Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Autók - hírek, vágyak és a többi
Started by
lor
, 2006. January 12. 04:15
Posted 2009. March 11. - 22:56

Nem aludtam, csak nem értem mire jó ez a szar.
Meg milyen 6+20 égõ?
Városba minek ez a vacak? Vagy kapcsolok lámpát vagy nem. Ha sotétedik akkor meg már úgyis a tompított kell.
Városon kívül meg mindenképpen kell a tompított. Akkor ég a helyzetjelzõd, ez a vacak és a tompított?
Egyébként hogyan kötöd majd be a menetjelzõt vagy mit? Mikor fog világítani?
Meg milyen 6+20 égõ?
Városba minek ez a vacak? Vagy kapcsolok lámpát vagy nem. Ha sotétedik akkor meg már úgyis a tompított kell.
Városon kívül meg mindenképpen kell a tompított. Akkor ég a helyzetjelzõd, ez a vacak és a tompított?
Egyébként hogyan kötöd majd be a menetjelzõt vagy mit? Mikor fog világítani?
Posted 2009. March 11. - 22:56

Posted 2009. March 11. - 22:50

Posted 2009. March 11. - 22:47

H.Zoli, aludtál az elõzõ oldalon? 
Lednek nem kicsit kell erõsnek lennie hogy vakíthasson. Divatból is nyomják - mint áltlában a divatos dolgokat nem csipázom - de ettõl eltekintve nem faxság hogy miért égjen ezért még 6+20 égõ amit aztán cserélgethetsz meg kapcsolgathatsz?
Északon 21W-os helyzetjelzõt is használhatnak erre, de azt megint kézzel kapcsolod, megint hátul is világít és mûszerfal/középkonzol megint világít nappal.
Azt nem értem ha jó dolog gyújtásra a tompított, a menetjelzõ miért rossz? Nem kötözködés, komolyan nem értem!
Ugyanarról beszéltek: http://www.oktuning....?cmd=view&id=28
http://www.hella.com...nappali_LED.jsp
Persze ebben van némi marketing; de mivel helyzetjelzõvel keverik belinkeltem...
http://www.muszaki-v...berendezes.html
http://www.autovezet...docs/174_81.doc
link

Led tilos volt- mármint a fehér? Audi? Svédeknek nehogy legalább annyi autóján legyen ilyen led - bár itt mindneki audinak szokta betudni. Egyébként 1-2 év és kötelezõ lesz.
Szal vagy bejön, vagy nem, ez lesz. Nem kell kapcsolgatnom jól látom nappal a mûszerrfalat (nekem nem bekapcsol hanem lentebb veszi a mûszervilágítást a pillács) oszt felrakom, lehet villogni akar akar mert ... ... mert utálja ezt, nem tom.
Amúgy 35°os ledekelbõl építem...
Fú, ezt most találtam, nagyon precíz
http://www.hobbielek...054b5a46967.jpg

Lednek nem kicsit kell erõsnek lennie hogy vakíthasson. Divatból is nyomják - mint áltlában a divatos dolgokat nem csipázom - de ettõl eltekintve nem faxság hogy miért égjen ezért még 6+20 égõ amit aztán cserélgethetsz meg kapcsolgathatsz?
Északon 21W-os helyzetjelzõt is használhatnak erre, de azt megint kézzel kapcsolod, megint hátul is világít és mûszerfal/középkonzol megint világít nappal.
Azt nem értem ha jó dolog gyújtásra a tompított, a menetjelzõ miért rossz? Nem kötözködés, komolyan nem értem!
Ugyanarról beszéltek: http://www.oktuning....?cmd=view&id=28
http://www.hella.com...nappali_LED.jsp
Persze ebben van némi marketing; de mivel helyzetjelzõvel keverik belinkeltem...
http://www.muszaki-v...berendezes.html
http://www.autovezet...docs/174_81.doc
link

