Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

A beköltözõmindenkábeltszétrágó állatok (nyest és társai) ellen elég sok praktika létezik, harisnyában kutyaszõr, macskaszõr, emberi haj, de van erre kapható gyári megoldás: ilyen beépithetõ ultrahangos ketyere, ami lekapcsolt motornál egy emberi füllel nem hallható frekin sipol, és elhajtja az ellenséget:) Bár ha érzékenyebb a füled lehet hogy zavar téged is, én legalábbis hallom:chin:
A tuti módszer a nyestcsapda, benne 1 tojás...:D
Régen még mikor szervizben meloztam, volt olyan öreg osztrák ügyfelem akinek a V6 R25 ben egy egész arzenál volt a motortérben, a fent felsoroltakból kb. minden :)

akkor holnap kifésülöm Zorbát:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
(Renault) Lada

Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Nálunk is volt már nem egy ilyen autó. Vagy olyat is láttam, hogy a mókus behordta a makkokat a motortérbe...
Állítólag létezik ezek ellen valami spray.
Egyszer egy Seatnak a motorterébe mászott be egy macska, és valamit kamatyolt odabent (nem emlékszem) és aztán a macskából lett egy nagy szõrcsomó, meg a maradék indításkor...

A beköltözõmindenkábeltszétrágó állatok (nyest és társai) ellen elég sok praktika létezik, harisnyában kutyaszõr, macskaszõr, emberi haj, de van erre kapható gyári megoldás: ilyen beépithetõ ultrahangos ketyere, ami lekapcsolt motornál egy emberi füllel nem hallható frekin sipol, és elhajtja az ellenséget:) Bár ha érzékenyebb a füled lehet hogy zavar téged is, én legalábbis hallom:chin:
A tuti módszer a nyestcsapda, benne 1 tojás...:D
Régen még mikor szervizben meloztam, volt olyan öreg osztrák ügyfelem akinek a V6 R25 ben egy egész arzenál volt a motortérben, a fent felsoroltakból kb. minden :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nálunk is volt már nem egy ilyen autó. Vagy olyat is láttam, hogy a mókus behordta a makkokat a motortérbe...
Állítólag létezik ezek ellen valami spray.
Egyszer egy Seatnak a motorterébe mászott be egy macska, és valamit kamatyolt odabent (nem emlékszem) és aztán a macskából lett egy nagy szõrcsomó, meg a maradék indításkor...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

ÁÁÁ ez nagyon durva :scared:
Milyen állat lehetett újkorában?

Most akkor arrol a szõrös izérõl beszélsz vagy a soförröl ? :)

Nyugi nem lesz xenon, csak kérdeztem. Találkoztam a múlthéten párral és én sem örültem nekik :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
szõre és mérete alapján róka.

amúgy az egerek is be szoktak fészkelni a motortérbe...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Már hallottam olyat, hogy a macska befeküdt melegedni, aztán ráindítottak.

Addig jó, amíg nem így költözik be az állat:
http://img.photobuck...l_in_engine.jpg

ÁÁÁ ez nagyon durva :scared:
Milyen állat lehetett újkorában?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

ranger nem zörög. csak a szélzaj kurva nagy 100tól.

viszont ma elment a turbónyomás...7400 km-nél. szervízbe be. felnyitják a motorházat, vigyorogva jön a szerelõ: merre laksz? erdõ mellett?
bemászott vmi állat, azt leszerelt vmi csövet. erre van megoldás? állatriasztó? nehogy egyszer bentmaradjon, és ráindítsak...

Már hallottam olyat, hogy a macska befeküdt melegedni, aztán ráindítottak.

Addig jó, amíg nem így költözik be az állat:
http://img.photobuck...l_in_engine.jpg

[highlight] The bike way of life [/highlight]

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hivatalosan csak szintszabályzós lámpába lehetne szerelni, de vizsgázott már kocsi ilyennel, és ha jól van beállítva, akkor átmegy. A lényeg, hogy mûszerrel be kell állíttatni. Ha sok csomag, vagy utifuti megy a kocsira, akkor sajna vakít, de sok lámpán kézzel könnyen lehet korrigálni.
Nekem is megy be a kocsiba.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Refi alap.

