Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
A határozat semmi befolyással nincs a gyakorlatra! Sajnos.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Ha autót veszel nem hiszem, hogy negyedévente 1500-2000Ft-on kéne szórakozni. Vagy ha ennyi pénz is számít, akkor nem tudom, hogy fogod fenntartani az autót. A fennt említettek és még hozzávéve a TIR-t és a KÖBE-t, nem biztosítók, hanem egy kalap sz@r! Ne legyen koccanásod hasoló biztosítással rendelkezõvel, mert akkor Te is rájössz, hogy a szolgáltatásuk csak a pénzbeszedésre terjed ki. Ha pedig Te okozol balasetet és ilyen biztosításod van( mert éves szinten spórolsz 8000Ft-ot), akkor az nem más mint a vétlen fél tudatos szívatása, mert hogy várhat a kártalanításra hónapokig az hótziher.

En ugy tudom volt egy uj hatarozat, hogy mar legkesobb 1 honapon belul fizetniuk kell a biztositoknak.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nekem most is így hozza:
KÖBE
MÁV
TIR

Most nehogy már egy 2 millás autó esetében az éves adó 6 ezer Ft-os eltérését számolgasd.

ez sem biztos....én 32/év fizetek az uniqánál, a bizt hu 50 fölött hozta ki az adataimmal ugyanezt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

olee: a biztositas.hu mindent kilistáz. mindkétszer a máv a legolcsóbb, de éves tagdij nélkül. aztán mindkétszer a posta jön.

Ha autót veszel nem hiszem, hogy negyedévente 1500-2000Ft-on kéne szórakozni. Vagy ha ennyi pénz is számít, akkor nem tudom, hogy fogod fenntartani az autót. A fennt említettek és még hozzávéve a TIR-t és a KÖBE-t, nem biztosítók, hanem egy kalap sz@r! Ne legyen koccanásod hasoló biztosítással rendelkezõvel, mert akkor Te is rájössz, hogy a szolgáltatásuk csak a pénzbeszedésre terjed ki. Ha pedig Te okozol balasetet és ilyen biztosításod van( mert éves szinten spórolsz 8000Ft-ot), akkor az nem más mint a vétlen fél tudatos szívatása, mert hogy várhat a kártalanításra hónapokig az hótziher.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Wahornék milyen kedilekkel mennek?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

de errõl kérdezd Olee-t, õ tud vezetni ;)

Most ezt gondolom muszáj.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Én csak leírtam a SAJÁT véleményemet és tapasztalatomat. Nekem ezek jók voltak. Bár állítólag én tudok vezetni.

Robnak próbáltam segíteni. Ti is leírhatnátok a saját tapasztalataitokat.

nekem csak 1 autóval van saját tapasztalatom, tehát az nem számít.
mi akkor jól választottunk, bár ide le se merem írni mire esett a választás, mert abba a többségnek bele se férne az egója :D

de nem hiszem el, hogy ez ilyen nehéz - dönteni.

úgyis az van, hogy ha valaki tudományosan akar dönteni, akkor rászán 1 hónapot és tájékozódik.
majd miután összeállt egy lista, minden addigi megszerzett "tudást" jól félretesz és érzelmi alapon választ. :)

rob: ilyen 2000 forintos éves tagdíjon, meg, hogy 1.4 v 1.6 fogyaszt e 14 milliliterrel kevesebbet, ne agyalj sztem, mert ha meglesz a kocsi, 100 ezrekért fogsz - néha még felesleges - szarokat is venni.
nembeszélve arról, hogy ha naponta 18 esetben, 3mp-cel késõbb teszed ki üresbe és gurulsz a pirosig - értelmét veszti az egész fogyasztás mizéria

de errõl kérdezd Olee-t, õ tud vezetni ;)

szóval sztem 1,4-es hummer

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Jó hobbi az. Én régebben kisebb vagyont költöttem egy Taunusra. Senki sem értette, hogy miért csinálom, de most is el tudnám bütykölgetni.
Én 110 %-ig megértem, mint hobbi. De kell mellé egy rendes, megbízható kocsi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

"neeem nekem már két éve bírja. Azeg', csókolommal köszönök neki elõre, majd' 3 évvel idõsebb nálam.. "

Azt inkabb ne szamold ossze hogy mennyit koltottel ra, mert kijon hogy abbol mar vehettel volna egy rendes autot ;)

még mindig nem vagyok ott mint egy rendes autónál, és különbenis kell egy hobbi;)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

olee: a biztositas.hu mindent kilistáz. mindkétszer a máv a legolcsóbb, de éves tagdij nélkül. aztán mindkétszer a posta jön.
vole: lásd be, hogy nem mindegy, hogy 55 vagy 74kw a két autó, vagy 75 és 100 le. mármint különbségre. és ez a különbség egyre csak nõ.

Nekem most is így hozza:
KÖBE
MÁV
TIR

Most nehogy már egy 2 millás autó esetében az éves adó 6 ezer Ft-os eltérését számolgasd.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Node nem mindegy hogy ( a pelda kedveert egyszeru szamokkal ) kw -onkent fizetsz 1300ft -ot, vagy Le -nkent 1000 -et? A vegeredmeny ugyan az.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vole: lásd be, hogy nem mindegy, hogy 55 vagy 74kw a két autó, vagy 75 és 100 le. mármint különbségre. és ez a különbség egyre csak nõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Köbe?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"bár szerencse, hogy kw-ra számolnak, nem lóerõre."

Rob, ha lehet ezt ne hangoztasd :D :D
Ennyi erovel annak is orulhetnel, hogy a sebessegkorlatozasok nem m/s -ban vannak ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem akarok olyan autót, aminek a gyártási dátuma 1-essel kezdõdik.... ;)
Olee: www.biztositas.hu - ról vagyok ilyen okos. de a kedvedért meglesem még egyszer.
szerk: 1500cm3-ig a máv a legolcsóbb, de ott +2k az éves tagdij, szóval inkább a posta ami 26712 huf. 2000cm3-ig is a posta tûnik a legjobbnak, 41076 huf. ez éves szinten 14k huf különbség. ha bejön azon, hogy az ugyanabban az autóban levõ 1.4-es motor többet eszik mint az 1.6, akkor megéri, amugy nem.
(jahm: nem negyedéves vagy havi dijakat irok, hanem éves dijakat)
és mióta súlyadó helyett teljesitményadó van, olyan k*rvaerõs autót sem akarok különösebben, bár szerencse, hogy kw-ra számolnak, nem lóerõre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

1.6 Focus jó lehet szerintem is.

Én anno az enyémbe 140 ezret raktam minden gond nélkül.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
1.6 Focus jó lehet szerintem is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"neeem nekem már két éve bírja. Azeg', csókolommal köszönök neki elõre, majd' 3 évvel idõsebb nálam.. "

Azt inkabb ne szamold ossze hogy mennyit koltottel ra, mert kijon hogy abbol mar vehettel volna egy rendes autot ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
neeem nekem már két éve bírja. Azeg', csókolommal köszönök neki elõre, majd' 3 évvel idõsebb nálam..
Tényleg, hogy mûködik ez? valaki olyat mesélt hogy 25 éves kortól elõkedvezményes nyugdíjba kerülhet a gépsárkány....

Olee, alap. már nézem milyen másik 1-es lesz itt a kék mellett amíg ezt felújítjuk...:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

15 egyesgolf ennyibõl?
egy lerobban, átül a másikba, és a rosszat kidobja:p

Volt egy haverom, az detto ilyen marha volt. Csak õ vállalkozás órán adta elõ, hogy mit csinálna 3 milla alaptõkébõl.:D