Led tilos volt- mármint a fehér? Audi? Svédeknek nehogy legalább annyi autóján legyen ilyen led - bár itt mindneki audinak szokta betudni. Egyébként 1-2 év és kötelezõ lesz.
Szal vagy bejön, vagy nem, ez lesz. Nem kell kapcsolgatnom jól látom nappal a mûszerrfalat (nekem nem bekapcsol hanem lentebb veszi a mûszervilágítást a pillács) oszt felrakom, lehet villogni akar akar mert ... ... mert utálja ezt, nem tom.
Amúgy 35°os ledekelbõl építem...
Fú, ezt most találtam, nagyon precíz

http://www.hobbielek...054b5a46967.jpg
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2009. March 11. - 22:46

Mit akarsz melegíteni egy akksin?
Dave szerintem arra a régi módszerre gondolt, hogy ha hideg van és gyengécske az akksid, akkor indítás elött használ, ha elõbb 15-20 mp-ig rákapcsolsz gyújtást és 1-2 kisebb fogyasztót. Így észhez tér az akksi, beindulnak benne a kémiai folyamatok, több áramot tud indításnál leadni, jobban megpörgeti a motort. Persze lemerült akksinál már nem segit semmi.
Posted 2009. March 11. - 22:42

Hû, ez olyan lehet mint a benzin mellé adagolt fogyasztáscsökkentõk, aminek az árát beleszámolva (még ha csökkenne is a fogyasztás) többe jön ki, mintha nem csinálna semmit 
De mivel nem hatásos, így jóval drágább

De mivel nem hatásos, így jóval drágább

Posted 2009. March 11. - 22:42

Ide falura ilyenek nem jutnak el, senki sem hallott még ilyen akksi melegitésrõl. (a közelemben) 
Nekem is kéne egy uj akkumulátor. Bosch jo?

Nekem is kéne egy uj akkumulátor. Bosch jo?
"Minden hülyeség" by Tomidny
Posted 2009. March 11. - 22:38

nem megdölgik, csak rohadt gyenge, és folyton lemerül...3 év csak városban...pedig olyan Excel típusú, amit itt többen ajánlottatok, dehát...
nem vicceskedni kell, ezt nem én találtam ki, hanem olvastam a neten, és kíváncsi lennék, hogy mennyire igaz ez...fõleg ugye téli esetekben...segít beindítani a töltésmozgást a tompított, vagy mittomén, és így nagyobb terhelést bír el az indítótól...vagy csak urbanlegend.
nem vicceskedni kell, ezt nem én találtam ki, hanem olvastam a neten, és kíváncsi lennék, hogy mennyire igaz ez...fõleg ugye téli esetekben...segít beindítani a töltésmozgást a tompított, vagy mittomén, és így nagyobb terhelést bír el az indítótól...vagy csak urbanlegend.
Posted 2009. March 11. - 22:37

Én reggelente motorháztetõ fel, és ráteszem az akksimelegitõt az akksira, úgy müködik, hogy be kell dugni a szivargyujtoba a kicsi kábelét. Ugyan olyan, mint egy ülésmelegitõ, csak ezt akksira kell 
Judit :
Dave: Csecsemõ is halt már meg.

Judit :
Dave: Csecsemõ is halt már meg.
"Minden hülyeség" by Tomidny
Posted 2009. March 11. - 22:25

szerintetek ha lehuzva hagyod a kocsi összes ablakát és bezárod miért egyesével mennek fel?
talán azért mert ha egyszerre akkor behorpadna az akksi
talán azért mert ha egyszerre akkor behorpadna az akksi

Posted 2009. March 11. - 22:23

Mi ez az akksi fetisizmus?
Azért van rajta gari, hogy az elején ne dögöljön meg. 5 évente úgyis cserélni kéne, azt meg csukott szemmel is kibírja, ha nem volt vacak már az elején...

Azért van rajta gari, hogy az elején ne dögöljön meg. 5 évente úgyis cserélni kéne, azt meg csukott szemmel is kibírja, ha nem volt vacak már az elején...

