Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

érdekes, mert a mi fordunkon is ugyanez a kék füst jelenség dominál, néha meg fekete lötyit köpköd az auspuff

Olajfogyasztás van??
Mikor köpködi a fekete lötyit?
Reggel, vagy amikor hideg a rendszer?? Vagy melegen is?
csak azért, mert hideg rendszernél az természetes. A dobba bekondenzál a víz, (mármint a levegõbõl kicsapódik) amit a beindítás után bizony kifúj a kipufogógáz. Aztán ahogy melegszik a rendszer, megszûnik.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

8200 köbcenti, 500 lóerõ. két keréken:

http://www.bosshoss....e.asp?x=BHC3502

hüje amerikaiak..:)..b+ daru kell hozzá ha feldõl a bolt elõtt......jó lehet vele dugóban araszolni...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nagyonjó
egy tank benzinnel eljutsz a következõ háztömbig:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
8200 köbcenti, 500 lóerõ. két keréken:

http://www.bosshoss....e.asp?x=BHC3502

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Akkor átvertek?! Ejjj... :D Nem vagyok guru, de utaltam is rá...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
érdekes, mert a mi fordunkon is ugyanez a kék füst jelenség dominál, néha meg fekete lötyit köpköd az auspuff

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Kölyökkel erõsen vitatkoznék!!
Ugyanis a szelepszár-szimmering hibája kékes színû füstölést okoz, mivel az égéstérbe kerülhet olaj.
Ezen a környéken nincs víz.
Viszont: ha a kidurrantón fehér párás füst jön, és a víz is melegszik, akkor bizony jobbik esetben hengerfej tömítés, rosszabbikban valamilyen blokk vagy hengerfej repedés az ok.
Az olaj fogyása inkább az elsõ verzióra utal, illetve a gyûrûk kopásrra. Az olajlehúzõ gyûrû már nem tömít rendesen.
A kartelgáz mértéke meg elég rendesen megmondja az okot. ha nagyon sok, akkor gyûrû.
Lehet találgatni.
(ez tapasztalatból an megfogalmazva)
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:D
kb 300 ft egy ilyen szimering? nagyjából.. asszem a motort sem kell szétszedni érte, csak szelepfedél le, etc etc.
szal nem egy 20 rugós szervízelés.

ilyesmi lehet a gond, mert kartergáz van kicsi, nem hengerfejes, akkor egyszerüen más nem tudott elkopni belõle.
meg onnan jön az olajos levegõ is.. szal mindenképp ott kéne lennie.

de majd meggyógyíttatom.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Nincs mit. :D De ha nem ez volt a para, akkor nekem annyi... ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
annyira még nincs gond, de engedi az olajat picit. na mind1, odamegyek szervízbe hogy EZT cseréld rajta, nemérdekel mi a baj.
köszi K!;)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Szelepszimmering kopása esetén az olaj meg a genyás-benzines-vizes cucc összekeveredik és habos lesz. Elég észrevehetõ és elég para, mert az könnyen be tud gyulladni. Ilyen volt nyáron a froddal is...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:D:D
ha van pici kartergáz az ugye azt jelenti hogy valami nem stimmel a motorban.
valami tömítsé.
de mivel nem eszi a vizet, csak az olajat kicsit(már már típusbetegség) ezért a hengerfej hibás nem lehet...
akkor a szelepszárszimering marad ugye?

szerelõz kérdeztem, de ugye ilyenkor jön a sok pénzt bezsebelni akaróság, hogyaszondja hogy "nemszabad találgatni, sokmindentõl lehet"
:P

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem hiteles mert egy budapest terkep van mogotte

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
csak hogy legyen anyázás mert régen volt:
Feltöltött kép
Deutsche Wagen Über Alles ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Bezony, ahogy a hozzáértõ kolléga mondja.

Ebbõl nekem megvolt a sportveztengely, új szívósor, hengerfej farigcsa, sportlégszûrõ, komplett sportrendszer, (4-1-be leömlõtõl végig), szelepek, szelep rugók cseréje, gyújtókábelcsere, váltó-, kuplung csere, és persze új vezérlõ chip új programmal.

A motortuning mindennel együtt kicsit 300e fölött volt.

HP verseny rugók és gátlók vannak alatta, ez 250e volt. Igazából a megváltozott áttételek miatt (140 a végáttétel) az autó majdhogynem gyorsaban venné a kanyarokat, mint amennyivel menni tud. :)

Felnik, Dunlop SP SPort 01-es gumik, sportkormány, és ennyi. 68-ról ~98LE, 99-100-as benyát szereti, a többit nem igazán. Ja, és megintcsak nem utolsósorban télen, városban (bár rühelljük, mert a veztengely miatt minden indulásnál alá kell kuplungolni rendesen, és hörög meg prüszköl alacsony fordulaton) 7 litert eszik, ami szerintem teljesen korrekt. Nyomva, bohóckodva is beéri 10-zel.

Megéri? Nyilván nem. Szeretem? Nyilván igen. :)

Megoldható a dolog. Új programozás, könnyített dugattyúk+hajtókar, sportvezérmûtengely, könnyített fõtengely, sportlészûrõ, sportdob+leömló, polírozott beömlõ, sportlégszûrõ, új szelepek, új gyújtásrendszer, új hûtés, váltóáttételcsere, stb. Nem lehetlen, csak nagyon drága.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Vazz, és 220-szal megy az a kis szaros...?! Vááá...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem torlodik be a levego.
hanem a szelepen keresztul el tud tavozni igy nem lasitja a turbot
mindne turbo verdan van szvsz, csak nem olyan hangos, mint az utolgaosan beszrelt.

a clion nem forditva van a felni?
mar ha oldalankent valtozo kialakitasu?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
hamá ennyire tuning, vki mondja már el mire jó a lefújószelep
és hogy a dízeleken mér nincs!
köszke

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor