Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

lehet vot man de egy kis Ken Block:D

kurvanagy:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Anyagban és sajna összerakásban is vacakabb. Sõt, még zajszigetelésben is szerintem.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

ugyanarrol beszelunk. csak az angoloknak van buzi sajat loeroje. 111BHP = 115PS

amugy ez a moci nagyon ritka itt, mindegyikben a 100lovas van. sajnos.

itt se túl gyakori, de meglepõen sokat találtam a használtautón. egyébként nem értem miért nem veszik meg az erõsebbet, jobban megy és kevesebbet fogyaszt. 170eft-al drágább, szerintem az nem túl nagy különbség. csak a legtöbb ember nem hiszi el, hogy az erõsebb kevesebbet kajol.

nekem ilyen motorral kéne:

http://www.hasznalta...ford_focus_2005

ha nem lett volna mind automata amit találtam, akkor most is a 2 literessel vettem volna.

azért amikor beültem az enyémnél újabb focusba (az említett 115 lovasba) kicsit kiábrándultam belõle. pontosabban a belsejétõl, szerintem elég bazári anyagokból van, fõleg az ajtó nagyon gáz. de lehet csak azért éreztem így, mert az enyém ghia, az meg trend+ volt.
viszont 1es fókából vezettem én trendet és ott ez nem tûnt fel. ez az új már spórolósabb vagy mi?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
off leszek
http://images.netbag...16480413595.jpg

szoltam?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Aza'. Gondolom az 1,8ast kiváltandó készült de én még mindig a gyengébb 1,6osokat vezettem meg hallottam tapasztalatot. Használtautó keresõben itthon nincs is ilyen c-max most épp.

Magoo, nemt'om. Van aki a jazzt is oda sorolja (friss autobild pl).
Sztem ami eléggé jól variálható és picit magasabban ülsz(ezzel is nyernek helyet is), és valószínû építésmódban is picit különbözik (ferdén álló motor a rövidebb motortér miatt).
Jazzt én is hamarabb sorolnám mondjuk ide mint a golfplust.

Nézem Premacyból a ráncfelvarrott, pláne a GT-k nem is olyan csúnyák mint a sima :D. Ja, azért néztem ezt is mert q drágák használtban az ötösök; melóban egyik kollega ezekkel szemez épp aztán utánalestünk.

Tommmas, neked elgurult a gyógyszered? Vegyél inkább ignore listára. Amúgy nnnin

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Pite,

a, te az összes gyári marketing anyagot elolvasod?
b, te a megveszed az összes kiváló magyar autós újságot?
c, te "szakértõ" vagy?
d, te elõbb ismerted fel ovisként a "bobi" piros merci cabrioját, mint azt,h a libikóka tökön csap, ha a másik nem ül rajta?
e, te dugtál már kocsiban?

Nyugi... :D

Egy klasszikus jutott eszembe:

Petõfi Gameboy: +i

csendben ignoréra tettelek
nekem ne emesgézz
én rád nem pingelek
nem izgat, ha visz a split
remót vagy nekem
nem vagy itt

én ezen a csatin op vagyok
ha kell társaság, botokat hozok
nem bannolok, nem kikkelek
csak csendben ignoréra tettelek

"In idem flumen bis non descendimus"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugyanarrol beszelunk. csak az angoloknak van buzi sajat loeroje. 111BHP = 115PS

amugy ez a moci nagyon ritka itt, mindegyikben a 100lovas van. sajnos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
twingo meg azért jó, mert ha 3an vagytok benne nem tudsz úgy fordulni, hogy ne találj lyukat :D

a mostanim is lomha. nagyon. az 1.6-os ford benzinesbol meg ket fele van [itt], 98loeros, meg 111 loeros. utobbinak jobb a fogyasztasa es kevesebb a karosanyag kibocsajtas. [eves szinten £25 font kulonbseg road tax-ben]. arra palyazok.

akkor az az ami nálunk 115 lóval fut. tényleg jó a fogyasztása, kollégámnak 6.9 a mindenkori vegyes vele. és õ a 100 lovas 1.6-ról tért át, ami jóval többet evett.

