Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

elárulom: mindenhol!
ez is a szigorú szabályoknak köszönhetõ. 4,5 óra vezetési idõ alatt kell kivenned egy 15 és egy 30 perces szünetet, utána mehetsz újabb 4,5 órát és ha közben valami miatt meg kellett állnod és maradt még vezetési idõd, akkor 45 perc pihenõ után gurulhatsz még - max. 9 óra erejéig (a kivételektõl most tekintsünk el, hogy heti hányszor hosszabbítható ez hány órával stb...)
szóval, ha a pályán hátráltatnak, akkor muszáj a falvakban behozni - ahogy stp1 is írta -, mert köt a határidõ, a megbízó nem fizet, ha nem érsz idõbe, esetleg fix -õrzött- parkolóban kell éjszakáznod, mert a benzinkúton kipakolják a 40 milliós rakományt az éjszaka...

és majd, amikor esetleg nem érkezik meg a boltba a rendelt TV-d vagy bringa vagy akármi, mert nem késik a kamion, akkor meg lehet szidni õket, hogy nem bírnak odaérni idõben...

nézzétek meg a másik oldalát is!
én nem sokat teherautóztam - két nyarat, azt is csak 9 tonnással, de nagyban megváltozott a szemléletem velük szembe!
aki nem ül bele a nagy 'traktorba' nehezen érti meg úgyis!

kicsit toleránsabbnak kéne lennünk!

így van!

Nekem a barátomat egy kamionos részegen elüttette 14 évesen akkor 13 voltam.
2 éve a négyesen apámékat leszorította egy kamionos mert záróvonalat átlépve elõzött az Abonyi elkerülõn 6!!méteres árokban kötöttek ki a kocsi totálkáros lett, szerencsére nekik apróbb karcolásokon és zúzódásokon kívül nem lett baja.
Engedd meg hogy Kurvára ne legyek toleráns.
Tehát ha valakinek gazdasági érdeke fûzõdik hozzá akkor tehet a szabályokra ezt akarod mondani?
Mivel ezt állítod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ez a KRESZ módosítás természetesen hülyeség.
Látszólag megold egy problémát, és generál 100 másikat.
(kicsit úgy viselkedtek személyautósként a kamionokkal, mint a személyautósok a biciklisekkel: miért kell nekem lassabban menni más miatt?)

Csak gondolatkísérlet: a szélsõ sávban 80-al haladó autó mögött feltorlódnak a kamionok,
hisz nem elõzhetnek. És kilométeres sor van a szélsõ sávban, igaz, hogy van közöttük
egy-egy kamionnyi hely (elõírja a KRESZ...) de ettõl jobban lehet majd közlekedni? Biztonságosabban?
Ha nem zavar senkit, miért ne elõzhetne?
Kiöntöttük a fürdõvízzel a gyereket.
Én nem vagyok szakember (bár egy ideig múlattam az idõt KRESZ oktatóként) de mondjuk itt egy javaslat:
Kamionnal elõzni egyszerre csak egy jármûvet szabad, abban az esetben,
ha az elõzés nem készteti lassításra az elõzésre igénybevett sávban gyorsabban haladó jármûveket.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
1. 3,75m (szélesség...)
2. M7 Fehérvár után BP felé, középsõ sáv :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Kamionstop nyáron van.:D
Nem volt szar napom, megszoktam már Büdipesten, ahhoz a sok baromhoz képest az autópályán a kamionelõzéses-feltartásos dolog csak diákcsíny.
A párszáz méter hely egy lassú elõzésnél ugyan úgy feltorlódik.
Házifeladat:
1, számold ki, mekkora helynek kell lennie a belsõ sávban, hogy egy 90km/h sebességgel, 2,5km hosszan elõzõ kamiont ne érjen utol senki, a gyorshajtók sem?
2, Hol van Magyarországon autópályán olyan hosszú egyenes, belátható útszakasz, ahol gondolva a 200+km/h sebességgel hajtókra is, mindezt egy kamion biztonsággal meg tudja tenni?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...

túlságosan vaskalaposan állsz a kérdéshez :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
Kár elmagyaráznom bármit is, úgysem értenéd.
... Csak annyit kívánok, hogy a saját szakmádban érjen téged is ennyi szopatás, semennyivel se több, pont eleged lesz mindenbõl.
....

