Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Ha valamit kötelezõvé tesznek itten, akkor azon agyal mindenki, hogy hogyan bliccelje el még ha drágábban is jön ki mint ha téligumit venne, a jómagyar (a nép nagy része) az jómagyar, és nem fog semmit megcsinálni amit kötelezõ.

Bemennék a Michelin szakületbe, és kérnék téligumit talicskára....mondanám, hogy jó peres legyen, mert alufelnire lesz :D Kiváncsi lennék az eladók arcára utána

pontosan. ami kötelezõ az nem menõ.
jó magyar mentalitás. nem kötelezõvé kéne tenni hanem letolni az árokba még idõben az ilyeneket:) hatásosabb.

de ezt a témát sztem télen ezerszer lefutották:D

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

Egyszerûen kötelezõvé kéne tenni a téligumit és kész,amig valami nem kötelezõ kishazánkban tojnak rá.

Ha valamit kötelezõvé tesznek itten, akkor azon agyal mindenki, hogy hogyan bliccelje el :) még ha drágábban is jön ki mint ha téligumit venne, a jómagyar (a nép nagy része) az jómagyar, és nem fog semmit megcsinálni amit kötelezõ.

Akinek nincs pize téligumira az toljon talicskát és ne vegyen autot:)

Bemennék a Michelin szakületbe, és kérnék téligumit talicskára....mondanám, hogy jó peres legyen, mert alufelnire lesz :D Kiváncsi lennék az eladók arcára utána
Meguntam az aláírásom....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mint ahogy a read only-t is:D
olyan nincs hogy nincs az embernek pénze téligumira. annak autóra sincs, a kötelezõt sem fizeti, szal halmozottan fejbe kéne lõni. vagy értelmes sebességgel menni.
hehe. ja és hétvégén meglesz a váltó, sperr difivel:) kiváncsi leszek, kanyarban hogy fog reagálni az autó. terepjáró képessége tuti megnõ:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Gumi és gumi között hatalmas különbségek tudnak lenni...
nyári-nyári viszonylatban is. Nem hittem volna hogy ekkora lehet.

Az autóba nem ülést pedig fontolgattam már párszor, dehát na.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

mindenki ért hozzá
a saras kereket letakarítani az aszfalt elõtt olyan mintha megtörlöd a lábad fürdés után és visszaállsz a kádba
coal to newcastle

Nem is a kereket kell takarítani, hanem a szennyezõdést az útról. Mindegy, hogy az sár, üvegszilánk, vagy lócitrom, ha felhordta, akkor le is kell szednie.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mindenki ért hozzá
a saras kereket letakarítani az aszfalt elõtt olyan mintha megtörlöd a lábad fürdés után és visszaállsz a kádba
coal to newcastle

