Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

spoiler.jpg

http://www.zotyo.hu/humor/arpi.htm

Emmeg 6. tilt:

A magyar csapat:
http://frt.bme.hu/#/kezdõoldal/
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Érdekes ez a tetszik, nem tetszik dolog. Az egyik ismerõsöm anyja azért vett terepes felszereltségû SX4-est a városi kivitel helyett mert az kívül és belül is nagyobb volt. Hiába mutattam meg neki a méretezett vonalrajzokat, akkor is neki volt igaza... :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

majd ha lesz idõm elráncigálom pár helyre az öreget aztán úgyis Õ dönti el mi tetszik neki.

es itt a lenyeg. lehet hogy papiron jo egy auto, aztan eloben mikor beleul akkor meg azt mondja hogy neki az nem kell. vagy beleul egy masikba es azt mondja, hogy ez annyira tetszik neki hogy hajlando kicsit tobbet aldozni ra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

SX4nél nem sokkal virtuózabb terepen a vitara, de sokkal jobban pakolható a nagyobb nyíláson a nagyobb hely, és kicsit komolyabb, plusz autószerû legalább, alig 4kg difivel.

Ha mégis elkékne okosabb összkerék a vitara terepmentes esp-jét pl xtrail messze üti (a rönó-samsung autó gondolom fiatalsága miatt esett ki) valódi 4×4es felezhetõ-zárható hajtáslánával.

[
Thommey, mert egy jólfelszerelt sx4 nem így néz ki belülrõl? Csak ilyet láttam. Xtrailhez meg nézd hozzá ha van rá 2 perced...

féloff: http://totalcar.hu/t.../sportagerav4!1

Pite mint vázoltam az alapprobléma kb a sx4 vs L200. ha szuzki akkor bõven elég a sx4. nekem személy szerint jobban bejön a kaskáj. ha nem lenne esély hogy magasabb áron L200 lesz belõle akkkor leginkább nissan lenne (a koleos nem tetszik) vagy ford kuga.
pakolhatoság amúgy nem szempont szutykos dolgoknak ott az utánfutó, ruha napi cuccok bõven beleférnek a hátsó ülés, csomgtér kombóba, ha meg mittomén nagy tv-t kell vinni arra ott lesz a belringyó. majdani eladás nem szempont 7-8 év alatt kb 0-ra írja az Öreg bármelyiket.

kösz a tippek
majd ha lesz idõm elráncigálom pár helyre az öreget aztán úgyis Õ dönti el mi tetszik neki.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
http://www.legalja.h...115_spoiler.jpg

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Nem lehetett kihagyni ;) Ismerõs 2 éves fia a samurai -t indította el egyedül, a kútgyûrû fogta meg.A hülye apja sebességben hagyta a kocsit és a kulcsot is benne hagyta, a gyerek meg leutánozta amit látott.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Emelkedõ, bocsi. Nem számít, csak eszembe jutott

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

én olyat vezettem, kb 10 éves lehettem és a faterom fogadott a tulajjal(aki haver volt) h feltudok-e vele menni egy kisebb havas lejtõn, de asszem kivette a felezõbõl vagy csak hátsókerék hajtásra tette, de végül nem ment:D

Lejtõn nem csodálom ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hol lelek neten gépkocsi adatlapokat? konkrétan váltó áttételezése, illetve egy teljesítmény- és nyomatékgörbe érdekelne...pug406 2.0 2001-es, PSA-RFN motorkód.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Thommey, mert egy jólfelszerelt sx4 nem így néz ki belülrõl?

nem. az elsõ kép amit betettél, azon bõr kormány sincs, másodikon van. de kulcs nélküli indítás és automata klíma egyiken sincs, pedig az összkerekes sx4hez mindkettõ alapfelszereltség.

http://www.suzuki.hu...&flashVersion=0

http://www.suzuki.hu...al.xml?auto=SX4

egyébként a belsõ teret fényképek alapján nem lehet megítélni, oda kell menni, meg kell nézni, fogdosni, hogy azok a részek, gombok, amiket az ember rendszeresen használ milyen tapintásúak, és milyenek az illesztések, összeszerelés, felhasznált anyagok minõsége.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem itt a legfrankóbb és legolcsóbb verziót Tig mondta meg: venni egy nem-terepjárós 4x4 autót, az L200-at meg kivonni a forgalomból, aztán terepen járni vele úgy - franc se nézi, meg ha ismeri a helyi hatósági embert, akkor nem sok gond lehet...

