Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

...
Nekem is lehet szabályozni a mûszerfalvilágítást; a sötétbõl (szerk: nappal ugye alig látom ha süt a nap) tudok még lentebb venni... (digit mûszerfal). Sõt, night mode-om is van.
Általában teljes kikapcsolás kevésen van mert éjszaka veszéles lenne, jah.
Amúgy persze, elgé a sjaát myo xp-mbe nézni az is vakít. Aztán tedd le egy kissámlira/hokedlira fél méter magasra, állítsd vízszintesbe. Menj el 2-3-x métert és nézd meg onnan is vakít-e az olyan ami nem szórt fénnyel rendelkezik. Gyáriakban is elsõsorban 30-35°os láthatóságû ledeket használnak direkt, pölö Saabokban a fényszóró búra tetején van (magasan) mégse vakít.
Ha szemedbe világít(hat) persze hogy vakít, nem is mondom hogy lehetetlen úgy beszerleni, de nehéz, és balfaxnak kell lenni hogy direkt/faxságból 90-120as ledet használjon fel vki hozzá.

Jah, egyébként már csak azon egyszerû oknál fogva is ajánlottabb a 30-35°os mert jóval nagyobb felületen bocsájt ki fényt azonos beépítési méret mellett. (Mint a flat antennák wifinél ha úgy ismerõsebb.)
120°os:
Feltöltött kép

----------------------------------------------------------------------------
rocsipeti : http://forum.bikemag...postcount=12696
----------------------------------------------------------------------------
Elõször fentre akartam de oda túl melós/nem tudom berakni.

Led elleneseknek: Menetjelzõfény izzósban is vasn ofkorsz, ettõl változik valami? :chin:
Persze csak ekrekben csinálnak a fritzek így sok autónál kapásból kiesik...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

T'od mit? Van pl középkonzol alatti box világításom is(kapunyitó,tárca,telefon, egyéb bizbaszok helye ami kinbillenthetõs fiók és még világosban is alig meg oda fény). Ja... Te kotorásznál évekig inkább, én meg nem félek a szerszámokhoz nyúlni. Sõtvazze, nem izzós ráadásul hanem egy ksi fehér leeed. Hát! Lehet fikázni érte aki szellemileg még ott tart/erre van ingere :)

Nekem is lehet szabályozni a mûszerfalvilágítást; a sötétbõl tudok még lentebb venni... (ugye digit mûszerfal). Sõt, night mode-om is van.

bakker. szerencsére nekem világít a kesztyûtartó is, meg a középkonzol alatt is. így most nem kell nekiállnom.

de pite, azt nem válaszoltad meg, hogy miért kell a ledsor a ködlámpád köré. mondd, hogy neked tetszik, és eskü, hogy nem fog vakítani. azzal a téma le lenne tudva. mert akkor olyan ez, mint a szõrös kormány vagy a bólogató kutya. van akinek tetszik, oszt kész.
nem kell mindennek észszerûnek lennie, de akkor valljuk be. én sem észszerû autót vezetek. de legalább bevallom, és nem kerítek köré magyarázatot.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
cirkuszt! kenyeret! izé, popcornt. vagymit

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Húha, le lettem oltva :rofl: (Bár a feltett kérdésre egy poston keresztül sem sikerült válaszolni)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Újra bekapcsolódva a beszégletésbe: mi az elõnye ennek, a tompítotthoz képest? :)

80 rugesz egy ilyen újonnan, boltból.

Feladom/élvezem :)
Gyere, már 3 mûszerfal izzót kell cserélnem a pikacsuba, de hidegben nem akartam nekiállni! (Nem, nem ettõl égtek most hirtelen ki, de gyorsabban fogynak jóval - hisz éjjel elég keveset járok vele. Rendszámvilágítást most cseréltem azt megúsztad hátsó/tompított/helyzetjelzõ meg már 'rutin'.)

Ha kész vagy vele újra tedd fel a hülye kérdést amit meg lett válaszolva 2× plusz a gyári marketinggel tarkított faxságra is kaptál 2 linket ;)

Azért lesz kötelezõ, azért van egyre több autón mert ez egy faszság. Neked nem tökmindegy hogy én a tompítottam kapcsolom fel vagy egy másik lámpa világít? Nem csak én vagyok q fárasztó...

Amúgy 40 rugó a vízszintes ami nekem felrakható lenne.

