Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Igazából nem tépte a lakkot,mert mindenhol ilyen gumivédõk vannak rajta. Ami miatt szerintem nem lehet rá feltenni,az a hátsó "szárny" az új kocsin. Félek,hogy ha még rá is hajlítanám,de nem bírná ki a terhelést. :( Na mind1. Akkor veszek hozzá kicsit hosszabb kart és akkor megy a pikáccsura. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
A kép tájolása: 1
Fájl módosításának dátuma és ideje: 2009:04:30 16:11:51
Használt szoftver: Adobe Photoshop 7.0

forest, valszínû feltudod, de gondolom a lakkozás/fényezésnek nektek se tesz/tett jót, én utálom, enm tenném fel új autóra. (1× használtam és eladtam, basztassa'jalakkot....)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
A francia autókról az a véleményem,hogy kényelmesek és praktikusak. Persze nem tökéletesek. Szüleim nagyon francia autó pártiak. :) Emlékeim szerint úgy kezdõdött,hogy Trabi,Wartburg,Lada,Daewoo nexia, Renault clio, Megane 1,4, Megane 1,6, Twingo, Xsara Picasso, Megane III.
A Picassoval is elég sokat szoktam menni. Pár ezer km-et már lenyomtam vele. És nem véletlenül gyártják még most is. Remek kocsi.1,6 os benzinesünk van belõle. A méretei miatt persze érzõdik,hogy akár nagyobb motort is elbírna. Nekem összvissz annyi problémám van vele,hogy az erõs oldal szél a számomra túl puha futómû miatt nagyon be lengeti a kocsit ( bár lehet,h a sztrádán mikor szinte mindenki 110-120-al megy az oldalszél miatt nekem se kéne 130-al mennem. :) ) A váltóval meg csak az 5ik sebesség van valahogy furán. Oda nem túl kézre esõ mozdulattal kell betenni. De ezektõl eltekintve remek kis családi autó és az ára is elég baráti volt (3,8).
A bicajokat bent még nem nagyon szállítottam,csak egyszer-kétszer,de akkor szétkapva.
Amúgy meg se nem tetõ se nem bent. :D
Posted Image
Bár nem tom,hogy az új megane-ra fel tudom-e rakni ezt a tartót. :(

Amúgy Krizsák Janiékkal úgy mentünk ki Schladmingbe,hogy 4 autó egy futó és 18 bringa,ha jól emlékszem. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ezek szerint még legalább kettõ van belõle...
(Elméletileg ilyet nem is lehet kiadni)

szerintem meg fotosopp

tudtommal nem csak elméletileg nem adják ki.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
dede, tiger, te élményautózásra vágysz
haverok, halálmetál, 110km/h ótópálya, kolbászos szenya körbe, hátul bor, biciklik, sátor, hálózsákok, ajró zsebbe,világvége vidéki utak, megállás hugyozás, röhögés, sztorizás, kisvárosokban puncinézegetés, 35-el...s közben nem köt le a lóerõ/hiány/többlet a telibevert mittomén milyen mûanyag, csak mereszted a segged nyujtott lábbal, az asszonyé meg a vállad mellett elõre illatoz..JE. irány cseszkó!!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ezek szerint még legalább kettõ van belõle...
(Elméletileg ilyet nem is lehet kiadni)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
http://kepfeltolto.h...t=img&id=229778 :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

meg különben is, áruszállítókról beszélgetünk, nem? ott elsõ a praktikusság, meg az, hogy a sofõr kényelmesen legyen a hosszú utakon. a többit én lesz*rnám.

A váltó megvezetése pocsék és lötyög a kuliszában a váltókar.
Még kényelmes áruszállítókban nem ültem(franszia) ,a derekam mindig majd' leszakad,aboxerben meg a pedál elhelyezkedése béna.De tudni kell ilyenekkel együtt élni. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
DaveRider: Igenis mester, taníts, egybeköthetjük a többi órával amit veszek tõled.Posted Image Elképzelhetõ hogy tudom már hogy nekem mi fontos egy autóban? :chin: Hány autóval mentél hány km-t hogy neked olyan fontos a váltó? Megvezetett... Mert a másikkal mellé váltasz? Ja, hogy még nem vezettél olyat?! Konkrétan tudsz 1-2 rosszst mondani meg jót, hogy milyen másik hasonlóan jó vagy rossz összehasonlításképp? Földönkulisszást vagy középkonzolon lévõt? Privi ment.
Nem, egyterûktõl indultunk ha nem baj. Mi van a PUG-al? :chin: Berlingo/Jumpy/Connect-et Tig dobra fel, én inkább egyterû vonalon gondolkozok, Pic, Verso, 5. Hogyha 1terû akkor miért például Pic? Amiért minden 5. egyterû Pic, valami oka biztos van.

