Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nekem 38 volt az 50 ezres szerviz a berligóban, abban vót 4 (vagy 4,5) liter olaj (a legjobb castrol mittomén hogy híják-tudom a srácok nem adják olcsón, de nem tudtam olcsóbban) összes szûrõ, 2 elsõ fékbetét, meg tán még vmi apróság. (több mint 30 volt az anyag) .

jaj, apus kapott megint(õ az üzemben tartó) ajánlott levelet a rendõrségtõl, mivel nem volt otthon így szerdáig várni kell a "mi lehet a csomagban" kiderülésére!

erõs tippem, hogy nekem szánták és valami 30-300ig terjedõ dolog van benne bár nem emlékszem mostanában rosszalkodásomra, mennyi itt az átfutási idõ? lehet hogy május 1 elõtti dologról jött bünti? mert az drágább para

ja rendõrségtõl nekem is jött vmi, majd holnap elhozom

célfotó nem lehet, mert szeptember óta nincs autó a nevemen, lehet csak inditottak vmi eljárást mikor elvették a master forgalmiját.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
szerintem nem kevés az a 12 egy olajcseréért, castrol gtx3-al nekünk is meg szokott állni annyiban, de talán még annyi se szokott lenni. ebbõl 6-7 ezer az oil

a fókát is el kell most vinni, bár vezetett szervízkönyves, de azért egy olajcsere sosem árt ilyenkor. a matrica szerint 180nál kapott új olajat és 200nál kéri a következõt, most 193, de inkább lecseréltetem. a többit meg majd meglátjuk. vezérmûszíjat a fókaklubbon olvasottak szerint 130-140ezrenként kell cserélni, ami nekem elég meglepõ (vectrában 60ezer). de majd megnézem mikor volt az uccsó csere és elválik.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
90 nap a max, 1 hónapon belül meg szokott jönni. Ha van aki 1 címen lakik valaki vele, akkor elhozhatja...!

Dave: szürõ pollenszûrõ olaj léxûrõ...
De ez nem 52 :)

Ráadásul az átlag olajcsere hogy 1 liter olaj le, 1 liter rátölt. Már ha nem csak pótolják az elfogyott olajat.
Asszem nyitok egy szervízt :D

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
jaj, apus kapott megint(õ az üzemben tartó) ajánlott levelet a rendõrségtõl, mivel nem volt otthon így szerdáig várni kell a "mi lehet a csomagban" kiderülésére! :(

erõs tippem, hogy nekem szánták és valami 30-300ig terjedõ dolog van benne bár nem emlékszem mostanában rosszalkodásomra, mennyi itt az átfutási idõ? lehet hogy május 1 elõtti dologról jött bünti? mert az drágább para :(

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ooo geci
40eft-ert a versenyolajjal toltom fel a csalad osszes autojat /2/
es ok ezert betolnak vmi szottyot

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lehet a 12 csak munkadíj -most találtam egy másik lapot is, és azon ~40ezer a végösszeg. szóval összesen 52 - az már jobban hangzik, nem?:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Én egyszer elbuktam ezt a betöltõs sztorit, de csak 10k-val késõbb derült ki. A motorom hajtásába szeretek normális olajat rakni, meghálálja. A Motulnak van egy pöpec hajtómûolaja, jellegzetes színnel. A következõ szerviznél nem olyan színû jött le, mint amilyennek kellett volna. A motort azóta havernál szereltetem, mert profi, mert ár/értékben verhetetlen, mert ott lehetek végig, mert a felesége mindig süt valami elemózsiát és mert 110%-ra meg lesz csinálva. Talán a pogácsa a legnyomósabb érv. :D
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
persze, ott alltam mellette. de amugy jo arc nem az az atveros fajta.

vittem neki a kipufogot, de nem adtak hozza bilincset ami osszefogja a katalizatorbol kijovo csovel. a regi ami rajta volt meg mar el volt rozsdasodva teljesen. [szettort ahogy megprobalta leszedni] a srac meg elvitt engem autoval egy kozeli kis autosboltba es vettunk hozza uj bilincset.

plusz mondta hogy egy ora munkaber £20 de mivel a fonok nincs ott ezert ha tobb lesz mint egy ora akkor sem fizetek tobbet mivel nem fogjak tudni hogy miota dolgozik az auton :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
És LÁTTAD, hogy betöltötte? :)
Dave, az a 12 gyanús, vagy elb@szták, vagy átb@sztak. :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezert vettem meg magamnak az olajat [castrol gtx] es adtam oda a szerelo kezebe hogy ontsed szepen. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a számlán két tétel van: 105ezres kötelezõ szerviz, illetve 5w40 motorolaj- és 12 a végösszeg. sz*r olajat meg csak nem raknak bele, vagy is...remélem, nem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
inteligens mososzer gumi

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

azt hogy hoztátok ki annyiból ?
annál az olaj többe kerül.