kár, hogy a fordnak nincs vmi jó kis 1.4 turbó benzinje, mint a vw-nek,

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

.

en mar igen. twingoban. tobbszor is :D

hehe még egy elõnye a berlingónak
én abban 2 csajjal is (eccere)
és nem volt túl kényelmetlen :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Vigyázz, az 1,6os benyás fodmoci egy álmos dög. A tied -szerintem- érzésre jobb. 1,8as erõsen ajánlott - nem vezettem de többen dicsérték hogy sokkal inkább azt. Szerencsére c-maxban -felénk- nem ritka, pláne a nem fapadosokban.

a mostanim is lomha. nagyon. az 1.6-os ford benzinesbol meg ket fele van [itt], 98loeros, meg 111 loeros. utobbinak jobb a fogyasztasa es kevesebb a karosanyag kibocsajtas. [eves szinten £25 font kulonbseg road tax-ben]. arra palyazok.

en mar igen. twingoban. tobbszor is :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Pite,

a, te az összes gyári marketing anyagot elolvasod?
b, te a megveszed az összes kiváló magyar autós újságot?
c, te "szakértõ" vagy?
d, te elõbb ismerted fel ovisként a "bobi" piros merci cabrioját, mint azt,h a libikóka tökön csap, ha a másik nem ül rajta?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Szal ha rövid az autóm és nem férnek be hosszú cuccok, akkor a 4,2 méterbe hogyhogy 550 liter a csomagtartó kalaptartóig és hogyhogy fejedelmi a lábtér egy 180 centisnek egy hasonló mögött?

gondolom a plusz magasság miatt a csomagtartó is mélyebbrõl indul, és a motor elrendezése is más (motortér rövidebb, de meredekebb), ezért hosszabb az utastér is. egyébként cmax kalaptartóig 5 üléssel 460liter, 2 üléssel 1620. focus kombira meg 503 és 1573 litert ír. én mondjuk azt hittem, hogy jóval nagyobb összességében a térfogat.
semmi bajom különben az egyterûekkel, csak ha választhatok, akkor inkább hosszabb legyen, mint magasabb.

amúgy mitõl lesz egy kocsi egyterû? mert mondhatnám egyterûnek az összes 5 ajtósat, hiszen a csomagtér egy légtérben van az utastérrel. pl ott a régi picasso, ami nagy meglepõdésemre egyterûnek minõsül, pedig én mindig egy korrekt 5 ajtósnak néztem. vagy ha csak a magasság számít akkor a wagon r+ is egyterû? ezt sosem értettem...

kíváncsi lettem úgyhogy megnéztem az astra kombit és a zafirát. itt már jóval több a hely a zafirában. zafira 645liter 5 üléssel és 1820 kettõvel. astra kombinál ugyanez 490 és 1590. és a raktér elsõ üléstõl a csomagtartóig is hosszabb a zafirában, ugyan csak 2mm-el, de hosszabb. és csak 5cm-el rövidebb az astránál. kéne!

amúgy meg, új superb kombi rulez :afro:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vigyázz, az 1,6os benyás fodmoci egy álmos dög. A tied -szerintem- érzésre jobb. 1,8as erõsen ajánlott - nem vezettem de többen dicsérték hogy sokkal inkább azt. Szerencsére c-maxban -felénk- nem ritka, pláne a nem fapadosokban.