Posted 2009. March 11. - 22:21

ééés basszus thez, tényleg így van, hogy indításkor kicsit elmegy az áram...hogy te milyen okos vagy!
és a másik dolog, mely szerint a tompítottal érdemes bemelegíteni az akkut?
menetjelzõ az helyzetjelzõ, a tompított elõtt foglal helyet...este, ha olyan helyen vagy, kötelezõ vagy felkapcsolni, ha állsz.
LED: csak akkor ér valamit, ha van elõtte valamiféle optika...amúgy nagyon tudják szórni a fényt, akármilyen csodatípust tesznek bele. ha nem kéne optika, akkor a hozélámpában miért van?

és a másik dolog, mely szerint a tompítottal érdemes bemelegíteni az akkut?
menetjelzõ az helyzetjelzõ, a tompított elõtt foglal helyet...este, ha olyan helyen vagy, kötelezõ vagy felkapcsolni, ha állsz.
LED: csak akkor ér valamit, ha van elõtte valamiféle optika...amúgy nagyon tudják szórni a fényt, akármilyen csodatípust tesznek bele. ha nem kéne optika, akkor a hozélámpában miért van?

Posted 2009. March 11. - 22:18

Pont ugyanolyan szabálysértés, mint az index mellõzése 
Röhej, 5 kilóért akarják beszámolni a scudomat. Kereskedõk....

Röhej, 5 kilóért akarják beszámolni a scudomat. Kereskedõk....
Posted 2009. March 11. - 22:16

nekem tökmindegy h elõttem mennek ködlámpával vagy mögöttem jönnek. pont nem tud érdekelni és nem is szokott zavarni.
jaja sztem is helyzetjelzõre gondol
jaja sztem is helyzetjelzõre gondol
Sei, soku Si.
Posted 2009. March 11. - 22:14

Régen helyzetjelzõnek mondták, és mintha azzal tilos lenne közlekedni
Jaaaa! Akkor nem menetjelzõ, hanem állásjelzõ. Mintha parkolófénynek mondták volna anno.

Posted 2009. March 11. - 22:12

Posted 2009. March 11. - 22:10

Pite!
Mi a tököm az a menetjelzõ fény? Ez valami új találmány?:lol1:
Jelzi, hogy mész? Mi ez vonat? E nélkül a szar nélkül nem látják hogy mész?
Ûbergagyi parasztvakítás szerintem, akár gyári, akár házi tákolmány.
A led meg nagyon is tud vakítani, mivel szórja a fényt mint az állat.
Mi a tököm az a menetjelzõ fény? Ez valami új találmány?:lol1:
Jelzi, hogy mész? Mi ez vonat? E nélkül a szar nélkül nem látják hogy mész?
Ûbergagyi parasztvakítás szerintem, akár gyári, akár házi tákolmány.
A led meg nagyon is tud vakítani, mivel szórja a fényt mint az állat.
Posted 2009. March 11. - 22:03

A kresz teljesen egyértelmûen fogalmaz
Mögöttem jövõ ködfényesre meg rá szoktam kapcsolni a ködzárt. Örüljön.
A modernebb autókban nem terheli az akksit(azt amúgyse nagyon, 74 amperes van a dobozban, 8 éve, folyamatosan így használva), mivel indításkor alapból leveszi az áramot a legtöbb elektromos dologról, így nem terhelve azokta. Nekem a fiatom úgy van megépítve, hogy kulcs kivételekor elmegy az áram az autóból, mikor indítok, már világít, mint egy karácsonyfa. Igaz, ez egy komplett indexkaromba került.
Köcsög led pedig eddig tilos volt... Csak hála az audiknak engedélyezhették.
Dejó nekünk

