Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Most nem az autó vs tömegközlekedés a téma, autó kell, van amikre csak az alkalmas.
De egy átlag 1 milla feletti gépet megveni és fenntartani nem 2 fillér,nem lehet úgy tenni mintha nem enne meg 20-70 ezret havonta az autó.

Saccperkábé: (ha nem rendezi le az ember fia egy 1,3as samarával olcsón jót kategóriában)

-Összeszed az ember 4-500at önrésznek
-átiratás, megnézni autót, pr apróság kapásból kell hozzá, elsõ biztidíjak, 100as
- 1-1,5milla hitelre 3-4 évre havi 25-40.
-súlyadó, mûszaki, zöldkártya, pályamatricák,parkolójegyek,büntetések évente kb 35-50
-kötelezõ és casco ugye a0ról kezdve havi 10-15
-alkatrészek, rendberakatások, szervízdíjak esetleg legyen havi 5-25. (gumik, fékcuccok, lengéscsillapítók, szûrõk, olajak, szíjak, gyertyák, gömbfejek, szilentek, tömítések, beméretések, beszerelések, 1-1 nagyobb költségvetésû alkatrész néha, kerékösszetartástól a szélvédõn kavicsfelverõdésjavításig apróságok, stb.)
-kiegészítõk (fólia,ülésfûtés,extraégõk/xenon,audiotechnikai és navigációs fejlesztések, kacatok az autóba jégkaparótól a szélvédõmosótól a hõvisszaverõ vacakig, láda/kosár csomagtartóba, vontatókötél,eüdoboz,bikakábel,hûtõdobozkönyöklõ, akármi)
-+tankolás, számoljunk havi 5-10et

Szal igenis viszi a lóvét, ha esetleg nem is nagyon venni észre, fentebbi számolgatással asszem a havi 20-70 egyáltalán nem volt túlzás.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
csak egyesnél kell - a többit rutinnal, és jó hallással megoldhatod kuplung nélkül :)

Holnap is autó.... Önzõ mód, mivel tömegközlekedés nincs.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

Meg lehet csinálni, csak mikor kiveszed üresbe, akkor a megfelelõ fordulatszámra kell hozni a motort, hogy kb. ugyanannyival pörögjön, mint a váltó. Ez ugye felváltásnál nem olyan nagy gond, mert a magasabb fokozatban úgyis alacsonyabb a fordulatszám, visszaváltáskor kell feljebbpörgetni kicsit.

Régen, mikor még normál H kulisszás váltók voltak a rallipilóták sem kuplungoltak.

De Salát kérdezd, mert õ már csinálta :)

Ahhham, kapizsgálom...
Tehát gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint õ:

Csak kuplungolás nélkül. Végsõ soron logikus és ha megfelelõ fordulatszámon csinálod nem is terheli a kuplungot, nem?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Most nem az autó vs tömegközlekedés a téma, autó kell, van amikre csak az alkalmas.
De egy átlag 1 milla feletti gépet megveni és fenntartani nem 2 fillér,nem lehet úgy tenni mintha nem enne meg 20-70 ezret havonta az autó.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

BBerki, nincs autód ugye? Ha van akkor tudod hogy _általában_ ha bele se ülsz havonta megezsik 50et. (Törlesztõ, biztosítás, kopás leosztva.) Marha 1×û ám csak azt számolni. Autó ára, tárolás biztosítások, adok, alkatrészek, üzemanyag, egyéb olyan dolgok amiket nem vennél meg ha nem lenne autód; stb.

De van, évi 50et talán.(Törlesztõ nincs, biztositás filléres dolog, teljesitmény adoja szintén. Kopás meg annyira nem vészes), ha meg nem ülök bele akkor annyitse. :D:D nah mind1. Ha meg van autod, akkor mész amikor akarsz, nem kell fagyoskodni a hidegbe, nem kell várni, ha késik a járat...Hosszabb uton tobben ülünk egy kocsiba, igy eloszlik a benzin is.
Ott álsz meg ahol akarasz. Monjduk én ritkán járok kocsival, mert az iskola fél óra lábbal, 15 perc villanyossal, 5 perc bringával...

edit: jah és a kocsit telepakolhatod, nincs az h egy táskába kell mindent beszukiteni, hogy aztán konyebb legyen közlekedni villamoson buszon.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Regen mikor fater warjuval jart, o is valtott kuplung nelkul, mivel neha elofordult hogy elszakadt a bovden. Semmi extra.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

nekem gyõr-tbánya 70 perc, 72 km vonattal, 4800 forint.
busszal nem úsznám meg 2,5-3 óra alatt.

amúgy csak azt nem értem, hogy 15-20 éve nem volt gázos erõmû, volt helyette szén, meg olaj, tehát az erõmûvek u.annyi szilárd részecskét ontottak magukból, mint most ebben a pár napban, vagy még többet, mert a kéményekben nem voltak spéci részecskeszûrõk, meg különbözõ filterek.
nem voltak csúcs volvo buszok, meg euro 3-4-5ös dízel és benzines verdák, hanem volt trabant, wartburg, lada stb.. belegondolva jóval több károsanyag került a levegõbe, mint ma egy átlagos napon. akkor miért nem volt szmogriadó?

Akkor nem jártunk szarni is autóval és kevesebb is volt. Talán kevesebb gyár is mûködött is talán kevésbé szigorúan is vették. Biztosan több növényzet volt és többször lengedezhetet a szél is mert még voltak évszakok, nem felborult idõjárás volt a jellemzõ.