enté, én meg tetõn nem szeretem vinni a bringákat; mindenkinek van vmi rigolyája :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

szerintem meg én következõnek biztos nem francia kocsit vennék, amíg nem tudnak normális, "megvezetett" váltót gyártani.;) egy VW-t szeretnék, vagy valami japánt...:)

Pite: kérlek ne kezdd már megint a katalógusadatos/"én ezt már kipróbáltam egy körre" dumát...nem mindenkinek azok az igényei, mint neked, és valószínûleg Tig eléggé tisztában van azzal, hogy mi is kell neki. továbbá egy tesztvezetésen csak egy elég minimális képet kapsz a kocsiról - ami elég lehet ahhoz, hogy megvedd, de X év használat után a kép árnyaltabb lesz, és még egyszer nem vennél ugyanolyat. te amúgy miért vagy ennyire citroen (esetleg peugeot) párti?:)

meg különben is, áruszállítókról beszélgetünk, nem? ott elsõ a praktikusság, meg az, hogy a sofõr kényelmesen legyen a hosszú utakon. a többit én lesz*rnám.

Dave az egy Masteres mondatomat kivéve szó sem esett árúszállítokról....
amúgy meg nekem bejönnek ezek a praktikus autók amik ráadásul kényelmesek is. és ebben most kb a partner/berliongo páros a legobb. (régi volt 2, összesen kb 350K-t mentem velük(de hogy ne csak az én véleményem egy tesztben vhogy úgy jellemzték hogy a régi -és a többi márka hasonlója még itt tart - az krumpliszállítóból csinált személyautóde , ez meg abszolút személyató amivel lehet krumolit is szállítani :) ))pl pikacsut/307 SW-t sosem vennék. váltó meg kissé túllihegett kb a puha/kemény mûanyag autósújságíros hiszti. 200 km alatt megszokod aztán fel sem tûnik.

Miért jó az egy kocsiban hogy nem kell kivenni a bringa kerekét? A sátrat is szétszedve érdemes vinni nem?

mert kényelmes. lusta emberek szeretik :)
sátrat azt meg nem szállítok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Miért jó az egy kocsiban hogy nem kell kivenni a bringa kerekét? A sátrat is szétszedve érdemes vinni nem?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem meg én következõnek biztos nem francia kocsit vennék, amíg nem tudnak normális, "megvezetett" váltót gyártani.;) egy VW-t szeretnék, vagy valami japánt...:)

Pite: kérlek ne kezdd már megint a katalógusadatos/"én ezt már kipróbáltam egy körre" dumát...nem mindenkinek azok az igényei, mint neked, és valószínûleg Tig eléggé tisztában van azzal, hogy mi is kell neki. továbbá egy tesztvezetésen csak egy elég minimális képet kapsz a kocsiról - ami elég lehet ahhoz, hogy megvedd, de X év használat után a kép árnyaltabb lesz, és még egyszer nem vennél ugyanolyat. te amúgy miért vagy ennyire citroen (esetleg peugeot) párti?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

off:
3 bringa 3 ember 1 kerék kikapásával meg még egy valag csomaggal nekem is megy, nem akkora feladvány hogy connect keljen; viszont kívûl batár, belül kicsit gagyi, nem túl kényelmes, mûszerfal/ajtó találkozása érdekes, gyárilag ignisben sem hallottam még ilyen rossz hangcuccot, és igen, pont az i-re a motorválaszték.
Más kérdés hogy a Belringóba/Tourneo Connectbe sem fér 3 bringa szétszedés nélkül+ 3 személy szvsz; viszont 4 bringa 4 személy a Berlingo tetõgenyájára felrakott kerekekkel igen - igaz, csomagtartó az 5. utas helyén marad csak. Ezek a dobozosok nem olyan hosszúak, kompakt egyterûek beltere hoszabb - a nagyobb változatoknál.

S-Max/C8 és társai kellenének (hogy ne kelljen kereket kivenni)de 2 másik autót vehetünk az árán vazz' :(. (Igaz, salzra 7en megyünk, jelen felállás szerint 4 autóval. Ha Kimi 307SWjükkel én meg a cényóccal mennék akkor 2 autóba beférne a 7 ember 7 bringa 1heti cuccunk; szal a magas ár van ahol kárpótol azoknak akik sokat utaznak.)