T'od mit? Van pl középkonzol alatti box világításom is(kapunyitó,tárca,telefon, egyéb bizbaszok helye ami kinbillenthetõs fiók és még világosban is alig meg oda fény). Ja... Te kotorásznál évekig inkább, én meg nem félek a szerszámokhoz nyúlni. Sõtvazze, nem izzós ráadásul hanem egy ksi fehér leeed. Hát! Lehet fikázni érte aki szellemileg még ott tart/erre van ingere :)
Büszke vagy rá hogy ennyit kommentel a válaszaidra egy ilyen 'vicces' figura mint én? Erre aztán büszke lehetsz amiket írkáltál :)

Nekem is lehet szabályozni a mûszerfalvilágítást; a sötétbõl tudok még lentebb venni... (ugye digit mûszerfal). Sõt, night mode-om is van.
Amúgy persze, elgé a sjaát myo xp-mbe nézni az is vakít. Aztán tedd le egy kissámlira/hokedlira fél méter magasra, állítsd vízszintesbe. Menj el 2-3-x métert és nézd meg onnan is vakít-e az olyan ami nem szórt fénnyel rendelkezik. Gyáriakban is elsõsorban 30-35°os láthatóságû ledeket használnak direkt, pölö Saabokban a fényszóró búra tetején van (magasan) mégse vakít.
Ha szemedbe világít(hat) persze hogy vakít, nem is mondom hogy lehetetlen úgy beszerleni, de nehéz, és balfaxnak kell lenni hogy direkt/faxságból 90-120as ledet használjon fel vki hozzá.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Szerintem már 10 mm gumiszélesség-növekedést észrevesz a kocsi,14-15"-ról 17"-ra váltani nem kis invesztálást igényel anyagilag ;)

2. variáció :)

rbalint: ha a kinézet meg a pimpség számít télen is, akkor a legjobban kinézõt vedd. ha meg úgyse érdekel, mi gurul alattad, akkor egyszerûbb és olcsóbb az acélfelnis 2. verzió, itthon úgyse igen lesz már komoly tél huzamosabb idõre. ha meg valami behavazott alpesi vagy skandináv országba mennél, akkor egy jó hóláncot kérsz kölcsön vagy veszel, aztán hello...

pedig eleg sok gond van a 17 18 ill nagyobb felnikbol meg a pimpes gumikbol
magyarazat pl
http://autozz.blog.h..._gagyituningbol

no akkor a tisztánlátás végett: 3 szett kerék van. 1: gyári 15" bbs felni használhatatlan nyári gumikkal. 2: az autón lévõ acélfelni 15", téligumival. 3: audi tt felnik, 17", nyári gumival. tehát egyesbõl és kettesbõl kellene valamit berhelni, hogy legyen rendes téli szett. ebayen 100€ körül mennek a gyári felni garnitúrák,ami nekem is van.

Lednek nem kicsit kell erõsnek lennie hogy vakíthasson. Divatból is nyomják - mint áltlában a divatos dolgokat nem csipázom - de ettõl eltekintve nem faxság hogy miért égjen ezért még 6+20 égõ amit aztán cserélgethetsz meg kapcsolgathatsz?

Északon 21W-os helyzetjelzõt is használhatnak erre, de azt megint kézzel kapcsolod, megint hátul is világít és mûszerfal/középkonzol megint világít nappal.

Led tilos volt- mármint a fehér? Audi? Svédeknek nehogy legalább annyi autóján legyen ilyen led - bár itt mindneki audinak szokta betudni. Egyébként 1-2 év és kötlezõ lesz.

Szal vagy bejön, vagy nem, ez lesz. Nem kell kapcsolgatnom jól látom nappal a mûszerrfalat (nekem nem bekapcsol hanem lentebb veszi a mûszervilágítást a pillács) oszt felrakom, lehet villogni akar akar mert ... ... mert utálja ezt, nem tom.

pite, a led vakít. nézz bele a hozélámpába feles fényerõnél. az 3db 1w-os led. az autókban meg 5w-osak vannak. hogy a 'csába ne vakítana...
mûszerfalvilágítást meg a jobb autókban lehet szabályozni... sõt néhol le lehet tekerni 0-ra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Újra bekapcsolódva a beszégletésbe: mi az elõnye ennek, a tompítotthoz képest? :)

ki mondta hogy van elõnye ?de végülis a furkált avid tárcsa is bevált ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

mondj egy indokot, amiért odarakod ezeket a ledszarokat! kb. ugynanaz az indok, amiért 1.4-es autókon szárny van.

az én értelmes indokom: 10bõl 9 ilyen gagyituning vakít. és mondhatod nekem, hogy a tied nem fog, mert értesz hozzá, ez az én általános véleményemen nem segít. ha engem egy hangyafasznyit is zavar, akkor rakhatod felõlem az aszfalt alá is, akkor is rádnyomom a refit.

ja, és az audi és bmw ledsorok nem vakítanak. szóval azzal ne példálózzon senki.

