Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
a szervízben mondták hogy ekkora összegû kárnál inkább gazdasági totálkárra veszik, meg lehet csináltatni, de az már nem a régi....

Na majd írok ha elment a kárszakértõ. Köszi a hozzászólásokat.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Szerintem menthetõ, de küldtem szerelõmnek fotókat, neki jobb szeme van. De ha Cascos, akor tuti meg lehet csináltatni olyan 1,5m-ból szakszervízben. Lézeres huzatópad új nem rohadt autókat visszatesz a helyére. a Kasztnielem meg cserélhetõ. Persze tuti nem lesz csendes a beltér. Ez-az zörögni fog, de teljes értékû az autó. A totálkár csak neked nem éri meg. Ha van több kép, akkor a barcikai Opelnél dolgozik a haver, és ránéznek.

Mod: megjött a válasz:
Biztosító szempontjából valószínû a gazdasági TK, de semmiképpen sem fizikai TK, szóval javítható.
Húzatás, hátsó ajtó, lámpák,lökös, lökös merevítõ, hátfal és csomagtér aljának cseréje után akár az új:)
Ha az autó értékének 60-70 százalékát meghaladja a javítás összege, akkor az a biztosító szempontjából nem gazdaságos, tehát nem TK, hanem gazdasági TK.
Ilyenkor az ütközés elõtti piaci érték, és az ütközés utáni "roncsérték" különbözetét fizeti a biztosító.
Ha gazdasági TK-ra veszik, apelláta nincs, nem fizeti a javítást.
Ha a kaszni nem hajlott kiflibe (szerintem nem, legalábbis a képrõl nem úgy tûnik), akkor nem lesz gond.Ez úgy zajlik, hogy a biztosító hümmög, majd mond egy számot. Tulajdonos utánajár, mennyiért lehetne megcsináltatni, miközben próbálja feljebb tornászni az összeget. Ha kijön belõle, jó. Ha nem jön ki, talán erre az esetre lehet használni a casco-t.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

na

törött cuccokat félrerak
megcsináltat/megcsinál
szigoruan uj elemekkel/ no gitt
vesz olcsón/ gyárban kamionrol leesett / airbag-et 2 párt

nah
vártok fél évet
csináltok egy kamutörést a törött cuccokkal, uj airbag-el, csak kell egy másik ember aki bevállalja a nagyobb biztositási terheket.
Biztosito szemrevételez

nekem aznap ujra kész volt a golv
3 szor kaptam 1.6 millát

persze ezzel nem tippeket akarok adni.
Meg most már azt hiszem komolyabban utána néznek a dolgoknak.

aha, haver is csinált ilyet, aztán valamiért a biztosító gondolt egyet és meg akartak valamit nézni még az autón az elsõ szemrevételezés után 2 nappal, csak a baj az volt hogy ott állt az udvaron csilli-vili állapotban :D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
totálkáros autó az, ami kettészakad... :)
És még az sem reménytelen eset.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Mondom hejreraktunk olyan autót aminek nem tudtad volna megmondani melyik az eleje melyik a hátulja...

Kárfelmérést mindenképp meg kell várni
pénz ügyileg tuti rosszul jártok...

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
hát megvárjuk inkább a kárfelmérõt és lesz vhogy, anyám nem is menne bele a "kamutörésekbe". a képek nem nagyon adják vissza a tényleges kárt, szerintem nem usznánk meg csak elemcserékbõl, a márkakereskedõnél vmi olyat mondtak hogy ki kell húzatni a vázat, mert elvetemedett.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

sokat meg látszólag tökéletesre

én csak arról tudok nyilatkozni amit mi csináltunk, 1 gr gittet nem használtunk el, csak eredeti szinre fujt elemekkel dolgoztunk, mm pontos ajtóhézagokkal.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
na

törött cuccokat félrerak
megcsináltat/megcsinál
szigoruan uj elemekkel/ no gitt
vesz olcsón/ gyárban kamionrol leesett / airbag-et 2 párt

nah
vártok fél évet
csináltok egy kamutörést a törött cuccokkal, uj airbag-el, csak kell egy másik ember aki bevállalja a nagyobb biztositási terheket.
Biztosito szemrevételez

nekem aznap ujra kész volt a golv
3 szor kaptam 1.6 millát

persze ezzel nem tippeket akarok adni.
Meg most már azt hiszem komolyabban utána néznek a dolgoknak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

csodálkoznál miylen autókat lehet tökéletesre csinálni egy-egy totálkár után ;)

