Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nincs ilyen, de jó nagy baromság automatán oktatni. Nem az usában lakunk.
Így kb nem tanul meg autót kezelni-vezetni.
Ne tudja majd megosztani a figyelmét a váltókezelés, pedálnyomkodás és forgalomfigyelés között, mert az ótómatán csak a kormányt kellett tekerni és a gázt nyomni.
Tanuljon kéziváltóssal és utána az automata már gyerekjáték.

Tam! Elõször vicces. Elindultam vele, automatikusan váltani akartam, bal lábbal ki akartam nyomni a kuplungot, de ott egy bazi széles fékpedál volt. Majdnem kiestem a szélvédõn.:D
Utána két napig úgy mentem, hogy erõszakkal a bal oldalon tartottam a lábamat, szinte az ajtózsebben, mire felfogta az agyam, hogy ebben az autóban nem kell azzal a lábbal rugdosni semmit.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt angliaban van ilyen, de otthon nincsen. mondjuk en meg eletemben nem is vezettem automatas autot, azt se tudom hogy kell :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Van olyan, hogy ha valaki automata váltos kocsival rakja le a B-s jogsit akkor csak automata v. autot vezethet? :D:D /külön fel van tüntetve a jogsiba, hogy csak azt./ ??

nincs
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Van olyan, hogy ha valaki automata váltos kocsival rakja le a B-s jogsit akkor csak automata v. autot vezethet? :D:D /külön fel van tüntetve a jogsiba, hogy csak azt./ ??

Edit: Egy csaj, nem hiszi el, hogy nincs ilyen ...:D és olyan meggyõzõen mondta h mondom már megkérdezem :)
"Minden hülyeség" by Tomidny

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

fater se tart tojást a pedál alatt, és városi üzemmódban sem evett többet 15 liternél az 5.7 triton. vagy 5.4? nem emlékszem már.

Na jó, de hány kilométeren?:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

papiron talan. egyszer mepadlozod egybol 20 lesz belole

fater se tart tojást a pedál alatt, és városi üzemmódban sem evett többet 15 liternél az 5.7 triton. vagy 5.4? nem emlékszem már.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
2 swift tulaj van az utcánkban, mindketten újonnan vették, és mindkettõjüknek azt mondták, hogy nem kell bejáratni, mert ezeket bejáratják a futószalagon...én nem mondom, h elhiszem, de azért lehet benne vmi. egyébként a swift az egyetlen, amirõl ezt hallottam.

octáviára meg 2000km bejáratást mondtak, és addig 3000fölé ne nagyon menjen. ezt szinte lehetetlen betartani...

ja, és ha az enté által linkelt táblát megnézitek, akkor látszik, hogy nem esznek olyan vészesen sokat ezek a dögök. egy 5-6ezres motor 13-14 littyó 100on.

ja, én is néztem, az elég jó, de még ha 15-16 liter lesz, az se sok egy ekkora motorhoz. szerintem ennyit egy 3.0 benyás is beránt egy ekkora kaszniban. az 5.7-est legalább nem lehet széthajtani.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ja, és ha az enté által linkelt táblát megnézitek, akkor látszik, hogy nem esznek olyan vészesen sokat ezek a dögök. egy 5-6ezres motor 13-14 littyó 100on.

papiron talan. egyszer mepadlozod egybol 20 lesz belole
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

most én gondolom rosszul, hogy egy 0.4 km-es, vadonat új autót (új swift) nem kéne már most meghajtani az autópályán, hogy "megnézzük, mit tud"? (már amennyire ezt egy swiftrõl elmondhatjuk...)

nem hiszi el nekem a csaj, hogy nem tesz jót a motornak, amíg nem kopik össze "normál" üzemben, meg ugye a fékek sincsenek bekopva...de nyilván õ jobban tudja.

hagyd rá.

amíg nem a tiédet akarja tesztelni (mármint az autód :) ) az neked úgyse fáj
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

most én gondolom rosszul, hogy egy 0.4 km-es, vadonat új autót (új swift) nem kéne már most meghajtani az autópályán, hogy "megnézzük, mit tud"?

Lehet magából indul ki...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
persze h nem használ neki ha a bejáratás alatt nagy fordulaton dönget vele.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
most én gondolom rosszul, hogy egy 0.4 km-es, vadonat új autót (új swift) nem kéne már most meghajtani az autópályán, hogy "megnézzük, mit tud"? (már amennyire ezt egy swiftrõl elmondhatjuk...)

nem hiszi el nekem a csaj, hogy nem tesz jót a motornak, amíg nem kopik össze "normál" üzemben, meg ugye a fékek sincsenek bekopva...de nyilván õ jobban tudja.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Jajjaj, ilyet itt nem szabad mondani:D Sztem sokkal gazdaságosabb egy SX4 4x4 a maga 8-10L-ével:D Hiszen az nagy, és erõs!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
én sem vagyok tehetõs. de ha most megengedhetek magamnak egy ennél drágább autót fele ekkora teljesítménnyel, ugyanekkora fogyasztással, akkor a jövõre nézve lehet, hogy kacsintgathatok ilyen nagy köbcenti felé. apámnak volt f150-e, azóta elõkelõ helyet foglal el nálam. az autó, nem apám :D

thommey, há nem is ismersz, honnan tudod ? :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

mer? platón van hely, gáz nélkül meg nem lenne túl gazdaságos...

szerintem aki gazdaságos autót akar, az nem vegyen 5.7-es benzinest...

kisebb motorokba még értem miért raknak gázt, de ekkorába? ilyet nem kispénzü emberek vesznek, aki ilyet vesz az bírja is tankolni. vagy vegyen kisebb dízlit.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ha csak országút, és tempomat 100-al, akkor lehet a 13L-es gáz fogyi. De vegyesbe a te mentalitásoddal inkább 17körül. :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

aszongya százon 2300 Ft-ot eszik. az kevesebb, mint a jelenlegi 2.5 dízelem fogyasztása. de ez 300 LE :) mennyire lehet igaz?

http://fueleconomydb...t&submit=Submit

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
mer? platón van hely, gáz nélkül meg nem lenne túl gazdaságos...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
fasza verda, gázt kár beletenni

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
aszongya százon 2300 Ft-ot eszik. az kevesebb, mint a jelenlegi 2.5 dízelem fogyasztása. de ez 300 LE :) mennyire lehet igaz?

http://www.hasznalta...creenwidth=1280

a krómfelniktõl eltekintenék, természetesen....