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Ez tipikus eset,a sáros kerekû traktor ill. teherautó tulajdonosa köteles letakaritania a kereket mielött az aszfalt utra hajt,csak sz.rnak rá mivel ez ellenõrizhetetlen.
A felelõségtudat a leglényegesseb,na ezekben az emberekben nincs ilyen.
Az utak állapota egyszerûen tréfás vagy tréfos,nem is azokat kell rendbehozni á dehogy,még több autopályát kell építeni,csak amig odáig elbugdácsolsz,döcögsz,röcögsz szerez be egy hummert mert már csak azzal vagy biztonságban kátyuországban.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Így van, óvatosan kell menni. Én sokkal óvatosabb vagyok az eset óta az egyszer biztos, fõleg sötétben. Emellett Leslievel is teljesen egyetértek abban hogy az utakat takarítani kéne, és nemcsak télen. Speciel felénk az alsóbbrendû utakon olyan sárfelhordások vannak a traktorok miatt, hogy helyenként azt hiszem földúton járok. A sáros dzsuva szépen beül a nyomvályúba, kész életveszély. Azt már említeni se merem hogy néha talán illene legalább betömni a vályúkat és a kátyúkat, hamár nem is aszfaltozzák újra az egészet. A Farmos és Jászberény közötti kb. 18km-es "utat" vagy 3 éve semmilyen formában nem javították. Arra szoktunk menni a Mátrába. Az Egri busz is arra jár! Legutóbb kb. 30-al tudtunk ott végigmenni, olyan kráterek vannak hogy ha belemennék fennakadna az alváz,többet biztos nem megyek arra!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Egyszerûen kötelezõvé kéne tenni a téligumit és kész,amig valami nem kötelezõ kishazánkban tojnak rá.
Ettöl függetlenül elõfordul hogy az ember megcsuszik,pont ezért kell extra lassan menni 30-40nel zuzol nagy baj nem lehet.még ha árokba repülsz is.
A bajság akkor jön mikor a másik 90-nel tép és átrepül a te részedre és az a vége mint OLEE unakatestvérével történt.
De ha te lassan mentél még mindig jobbak a lehetõségeid meguszni mintha te is90-nel gangolnál,téligumival is el lehet szálni mint a sz..r.
A tempo a lényeg nem a gumi,minden gumi elöbb utobb eléri a tapadásának a határát,csak a nyári kopott télen 5km/h után a téli meg70nél.
Akinek nincs pize téligumira az toljon talicskát és ne vegyen autot:)
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
szerintem mindenki levonta a konzekvenciát!
Leslie ne ülj többet autóba :D (ha ennyire vonzod a bajt)
:X
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Amúgy meg a helyedben elgondolkoznék. A haverod elindul jeges úton szar gumikkal, mert nem érdekli a saját élete. Viszont te mellette ültél! A Tiéd sem érdekli?

Elösszöris a haver nem akart menni sehova, szívességet tett nekünk.
Másodszoris nem volt szar az út. csak ~félúton lett az :-/

Harmadszoris én vonzom a bajt, ha autóba ülök... :(

és ez az árokba csúszás hálisten közelse lett olyan vészes mint amilyen lehetett volna. Köszönhetõ ez a nem nagy tempónak is. (ha nemis 5-el,de lassan. nemtudnám megmondani mennyi volt)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem nincsenek ellenségeim!

A gumikérdésrõl csak annyit, hogy akinek nincs rá pénze, az ne menjen télen. Ennyi. Nekem nics lóvém repülõre, meg a repülési szabályzat betartására, ezért nem repülök.

Amúgy meg a helyedben elgondolkoznék. A haverod elindul jeges úton szar gumikkal, mert nem érdekli a saját élete. Viszont te mellette ültél! A Tiéd sem érdekli?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
na megint sikerült közellenséget csinálni magamból :rolleyes:

Bár a leírtak alapján megértem az indulataidat. és unokatesódnak jobbulást !
Esetünkben azonban nem felfogásbeli gondok voltak, hanem a tulajnak pénzbeli. (?) (jó nem nagy tétel +két gumi, de neki ezekszerint az volt ?!)
Nemtudok mást mondani... Bõvebb miértjét nemtudom hogy mérnem volt télije is hátul.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

hmm..
szóval ahogy múltkor mentünk egy ismerõssel Szombathelyre télen, szép jeges utakon (hátul nyári gumival (1es golffal)) és "sikerült" belecsúszni az egyik kanyarba az árokba, akkor még büntetést is kellett volna kapnunk? Ez azért aranyos..
Oké, a nyári gumi az az ismi hibája, de az utat talán illene letakarítani és akkor máris nincs ilyen gond. (nem csak mi kerültünk azon a részen le az útról).
Az esés elött felhívtuk a rendõrõket is hogy hajtsanak már erre valami hókotrót vagy valamit, hát.. egész úton 2dbal találkoztunk, azokkal is idõben már bõven az árok után.

Pontosan!!!!!!
Büntetés, fõbelövés, akasztás, stb.....

Elindulni sem szabadott volna nyári gumikkal. Már azért is akasztást mindenkinek!!!!!!!!

Pont ilyen felfogású barmok mentek át a szemközti sávba, mikor unokatestvérembe mentek frontálisan. A mellette ülõ meghalt, Õ pedig karácsony óta kómábam van.