Jó, 6,6-7 milláért mindegyiket rommá veri helykínálatban a Jumpy Combi - akinek nem gond az 5 méter és 2 tonna(L1). :prosze:

[img]http://www.citroen.huIMG]

eddig még a masterral is +oldottam a parkolást pedig az vagy 7 méter hosszú :) szal az 5 méter nem gond
de amúgy berlingóba (még a régibe is) befér 3 ember 3 bringa szétszedés nélkül és még csomagok is. tetõre meg részemrõl soha semmit. (de amúgy alapvetõen 2 ember 3 bringa a feladván (monti, outi, asszony bringája)

más

na az igazi az lenne hamég a kerékcsere sem lenne kötelezõ

http://sportgeza.hu/..._a_forma-1-ben/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Simán megvenném a céges Partnert, ha lenne rá keret. Egy emberes a cégnél ( én vezetem csak) és én tojok az utasokra. Eddig is azzal mentem nyaralásokra(a bicikli + csomag)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
off: 3 bringa 3 ember 1 kerék kikapásával meg még egy valag csomaggal nekem is megy, nem akkora feladvány hogy dobozos keljen; viszont kívûl batár, belül kicsit gagyi, nem túl kényelmes, mûszerfal/ajtó találkozása érdekes, gyárilag ignisben sem hallottam még ilyen rossz hangcuccot, és igen, pont az i-re a motorválaszték.
Más kérdés hogy a Belringóba/Tourneo Connectbe sem fér 3 bringa szétszedés nélkül+ 3 személy szvsz; viszont 4 bringa 4 személy a Berlingo tetõgenyájára felrakott kerekekkel igen - igaz, csomagtartó az 5. utas helyén marad csak. Ezek a dobozosok nem olyan hosszúak, kompakt egyterûek beltere hoszabb - a nagyobb változatoknál.

S-Max/C8/Grand C4 Picasso és társai kellenének (hogy ne kelljen kereket kivenni)de 2 másik autót vehetünk az árán vazz' :(. (Igaz, salzra 7en megyünk, jelen felállás szerint 4 autóval. Ha Kimi 307SWjükkel én meg a cényóccal mennék akkor 2 autóba beférne a 7 ember 7 bringa 1heti cuccunk; szal a magas ár van ahol kárpótol azoknak akik sokat utaznak.)
szerk: GC4P fapadba 4,5, az még nem vészes, és a simánál arasznyival hosszabb, abban vszínû elfér kerekestül ééés több mitnn egy millával a connect ára alatt (HDi motorral is) van és nagyobb bellül!

Jó, 6,6-7 milláért mindegyiket rommá veri helykínálatban a Jumpy Combi - akinek nem gond az 5 méter és 2 tonna(L1). :D

Posted ImagePosted Image
http://www.citroen.h...jumpy_combi.jpg

http://www.ford.hu/s...ome_3col_hu.jpg
Teljes hosszúság 4308-4555
Teljes szélesség, külsõ tükrökkel 2044
Teljes magasság (terheletlenül) 1814-1981
Raktér padlószintje (terheletlenül) 598-601

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Tigrincs... értem amit mondasz, de egymás elöl nem fognak vevõt rabolni; egy meriva/note vásárló nem nagyon kacsingat combo/kangoo/berlingo felé sztem.
Más kérdés hogy nekünk tetszik a berlingo (is), de ez nem ott indul még mindig. Saját helyén viszont eléggé versenyképes az ára, ha jobban tetszik így. (Bár mindkettõt kipróbálva amúgy is bõven reális a difi a 2 autó között. Igényes az új berlingo is, de részletmegoldások és anyagok tekintetében ez bõven más; mivel más a célcsoport is.)

Toyota már nem, Urban Cruiser meg kicsi.
[]http://www.origo.hu/i/0810/2008100736.jpg[/img]
Mazdának meg ott az ötös; na, azt bevállanám, imádom a tolóajtót :).
[]http://z.about.com/d/cars/1/7/J/L/1/ag_08mazda5_rear.jpg[/img]

url]http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2009.04.29.&377143[/url]

igen a mazda 5 még határeset, de nem gyõzõtt meg , meg annyiért inkább fullos jumpy kombi.

igazából nekem az ideális egy transit connect személyváltozat lenne (a franc tudja hogy hívják) citroenesen kényelmes futómûvel meg ha az 1,6HDI-t belerakná a ford nem csak a saját 1,8-asát.

c3pikacsúban meg lehet puhább a mûszerfal mint az új berlingóban , de az jobban érdekel hogy rendesen elférjek, meg szerelés nélkül beleférjen 3 bringa meg egy valag csomag . és nem élményautózni akarok úgyhogy a futómû az kényelmes legyen az autó meg csöndes -nem hoz lázba az üvöltõ kipufugó-

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Bocsi. Valóban a Grand C4 pikáccsura gondoltam. :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem, de amik érdekelnek autók kipróbálom õket; ha máshogy nem feliratkozok tesztvezetésre; hétvégi programnak kiválló :D. Nem, nem csak franciákat szoktam kipróbálni így :). (Plusz a klubban a rendezvénykre is hoznak [hol kereskedõ hol magánszemély] autókat, pl hónap elején tartottak csak nekünk csak mot nyíltnapot M5 centerben, a legkisebbb pikacsut is ott próbáltam ki.)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Citroen szalonban dolgozol?

MC Picasso ;)

Német autó ami amerikai, de olasz? :)

Ford Ka (meg lengyel is)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]