Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
a gyártók a saját tesztsofõrjeikkel tesztelnek, akik tudják hogy vezessék az adott modellt, hogy a legjobb fogyasztás jöjjön ki.

egyébként abban is biztos vagyok, hogy az elõbb említett golf csak országúti használatban kevesebbet enne mint a focusom. kis motor inkább a sok elindulásnál, gyorsításnál erõlködik, ha elérte az utazót, akkor tutira kevesebbet eszik.

nálam a város meg az autópálya tudja megdobni, de legjobban a klíma. múlt héten 700vhány km-en 7,4-es fogyasztásom volt. város-országút vegyesen és egyik nap klímázással, szal ez teljesen jó. tegnap meg fölmentem pestre, kis dugó, autópálya atzt egybõl 7,8. és nem klímáztam.

de kb az astra méret az amibe még elvisz az 1,4-es ..bár ezzel a kijelntéssel nem leszek népszerû

hát nem :) én még az 1.6-ot is keveselltem, azért lett 1.8

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

de ha ez az altalanos tapasztalat hogy a kis motor nagy kasztniban sokat eszik, akkor miert hazudjak folyamatosan a gyartok az ellenkezojet?

astra H 1.4 90LE fogyi 6.1liter
astra H 1.6 104LE 6.7liter

nem mondom hogy nincs igazatok, mert nekem is az tunik logikusnak hogy a kis motor erolkodik es jobban eszik. csak ertetlenkedek

de kb az astra méret az amibe még elvisz az 1,4-es ..bár ezzel a kijelntéssel nem leszek népszerû :) (1,6-os berlingo is többet eszik mint az 1,4-es, nem is kevéssel)

bár ippeg ki lehet hozni a volvo 60asból is azt a gyári átlagot, csak valós forgalomban átlag sofõrnek fog minimum 1 literrel többrt enni. aki meg tapossa annak 2 vel.

vagy fordítva mint ahogy én 4,9-cel járok a 1,4hdi fusionnal (és sokallom :) ) az újságbaíró meg ugyanazzal a motorral 6,2-öt mér a könyebb és áramvonalasabb fiestába.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de ha ez az altalanos tapasztalat hogy a kis motor nagy kasztniban sokat eszik, akkor miert hazudjak folyamatosan a gyartok az ellenkezojet?

astra H 1.4 90LE fogyi 6.1liter
astra H 1.6 104LE 6.7liter

nem mondom hogy nincs igazatok, mert nekem is az tunik logikusnak hogy a kis motor erolkodik es jobban eszik. csak ertetlenkedek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

gumiból meg érdekes, hogy több helyen ajánlották már a matador mp 58-at, én pedig magát a matadort eléggé lenéztem mindig is, de lehet, hogy nem kellett volna

http://www.primex-bg...Large/MP-58.jpg

havernak ufo civic 144lovas dízelen ilyen van, azt mondta meglepõen jó. kanyarban mondjuk picit túrta az orrát, de télen talán nem kéne rajjézni :)
nekem kléber krisalp hp van, annál jobb. tuti.
a toyora kiváncsi vagyok, mit fog mutatni. bár az árát biztos megéri :) - 28-ért 4gumi+4felni ;) még egy garnitúra talán van, 4x100-as felnivel, 195/55R15 gumival, csak azok eléggé el vannak nyalva.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ebben egyetértünk.
egyébként a volvo honlapján 4,9 es vegyest ír az 1.6d-hez és 5.7 a 2.0d-hez, persze 1-2 liter mindegyikhez hozzá lehet adni. nálunk a cégnél ugyan azzal a kisdízellel fogyasztanak 5,5-6 litert a focusok, pedig az jóval kisebb. mellesleg az s80 1.6d önsúlya 1630 kg :D

szomszéd 1.4 es golfja többet eszik mint az én 1.8asom

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

sõt még az s80-ba is! pedig abba még a 2.0d-is jól meggondolnám, nagy dög az. tán azért csinálják, mert az ilyen kis motorok viszik lejjebb az autómárkák átlagfogyasztását.

Szerintem a kis motor - nagy kaszni, csak növeli a fogyasztást, jobban kell taposni, hogy történjen valami...
Inkább azért, hogy olcsóbban lehessen adni, és akinek fontos, mert kicsi a szerszáma minél nagyobb kocsit tudjon venni.
Lásd még Octavia 1.4:D

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
sõt még az s80-ba is! pedig abba még a 2.0d-is jól meggondolnám, nagy dög az. tán azért csinálják, mert az ilyen kis motorok viszik lejjebb az autómárkák átlagfogyasztását.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
407SW-be is, 5008ba is, V50be is.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Lehet, csak nekem új, de az 1,6 tdci/hdi motort a C5-ösbe is beszerelik...
Warum?

mi benne a meglepõ ?
azon kivûl hogy kicsit kicsinek tûnik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Warum?

http://totalcar.hu/tesztek/citc516hdi/

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Warum?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
mondjuk az igaz, hogy 307-bõl ismerõs körben mindenkinek csak az elsõ szériás volt. a 308as meg kifejezetten tetszik. csajom barátnõjénél volt egy hétig csereautóként, mert a corollája szervizben volt. az alatt ez egy hét alatt a vez. oldali ajtó kapaszkodója a kezében maradt, ezt leszámítva nekem tetszett.

gumiból meg érdekes, hogy több helyen ajánlották már a matador mp 58-at, én pedig magát a matadort eléggé lenéztem mindig is, de lehet, hogy nem kellett volna

http://www.primex-bg...Large/MP-58.jpg

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Magoo, 307bõl a 136le 2.0 és 110le 1.6 csak késõbb került be. A korábbi szériák kerülendõk. Ha utánalesel az újabb stilóknak azokról megint mást hallasz mint a régiekrõl, ill frissebb 1,9d is az egyik legjobb fiat/gm diesel - igaz, kevés helyen ismerik.