2 év, 3 totálkár és plusz másfél millával száltam ki a golfomból.... Bár élesben soha nem karamboloztam ;)

sokat meg látszólag tökéletesre
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
hogy csináltad sala? mert (egyéni szoc problema) igencsak éppbéré dolgozuk baz megyében és óvtuk védtük az autót, erre másodpercek alatt csõdbe megyünk. 5-bõl 4 ember azt mondta mindenféleképpen veszteségesen jövünk ki a dologból.

mehetek vonattal versenyezni, de anyáméknak is nagy hiánya lesz a kocsiban.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
csodálkoznál miylen autókat lehet tökéletesre csinálni egy-egy totálkár után ;)

2 év, 3 totálkár és plusz másfél millával száltam ki a golfomból.... Bár élesben soha nem karamboloztam ;)

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
3,2 volt tele extrákkal, 2éves, 30.000km-el és egy 500.000 -s opelt adtunk bele.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Erre az autóra még 2.4milla a hátralék? 0Ft kezdõvel vettétek? Részvét :(

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
szerintem mi is kapjuk majd a csekket, de a bank is csak akkor tudja meg a dolgot, amikor a biztosítónál már folyamatban van az ügy, két éves autó, 2,4 milla még a hátralék. Ez van amikor az ember megszívja a kisebbség ügyeit, hisz a 40 rongyos ladával csináltak nekünk egy pár millás kárt, kíváncsi vagyok, mi a legnagyobb büntetés ilyenkor....

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
annak mondjuk gyorsan járjatok utánna, nálatok hogy van ez, mert én is meg cimbora is járt így..jól beszoptuk a kukit!
Az autó a bank nevén van, de a casco a tieden, ergó nektek fizetnek nem a banknak. Átfutási idõ...hát hagyjuk több mint kéne, ugyan is a bank amint megtudja a totálkárt küldi a 14 napos fizetési hátralékot a teljes összegrõl! Haver sem hitte el, mikor figyelmeztettem, hogy erre számítson, csak pislogott mikor jött a levél neki is!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
de elment az egész kasztni, az ajtók is furcsán állnak

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ezt még simán összelegózzák ;)
Kihúzzák a hátulját, hogy ne érjen bele a kerékbe, esetleg cserélnek 1-2 elemet, aztán jóvan.
Amúgy ha a nõ nem tudja megindokolni, hogy miért állt meg, akkor õt is csúnyán megvághatják...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Ma délelõtt ez történt az autóval :(

http://picasaweb.goo...kos/AVoltAutNk#

Egy bamba nõ vmi oknál fogva megállt a híd kellõs közepén. Fater megállt, ahogyan kell, betartva a követési távolságot és a ladás (nem magyarok) belerohant 40 méteres féknyommal. Elvileg a ladás volt a hibás. Az opelünk totálkáros lett, azelõtt meghajolok aki megjavítja. Szerintetek most hogyan tovább? Cascos, lízingelt, de nem adnak annyit érte. Azt mondták hogy a banknak fizet a biztosító, de még a roncs is ér valamennyit, és kapunk belõle. jelen állás szerint egy darabig nem lesz autónk..

a szüleimnek szerencsére nem esett bajuk

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

A biztosítási díjak meg világosan megmutatják melyik autó törik a legtöbbet.

Ilyet hol lehet fellelni?Csak kíváncsi lennék.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nem neked címeztem, csak azt az autót akkor arra használták, tipikusan.
Írhattam volna kocka CRX-et is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]