Magoo, dobozokban nem vagy jártas azt látom ;). Szal ha rövid az autóm és nem férnek be hosszú cuccok, akkor a 4,2 méterbe hogyhogy 550 liter a csomagtartó kalaptartóig és hogyhogy fejedelmi a lábtér egy 180 centisnek egy hasonló mögött? Vagy hogy hoztuk el 3 személlyel benne (esõ miatt) az árnyékoló, ami 3méteres?
Értem én hogy mit mondasz, de ez nem golf plus, meg a c-max sem az. Fõleg elöl kurtítanak. Fogyasztás hasonló, hisz ált nem túl meredek a hátuljuk, míg a kombiknak általában igen. Galaxy és az összes nagyegyterû/buszlimuzin (de hülye név) nem csak hogy nem olcsó hanem annyiba kerül fenntartani mint minden nagy és ritka autót - sokba. De valamit valamiért persze. Fatertól a 160 lovat, a 170 helyett 210 centis belsõ hosszt, a több plüsst, krómot, fát; hangcuccot, 6. és 7. ülésnek is frankón formázott deréktámaszt, a forgatható üléseket, extra világításokat, 80literes tankot, (kis)malomkõnyi fékeket, a literbe nem tudom mekkora de be kell másznom ha valami elgurult méretû csomagtartót, meg pár apróságot irigylek. De magamnak nem venném meg mert nem tudnám fenntartani :(.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Mazda5 is tetszene arcomnak, bar kicsit nagyobb mint amit szeretnek. a hatso ulessor gondolom sikba hajlik, akkor mar oblos csomagter van.

csak sajna a sokat futott benzines verziok kezdodnek 6-6.5ezer font korul, en meg 4 max 4.5-t akarok kolteni.
es annyiert mar inkabb vennek Tourant.

a c-max amugy nem olyan nagyon magas. es nincs benne plusz 2 [szamomra] folosleges ules. es mivel 2003 ota kaphato, az alap 1.6 benzinesek sok merfolddel £3000 alatt vannak. £4000 kornyeken mar klimas alufelnis verziok vannak 50-60ezer merfolddel. a vezethetosegere meg azt mondjak hogy nagyon hasonlit a sima focusra. ami nem egy rossz dolog.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
jól néz ki az a c-max, csak az a hülye tolóajtó ne lenne :)

ez az egyterû dolog meg nálam sose volt nyerõ, amíg a focus kombi hosszabb mint a c-max, még csak el sem gondolkoznék rajta (ugyan ez van, zafira vs astra kombi vagy golf vs touran kombi). az ok, hogy magasabb, de én sokkal többször pakolok hosszabb tárgyakat, plafonig még sosem raktam a kocsit. és a magasság az irányíthatóság és a fogyasztás rovására megy. a galaxy viszont nagyon kéne, csak kurva drága.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

nem mondhatnam. csak szeretnek egy ujabbat/szebbet :) meg nagyobb csomagter se lenne hatrany

ez majd valmikor jovo februar/marcius korul lesz esedekes, addig semmikeppen. csak mar nezelodok, felmerem a terepet. eddig a vectra 1.9ctdi meg a focus c-max 1.6 tdci [elso szerias] volt a nyero, de most mar felek toluk :)

Az spec egy elég strapabíró, egyedül (ha ebben is van) a kettõs tömegû lendkerék okoz néha gondot - de az minden márkánál. Meg a csúcsok amikor elkopnak, ehhez nem árt tudni a valós km-t. Bár úgy tudom felétek nem akkora divat a visszatekerés.

Mazdi5? Drága vagy nemteccik?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ahogy láttam az elsõ képeket az új C-Maxról megvallom nagyon nem tetszett...
De nini, jön vmi autószerûbb is...
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Szerintem a tolóajtóval nagyot dobtak, mert 1 millával olcsóbbnak illene lennie mint a mazda5.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Igen, az én 3asom kb akkora mint az új polo... Kicsit bezártságérzésem van nekem is benne, dehát így jártam. A következõ egy passat méretû autó lesz egyszer.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nem lennek kenytelen nagy csomagteru autoval maszkalni, siman bevallalnam. igy csalad nelkul, ket embernek pont eleg. havernak van olyan verzios mint a Kokk postjaban, csak meg a facelift elotti. asszem 98as. na az klausztrofob erzes, papir vastagsagu ajtokkal, meg minden olyan tul kozel van benne. es meg az atlagos termetemmel is szukosnek ereztem a labamnal a helyet.

ezek az uj "kis"autok mar joval tagasabbak

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
6n2, ha beleférnék, ilyenem lehetne :P

Aranyos játékszer, de szerethetõ.