Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Én úgy tudom, hogy KRESZ szerint akkor sem lehet feltartani ha egyértelmûen gyorshajtanak az ember mögött, akadályozni minden körülmények között tilos. Ugyanígy az elõzést meg segíteni kell, tehát a rágyorsítás KRESZileg is tilos a köcsögfaktoron túl.

Mondjuk nekem ezek nem okoznak nehézséget, Bartók rádió szól a kocsiban! :D

az ok, de kresz szerint gyorshajtani sem szabad, tehát az emlitett szitu létre sem jöhet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

valahogy így. ezt mégis, mintha 90 % nem tudná.

Én még annyival egészíteném ki, hogy ha 80-nal megyek a 70-es táblánál a belsõben, (az ugye nem minõsülhet feltartásnak, ha utólérnek) én _ha tehetem_, akkor is kimegyek a külsõbe, hadd menjen.
élni és élni hagyni.

igaz én már tata vagyok, de még nincs kapuzárásim :)

Én úgy tudom, hogy KRESZ szerint akkor sem lehet feltartani ha egyértelmûen gyorshajtanak az ember mögött, akadályozni minden körülmények között tilos. Ugyanígy az elõzést meg segíteni kell, tehát a rágyorsítás KRESZileg is tilos a köcsögfaktoron túl.

Mondjuk nekem ezek nem okoznak nehézséget, Bartók rádió szól a kocsiban! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Mondjuk itt bejön a
1: max 30km/h ugye - így nem lehet elõzni sem elvileg.
2: aki a belsõben van, kiengedjük.
3: aki a szélsõben van, kimegy
4: aki a belsõben van, még a kijárat elõtt kisorol, hiszen két sávot nem lehet egyszerre váltani, ergó a kijárat elõtt pont nem teheti ki a jobbra indexet, és nem hagyhatja el a körforgalmat.

A gond az egészben hogy ugye városban nincs kötelezõ jobbra tartás, és lehet jobbról elõzni is, így aki a külsõben van, nem köteles kiengedni a belsõ sávban döcögõt...

Így aki bent van, bent is marad, hiszen nem kell a szélsõben menõnek lassítania, és kiengednie, hiszen elmehet mellette jobbról.. :)

Szóval teljesen a jóindulatra van alapozva

Akkor mûködne jól, ha a kijáratok után rögtön forgalomtól elzárt terület lenne, a behajtóig - így a külsõben levõ távozna mindenképp, a belsõben levõnek pedig lenne ideje kisorolni - akár a behajtó elõtt, akár utána - hiszen az ott várakozóval szemben elsõbbsége van a sávváltónak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
mindensetre ha sikerülne használni a dolgot, akkor lehet pl reggelneként a cora/M0/megyeri hid körforgalomba behajtás sztendre bkalász felõl lehet nem tartana cca 10 percig. -mondjuk az is kapjon ellállíthatatlan szaporafosást aki azt kitalálta hogy azt a forgalmat egy ekkora csomóponton próbálja átereszteni.

egyébként marha egyszerû lenne megoldani a többsávos körforgalmat. záróvonalazni kellene és rögtön nem lenne gond, tudná mindenki, mi merre hány m.

1, ezt hogy oldanád meg egy 4-5 ki/bejáratos körforgalomban ?
2, amennyire le szokják szarni a dupla zárovonalat is a közlekedõtársak, nem hiszem hogy pont itt tartanák be

mellesleg fent emlitett szhelyi esetben én is azért maradtam a külsõben mert belátható távon belûl becsatlakozni szándékozó autó nem volt, arra viszont volt esély hogy mögülem holttérbõl becsámpázik vki. (mintahogy lett is)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
egyébként marha egyszerû lenne megoldani a többsávos körforgalmat. záróvonalazni kellene és rögtön nem lenne gond, tudná mindenki, mi merre hány m.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
igen, így kéne mûködnie.
jellemzõen 3 dolog miatt szokott meghiúsulni :):
- megyek belül, indexelek, hogy ki fogok menni a következõn, ezért kisorolnék, mégis bejönnek elém kintrõl a körforgalomba...
- megyek belül, közben külsõ íven elõznek
- megyek belül, kisorolnék, de nem enged ki, mert õ kívül körözget

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Többsávos körforgalomban ha külsõn megyek, kötelezõ kimenni a következõ kijáratnál?