Xenon lényege: projektoros lámpákban koncentrált fény, BEÁLLÍTVA.

Mikor ezt a szettet megveszi valaki, kiveszi a régi izzót, beteszi az újat, felkötegeli a kettõ dobozt hozzá, és had szóljon.

Beállítás, esetleg hasonló mókák szigorúan kizárva, világít mindegyik mindenhova... :)

ALAPVETÕEN full bordázatlan lámpabúra PLUSZ lámpamosó nélkül a mutatvány egyrészt levizsgáztathatatlan (ne vegyük defaultnak az "okosba' megoldom az életem" hozzáállást...) és mellesleg a hatásfoka sem lesz jobb egy sima halogénszettnél.
"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

viszont ma elment a turbónyomás...7400 km-nél. szervízbe be. felnyitják a motorházat, vigyorogva jön a szerelõ: merre laksz? erdõ mellett?
bemászott vmi állat, azt leszerelt vmi csövet. erre van megoldás? állatriasztó? nehogy egyszer bentmaradjon, és ráindítsak...

Az avatarodon a megfejtés: egy jó adag kutyaszõr valami hálós izébe csomagolva fixen "beépítve" a motortérbe.
"In idem flumen bis non descendimus"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Refi alap.

Xenon lényege: projektoros lámpákban koncentrált fény, BEÁLLÍTVA.

Mikor ezt a szettet megveszi valaki, kiveszi a régi izzót, beteszi az újat, felkötegeli a kettõ dobozt hozzá, és had szóljon.

Beállítás, esetleg hasonló mókák szigorúan kizárva, világít mindegyik mindenhova... :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

xenonlámpa szettet érdemes venni ? Vagy tök felesleges?

Elég kemények a az utólagos beépítésre vonatkozó jogszabályok ,más kérdés, hogy senki sem tartattja be...
Villogni fognak szembõl azt garantálom :) én biztosan refizek mint állat :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A rezgésekrõl nekem Karotta dumája jut eszembe:)
Az elv egyszerû: a rugalmas fémlemezek a futómû és a motor rezgéseitõl maguk is rezegni kezdenek, és ezzel rezgésbe hozzák a levegõt, ami megrezgeti a dohártyánkat, amit zajként érzékelünk, és
- rosszul érezzük tõle magunkat
- megvetõen gondolunk a garasoskodó japánokra
- felhangosítjuk a zenét, hogy rendesen halljuk
- de azzal meg csúnyán interferálnak a rezgõ felületek
- ezért rosszabbul szól
- és megunjuk, és veszünk inkább egy Lincolnt.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Mûszakilag a Civic fejlettebb és valószínûleg nem kell hozzá annyi alkatrész. :)

Szerintem is, egyértelmûen a Civic a jobb autó.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Köszi enté, ezeket te szkennelted, vagy találtad vhol?

Használtautó katalógus 1996, saját példány.
Érdemes összehasonlítani az alkatrészárakat!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts

Hátha ez segít valamit.
Feltöltött kép Feltöltött kép

Köszi enté, ezeket te szkennelted, vagy találtad vhol?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A mai kocsik közül meg csak a felsõkategóriásak nem zörögnek. Azok is csak azért nem, mert ma extrának számít azokat az anyagokat használni, amiket a 80-as években felváltott a mûanyag.
Érdekes módon nekem volt 78-as Taunusom és halk volt, meg kényelmes, meg gyors. Sok kemény mûanyag nem is volt ám benne.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Szövegértéssel már problémáim vannak :D
Sikerült értelmeznem mit írtál, és igen, így jól hangzik :-)

Mondjuk az megnyugtató hogy minden ellen lehet tenni. Meg van sokkal jobb autó is, de http://totalcar.hu/tesztek/golf319tdi/ ez valahogy megfogott.

Zörgés ellen meg szétszedés, összerakás, és hangszigetelés, valamint egyéb megoldások :)