k-t...
"In idem flumen bis non descendimus"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
tõlem meg megkérdezte az vevõm, a 6 éves autó/270 K hogy az tényleg annyi -e ?....mondom ember 270ezernél hova a faszba tekergessek vissza.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Babymet 4 éves kora óta ismerem, akkor 18.000 volt benne. Most, 9 évesen 68.000-nél jár. Évente kapott kötelezõ szervízt (merhogy nem tett bele senki évi 15.000-t), vezetett szervízkönyv, pecsétek, matricák, minden. Mondjuk egyre elenyészõbb a gyári alkatrészek aránya. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A mi Golf IV -esunkben kb. 30e km van, es cirka 5-6 eves ;)
Anyamtol orom autot venni, garazsban tartott, keveset futott, rendszeresen szervizelt, teli-nyari kerekszett felnin... :)

( nem elado! :D )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
szal igen!
vannak még ilyen naív emberek. Igaz a szemébe nem mertem én sem nevetni ...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

igaz mielõtt az ilyen feltûnõen keveset futott gépeket megvenné az ember érdemes megnézetni.
Kollégám járt úgy minap vett egy IV. Golf-ot 75e km-el. Aztán hogy hogy nem utánna telefonált 150km-el arébb fekvõ helyen szervízre, ahol a kocsit szervízelték. Kiderült a kocsiban 130e. km volt amikor utoljára volt szervizen...

Bocs, de ez AKKORA lámaság, hogy hihetetlen.
Saját butasága...

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
igaz mielõtt az ilyen feltûnõen keveset futott gépeket megvenné az ember érdemes megnézetni.
Kollégám járt úgy minap vett egy IV. Golf-ot 75e km-el. Aztán hogy hogy nem utánna telefonált 150km-el arébb fekvõ helyen szervízre, ahol a kocsit szervízelték. Kiderült a kocsiban 130e. km volt amikor utoljára volt szervizen...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de ha valamit már ennyire megberheltek, azt egy jó szerelõ(nem szervíz, szerelõ) kiszúrja könnyedén. szal csak a naív"hú de olcsó, gyorsan megvesszük még mielött más meg nem nézeti" (L)úzer veszi meg minden utánajárás nélkül. aztán meg költhet rá.

viszont sikerült kivennem a biztitáblát, már szét is szedtem, és kitakarítottam. most jön a kábelek leutánzása, és a kábelkötegek legyártása. nem fogok unatkozni a hétvégén, az biztos.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Mondjam, hogy mennyiért lehet "leinformálható" szervizkönyvet csináltatni...?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Igen, úgy értettem én is hogy itthon tipikusan 60-65e kilométerre pörgetik vissza az órákat eladás elõtt...

a szervízkönyv az ellen nem véd?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az octavia alapbol tan elso kerekes
es amikor csuszik a dolog akkor keleltetessel bekapcsol egy kupplung ami hajt hatra is.
szal nem igazi 4wd.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Igen, úgy értettem én is hogy itthon tipikusan 60-65e kilométerre pörgetik vissza az órákat eladás elõtt...