206 meg 307 azért eléggé más szrencsére. 3db 206os vezettem ebbõl kettõnek (az 1,1eseknek)azt hittem száraz a váltója olyan szar volt, a hdi-é normális volt.

307sw bõl egy régi 110 lovas 2.0 és egy újabb 1,6 benyást vezettem azoknak normális volt, ezek 150 felett vannak, panaszt a fap lötty miatt hallottam. 2004-2005tõl érdemes figyelni õket, én 2005> 1,6 HDi-t néznék leginkább - ezzel már nincs több baj mint a pdtdi borával/golffal. Aki a pacikat szereti a 110est, aki nem akar változó geós turbót,részecskezûrõt, intercoolert és kettõstömegû lendkereket az meg a 90lovast - bár ezek nagyjából mindegyik gyártónál megvannak hogy kinek mi kell.

Gumiknál fuss át pár tesztet valamennyi kiindulási alapnak jó - jobb mint hogy kinek mi van és mennyire elégedett vele szvsz.
szerk: Ja, meg a saját fórumja;)
Méretben is van difi, de futómû is beleszól már különbözõ autóknál - még golf meg az a3 között is.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

És mi az, hogy jól tapad? Hányónk vezeti ugyanazt az autót hetente több gumival, hogy bármi összehasonlítási alapja lehessen?

mindkettõnknek focusa van, ha az övén jól tapad, akkor az enyémen is.

meg az is lehet, hogy õ ugyanazt a kocsit több gumival vezette. amit ha nem kérdezek meg, nem derül ki.

pl szomszédnak mind2 kocsiján ilyen gumi van, aszondja a 4es golfon nem túl jó, a6-on meg nagyon.

A kókuszfórumon többen leírják a tapasztalataikat.

ejj, azt mindig elfelejtem, hogy van fórumja is :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

az vicces lesz ahogy tesomat rabeszeled egy olaszra vagy egy franciara. sok sikert

:D öcsém ismer, ja
bár a 307 még tetszik is (egész európai belseje van) baromi sok a rossz népitélet róla. és anyám 206-osa is elég szarul áll. recseg-ropog, a váltó olyan mintha egy tál takonyban egy fakanalat mozgatnál, a fék lanyha, a szervórásegités idegesítõ, az ülések kényelmetlenek (elsõre kényelmesnek tûnnek!)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

és a tapadása? milyen vízen, havon stb. ?
szerintem a legfontosabb egy téliguminál, hogy hidegben vízben - még fagypont fölött - jól tapadjon, mert nálunk inkább víz van télen mint, hó.

http://www.blikk.hu/...teligumi-teszt/
Nálunk a 2. szezonját futotta, nagyon kiszámíthatóA 3D egyébként az M3 "utódja". Az Goodyear UG6 és 7 jobban tapad, de jobban kopik is(puhább keverék gondolom). A kókuszfórumon többen leírják a tapasztalataikat.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És mi az, hogy jól tapad? Hányónk vezeti ugyanazt az autót hetente több gumival, hogy bármi összehasonlítási alapja lehessen?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ha már sportosabb faros jó dízellel, Stilo Multiwagon/307sw kiesnek? Stilo kombit dicsérik az újabbik mocival pláne.

tudom, hogy nagyon értesz a kocsikhoz, de kicsit meglepõdtem, mert én eddig minden szerelõtõl csak azt hallottam, hogy franciát kerülni kell, peugeotból meg fõleg a 307-est (egyébként az összes ismerõsömnek akinek 307ese volt mind sok baja volt vele). olaszt meg csak akkor hozom szóba, ha hallani akarok vmi jó kis szaftos cifrakáromkodást. szal nem értem miért hoztad fel ezeket :)

Rendben.Nekem Winter Sport M3 van, elég csendes és jó áron volt.

és a tapadása? milyen vízen, havon stb. ?
szerintem a legfontosabb egy téliguminál, hogy hidegben vízben - még fagypont fölött - jól tapadjon, mert nálunk inkább víz van télen mint, hó.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

most jön a téligumi project, de vmikor utána visszatérhetünk rá (egyébként szívesen fogadok javaslatokat ezzel kapcsolatban, egyelõre úgy néz ki Dunlop Winter Sport 3D lesz). azt olvastam, hogy elég közel lehet csak föltenni a keresztrudakat egymáshoz, mert a tetõsín elöl hátul hamar elkezd beszûkülni. szal lehet mindegy neki hogy kombi vagy sedan

Rendben.Nekem Winter Sport M3 van, elég csendes és jó áron volt.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az vicces lesz ahogy tesomat rabeszeled egy olaszra vagy egy franciara. sok sikert

1.6 tdci utolso szerias foka kombija van. csak nem sajat hanem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F