Öhm, 100 150 egységet okádó autó rosszabb vagy 200 135 egységet okádó?

BBerki, nincs autód ugye? Ha van akkor tudod hogy _általában_ ha bele se ülsz havonta megezsik 50et. (Törlesztõ, biztosítás, kopás leosztva.) Marha 1×û ám csak azt számolni. Autó ára, tárolás biztosítások, adok, alkatrészek, üzemanyag, egyéb olyan dolgok amiket nem vennél meg ha nem lenne autód; stb.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
de ez extrakedvezményes diákbérlet, egy hónapra szól, azt hittem egyértelmû, mivel egyhavi bérletárakról volt szó.
a 100% egyutas jegy 1200.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

lol, ez durva, 70 km kijon 1500-2000Ft ból kocsival :)

azthittem egy alakolom, mondom az nagyon durva, de igy már ok. Mondjuk egy utas se olcso éppen. de ha havi akkor annyit megér.

Szoval ezek szerint, kuplung nélkül vált? kiveszi üresbe kicsit felporgeti és betolja egyel kisebbe, felfelé váltáskor meg nem kell semmit csinálni csak kiveszed üresbe aztán be sebességbe, minden autonál igy van, vagy csak én vagyok ilyen hülye ehhetz ? :D

spinny

spinny

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Nah, akkor ez most hogy van? :confused:

Nem kuplunggol, de...nem vágom...

Meg lehet csinálni, csak mikor kiveszed üresbe, akkor a megfelelõ fordulatszámra kell hozni a motort, hogy kb. ugyanannyival pörögjön, mint a váltó. Ez ugye felváltásnál nem olyan nagy gond, mert a magasabb fokozatban úgyis alacsonyabb a fordulatszám, visszaváltáskor kell feljebbpörgetni kicsit.

Régen, mikor még normál H kulisszás váltók voltak a rallipilóták sem kuplungoltak.

De Salát kérdezd, mert õ már csinálta :)

• vendég
Nah, akkor ez most hogy van? :confused:

Nem kuplunggol, de...nem vágom...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
ahogy Konásandris írja..
több autó van most, de összességében semmivel sem több a károsanyag kibocsájtás szerintem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

akkor miért nem volt szmogriadó?

Mert nem volt rá rendelet. Most meg csak az van, ami az egész mûködõ jogszabályi és megvalósítási rendszernek csak az 1%-a.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
csak most sokkal-sokkal-sokkal több környezetkímélõ autó járja az utakat...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

amúgy csak azt nem értem, hogy 15-20 éve nem volt gázos erõmû, volt helyette szén, meg olaj, tehát az erõmûvek u.annyi szilárd részecskét ontottak magukból, mint most ebben a pár napban, vagy még többet, mert a kéményekben nem voltak spéci részecskeszûrõk, meg különbözõ filterek.
nem voltak csúcs volvo buszok, meg euro 3-4-5ös dízel és benzines verdák, hanem volt trabant, wartburg, lada stb.. belegondolva jóval több károsanyag került a levegõbe, mint ma egy átlagos napon. akkor miért nem volt szmogriadó?

Mert 5-öd ennyi autó volt!

Valószínûleg 200 körül mehet a vonat, mint ahogy európa legfejlettebb országaiban majd mindenhol.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Enté, nem érted ezt. A szmogriadó jó, csak nekem ne kelljen semmin sem változtatni!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Eddig az volt a baj hogy nincs szmogriadó ha olyan levegõt szívtok be ami már tényleg nagyon nem egészséges.
Most meg az a baj, hogy szmogriadó van és szartok rá magasról mert nektek autóval kell járni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

"AZért ha egy bkv sztrájkot megoldottak a bejárásnál ezt is csak meg fogják a melóba és iskolába menõk..."

Persze, a legtobb helyen munkaszunet volt, es iskolaszunet. Ezt egyszer egyszer el lehet jatszani egy evben, ha mondjuk a bkv -sok sztrajkolnak, de ha allandosulnak a szmogriadok, akkor nem megoldas.

Nem volt jellmezõ

Basszus, hát meghalunk autó nélkül, hihetetlen... :wtf:

Ácsi, hallottuk 100× hogy rossz. Tessék leírni egy jobbat, továbbítjuk, hátha.

10ropis bkv sok beleszámítva hogy ált pesetn töbebt kapsz ugyanazért a melóért? Bejárni 20 km-re huszoneer a bérlet, és az 1 jármûre érvényes.

Nagyon 1 szempontból nézelõdünk, az éremnek mindig több oldala van...

110km vonat 40 perc?
Álljon meg még 3 helyen - ez 110m alatt szerintem reális. Akkor 110km-re 35 perc az útidõ. Akkor 200al közlekedik az a vonat?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Annyi idõ alatt peremkerületbõl sem nagyon érsz be a belvárosba, az agglomerációról meg ne is beszéljünk. Nem 110 km-rõl. Hülye lenne kocsikázni napi 220-240 km-t. Meg gondolom "svédben"az is lenne ennyiben. .

Több. Nagyon drága a parkolás. És mivel csak dolgozni jár, azt finoman szólva nem támogatja az önkormányzat. Szeretnénk hozzájuk jövõre kimenni (meg persze európa legnagyobb USA autófesztiválja is a közelükben van), mert annyira más világ lehet.

Télapó bácsi utólag ér kérni?:D
http://cgi.ebay.com/...2|39:1|240:1318