Leszarom, hogy az út amúgy is csúszott, meg stb. Egyedül annak a köcsögnek volt nyárigumi a taligáján és érdekes módon egyedül õ csúszott meg, mert arra nem képes a buzi, hogy normális gumikat vegyen, ha már autózik.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
értem. végülis van benne logika.

De azért továbbra is röhej, amit a hókotrók tudnak mûvelni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az útviszonyoknak megfelelõ sebességgel vezetni azt jelenti, hogy kvázi jégen 5-tel. Csúszhattatok volna az árok helyett a szembejövõ sávba is, ahol jöhetett volna valaki, akit bepusziltok. Ezért közúti veszélyeztetés, és ezért büntetés.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hmm..
szóval ahogy múltkor mentünk egy ismerõssel Szombathelyre télen, szép jeges utakon (hátul nyári gumival (1es golffal)) és "sikerült" belecsúszni az egyik kanyarba az árokba, akkor még büntetést is kellett volna kapnunk? Ez azért aranyos..
Oké, a nyári gumi az az ismi hibája, de az utat talán illene letakarítani és akkor máris nincs ilyen gond. (nem csak mi kerültünk azon a részen le az útról).
Az esés elött felhívtuk a rendõrõket is hogy hajtsanak már erre valami hókotrót vagy valamit, hát.. egész úton 2dbal találkoztunk, azokkal is idõben már bõven az árok után.

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Jaj csak tréfáltam,nehogy valaki vérre vegye!!!
Tényleg csak ovatossan és inkább mindíg lassaban mint gyorsabban,ráadásul csak öt percel elöbb érsz oda ha hajtasz mint az állat,a kockázat meg dög nagy.
Nem akarok senkit okitani de 400-500ezer kilcsit levezettem már és számtalan esetben usztam meg balesetet"és most mindegy hogy ki a hibás"mert ésszel mentem.
Bringázni meg motorozni egyenessen ugy szoktam mintha mindenki engem akarna eltaposni és15-böl egyszer mindig bejön elég rémisztõ nem?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Sajnos én is jártam így három éve. Én be voltam kötve, nem lett semmi bajom. Két utas nem vot bekötve, 8 napon belül gyógyuló sérülések. Az elszállítást mi intéztük. Míg vártam az autómentõre, arrajárt egy polgárõr aki hívta a helyszínelõket. Relatív gyorshajtás, 10ezer Ft. Olcsón megúsztam!

scottraider: jORUSNAK igaza van ilyenkor nem szabad a féket használni,csak a gázt szabad nyomni amig erre nem jön rá az autostársadalom addig veszéjben vagyunk mindannyian!!!

Ez azért nem ilyen egyszerû, nem mindenkinek van annyi rutinja és lélekjelenléte hogy a gázra taposson mikor megcsúszik az autó. Én kb. kilencvennel mentem a kanyar elõtt, egy téli estén. Nem fagyott, mégis valamin megcsúsztam mikor fékeztem a kanyarhoz közeledve. Valószínû sárfelhordás volt mert épp egy földes bekötõút van ott. Ahogy a fékre léptem rögtön éreztem hogy nem lessulunk semmit, és onnantól (gondolom az adrenalintól) szinte alig emlékszem valamire olyan gyorsan történt.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
egy barátom talán 2 éve leesett az útról az autóval egy kanyarban (kicsit elmérte, csúszott az út, megtörténhet)
Senki nem volt arra, csak egy pár perc múlva arra járó autós hívott rendõröket.
A dolog vége -3 hónap jogsi volt (azért csak ennyi, mert munkaeszköz volt az autó...), holott a srác ügyvéd, a család is, az ismerõsök is, és akkor már jól ismerte szinte az egész bíróságot, ahol tárgyalták. A vád közúti közlekedés veszélyeztetése volt.
Ennyi a történet, csak el akartam mondani, hogy sajnos senkit nem érdekel, hogy nem törtél össze senkit, csak magadat...