muti már a levelet
én is írtam már ilyet, azon gondolkodtam, hogy a borítékba teszek zsepit is, mert annyira meghatóra sikerült... de harmadolták a büntetést!
A szabálysértés elméleti tényét elismerem. A KRESZ szabályai alapján valóban a Mercedes gépjármû vezetõjének elsõbbsége volt velem szemben.
Sajnálatos módon a gyakorlatban esélyem sem volt a szabálysértés kivédésére, figyelembe véve a buszsávban a megengedett sebességnél jóval nagyobb sebességgel közlekedõ - így álláspontom alapján többszörös szabálysértést elkövetõ - Mercedes típusú szgk. vezetõjével szemben.
Ebben a vitatható helyzetben elég nagy büntetésnek éltem meg azt, hogy gépjármûvem totálkáros lett, így újat kellet vásárolnom, mivel a munkahelyem (Magyar Suzuki Zrt. Esztergom, Schweidel j. u. 52.) és a lakhelyem közötti távolságot is csak gépjármûvel tudom megtenni. Ráadásul a munkám során a neves hazai gépjármûgyárnál a gépjármû vezetése nélkülözhetetlen, az a munkámhoz hozzá tartozik.
Tekintettel a világválságra és annak következményeként a sorozatos elbocsátásokra a határozatban szereplõ jármûvezetéstõl eltiltás következtében a munkámat sem tudnám ellátni, így állásom is veszélybe kerülhet. Az éves szabadság keretem pedig nem teszi lehetõvel, hogy 4 hónapig (a tilalom leteltéig) ne dolgozzak.
A fentiek alapján Kérem a Tisztelt Szabálysértési Hatóságot, hogy a határozatban szereplõ jármû vezetéstõl eltiltást a lehetséges mértékben minimalizálják, illetve amennyiben erre lehetõség van engedjék el.
Kérem továbbá, hogy a terhemre rótt pénzbírság vonatkozásában annak részletekben történõ (3 havi részlet) fizetését engedélyezni szíveskedjen, mivel várandós feleségemmel a pénzbüntetés egy összegben történõ kifizetése nagymértékben megterhelné a családi költségvetésünket.
Pilismarót, 2009. 01. 10.
Kérem kifogásom pozitív elbírálását,