A modernebb autókban nem terheli az akksit(azt amúgyse nagyon, 74 amperes van a dobozban, 8 éve, folyamatosan így használva), mivel indításkor alapból leveszi az áramot a legtöbb elektromos dologról, így nem terhelve azokta. Nekem a fiatom úgy van megépítve, hogy kulcs kivételekor elmegy az áram az autóból, mikor indítok, már világít, mint egy karácsonyfa. Igaz, ez egy komplett indexkaromba került.
Köcsög led pedig eddig tilos volt... Csak hála az audiknak engedélyezhették.
Dejó nekünk

Posted 2009. March 11. - 21:59

rob: Tudod erre csinálják a nappali menetjelzõ fényt
Gyárilag gyújtástól van tompítottig - azért így, hogy mûszerfalizzó, elsõ/hátsó helyzetjelzõ+tompítitt égõkkel ne kelljen baszakodni. Fõleg mûszerfal/középkonzolt rühellem nagyon...
Szvsz senki nem szereti a feleslegesen ködöst használó hülyegyerekeket, ez nyilvánvaló; hogy õk mit élveznek azt nem vágom... Azokra már nem is villantok csak a csálé tompított/refisekre.
rocsipeti: a tipikus magyaros parasztság igazi jele... lent a ködösben ha 20W-nyi ledem lenne akkor sem vakítana téged, értelmes indokot nem tudsz erre hogy miért villognál le, gratulálok hozzá. Ha meg aza bajod hogy mért abba és miért nema felsõ búrába rakom akkor az megint faszság, minél lentebb annál jobb, plusz annál kevesebbeket zavarhat.
rbalint88, ötlet jó, és megvárom hogy megválaszold a mennyibe kerül kérdést
.
Nekem beszeráron lenne de akkor is q sok... a gyári ködlámpát nem fogom ezért kidobni - és az utólagos ledekkel sem korlátozom a használhatóságát - az 2×5 ledes hella 'szett' pedig 40K bruttó kisker, ami több mint nevetséges. Ezt akartam, ill más gyártót is kerestem de németekhez vannak 'készek'.
Így meg kb 1500Ft meg pár órás munka. Fényszoró buráját nem nagyon akartam szétkapni, relatív magasan is van plusz lentre nem süthet a nap szal tuti elkülöníthetõen látszik.
Négyesre szavazok ha könnyen kivitelezhetõ és tizenxbõl megvan. Kettesre ha nehézkes/drága lenne.
Gagyituningos nagoyn ott van
Linkeken a búrapolírozás viszont nem is rossz ötlet...http://www.detailing...ead.php?t=68787

Szvsz senki nem szereti a feleslegesen ködöst használó hülyegyerekeket, ez nyilvánvaló; hogy õk mit élveznek azt nem vágom... Azokra már nem is villantok csak a csálé tompított/refisekre.
rocsipeti: a tipikus magyaros parasztság igazi jele... lent a ködösben ha 20W-nyi ledem lenne akkor sem vakítana téged, értelmes indokot nem tudsz erre hogy miért villognál le, gratulálok hozzá. Ha meg aza bajod hogy mért abba és miért nema felsõ búrába rakom akkor az megint faszság, minél lentebb annál jobb, plusz annál kevesebbeket zavarhat.
rbalint88, ötlet jó, és megvárom hogy megválaszold a mennyibe kerül kérdést

Nekem beszeráron lenne de akkor is q sok... a gyári ködlámpát nem fogom ezért kidobni - és az utólagos ledekkel sem korlátozom a használhatóságát - az 2×5 ledes hella 'szett' pedig 40K bruttó kisker, ami több mint nevetséges. Ezt akartam, ill más gyártót is kerestem de németekhez vannak 'készek'.
Így meg kb 1500Ft meg pár órás munka. Fényszoró buráját nem nagyon akartam szétkapni, relatív magasan is van plusz lentre nem süthet a nap szal tuti elkülöníthetõen látszik.
Négyesre szavazok ha könnyen kivitelezhetõ és tizenxbõl megvan. Kettesre ha nehézkes/drága lenne.
Gagyituningos nagoyn ott van

Linkeken a búrapolírozás viszont nem is rossz ötlet...http://www.detailing...ead.php?t=68787
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám