Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
még reggel olvastam a cikket, de bennem fel sem merült, h a Winkler szánalmas :)

én helybõl nem adnék ki több pénzt egy dízelért, pláne ezen felül plusz 3 kilót az eco vackokért. pláne, hogy a sima 1.6tdci-hez is 4.5l/100km-es átlagfogyasztást ír meg ehhez az eco izéhez is. akkor nem is eszik kevesebbet csak drágább vagy mi?

egyébként sok kollégámnak van tdci fókája, és eddig egynek sikerült kihoznia a gyári adatot, de azt is csak azért mert gyõrnél fölment a pályára és szépen végigjött egy kamion mögött 80al pestig.

ezeket a gyári fogyasztási adatokat kicsit reálisabban kéne megadniuk a gyártóknak.

itt meg van igazsága a levélírónak:

http://totalcar.hu/k...ok_verjetek_at/

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
na most a ford is és a winkler is megmutatta mi az az izzadtságszag:
http://totalcar.hu/t...ztas_jo_dragan/

vitatéma: melyikük a szánalmasabb? :)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Dave:
Pedig nem sokból tart lehúzódni, hogy eltudd engedni. Ha van rá hely, bemegyek két autó közé elengedem és elõzök tovább.

Mert pl. majd, ha egyszer te sietsz és téged nem fognak elengedni, annak te se fogsz örülni.
"Minden hülyeség" by Tomidny

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Gazdagék se sajnálják...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

2005-ben volt az elsõ kresz vizsgám, akkor már így volt

Sajnos.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
autópályán én kihúzodom jobb oldalra, ha tehetem (130-140et szoktam menni, többet nagyon nem), a végtelenbe autózni a külsõben is lehet és ott nem kell annyit a tükörbe nézni - aki akar, elõzzön meg belsõben.

de ha meg nagy a forgalom és a külsõ sávban átlag 80-al mennek, a belsõben meg 120-130-al, akkor nyilván nem húzódom le a külsõbe, ha valami köcsög sietni akar. szlalomozzon, ha annyira siet.

városban meg ha ismerem a területet, és tudom, hogy buszmegálló lesz vagy jobbra kanyarodás vagy valami, akkor kimegyek belsõbe, jobb az ott. amúgy meg ahol épp kényelmes - szoktam menni a forgalom tempóját (ha nincs dugó, akkor megengedett+10, +15).

aki annál jobban akar menni, hát hajrá - pont hogy engem akadályoztatna azzal, ha lehúzódásra meg lassításra kényszerítene azért, mert õ meg nyomni akarja neki tövig. persze ha tök üres a párhuzamos közlekedésre alkalmas út elõttem, akkor inkább külsõ sáv, de ha meg bringaút van meg sok jobbra kanyarodás, parkoló autók, buszmegálló - szóval csupa olyan dolog, ami miatt lassítanom kellene, vagy balesetet okozhat (szerintem 10bõl 5-6 autós tuti úgy száll ki, hogy nem néz hátra, hogy nem e viszi el valami az ajtót), akkor meg jobb a belsõ sáv.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ennyit a jobbra tartásról.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
há elõzzön meg jobbról, bánom én.
bár pályán a legtöbb autó 140-150es tempóról nem tud pár száz méter alatt megelõzni, de ha tud had menjen.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

akadályoztatni szabad, csak veszélyeztetni nem.

nálunk épült 2 új 2 sávos körforgalom, mind2ben záróvonal van a külsõ sávon haladónak. de a biztos a szalagkorlát lenne :D

én inkább arra gondoltam amikor azt írtam, h nem engedem el, ha pl.: elõzök mondjuk kamiont a belsõbe, de látom, h pár száz méter múlva ott a következõ. na ilyenkor maradok, még akkor is h 5 kamion van még vissza. ha nincs senki a külsõbe, vagy bazi messze van, akkor én is kimegyek. városban meg mindig belsõben megyek, egyrészt jobb az út, másrészt a balra be, és balról kikanyarodók miatt.