Nincs kész a házid, ülj le egyes! :)
Na jó megkegyelmezek, de nem kéne személyeskedni csak azért mert szar napot volt. Úgyis jön a kamionstop hétvégén, majd kihevered ;)

Azt nem értem miért nem tudtok várni addig, amíg lesz párszáz méter hely a belsõben, akkor lehetne elõzni. Inkább várjon sokkal több ember...na mindegy parttalan vita szerintem.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Házi feladat II.: számold ki, hogy ha 100 méterenként követik követik egymást a személyautók 130km/h sebességgel a belsõ sávban, a mélyentisztelt sertésszállító nyerges vontató pedig 90km/h-val elõzi a 89,5km/h-val közlekedõ, egyébként hámozott napraforgómagot szállító kollégáját, akkor emiatt hány személyautóst és mennyi ideig tart fel?

Pluszpontért: Ha feltételezzük, hogy minden személyautóban csak egy ember ül, illetve mindegyik minimálbért keres, akkor az elõzés miatti munkaidõ-kiesés miatt mennyivel károsította meg a sertésszállító a nemzetgazdaságot:)?

Pluszpontért 2: Egy ezerkilométeres úton hány ilyen elõzést kell végrehajtania a sertésszálítónak, hogy egy kávézásnyi idõt (mondjuk 5 perc) megspóroljon a söfõr?

Mi az hogy feltart? Ma autópályán csak olyan jármûvel szabad közlekedni, amely képes 60 km/óra feletti sebességgel haladni. A jövõben ez a szabály úgy módosulna, hogy a jármûnek emelkedõkön is képesnek kell lennie legalább 60-nal haladnia. Teljesen szabályosan elõz, ha nem kényszerített vészfékezésre, akkor nem feltart, hanem csak egyszerûen késõbb érkeztél és köteles vagy megvárni, amíg befejezi a manõvert, akár tetszik, akár nem.
Kár elmagyaráznom bármit is, úgysem értenéd. Esetleg, ha azon elgondolkodsz, hogy sokszor nem fér bele a szabályokba egy olyan belföldi fuvar, hogy Bp-Debrecen-Nyíregyháza-Bp, és emiatt ott kell aludjon valahol a kolléga, akkor lehet rájössz, hogy minden perc számít. Fõleg ha üresen kifogsz egy telerakott kollégát, a kisebb tempóra képes jármûvekrõl meg ne is beszéljünk. Akkora ország azért nem vagyunk, hogy ne legyen nevetséges a dolog, fõleg, hogy csak 500km-rõl van csak szó. A 15 percet meghaladó túlvezetés büntije meg 300.000 Ft-tól indul. Csak annyit kívánok, hogy a saját szakmádban érjen téged is ennyi szopatás, semennyivel se több, pont eleged lesz mindenbõl.
Rob, Zee! Engem ma 4-en akartak meggyilkolni az M7-en, mind személyautó volt és egyik sem értette, hogy utánamenve miért küldöm el a Qva anyjába. Ja, személyautóval voltam én is. Akkor most vezessünk be általános elõzési tilalmat? És akkor még a Fehérvártól pestig tartó szakaszon a középsõ sávban 90-100-al andalgókról nem is beszéltem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Magyarországon hol mehet egy kamion 90-nel?

elárulom: mindenhol!
ez is a szigorú szabályoknak köszönhetõ. 4,5 óra vezetési idõ alatt kell kivenned egy 15 és egy 30 perces szünetet, utána mehetsz újabb 4,5 órát és ha közben valami miatt meg kellett állnod és maradt még vezetési idõd, akkor 45 perc pihenõ után gurulhatsz még - max. 9 óra erejéig (a kivételektõl most tekintsünk el, hogy heti hányszor hosszabbítható ez hány órával stb...)
szóval, ha a pályán hátráltatnak, akkor muszáj a falvakban behozni - ahogy stp1 is írta -, mert köt a határidõ, a megbízó nem fizet, ha nem érsz idõbe, esetleg fix -õrzött- parkolóban kell éjszakáznod, mert a benzinkúton kipakolják a 40 milliós rakományt az éjszaka...