Nem vagy kíváncsi igazából a válaszra szerinte de leírom:
1, nem tudom szétszedni a fényszóró búrát hogy össze tudjam rendesen rakni, ált ragasztottak és sütõben kéen melegíteni hozzá
2, ködlámpát könnyû kiszedni, szétszedni, ha elbaszom 6K-ért van másik
3, árnyékban van, nem süt rá a nap, így mindig egyértelmûen látható - általában azért is van lenn - persze ódikon nem
4, az odabaszok egy ledcsíkotnál picikét ritkábbat akartam

Ha ez innen vakít fizetek neked egy láda sört!
És ha te azért villantasz mert ledet látsz és nem azért mert vakít akkor azt inkább nemkommentálom. Ha pedig akármi vakít a ledtõl a gyetyától a xenonig akkor jogos kb mindenki ezt teszi; de a xenonja/ledje van a buzinak villantsunk rá ha nem is vakít/gyári is > az parasztság és kész.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
srácok, én se úgy értettem, hogy üres akkuval elindul a kocsi, ha elõtte felkapcsolom a pilácsokat.:D hanem hogy így megkönnyítem a dolgát az akkunak, ha hidegben van - nyilván 30 fokban teljesen mindegy.:)

...ma majdnem rámzárta-riasztotta a hülye kocsi magát, amikor az elsõ próbálkozáskor teljesen összeomlott az akku, és a riasztóban elment az áram, de ugye nem volt kivéve az akku. ezt õ úgy érzékeli, hogy fel akarják hekkelni, ezért beriaszt...szerencse, hogy kis idõ múlva minimálisan összekapta magát a kémia, és ki tudtam riasztani. és itt ki is merült a tudománya az akkunak...mondjuk eleve fura a riasztó, mert kétszer kell kinyitni az autót - elsõre visszazárja magát.:D

Exide ez is, igen, csak furán viselkedik..

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Szvsz senki nem szereti a feleslegesen ködöst használó hülyegyerekeket, ez nyilvánvaló; hogy õk mit élveznek azt nem vágom... Azokra már nem is villantok csak a csálé tompított/refisekre.

rocsipeti: a tipikus magyaros parasztság igazi jele... lent a ködösben ha 20W-nyi ledem lenne akkor sem vakítana téged, értelmes indokot nem tudsz erre hogy miért villognál le, gratulálok hozzá. Ha meg aza bajod hogy mért abba és miért nema felsõ búrába rakom akkor az megint faszság, minél lentebb annál jobb, plusz annál kevesebbeket zavarhat.

mondj egy indokot, amiért odarakod ezeket a ledszarokat! kb. ugynanaz az indok, amiért 1.4-es autókon szárny van.

az én értelmes indokom: 10bõl 9 ilyen gagyituning vakít. és mondhatod nekem, hogy a tied nem fog, mert értesz hozzá, ez az én általános véleményemen nem segít. ha engem egy hangyafasznyit is zavar, akkor rakhatod felõlem az aszfalt alá is, akkor is rádnyomom a refit.

ja, és az audi és bmw ledsorok nem vakítanak. szóval azzal ne példálózzon senki.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

jó..

