Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
énis vittem már autót vizsgáztatni, többször is.
semmi extrát nem csinálnak szolnokon a közlekedésfelügyeletnél.:scratchhe
zöldkártya meg 3 perc. szonda be, érték leolvas, kinyomtat, kész.
de ha van papirod az átalakitásról, akkor lehet elvileg bármit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

ezt nem értem.
az ugynevezett "chiptuning" ami tulajdonképpen értõ kezekben egy kis számítógépes motoroptimalizáció, semmiféle "hardveres" müdosítással nem jár. nem szerelnek se be se ki semmit. változtat a gyújtás és a befecskendezés értékein, és kész.
ha ezt bárki észreveszi fékpad nélkül, az nem kispályás.
ergo zöldkártyáztatni ugyanugy fogom: bemegyek, kocsival beállok, szonda be a kipufogóba, és lemérik.
mûszakiztatni is szintén. motorszám nem változik, alvázszám nem változik...
nem értem a problémádat.
én most nem az ilyen beépíthetõ boxokról beszélek amugy.
csak sima számitástechnikáról.

mod: értelem szerûen fõleg a dizel autóknál van értelme ilyesminek, a benzineseknél nem annyira közkedvelt és 5 lóerõért nem is éri meg

arra gondolok, hogy ha full hivatalosan mérik le, nem jöhet e ki olyan érték, ami _nekik_ nem tetszik (nagyobb, ilyen olyan kibocsájtás, kisfaszom, nemtudom...)? én nem tudom, csak kérdezem.
a mûszakihoz meg annyiban van köze, hogy a vizsga egyik feltétele a zöldkártya megléte, de ettõl függetlenül a vizsgán is mérnek. ezt azért tudom, mert eddig magunk vittük az autót vizsgázni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

és ilyenkor mi van a zöldkártyáztatással, majd a mûszakival? le tudja vizsgáztatni a tulaj, vagy okosba kell 4x annyiért? (alapból olyan kocsira gondolok, ami egyébként rendben van)

ezt nem értem.
az ugynevezett "chiptuning" ami tulajdonképpen értõ kezekben egy kis számítógépes motoroptimalizáció, semmiféle "hardveres" müdosítással nem jár. nem szerelnek se be se ki semmit. változtat a gyújtás és a befecskendezés értékein, és kész.
ha ezt bárki észreveszi fékpad nélkül, az nem kispályás.
ergo zöldkártyáztatni ugyanugy fogom: bemegyek, kocsival beállok, szonda be a kipufogóba, és lemérik.
mûszakiztatni is szintén. motorszám nem változik, alvázszám nem változik...
nem értem a problémádat.
én most nem az ilyen beépíthetõ boxokról beszélek amugy.
csak sima számitástechnikáról.

mod: értelem szerûen fõleg a dizel autóknál van értelme ilyesminek, a benzineseknél nem annyira közkedvelt és 5 lóerõért nem is éri meg

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

csinálnak belõle 95-100 lóerõt, meg 230-240 Nm-t egy egyszerû átprogramozással.

és ilyenkor mi van a zöldkártyáztatással, majd a mûszakival? le tudja vizsgáztatni a tulaj, vagy okosba kell 4x annyiért? (alapból olyan kocsira gondolok, ami egyébként rendben van)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Azért a "gyalázó autóról" nekem elsõre nem egy 16 éves, 136 lovas gép jut az eszembe, mégha nincs egy tonna, meg itt tuning, ott tuning, akkor se...

épp ezért gyalázó.... ;) ha egy porsche elmegy melletted akkor, hát na ja... :rolleyes:
de ezen meglepõdsz, fõleg amikor beprobálod, mer menõ vagy.
amúgy itt tuning - ott tuning. gyárilag 8,9alatt van 100on. nem igazán kell hozzá tuning, hogy meglepetést okozz.

pont erre gondoltam :) egy taposott öreg francia autóért elgondolkodtató az ár...de azért sok sikert hozzá ;)

ide ismét jöhetne a sportautó dolog. de nemértem.. :)
ha egy átlagautóval tartósan kavarsz (mondjuk) 170el, vagy hülye gyerek módjára gyorsulgatsz a lámpáknál, na azt hívják széttaposott autónak az én véleményem szerint.
ez az autó "erre született"

Lord
most elvonatkoztatva a Te autódtól...
beszélgettünk haverral az autóvásárlásról.
mindketten egy széria autót vennénk, s magunk kezdenénk "gyúrni". mert egy gyári autó nagyobb eséllyel van széthajtva, mint egy tuningolt.
ezzel csak azt akarom mondani, hogy sokan nem fogják elhinni az autóról, amin alufelni van, meg ültetés, meg körbespoilerezett, hogy az megkímélt.

az õszinteséged viszont becsülendõ - hogy törtétek -, de sajnos ez sokakat el fog tántorítani.

ok vonatkoztassunk.

bár nem értelek.. :)
"gyári autó nagyobb eséllyel van széthajtva, mint egy tuningolt" ?!? :)

alufelni - minden kicsit is "tehetõsebb" autón van
ültetés - gyári. tudod... sportautó. /a faszomnak kell lamborghini, hisz le van ültetve :D/
körbespoiler - ezt se tudom teljesen mire vélni, egyetlen _egy darab_ nem gyári karosszériaelem van rajta, a hátsóajtón lévõ spoiler.
azt meg egy szóval se említettem, hogy megkimélt. /sportautó, amit nem rugtak.... ez olyan, mint amikor xy a 200at mozgó bringájával csak dózerutakon gurulgat./

a f@szomat se eredekli megkimelt-e egy sportos gep
szervizelve legyen rendesen!

lásd feljebb utolsó mondat...

de amúgy tényleg lesz ami lesz... ;)
bennem már fogalmazodtak meg perverz gondolatok. :angevil:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
van egy kék 1.5 misiért,99-es ,de Jxx a rendszáma,gonodolom kinti cucc
piros sedan v 5 ajtós

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hogy tetszik a kombi?:)
http://www.hasznalta...creenwidth=1024

eleve kombit keresek astrából.
csak a fehéret hanyagoljuk :) annak sokkal nagyobb az esélye, hogy céges verda volt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Hogy tetszik a kombi?:)
http://www.hasznalta...creenwidth=1024

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem neked címeztem, hanem általánosságban a topikot olvasgatva. Téged ésszerûbb és racionálisabb csákónak ismerlek.

gondoltam én :)
oda jutottam, hogy 1.7 dti astra lesz a nyerõ.
75 lóerõ, bruttó 50-70 ezer körül megbizható helyen is csinálnak belõle 95-100 lóerõt, meg 230-240 Nm-t egy egyszerû átprogramozással. ha NAGYON óvatos vagyok 4,5 liter, ha taposom 6 liter gázolaj.
van belõle választék is, 1,5 milla alatt 4 légzsák meg abs és klima ugye alap.

tudom, hogy hangosabb mint egy kereplõ, és azt is tudom, hogy ezek nagyrésze céges verda visszapörgetett órával. egyéb ellenérv?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

ha nem érdekelne, hogy mennyi lesz fenntartani, akkor énis a8-ast vennék másfél milláért. vagy csak egy kétliteres turból 9-5 saabot. :)
de sajnos etetni kell az ótót, fizetni rá a kötelezõt, a teljesitményadót, meg ugye alkatrészvásárláson is törni kell a fejem, ha valami megadja magát.
ezért jutottam el többek véleménye alapján az astráig és a focus-ig.....