és majd, amikor esetleg nem érkezik meg a boltba a rendelt TV-d vagy bringa vagy akármi, mert nem késik a kamion, akkor meg lehet szidni õket, hogy nem bírnak odaérni idõben...

nézzétek meg a másik oldalát is!
én nem sokat teherautóztam - két nyarat, azt is csak 9 tonnással, de nagyban megváltozott a szemléletem velük szembe!
aki nem ül bele a nagy 'traktorba' nehezen érti meg úgyis!

kicsit toleránsabbnak kéne lennünk!

viszont akit meg ezzel szívatnak meg az esetleg majd a pálya után, a falvakon át fogja behozni a lemaradást...

így van!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
amelyik f@szparaszt, azt úgysem a +1 be nem tartott kresz szabály fogja eltántorítani az alábbi manõvertõl.
viszont akit meg ezzel szívatnak meg az esetleg majd a pálya után, a falvakon át fogja behozni a lemaradást...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ma történt.
Megyünk reggel az M1-en Bp-rõl Tatabányára dimbes-dombos rész megyek kb 120km/h-l a belsõ sávban, a külsõ sávban 3 nyerges halad, kezdõdik az emelkedõ.
Elsõ kamion ki a kapaszkodó sávba, második kamion marad a külsõ sávba a harmadik kamion bevágódik az utolsó pillanatban elém a belsõbe index nélkül. A kollégám aludt én satuzok ép hogy nem kenõdünk a tgk. hátuljára kollégám majd frászt kap velem együtt, hátulról kevés híján megtolnak.
Az emelkedõ tetejéig mentünk a kamion mögött a tetején 70-nel és szépen visszasorolt a szélsõ sávban lévõ nyerges mögé mert az gyorsabban felért.
No comment.
Szerintetek támogatom vagy ellenzem a KRESZ módosítást.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a nagy és csodálatos németországban sem tudsz elõzni a pályák és többsávos utak 90%-án a kamionoddal.
ez van. van kamionos ismerõsöm, és elhiszem, hogy szopatás nekik, de õk vannak a kevesebben.
eddig õk szopattak, most õket szopatják. ideje volt.
nem tudok szolidáris lenni egy olyan szituációban, ahol a másik oldalban a szolidaritás szikrája is alig van meg. hiszen neki fontos a menetidõ, meg a fogyasztás, én meg dögöljek meg, csakazértis rámhúzza a 40 tonnát.

hajszál híja volt, hogy nem kentek 130nál a szalagkorlátra az ötösön ilyen kamionelõzéses projektben. akkor most lehet itt sem lennék. azért, mert neki a fogyasztás fontosabb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
Házi feladat: számold ki, hogy egy 90km/h sebességgel haladó kamion 2,5km-t mennyi idõ alatt tesz meg?
Elárulom, nincs 2 perc sem.

Házi feladat II.: számold ki, hogy ha 100 méterenként követik követik egymást a személyautók 130km/h sebességgel a belsõ sávban, a mélyentisztelt sertésszállító nyerges vontató pedig 90km/h-val elõzi a 89,5km/h-val közlekedõ, egyébként hámozott napraforgómagot szállító kollégáját, akkor emiatt hány személyautóst és mennyi ideig tart fel?

Pluszpontért: Ha feltételezzük, hogy minden személyautóban csak egy ember ül, illetve mindegyik minimálbért keres, akkor az elõzés miatti munkaidõ-kiesés miatt mennyivel károsította meg a sertésszállító a nemzetgazdaságot:)?

Pluszpontért 2: Egy ezerkilométeres úton hány ilyen elõzést kell végrehajtania a sertésszálítónak, hogy egy kávézásnyi idõt (mondjuk 5 perc) megspóroljon a söfõr?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
én is anyázok amikor 2-3 percet kell mögöttük szopókázni mire megelõzi az egyik a másikat(ilyenkor agyhugykövet kapok), de azért ne szopassuk már tényleg õket, hogy nem elõzhetnek, én már a km keresztüli tiltó táblákra is azt mondtam, hogy túlzás(azért simán túléled)..erre ez!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

így én örülök ennek.

várjuk ki a végét, a sebesség határokat sem tartják be ezt sem fogják szerintem, de ne legyen igazam
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Jobbról is besorolhat közéjük egy szintén tilalom alatti gépszörny... :)

Kamionosok szopnak miatta. A civilek pedig hálálkodnak majd.
Kétélû dolog, most megint a nehéz dögök húzták a rövidebbet, de mivel nyergesem még, így én örülök ennek.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

es jaj szegeny kamionosok. [nemtom miert pudingseggu aki mondjuk szemelyautoval dolgozik.]