Annyira nem. Drága, nem jobb mint olcsóbb társai, lévén matricában különböznek. Mindegy nagyjából 2 év legyen rajta, pl varta, exide.

thez, q gyenge a divat meg audizás ha nekem célzod akkor valai jobbat ;)
És a németbuzi szûklátók tulajdonítják még mindig az audinak, ezt is leírtam csak finomabban. És vazz ezt írtam hogy jobban szeretem menetjelzõt mind a tompítottat... ha ledes, ha izzós; de a q izzós is 20K és nem tudom hova fogatni. Meg különben is az szériacucc :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Pite! Ha az elején azt írod, hogy neked jobban tetszik a led, mint a tompított, akkor hidd el, senki sem kötöszködne!:)

Exide :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Ide falura ilyenek nem jutnak el, senki sem hallott még ilyen akksi melegitésrõl. (a közelemben) :)

Nekem is kéne egy uj akkumulátor. Bosch jo?

jó..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
H.Zoli, most komoly???
1, Döntsétek már el hogy jó vagy nem a gyújtásra a tompított? Ha az jó ez miért nem?!
2, min 6 izzó kinn(több típusnak duplán vannak a helyzetjelzõ lámpái vagy elöl vagy hátul), + mûszerfal, középkonzol, kapcsolókban a sok kis bizbasz égõ...
3, Nem kell tompított lakotton kívûl ha van menetjelzõd, ezért van. Tényleg saját szórakoztatásomra linkelek csak?
4, Bekötést leírtam és képet is linkeltem...
Feltöltött kép

Van ahol még azt írják hogy helyzetjelzõvel együtt, de az gyökérség, pont azért van ez a ledes szar hogy ne kelljen. Gyárilag is így van mindegyiken.

Eredetileg az angeleye és eagleye-ok helyzetjelzõk, szívás :D
Hogy nekem így nem akadályozza a ködlámpa eredeti funkcióját az egy dolog. Meg persze kevés emebrnek van körbe :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Ezt a ledsorokra, a lámpa kerületét megvilágító dolgokra(lsd angel eyes :P):

Feltöltött kép

H.Z: :) Sorry!

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Én nem nézlek hülyének, ne aggodj :) Csak vicces napom volt, és ez is vicces volt most.Közbe megláttam, hogy Thez mit irt. Én is kb igy értettem, h ha eddig nem indult nyomhatsz neki távolságit is :)
"Minden hülyeség" by Tomidny

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Thez!
Elrontottad a csapdámat.:P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Látom én, csak nem értem

KöHÉM6:
A nappali menetjelzõ lámpára vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek
55/A. § (1) A gépkocsit fel szabad szerelni két, menetirányban fényt kibocsátó nappali menetjelzõ lámpával.
(2) A nappali menetjelzõ lámpa csak színtelen (fehér) fényt bocsáthat ki.
A nappali menetjelzõ lámpára vonatkozó további mûszaki feltételek
55/B. § (1) A gépkocsira csak jóváhagyási jellel ellátott nappali menetjelzõ lámpát szabad felszerelni.
(2) A nappali menetjelzõ lámpákat a gépkocsin a következõképpen kell elhelyezni:
a) az átvilágított felület alsó széle az úttest szintjéhez 0,25 méternél közelebb és attól 1,50 méternél távolabb nem lehet;
B) az átvilágított felület külsõ széle a gépkocsi legszélsõ pontjától 0,40 méternél távolabb, a különbözõ oldalon lévõ lámpák átvilágított felületének belsõ szélei egymáshoz 0,60 méternél közelebb nem lehetnek, azonban az olyan gépkocsin, amelynek a teljes szélessége nem éri el az 1,3 métert, a belsõ szélek közötti legkisebb távolság 0,40 méterre csökkenthetõ.
(3) A nappali menetjelzõ lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak a helyzetjelzõ lámpákkal együtt legyenek bekapcsolhatók, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják.

KRESZ:
(8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevõ gépkocsit nappali menetjelzõ lámpával vagy tompított fényszóróval, mezõgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú jármûvet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

Teljesen tiszta.

Dave: nem vettem szó szerint, csak nem láttam át teljesen, ha nem indul, ettõl sem fog :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dave szerintem arra a régi módszerre gondolt, hogy ha hideg van és gyengécske az akksid, akkor indítás elött használ, ha elõbb 15-20 mp-ig rákapcsolsz gyújtást és 1-2 kisebb fogyasztót. Így észhez tér az akksi, beindulnak benne a kémiai folyamatok, több áramot tud indításnál leadni, jobban megpörgeti a motort. Persze lemerült akksinál már nem segit semmi.

Pontosan erre gondoltam, igen. Tehát ennek van létjogosultsága. Mondjuk direkt idézõjelbe írtam a bemelegítést, hogy ne nézzetek hülyének, de azért látom theznek meg Berkinek így is sikerült..:)

ne vívjunk LED vs tompított harcot...jó az a tompított városban, vakítani nem vakít, az meg csak jó, ha jobban látnak...