Az csak a munkadíj volt, gondolom én.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

motorolajcsere, szokásos kötelezõ ellenõrzések, kis állítgatások - 11 ezer forint volt. a 120-as viszont már húzósabb lett, vezérmûszíj miegyéb csere...:(

azt hogy hoztátok ki annyiból ?
annál az olaj többe kerül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ez meg elég durva...oldalasan telibe a falat...nem sok maradt a kocsiból. R.I.P.

http://nascar.hu/cik...gyozelem_-23745

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a vezess.hu meg a totalcar alig ismert autós weblapok, tök felesleges ide linkelgetni õket - a képek meg különben is csak a fórum erõforrásait kímélik, nem?;) ha amúgy nem olvasom el a teszteket, akkor ettõl se fogom - mivel egyszerûen nem érintenek ezek a kategóriájú autók.

ha meg érintene, akkor is én pl. inkább vennék egy tiguant személyes használatra, mert az _jobban tetszik_. lehet, hogy raj ez a yeti, de nem tetszik, ellenben a szomszéd narancs tiguanja nagyon.:D flottaautónál meg más a helyzet, de nem hiszem, hogy az aktív fórumozók között lenne olyan, aki ilyen ügyben, fõleg a szívesen linkelt egyterû/crossover/SUV kategóriákban érintett lenne. ha meg igen, akkor kb. az utolsó hely lenne egy bringás fórum, ahol érdeklõdne, véleményt, tapasztalatokat kérne.;)

szóval majd ha ilyen kategóriájút akar venni valaki, na, akkor mehet a tesztek linkelése meg a véleményözön - de eddig gyakorlatilag csak ezekben az idõszakokban nem volt érdemi linkelgetés meg vélemény.:D

adig meg ott a freeblog.hu-t vagy a blog.hu. egyiket se nehezebb kezelni, mint a fórumot. írnál pár cikket, személyes véleményt, a tesztelt autókról véleményt, napi tapasztalatot - tuti lenne sok olvasód, mert nem írsz hülyeségeket, csak éppen a fórum nagy része fõként nem észérvek és katalógusadatok alapján vesz kocsit. :) és ha ügyesen raksz rá reklámokat, akkor még pénzt is csinálhatnál a gondolataidból - ígérjük, berakjuk a kezdõlapok közé, hogy legyen $$-d, de olvasni már nem fogjuk.:D

amúgy volt szervízben a 406 - fékfolyadék oké, a francia szoftver a hülye. hátsó keréknél valószínûleg a ház elõtt állás során rakódik fel a mocsok a fékpofára/tárcsára, ezt hallom eleinte - tényleg hamar elmúlik, mire apu beért vele a szervízbe, addigra semmi. motorolajcsere, szokásos kötelezõ ellenõrzések, kis állítgatások - 11 ezer forint volt. a 120-as viszont már húzósabb lett, vezérmûszíj miegyéb csere...:(

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
de úgy meg hogy nem unja meg, hogy õ meg magának linkelgeti ide? :mybad: :wallbange
jóideje én is már csak azt látom h majdnem minden 2ik hsz az övé :D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

valasz nem kell mer nem latom.

Attól tartok, hogy õ meg minket nem.

(Nem elõször kérjük/kértétek ezt.)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

e

belebotlottunk egy másik kocsiba, amit épp aznap hoztak be. 2003.11. havi. 1.8 benzin, ghia. 190ezret futott, ami nem kevés, de lagalább szervízkönyves, mégegyszer ennyit gond nélkül elmegy, elsõ tulajtól (magánszemély) külsõ apróságoktól eltekintve rendben van a gép. 1.3ér. foglalózva ;)
gyanítom, hogy ha pár nappal késõbb találunk rá, akkor az alufelnik és még 2-3 szezonig jó goodyear gumik helyett, acél felni és kopott gumi várt volna)

szépen körbe lesz fóliázva b oszloptól, oszt rákendroll

kössz a tanácsokat mindenkitõl!

Gratulálok!
Lépj be a fókás klubba és kapsz kedvezményeket a klubkártya segítségével ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az enyém is:D