Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
nekem se estt jól most 60-65-nél többet menni ha lassú ha nem(toltunk egy dkeszi oda visszát) de a 11-esen -egy centit nem takarítottak, csak letaposás volt- a sárga busz úgy húzott el aszittem állok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

azt ugye ismered, hogy jobb félni...?
A sok versenyzõt, meg látjuk az árok partján...

Azért sok idióta túlzásba viszi a parát. Aki ennyire nyomorult, akkor inkább ne is induljon el. Nem kell ahhoz versenyzõnek lenni, csak fel kéne tudni mérni a dolgokat. Elém is kanyarodott ma egy új pözsó és ment 15-20-al. Amikor a friss hó közel sem csúszik annyira, mint a letaposott, jeges. Egy nyáron záróvonalas, kanyarodósávos részen simán megelõztem egy milliméter csúszás nélkül és haladtam utána 50 körül. Csináltam párszor fékpróbát és remekül lassult a kocsi, az abs csak nagy féknyomásnál kapcsolt be. Nem, nem volt hóláncom és nincs extra téli gumim sem, egy középkatagóriás barum polaris 2 van fent.
A nyári gumisokat, az ablakot le nem takarító, lõrésen kinézõket és a kocsi tetején a 25 centi havat rajtahagyókat pedig büntetném kõkeményen a közlekedés veszélyeztetése miatt.

Kela, jól tetted. Meg kell állni, hogy ösztönösen rálépj a fékre. Elõször nem könnyû.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a C3-mal elég érdekesen közlekedtem ma egy körforgalomban,, kezdett kifelé megúszni a hátulja, ugye, jól tettem, hogy csak ellenkormányoztam fék nélkül? Elég fura érzés volt..

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

ismerem
én is lassan, óvatosan jöttem végig. de ez már nem félés, hanem állva beszarás, amit csinálnak.
nem ráparázni és kapkodni kellene, hogy jaj most mi lesz úristen, hanem tudatosítani, hogy csúszik és figyelni. és a lehetõségekhez mérten haladni.
nyárigumis buszok amikor szitáltak szembejövet, élmény volt. meg amikor majdnem lekoccol kanyarban, mert a 2 sáv közepén jön. á, mindegy. úgyse lehet igazam. mer' én sztrítészer vagyok :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

"Csak annyi essen ami még nem éri el a lökhárítót, de keresztbe már lehet menni rajta"
- carstyling
:D

kezdhet felfele esni :) reggel nem fogok tudni kiállni, ha ez így megy tovább. az emberek meg ha nem tudnak menni a hóban, legalább ne tartsák fel szándékosan azt, aki tudna. 2,5óra/35km. amibõl lett kb. 60km a sok nyárigumis/béna/félõs miatt. fasza vót.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
"Csak annyi essen ami még nem éri el a lökhárítót, de keresztbe már lehet menni rajta"
- carstyling

az elsõ hó...
http://img.carstylin..._1260825363.jpg
...nem adta ki
http://img.carstylin..._1260824783.jpg

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

ami nem francia :)

Az a fránya rossz ízlésed :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

ezt mér nekem ?

köztudottan én egyáltalán nem vennék passat, :) de én azt a megjegyzést nem is a passatokhoz(ról, rõl tól, tõl) írtam....

ja az még a pickuposra. hogy igen, tényleg elfogulatlan vélemény. csak közben azt elfelejtettem :) péntek... én nem vagyok olyan márkahû, mint egyesek. nekem bármi jöhet, ami nem francia :)

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
http://www.funvid.eu...w&vid_id=102144
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

én nem vennék ilyen passat. inkább elõbbi végérõl egy szigorúan 1,9 pdtdi-t. ismerõsnek ilyen passatján kétszer kellett motort cserélni. egyszer kiszakadt a dugattyúból a csapszeg, szétverte a hengerfalat. másodszor eltörött a hajtókar és kinézett a blokkból. ezt leszámítva nincs baj :) meg nekem régi jobban bejön. és sokkal több 4x4 van belõle az elvárt setuppal.

ezt mér nekem ?

köztudottan én egyáltalán nem vennék passat, :) de én azt a megjegyzést nem is a passatokhoz(ról, rõl tól, tõl) írtam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

és ez egy abszolút elfogulatlan vélemény :)

