Jelentkezz be Regisztrálj
Autók - hírek, vágyak és a többi
Írta 2011. április 24. - 15:51
Írta 2011. április 24. - 15:23
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 24. - 14:52
1es golf stb.. témakör
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2011. április 24. - 14:16
Írta 2011. április 24. - 14:08
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 22. - 16:27
Írta 2011. április 22. - 11:04
nem hangos a premium contact 2? én lecserélném a sportcontact 2-ket, mert sokat fogyaszt vele a verda, meg hangos is kicsit (mióta fenn vana téli michelin pilot A3 azóta tudom mindkettõt )
én sem érzem hangosnak.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. április 21. - 19:25
fóka kapot most ilyen nokiant:
http://t3.gstatic.co...HDCjSGdJsii7o5H
én még nem vezettem azóta, de apám aszondja nagyon faja
Írta 2011. április 21. - 19:04
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. április 21. - 18:59
Az miért van, hogy, ha egy autó öreg orvosé, akkor az hû de jó. Holott az öreg orvos esetenként éppenhogy lesz*rja a kocsiját, csak használja, de nem törõdik vele, lehet, hogy van benne 60 ezer kilcsi, de gyári olajjal, mert eszébe sem jut, hogy azt cserélni szokás, tömítések gallyra menve, stb.
Meg, egyszer egy kereskedõ mondta, hogy az ilyen öreg orvosnak simán el lehet adni egy két autóból összerakott Mercit is, mert vagy totál nem ért hozzá, vagy nem érdekli. Én ezt most nem kötexésképpen írom, meg nem erre a konkrét esetre, nyilván, ha ki van próbálva, megnézve, akkor rendben van, csak errõl eszembe jutott ez az általánosítós dolog.
ezzel szemben egy céges autó simán lehet jó vétel, csak a népek paráznak tõle. minden szervizt +kap a márkaszervizben. ja, h 3 évesen van benne 150ezer? na és? ha nem kulcsos autó volt, amit 80an vezettek, akkor az 1általán nem lelakott állapotú. nálunk, területi képviselõknél 3 évig van 1 kocsi, aztán csere. általában csak akkor használ egy autót 2 ember, ha az 1ik elm1 a cégtõl. ugye akkor az utódja örökli.
a3 michelin pedig jól szokott szerepelni a teszteken, és több ismerõsöm is nagyon dicsérte, hóban is. nem lehet, h a tied régebbi gyártású?
Adac téligumi teszt 2010 | Gumibiznisz
kleber téli viszont geciszar. minden kollegám csúszkált vele...
nyáriba conti premiumcontact 2-t kaptam, az bezzeg fasza!
Írta 2011. április 21. - 18:49
egyetértek, nõi tulaj, orvos tulajdonos... anyós orvos és nõ. legrosszabb kombináció.Az miért van, hogy, ha egy autó öreg orvosé, akkor az hû de jó. Holott az öreg orvos esetenként éppenhogy lesz*rja a kocsiját, csak használja, de nem törõdik vele, lehet, hogy van benne 60 ezer kilcsi, de gyári olajjal, mert eszébe sem jut, hogy azt cserélni szokás, tömítések gallyra menve, stb.
Meg, egyszer egy kereskedõ mondta, hogy az ilyen öreg orvosnak simán el lehet adni egy két autóból összerakott Mercit is, mert vagy totál nem ért hozzá, vagy nem érdekli. Én ezt most nem kötexésképpen írom, meg nem erre a konkrét esetre, nyilván, ha ki van próbálva, megnézve, akkor rendben van, csak errõl eszembe jutott ez az általánosítós dolog.
egyrészt a háziorvosok rendkívül sokat mennek (!!) másrészt nem értenek az autóhoz, anyós is akkor megy szervizbe, ha már menthetetlenül szar a verda... kopogó szilent soha fel nem fog tûnni neki, csak majd amikor szétverte az alu lengõkart a stabilizátor... szóval nõi tulajtól soha nem vennék autót, meg öregtõl sem. sokszor digitálisan vezetnek (padlógáz, satufék) és nem mindig annyira precízek az autóikkal, amennyire gondolnánk, hogy azok.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. április 21. - 11:02
Úgy látom durva negativ nem jött, pedig számítottam rá
Ma megy karosszériáshoz, utána fényezõhöz, majd megcsinálom rajt az éppen most esedékes következõ szervízt(olaj, szûrõk, szíjak).