okosok azt mondták elvileg úgy illik hogy ha elsõ kijáratig mész akkor mész a külsõben.
hogy ez ilyen iratlan szabély vagy kreszben" kõbe vésett" azt õszintén nem tudom. (igaz mikor én tanultam a kresz akkor még csak 1 kf volt az országban ráadásul az sem mûködött körforgalomként, többsávosról meg nem is hallottunk még tán. persze a törvények követése ugye állampolg kötelesség. mindenesete 10 emberbõl kb 1 használja fent leíirt modon a tövvsávos körforgokat)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Többsávos körforgalomban ha külsõn megyek, kötelezõ kimenni a következõ kijáratnál?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Pár éve volt olyan, megelõzött egy autó, olyan helyen, ahol tudtam, hogy a következõ kanyar le van fagyva... mondom, ez sem fogja bevenni, 10 mp és a motortérbõl kiállt egy fa :)

Városba meg párhuzamos közlekedés van, ott mész és annyit amennyit akarsz. Ha belsõsávba megyek végig, mert ott van kedvem (mert itt pl sok helyen jobb az út a belsõbe)
akkor ott megyek, elmegy mellettem jobbról. Ha meg villog akkor csak hozzáérek a fékpedálhoz féklámpa felkapcsolódik és mögöttem meg satuznak. Városon kívül meg megint más, egybõl megyek ki jobbra. mivel JOBBratartás van. Olyan nehéz ezt a két szabályt felfogni ?

És a másik, hogy városon KÍVÜL dudával jelezheted az elõzési szándékodat. Mellesleg, ha siet valaki mögöttem, és én látom, hogy meg tud elõzni még az indexet is kiteszem neki jobbra, hogy lássa, hogy mehet.

itt meg egy link pár rally balesetrõl.

"Minden hülyeség" by Tomidny

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

... ha vki siet, annak nincs joga levillogni az elõtte haladót, még akkor sem ha az a belsõben megy. városban nem kötelezõ kimenni a külsõbe, de szabad jobbról elõzni. pályán meg tilos a jobbról elõzés ugye, de ott se lehet levillogni a belsõben kis sebesség különbséggel elõzõket, pláne ha legalább 130al mennek. szépen meg kell várni amíg befejezi. legalábbis bennem ezek maradtak meg a cikkbõl.

ha nem megkülönböztetõ jelzéssel jönnek mögöttem, én nem megyek ki a külsõbe, csak ha már befejeztem az összes eltervezett elõzést. kb 10-15el gyorsabban megyek a megengedettnél, ha vkinek ez mögöttem kevés, az így járt....

valahogy így. ezt mégis, mintha 90 % nem tudná.

Én még annyival egészíteném ki, hogy ha 80-nal megyek a 70-es táblánál a belsõben, (az ugye nem minõsülhet feltartásnak, ha utólérnek) én _ha tehetem_, akkor is kimegyek a külsõbe, hadd menjen.
élni és élni hagyni.

igaz én már tata vagyok, de még nincs kapuzárásim :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
körforgalom az van itt is nálunk, de hogy az emberek mennyire nem tudják használni...vagyis tudják -bemegy, kimegy, kanyart nem tud venni szép íven, csókolom. pedig ha kirakná az indexét, hogy õ most akkor kimegy és nem jön tovább, akkor én már rég behajthatnák, de a legtöbb ember annyira nem jelez vissza a külvilág felé, hogy az valami szörnyû. pedig csak ki kellene húzódni kicsit jobbrább, kirakni az indexet, és máris gyorsabban menne az egész...

a legnagyobb vicc reggel Budaörsön tényleg az, hogy a város két vége között van 5-6 jól megtervezett körforgalom, direkt azért, hogy haladjunk, gyorsan fel lehessen menni a pályára, lemenni az iskolákhoz-ovikhoz-ósánhoz, stb. (tényleg át tudok úgy menni Budaörsön, hogy egy szem közlekedési lámpával nem találkozom és végig 60al tudok menni, szabályosan). és reggel mégis a körforgalmaknál dugul be az egész, mert mindenki elengedi még ezt-azt, nem indexel, ilyenek.. és a pirosnál meg persze senki sem áll...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a soksavos korforgalmakat szokni kell. itt van rengeteg es eloszor en is eltevedtem bennuk. de ha mindenki jol hasznalja, es oda sorol ahova kell neki akkor szepen tud mukodni a dolog. de ahhoz is baromnak kell lenni hogy iven elozzel zart hatulju autot holtterben.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

igen..
meg van a megelõzött kisebbségi komplexusos is, aki utána meg tudja nyomni, és benne lenni a másik seggében. Ezen nálam- ha nagyon tolakodó - a kézifék szokott segíteni.