én nem vennék ilyen passat. inkább elõbbi végérõl egy szigorúan 1,9 pdtdi-t. ismerõsnek ilyen passatján kétszer kellett motort cserélni. egyszer kiszakadt a dugattyúból a csapszeg, szétverte a hengerfalat. másodszor eltörött a hajtókar és kinézett a blokkból. ezt leszámítva nincs baj :) meg nekem régi jobban bejön. és sokkal több 4x4 van belõle az elvárt setuppal.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Hát én a tyú szóra nem szoktam klikkelni. :)
Amúgy meg kétszer linkelni is kevés lenne.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
itt mindent naponta kétszer linkeltek? :D

(enté: pár hsz-szel lejjebb linkelte LCS :P)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Szégyen...
http://totalcar.hu/m..._saab_autogyar/

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Kedves megatron!

Rendbetettem a felhasználóneved (email címed elgépelted, érvénytelen cím miatt "várakozó" státuszúra állított vissza a fórum), ezt az újat pedig letiltottam - használd a "régit", az eddigit!

Ja: és kicsit türelmesebben ha kérhetem. Tegnap este fél tíz után írtál - nem minden nap jutok a felhasználói support mailek végére...

köszi

segitsetek!

következõ a szitu:

megyek most hazafelé,piros lámpánál áll elõttem egy mazda 323 f full körbe havasan.
gurul hátrafelé lassan,lehet hogy neki nem tünt fel,nekem igen...mondom ez csak nekem jön,dudálok,villogok,de már hallom is a reccsnõ mûanyagot /lökhárítóm/ megyek utána,dudálok,villogok semmi reakció.aztán egy építkezésre kanyatodott,be ott értem utól.
sofõr épp száll ki,mondom nem vetted észre hogy rám gurultál.õõ nem nem vette.
hát mondom én igen. eddigre már gyúlt oda az egész építkezés,meg az autóból is kiszállt a maradék 4 segédmunkás,így a vesztett pozicót feladva elmentnem.

kérdésem hogy ha a rendszámát tudom,tehetek feljelentést vagy valami szankciót hogy az õ biztosítója intézze a javítást és ne nekem kelljen?!

"In idem flumen bis non descendimus"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Szerintem ilyen szabály nincs. Van követési távolság betartása, és van a hátramenetre vonatkozó szabály, de egyikben sincs ilyen 1m-es szabály.

33. § (1)
Jármûvel megfordulni, illetõleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármû és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetõleg a várakozóhelyre történõ beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhetõ abban az esetben is, ha az a jármûforgalmat - anélkül, hogy a jármûveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza.

27. § (1)
Jármûvel másik jármûvet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendõ ahhoz, hogy az elöl haladó jármû mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

Mivel a követési távolsággal nem volt baj, mert ugye álltak egymás mögött, ezért a tolatást baszták el egyértelmûen. De ezt kurvanehéz bizonyítani. Térfigyelõ kamera, több szemtanú esetleg segíthet. Kicsinyes bosszú nem, mert azt még jobban meg lehet szívni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
1m-t gurulhat hatra nem tevedek?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

seddigre már gyúlt oda az egész építkezés,meg az autóból is kiszállt a maradék 4 segédmunkás,így a vesztett pozicót feladva elmentnem.

Legkésõbb ott és akkor kellett volna rendõrt hívni. Most már nehezebb lesz a bizonyítás.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_m3gatron_*

vendég_m3gatron_*
  • vendég
segitsetek!

következõ a szitu:

megyek most hazafelé,piros lámpánál áll elõttem egy mazda 323 f full körbe havasan.
gurul hátrafelé lassan,lehet hogy neki nem tünt fel,nekem igen...mondom ez csak nekem jön,dudálok,villogok,de már hallom is a reccsnõ mûanyagot /lökhárítóm/ megyek utána,dudálok,villogok semmi reakció.aztán egy építkezésre kanyatodott,be ott értem utól.
sofõr épp száll ki,mondom nem vetted észre hogy rám gurultál.õõ nem nem vette.
hát mondom én igen. eddigre már gyúlt oda az egész építkezés,meg az autóból is kiszállt a maradék 4 segédmunkás,így a vesztett pozicót feladva elmentnem.

kérdésem hogy ha a rendszámát tudom,tehetek feljelentést vagy valami szankciót hogy az õ biztosítója intézze a javítást és ne nekem kelljen?!