Aztán remélem pár évig különösebb gond nélkül fog szolgálni... Lassan majd megszokom, és talán meg is szeretem valamelyest
Írta 2011. április 21. - 08:37
Nem tetszés kérdése ha jó vétel volt. Tudja amit kell, majd megtalálod benne a szerethetõt idõvel.Edit: Az egész felvetésnek csak az volt az oka, hogy még nem igazán tudom hogy teccik-e vagy nem-e a kocsi
Az enyém is olyan semmilyen. Szimplán jó. Viszont azért szeretem, mert hátulról egy csórányra hasonlít.
Írta 2011. április 21. - 06:36
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. április 21. - 00:49
Írta 2011. április 20. - 22:58
Az orvos témát csak mellékesen említettem, és nem a hirdetések stílusában. Én is csak a papírok intézésénél tudtam meg hogy ki volt az tulaj, aki mellesleg újonan vette a gépet egy, azóta már megszûnt, helyi Kia szalonban. Ahol mellesleg több akkori értékesítõt is jól ismerek. -de ez mellékes-
Számomra az volt a lényeg, hogy a kocsit végig rendszeresen szervizelték, vezetett szervízkönyvel rendelkezik, és megkaptam hozzá minden tartozékon felül, egy komplett télikerékszettet, szinte vadi új michelin alpine gumikkal. Ez is mutatja, hogy nem olyan kicsinyes tipus volt az eladó, aki az olajcserét is elspórolja.
Egyébként autószerelõként nem okoz gondot megmondanom egy autóról, hogy foglalkoztak-e vele, vagy sem. Az biztos hogy ez nem volt elhanyagolva, és nekem ez volt a lényeg.
Edit: Az egész felvetésnek csak az volt az oka, hogy még nem igazán tudom hogy teccik-e vagy nem-e a kocsi
Írta 2011. április 20. - 20:53
Mégis orvoshiány van mindenhol...
Persze ez megint nem a kérdésre volt válasz, de arra nem tudok mit írni: A TC sem ír rosszat róla, tipikus autó, ami használatra termett.
Írta 2011. április 20. - 20:47
Írta 2011. április 20. - 10:48
ne essen/rohadjon szet es akkor szerintem jo vagy.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 20. - 10:28
Egy ideje keresgélek valami normális méretû kényelmes, családi autót. A mostani Peugeot-om már kezd kiöregedni a maga 14 évével. Sokat nem megyek, évi 12-15e km-t, ezért a használt dieselt alapból kizártam. Pénzem nem túl sok volt a cserére(egyetemista gyerek mellett), max 1,2M-ig nézegettem. Ebbe olyan 9-10 év körüli középkategóriás kocsi fért volna bele(laguna2, Volvos60 pl.) minimum 200ezer kilóméteresen.
Ekkor találtam itt helyben egy ilyen kocsit, öreg fõorvos tulajjal, 75ekm-el, 2004-es évjárattal, kis horpadással a hátulján oldalt, pofátlanul olcsón. Javitva, festve jövök ki vele, az autóra szánt összeg felénél nem sokkal többe;), és valljuk be a pénz nagy úr, számomra nagyobb mint a presztizs.
Mentem a kocsival, teljesen korrekt, finom, csendes. Motortér, belseje kimondottan újszerû.
A kocsit végülis megvettem, nem lehetett nagyon húzni a dolgot. Utánanéztem az alkatrészáraknak, és a beszerzés lehetõségének, ami nem vészes.
Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye igy elsõ pillantásra, mennyire gáz ez a verda?:confused: (egyébként élõben nem ennyire kihívó az eleje)