Jelentkezz be Regisztrálj

Autók - hírek, vágyak és a többi
Írta 2008. december 15. - 16:45

Na majd írok ha elment a kárszakértõ. Köszi a hozzászólásokat.
Írta 2008. december 15. - 16:39

Mod: megjött a válasz:
Biztosító szempontjából valószínû a gazdasági TK, de semmiképpen sem fizikai TK, szóval javítható.
Húzatás, hátsó ajtó, lámpák,lökös, lökös merevítõ, hátfal és csomagtér aljának cseréje után akár az új:)
Ha az autó értékének 60-70 százalékát meghaladja a javítás összege, akkor az a biztosító szempontjából nem gazdaságos, tehát nem TK, hanem gazdasági TK.
Ilyenkor az ütközés elõtti piaci érték, és az ütközés utáni "roncsérték" különbözetét fizeti a biztosító.
Ha gazdasági TK-ra veszik, apelláta nincs, nem fizeti a javítást.
Ha a kaszni nem hajlott kiflibe (szerintem nem, legalábbis a képrõl nem úgy tûnik), akkor nem lesz gond.Ez úgy zajlik, hogy a biztosító hümmög, majd mond egy számot. Tulajdonos utánajár, mennyiért lehetne megcsináltatni, miközben próbálja feljebb tornászni az összeget. Ha kijön belõle, jó. Ha nem jön ki, talán erre az esetre lehet használni a casco-t.
Írta 2008. december 15. - 16:37

na
törött cuccokat félrerak
megcsináltat/megcsinál
szigoruan uj elemekkel/ no gitt
vesz olcsón/ gyárban kamionrol leesett / airbag-et 2 párt
nah
vártok fél évet
csináltok egy kamutörést a törött cuccokkal, uj airbag-el, csak kell egy másik ember aki bevállalja a nagyobb biztositási terheket.
Biztosito szemrevételez
nekem aznap ujra kész volt a golv
3 szor kaptam 1.6 millát
persze ezzel nem tippeket akarok adni.
Meg most már azt hiszem komolyabban utána néznek a dolgoknak.
aha, haver is csinált ilyet, aztán valamiért a biztosító gondolt egyet és meg akartak valamit nézni még az autón az elsõ szemrevételezés után 2 nappal, csak a baj az volt hogy ott állt az udvaron csilli-vili állapotban

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. december 15. - 16:27

Írta 2008. december 15. - 16:25

Kárfelmérést mindenképp meg kell várni
pénz ügyileg tuti rosszul jártok...
Írta 2008. december 15. - 16:24

Írta 2008. december 15. - 16:20

sokat meg látszólag tökéletesre
én csak arról tudok nyilatkozni amit mi csináltunk, 1 gr gittet nem használtunk el, csak eredeti szinre fujt elemekkel dolgoztunk, mm pontos ajtóhézagokkal.
Írta 2008. december 15. - 16:19

törött cuccokat félrerak
megcsináltat/megcsinál
szigoruan uj elemekkel/ no gitt
vesz olcsón/ gyárban kamionrol leesett / airbag-et 2 párt
nah
vártok fél évet
csináltok egy kamutörést a törött cuccokkal, uj airbag-el, csak kell egy másik ember aki bevállalja a nagyobb biztositási terheket.
Biztosito szemrevételez
nekem aznap ujra kész volt a golv
3 szor kaptam 1.6 millát
persze ezzel nem tippeket akarok adni.
Meg most már azt hiszem komolyabban utána néznek a dolgoknak.
Írta 2008. december 15. - 16:17

sokat meg látszólag tökéletesrecsodálkoznál miylen autókat lehet tökéletesre csinálni egy-egy totálkár után
2 év, 3 totálkár és plusz másfél millával száltam ki a golfomból.... Bár élesben soha nem karamboloztam
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. december 15. - 16:15

mehetek vonattal versenyezni, de anyáméknak is nagy hiánya lesz a kocsiban.
Írta 2008. december 15. - 16:09

2 év, 3 totálkár és plusz másfél millával száltam ki a golfomból.... Bár élesben soha nem karamboloztam

Írta 2008. december 15. - 16:05

Írta 2008. december 15. - 15:57

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. december 15. - 15:51

Írta 2008. december 15. - 15:20

Az autó a bank nevén van, de a casco a tieden, ergó nektek fizetnek nem a banknak. Átfutási idõ...hát hagyjuk több mint kéne, ugyan is a bank amint megtudja a totálkárt küldi a 14 napos fizetési hátralékot a teljes összegrõl! Haver sem hitte el, mikor figyelmeztettem, hogy erre számítson, csak pislogott mikor jött a levél neki is!
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. december 15. - 15:13

Írta 2008. december 15. - 15:07

Kihúzzák a hátulját, hogy ne érjen bele a kerékbe, esetleg cserélnek 1-2 elemet, aztán jóvan.
Amúgy ha a nõ nem tudja megindokolni, hogy miért állt meg, akkor õt is csúnyán megvághatják...
Írta 2008. december 15. - 15:02

http://picasaweb.goo...kos/AVoltAutNk#
Egy bamba nõ vmi oknál fogva megállt a híd kellõs közepén. Fater megállt, ahogyan kell, betartva a követési távolságot és a ladás (nem magyarok) belerohant 40 méteres féknyommal. Elvileg a ladás volt a hibás. Az opelünk totálkáros lett, azelõtt meghajolok aki megjavítja. Szerintetek most hogyan tovább? Cascos, lízingelt, de nem adnak annyit érte. Azt mondták hogy a banknak fizet a biztosító, de még a roncs is ér valamennyit, és kapunk belõle. jelen állás szerint egy darabig nem lesz autónk..
a szüleimnek szerencsére nem esett bajuk
Írta 2008. december 15. - 08:58

Ilyet hol lehet fellelni?Csak kíváncsi lennék.A biztosítási díjak meg világosan megmutatják melyik autó törik a legtöbbet.
Írta 2008. december 15. - 00:15

Írhattam volna kocka CRX-et is.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]