Azt nem értem, miért mindig azt kell szívatni, aki dolgozik, a pudingseggûek elõnyére?

én nem errõl beszélek Zoli, hanem amikor 2 nyerges tényleg rohadt kis sebességkülönbséggel (mert az egyiknél 91,2 a másiknál meg 89,7 a valós amit 90 nek érez ahol leszabályoz) elózi egyik a másikat 2,5 kilóméteren keresztül (egyszer lemértem tényleg annyi volt) és babatpusztánál már a 3.ik ilyen van, a debreceni elágazásig meg lesz meg 10 az azért idegesítõ na. egyébként meg tényleg a "fönökeikenek" a qrva anyját.

Tam! A szelektív látás hátránya, hogy nem tudjuk értelmezni a mondatot.:P
Azokról beszéltem, akik nem kényszerûségbõl, munkavégzés miatt ülnek autóba.
Egyébként meg tényleg szegény kamionosok! Ha fele annyi követelménynek, elõírásnak, folyamatos tanfolyami kötelezettségnek kéne megfelelned és és csak fele annyira szívatna a közlekedés szabályozása és a rend õrei (rendõr, VPOP, NKH), rájönnél.

Tig, mondom, hogy egyrõl beszélünk!:D
Házi feladat: számold ki, hogy egy 90km/h sebességgel haladó kamion 2,5km-t mennyi idõ alatt tesz meg?
Elárulom, nincs 2 perc sem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tig! Persze, de 2-3 percig 80-al mész mögötte, oszt annyi, szerintem túl lehet élni. Nekik viszont nagyon nem mindegy, hogy ha ezentúl beszorul emelkedõn egy 40-el cammogó vagy egy mûszaki hibás tötymörgõ, esetleg megrakott IFA mögé és nem elõzheti meg, akkor neki kb az egész idõterve felborult, késni fog.

én nem errõl beszélek Zoli, hanem amikor 2 nyerges tényleg rohadt kis sebességkülönbséggel (mert az egyiknél 91,2 a másiknál meg 89,7 a valós amit 90 nek érez ahol leszabályoz) elózi egyik a másikat 2,5 kilóméteren keresztül (egyszer lemértem tényleg annyi volt) és babatpusztánál már a 3.ik ilyen van, a debreceni elágazásig meg lesz meg 10 az azért idegesítõ na. egyébként meg tényleg a "fönökeikenek" a qrva anyját.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

mindenféle szemétség és rosszindulat nélkül beültetnélek Titeket egy hétre egy nyerges vontatóba, ami elõtt csak napi 3 órát mennek 80-nal a 90 helyett... :)

ugye Ti is éltetek már át olyat, hogy fõúton 90 helyett mondjuk 75-80-nal cammogott elõttetek a tolószékes nagyi? õszintén emelje fel a kezét, aki ilyen miatt még nem anyázott :)
kamionosoknál ugyanez: lehúztak már róluk 8 bõrt, ahol lehet, szopatják õket sokszázezres büntetést varrnak a nyakukba pár perc túlvezetés miatt... ezzel nem lesznek elõbbre, hogy rákényszerítik õket arra, hogy a 40 éves döcögõ ifa mögött menjenek órákon keresztül...
ez csak a feszültséget fog szítani, figyeljétek meg!

Magyarországon hol mehet egy kamion 90-nel?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na ja de ha en meg akarom elozni nagyanyamat mert 80-nal megy fouton, akkor egyreszt nem allok be ele hogy aztan en mehessek 81-el, es nem masfel oran keresztul tart megeloznom. itt a bibi

es jaj szegeny kamionosok. [nemtom miert pudingseggu aki mondjuk szemelyautoval dolgozik.]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Tig! Persze, de 2-3 percig 80-al mész mögötte, oszt annyi, szerintem túl lehet élni. Nekik viszont nagyon nem mindegy, hogy ha ezentúl beszorul emelkedõn egy 40-el cammogó vagy egy mûszaki hibás tötymörgõ, esetleg megrakott IFA mögé és nem elõzheti meg, akkor neki kb az egész idõterve felborult, késni fog.