Nem neked címeztem, hanem általánosságban a topikot olvasgatva. Téged ésszerûbb és racionálisabb csákónak ismerlek.
"In idem flumen bis non descendimus"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
http://www.fuelecono...eg/findacar.htm
ha megvan a kocsid benne, megtudod mennyit kell valójában fogyasztania.Oszt vagy bejön, vagy nem:)Nekem 1L-el jobb:)

Más: a Chevim manualja azt írja, hogy ha sokat használod városban, vagy vontatsz, akkor 5000-enként olajcsere...ez vajon másra is igaz? Mert a kisautót szinte csak városban hajtom...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
konkrétan semmi, említésre kerültek a japán autóktól kezdve az olaszokon keresztül a német mûremekek is.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ha jo szijjat veszel az kibirja 100ekm-t
vagyis csak eloirasban kell cserelni 100-asonkent.

ha az auto torve volt az biza mas teszta!
az nem a normalis hasznalat miatt van

es szeria auto alol is kiesik a lengokar
ugye?!

de mire egy szeriat felpakolsz futomuvel hajtaslanccal egyebekkel
az nem keves penz.
es azt senki nem fizeti meg neked kesobb.
/nemtom konasek miben gondolkodtak akkor az elmeleti turan/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

meg ne legyen versenyzo palyabejaro gepe vagy ilyesmi
amit egy atlag juzer ad neki azt birnia kell

naja..

utána alattad esik ki az olajcserélt "sportauto" lengõkarja...

tiszta élmény:)

na meg a jobb oldala 4 centivel rövidebb, a hátsó kerekek meg keresztbe futnak, de a vezérmûszíjat is cserélik legalább 80e kmenként!!!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
meg ne legyen versenyzo palyabejaro gepe vagy ilyesmi
amit egy atlag juzer ad neki azt birnia kell

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

egy taposott öreg francia autóért elgondolkodtató az ár...de azért sok sikert hozzá ;)

Lord
most elvonatkoztatva a Te autódtól...
beszélgettünk haverral az autóvásárlásról.
mindketten egy széria autót vennénk, s magunk kezdenénk "gyúrni". mert egy gyári autó nagyobb eséllyel van széthajtva, mint egy tuningolt.
ezzel csak azt akarom mondani, hogy sokan nem fogják elhinni az autóról, amin alufelni van, meg ültetés, meg körbespoilerezett, hogy az megkímélt.

az õszinteséged viszont becsülendõ - hogy törtétek -, de sajnos ez sokakat el fog tántorítani.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

öö lehet benézem, de ezt a cliora?
tessék, más szögbõl:

A clióval együtt linkelt hondára értettem.

van aki álmodozik gyalázó autóról és van aki hajt olyat sokkal kevesebbért... ;)
XJR jaguar 200ig nem akart elõzni.

Az szép. Engem meg az érdekel, hogy az autó kényelmesen elvigyen a-ból b-be. Gond és probléma nélkül. Tudjon tartósan 150-et, ne kelljen gondolkodni egy-egy elõzésen és beleférjen a két canga meg a cucc.Meg ne kelljen sokat tökölni vele (értsd szervíz)
Asszem legközelebbi járgány astra caravan lesz. hat sebesség, dízel (??). mondjuk. lehet hogy nem.

amúgy birom az ilyen kis méregzsákokat, mint a clio. de olyan mint a zsiráf.
a skyline meg jobban megéri mint a clio, mert járnak hozzá a p..ák is. :)
vagy nem?! :chin: mer' ha nem, akkor sz.r :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

ez egy sportautó. arra van, hogy taposd. nem értem az összefüggést.. :)

pont erre gondoltam :) egy taposott öreg francia autóért elgondolkodtató az ár...de azért sok sikert hozzá ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem csak a legzsak meg a hosszu motorter ment meg
hanem a tisztesseges futomu illetve gumik.

probald ki milyen az amikor kozel 1g-vel kanyarodsz.

skyline azert nagyon jo kis verda
kibaszott jo tuning alap
azert szeretik
/no meg 2 ajto miatt is valszeg/
nyilvan japanban angliaban atlag mert hozzajuk barmikor mehet.
mi balosak vagyunk itt mar ritkasag

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Azért a "gyalázó autóról" nekem elsõre nem egy 16 éves, 136 lovas gép jut az eszembe, mégha nincs egy tonna, meg itt tuning, ott tuning, akkor se...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)