Tigrincs: valahogy jól mondja. Kevés olyan - nem mozaik utcai - vizsga van, ahol nem kennek.

off

és ? akkor az ok ?
amúgy meg pont azért mondtam . nem csak vizsgára gondol. csak van ahol 5k a tarifa van ahol 100milla.

de onabb

ezt a mai napig nem értem mi baja volt a fószernak

múltkor jövök ki szombathelyrõl, -Masterral -városhatár 86-os út, jó nagy 2sávos körforgalom. 2-3 autó van bent, (persze mindenki a külsõ sáv) mikor üres bemegyek , 2-ik kijáraton mennék ki (ok én is a külsõben maradtam, de mivel a magyarok 95%-a még az egysávos körforgalmat se tudja rndesen használni....) , elsõ kijáratot elhagyom, kirakom az indexet (jobbra of korsz) egyszercsak kurva nagy fékcsikorgás. autó hátánál belsõ sávban egy nagy citroen (tán c5 vagy vmi régebbi már nem emlx) füstõlõ gumikkal fékez, meg kacsázik majdnem lekoccolta a hátsó felemet. na kiérünk, hamarost megelõz, dudál meg mutogat meg öklöt ráz. -sztori szépsége. nem mentünk 1 kilcsit beakadtunk a 3,20-as vasi volán mögé, cca 70-el. szembe folyamatos nem csekély forgalom. 2-3 kilcsit bírta delikvensünk, mignem elértümk egy vagy 200 méter szabad egyenes szakaszt a kanyar elõtt. faszikám kivág, persze a busz felénél sincs, szembe a kanyarból jön egy ezüst seat. na ha a seatos nem fékez füstõlõset, meg nem megy a padkára, mehettem volna tanúskodni az hótziher. de igy se raktam volna közéjük a kezem.

de hogy mi baja volt velem azt most se tudom.
meg akart elõzni a körforglomban ? vagy mi ?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
pár hónapja volt egy nagyon jó cikk a tc-n errõl a külsõ-belsõ sáv kérdésrõl(talán asszem egy hosszabb olvasói levél). sehogy n
sem találom, de ha vki igen az linkelje már be.

ott össze van szedve tök jól ez az egész.
az is, hogy ha vki siet, annak nincs joga levillogni az elõtte haladót, még akkor sem ha az a belsõben megy. városban nem kötelezõ kimenni a külsõbe, de szabad jobbról elõzni. pályán meg tilos a jobbról elõzés ugye, de ott se lehet levillogni a belsõben kis sebesség különbséggel elõzõket, pláne ha legalább 130al mennek. szépen meg kell várni amíg befejezi. legalábbis bennem ezek maradtak meg a cikkbõl.

ha nem megkülönböztetõ jelzéssel jönnek mögöttem, én nem megyek ki a külsõbe, csak ha már befejeztem az összes eltervezett elõzést. kb 10-15el gyorsabban megyek a megengedettnél, ha vkinek ez mögöttem kevés, az így járt.

egyébként tényleg parasztság gyorsítani ha már látod, h elõznek.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
sztem a birkáktól a lehetõ legmesszebb kell keveredni, a lehetõ legrövidebb idõn belül
majd legfeljebb rákeresel a lánglovagokon, v hol...
kb. mint a 3 éves kiskölöktõl a kerékpárúton

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Miért ott nem?:) Ne légy naiv, ott csak igazán

Most a kisebb helyekre gondoltam:p
Erre a helyre nem akartam kitérni. Én is oda hordatom a gépeket, sikeresen vizsgáznak :)

Kela: pontosabban? :) Az a szabálytalan, aki gyorsít mellette. Inkább a szembejövõt ölje meg az elõzõ, csak az õ egója megmaradjon, hogy nem elõzte ki senki? Érdekes meglátás, de azt hiszem Robnak ezen az írásán nincs mit átgondolnia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

juj de kemények vtok gecc...

én nem akartam ezt így beírni, de Rob pls gondold át még egyszer ,amit írtál.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
juj de kemények vtok gecc...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Kevés olyan - nem mozaik utcai - vizsga van, ahol nem kennek.

Miért ott nem?:) Ne légy naiv, ott csak igazán

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

egy hasonló paraszttal találkoztam hazafelé, simán elõztem a sort, de mire melléértem ugy gondolta õ felgyorsít, és láttam, hogy direkt csinálja.
aztán meg csodálkozott, mikor rárántottam a kormányt. az én céges autómat a flotta javíttatja, az õ passatját meg nyilván apu.
sz*pjon pónit, akárki is volt az.
én nem villogtam, én nem voltam a seggében, egyszerûen siettem, és õt is meg akartam elõzni. nekem ne parasztkodjon senki azért, mert az õ autója több lóerõs vagy drágább. vagy siessen õ is, vagy engedjen utamra.

igen..
meg van a megelõzött kisebbségi komplexusos is, aki utána meg tudja nyomni, és benne lenni a másik seggében. Ezen nálam- ha nagyon tolakodó - a kézifék szokott segíteni.

Tigrincs: valahogy jól mondja. Kevés olyan - nem mozaik utcai - vizsga van, ahol nem kennek.