Pite: ne kezdd már megint...most akkor mindenki xtrailt vegyen, mert az neked tetszik? nem neked kell tetszenie, sõt, még csak nem is Tig-nek, hanem Tig apjának...szerintem felesleges hiperokos terepjárót venni, ha tényleg nem olyan vészes a terep, másrészt meg ott kint a határba' meg a faluban senki nem azt fogja nézni, hogy mennyire autószerû...meg szerintem fenntartani/karbantartani a Suzukit lényegesen olcsóbb...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Pite sztem senki nem mondta hogy belûl jobb lenne az sx mint az xtrail/kaleos
de nem is volt kérdés.
a lényeg a következõ : az öreg (8-9 éves) L200 most van 200 K körül, és minden baja van már, 2 hetente kell vmit javítani rajta. namost fater újra L200 ban gondolkodik, aminek vannak elég praktikus hátrányai (pl hogy abszolút nem praktikus) mígnem a szomszéd a múlt 7en vett egy sx4 et és rájött végre hogy lehet elég neki egy ilesmi is, meg utánfutó. namost ezt dizelben kb 5,5-ért meg lehet venni. kaskáj még ugye jól alkudva eljön 6,2-6,3 ért. nagyon túlmenni nem lehet mert akkor marad az l200, azt meg ugye nem szeretnénk :).

felhasználás meg : van az Öregnek egy(igazából 3 de mindegy) szõllõje a gödöllöi dombségban. márciustól novemberig kint laknak, ilyenkor havonta 1x 1-2 napra hazajönnek (ez 120km oda vissza) meg 2naponta bemegy a faluba . télen meg 7ente 1szer 2x kimegy cefréért meg körülnézni. na a birtok az aszfalttól kb 1,5 km a dombság viszonyaiból adódóan homok alapú. igazaból 2 kanyar van ami sok esõ meg hóólvadás után necces lehet, meg télen lehet hó/jég bármi. ja és nincsenek nagy szinrkülönbségek az ottani öregek parasztbiciklivel kitekerik :). szal sztem igazából nem kéne az összkerék de az öreg ragaszkodik hozzá.

partner drágább, abból sincs egyébként. az újat nem tudom, a régi 99%ban megegyezett de pl a hdi-nél volt egy modosítás a pugnál ami tudott kellemetlen hibát okozni. majd kikérdezem a szervízeseket hgy az újjal mi a helyzet.

SX4nél nem sokkal virtuózabb terepen a vitara, de sokkal jobban pakolható a nagyobb nyíláson a nagyobb hely, és kicsit komolyabb, plusz autószerû legalább, alig 4kg difivel.

Ha mégis elkékne okosabb összkerék a vitara terepmentes esp-jét pl xtrail messze üti (a rönó-samsung autó gondolom fiatalsága miatt esett ki) valódi 4×4es felezhetõ-zárható hajtáslánával.

Posted Image
Posted Image

Thommey, mert egy jólfelszerelt sx4 nem így néz ki belülrõl? Csak ilyet láttam. Xtrailhez meg nézd hozzá ha van rá 2 perced...

féloff: http://totalcar.hu/t.../sportagerav4!1

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
csúnya látvány...

Posted Image

http://www.origo.hu/...rscheteszt.html

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ugyan nem vagyok autó szaki, de azok alapján, amiket Tigger írt, én az sx4-et venném. szerintem a megcélzott felhasználási területre tökéletesen meg fog felelni, és a pénzét is megéri, grand vitera vagy xtrail felesleges lenne. koleosnál meg jobban bíznék az sx4ben.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

UAZ-t kell venni.

én olyat vezettem, kb 10 éves lehettem és a faterom fogadott a tulajjal(aki haver volt) h feltudok-e vele menni egy kisebb havas lejtõn, de asszem kivette a felezõbõl vagy csak hátsókerék hajtásra tette, de végül nem ment:D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
UAZ-t kell venni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nem beleszólni akarok, de szerintem a (hosszabbik)grand vitara a legszebb Suzuki

http://www.hasznalta...zuki_grand_2008

egyetértünk, a 4 ajtós vitara egy nagyon szép szuzuki. gyakorlatilag az egyetlen, amit meg is vennék. és a kategória társainál is szebb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Kétlem, hogy olyan helyen kéne forogni mint a Bükk maraton utolsó kaptatója. Az SX4 hasamagassága csak 10 mm-rel alacsonyabb, a tömege meg 380 kilóvan kevesebb mint a Vitaráé. Igaz, hogy a csomagtér harmadával kisebb, de valószínûleg nem négyen fognak bõröndökkel korzózni egész nap.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
õszintén szólva ha ezen a terepen az sx4-el elakad akkor a vitarával is el fog.

én a helyében amúgy azt csinálnám hogy ezt a fostalicskát kivonatnám a forgalomból , építenék a faluban lévõ birtokon egy rohadt masszív garázst, vennék egy személyautót (mondjik egy berlingo first-öt abba tud cuccolni és akkor már 2 autúra mindjárt jobb az alkupzició :) ) a "terepen" meg gyilkolnám ezt a szart rendszám nélkül. ott ugyse nézi a kutya se, meg a körzeti megbízott is tõle veszi a cefrét. csakhát nem szokott rám hallgatni , hanem 1-2 év múlva ismeri el hogy igazam volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
nem beleszólni akarok, de szerintem a (hosszabbik)grand vitara a legszebb Suzuki

http://www.hasznalta...zuki_grand_2008