Semmi gond, ha pár száz méter van a következõig, akkor pont van ideje a másiknak jobbról megelõzni téged.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nah, megtaláltam:

http://totalcar.hu/k...s_a_jobb_oldal/

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
akadályoztatni szabad, csak veszélyeztetni nem.

egyébként marha egyszerû lenne megoldani a többsávos körforgalmat. záróvonalazni kellene és rögtön nem lenne gond, tudná mindenki, mi merre hány m.

nálunk épült 2 új 2 sávos körforgalom, mind2ben záróvonal van a külsõ sávon haladónak. de a biztos a szalagkorlát lenne :D

Én még annyival egészíteném ki, hogy ha 80-nal megyek a 70-es táblánál a belsõben, (az ugye nem minõsülhet feltartásnak, ha utólérnek) én _ha tehetem_, akkor is kimegyek a külsõbe, hadd menjen.
élni és élni hagyni.

én inkább arra gondoltam amikor azt írtam, h nem engedem el, ha pl.: elõzök mondjuk kamiont a belsõbe, de látom, h pár száz méter múlva ott a következõ. na ilyenkor maradok, még akkor is h 5 kamion van még vissza. ha nincs senki a külsõbe, vagy bazi messze van, akkor én is kimegyek. városban meg mindig belsõben megyek, egyrészt jobb az út, másrészt a balra be, és balról kikanyarodók miatt.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

amúgy lakottban mikor felejtõdött/törlõdött el a jobbra tartunk ?

2005-ben volt az elsõ kresz vizsgám, akkor már így volt

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
amúgy lakottban mikor felejtõdött/törlõdött el a jobbra tartunk ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az mar bazi regen volt

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ez volt a beszélgetés indító:

...Városba meg párhuzamos közlekedés van, ott mész és annyit amennyit akarsz. Ha belsõsávba megyek végig, mert ott van kedvem (mert itt pl sok helyen jobb az út a belsõbe)
akkor ott megyek, elmegy mellettem jobbról. Ha meg villog akkor csak hozzáérek a fékpedálhoz féklámpa felkapcsolódik és mögöttem meg satuznak. Városon kívül meg megint más, egybõl megyek ki jobbra. mivel JOBBratartás van. Olyan nehéz ezt a két szabályt felfogni ?

És a másik, hogy városon KÍVÜL dudával jelezheted az elõzési szándékodat. Mellesleg, ha siet valaki mögöttem, és én látom, hogy meg tud elõzni még az indexet is kiteszem neki jobbra, hogy lássa, hogy mehet.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mink otopalyarol beszeltunk
mer jobbra tarts meg leallo

varosban nincs jobbra tarts meg engedd el a gyorsabbat

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
sztem félreértitek.
A Kresz szerint, aki legalább (!) a megengedett max sebbel halad belsõben, lakott területen belül, felfestéssel elválasztott sávos úton, az nem minõsül (!!) akadályozásnak, így nem szabálytalan. Logikus is, hogy lehet városban jobbról is elõzni.

Nyilvánvalóan erre írták winklerék is, hogy ilyen szituban nem villoghat le városban.

Ettõl még az _békésebb_ magatartás sztem is, hogy ha lehet menjünk jobb oldalt, segítsük ezzel tulok autóstársainkat :).

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Persze, de a bírói gyakorlat szerint ha ilyen eseteknél baj van, akkor 50-50 a felelõsség, mert pl. kikanyarodásnál számítani kell 200-zal érkezõ jármûre is...

Nyilván lusta leszek utánakeresni, de többsávos körforgalomban a belsõbõl kihajtónak elsõbbsége van kihajtáskor, nem? Tehát ha valaki éppen jobbról haladna el mellette -városban ugye így hívják a jobbról elõzést- õ pedig indexel kifelé, akkor ki kell engedni.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Azt hiszem az akadályoztatás nagyobb vétség a kresz szerint, mint a gyorshajtás. :) Tehát azon túl hogy a szituáció nem létezik, még az közlekedési illemtan megsértésén túl nagyobb vétséget követ el a feltartó, mint a gyorshajtó :)
Meg ahogy lor mondja, a kreszt tilos betartatni is, azt egyedül a rend bátor õre teheti... :)

Na meg a jobbról elõzés sem létezik, hiszen mindenki jobbra tart :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
de nem a faszkope van felruhazva a kresz betartasaval.

jobbra tarts es a gyorsabbat el kell engedni.

igazabol leszarom megyek jobbrol ha kell leallon is.
nehogy megremegjen a keze a csokamnak

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer