Jelentkezz be Regisztrálj

Kelly's Klub
Posted 2006. January 23. - 09:01

Kicsit megkésve, de Isten éltesse az ünnepelteket!
Tegnap gyalogtúrán volt a család, következõ hétvégén ismét gyalogolni fogunk, úgyhogy február elsõ hétvégéje bicós hétvége lesz!
Tervek szerint lányom osztályának (ált.isk. 5.oszt.) szerveznék egy szezonnyitó tekerést, két variációval:
1. Szentendrei lángosozás
2. Dunakeszi sülthalazás.
Terv:
-feb.05-n 09 órakor találkozó a Városligetben a Közlekedési Múzeum elõtti részen, indulás 09:15 órakor
-odaérkezés út- és idõjárási viszonyoktól függõen 11:00-11:30 között
-étkezés, létszámtól függõen 12:00-13:00-ig
-visszatekerés, érkezés a Közlekedési Múzeum elé 15:30-16:00 között.
A túra nyílt, mindenkit szeretettel várunk! A túra csak esõ, erõs havazás vagy -10C-nál nagyobb hideg esetén marad el, 11 éves gyerekeket kínozni nem akarok, a cél a kerékpár megszerettetése, nem a puszta túlélés:)
Aki el tud jönni, szeretettel várom!
Más: idén eddig kizárólag kerékpárral mentem dolgozni (5km), és az esetek több mint felében esett valami amikor tekertem...
Január elsején ónos esõ, ötödikén esõ, kilencedikén semmi. 13-án nem dolgoztam, 17-én befelé semmi, hazafelé hódara (persze egy vékonykerekûvel még ügyintézés céljából áttekertem Budára, majd be Pestre a város másik felére és úgy haza kb. délre). Tegnapelõtt szakadó reggeli hóban tekertem befelé, ami persze ahogy beértem 10 perc múlva elállt. Vasárnap reggel gyalog mentünk kirándulni, majd délután mentem vissza a melóhelyre a bicóért-kitaláltátok-e mikor esett tegnap a hó?
WF
Kanyarodjon lábad elé az út,
Fújjon mindig hátadba a szél,
Hevítse orcádat a Nap,
Öntözze földedet csöndes esõ
és hordjon tenyerén az Úr,
míg újra találkozunk.
vendég_rainman_*
Posted 2006. January 23. - 01:23

Posted 2006. January 22. - 23:28

Nem akartam barátságtalan lenni, csak tényleg nem rég beszéltünk róla és megmondtam, hol és hogyan találod meg...
nem voltál barátságtalan. köszi mindenkinek a tippeket
Posted 2006. January 22. - 22:47

-emmber miért néz olyan csúnyán?
-havazik.
-naés?
-de maga bringával van.
-maga meg gyalog.
szóval miért ne lennék hülye hóban? ha melegben is megy?

Posted 2006. January 22. - 22:33

Kmax, te mindig satuzol , legalábbis egy hete állandóan azt csináltad...
Egy gyalog vagy más sakkos kifejezéssel élve paraszt ma rámüvöltött h "HU!", én meg csak néztem h mit akar ez a kretén nõ és vmi nagyon szépet mondtam neki...

vendég_rainman_*
Posted 2006. January 22. - 22:07

Egy gyalog vagy más sakkos kifejezéssel élve paraszt ma rámüvöltött h "HU!", én meg csak néztem h mit akar ez a kretén nõ és vmi nagyon szépet mondtam neki...
Posted 2006. January 22. - 21:54

csak akkor dagonya ha elolvad vagy sózzák különben szép havas minen

Posted 2006. January 22. - 19:59

vendég_rainman_*
Posted 2006. January 22. - 19:50

Az összekötõn átmentem a budai partig és ott akkora sár volt h semmi kedvem nem volt dagonyázni, meg láttam keréknyomokat is jó mélyen, uh. ma aszfaltos bringázásom volt. Olyan csúszkálás lett vna h az csak na, aztán esés nélkül is olyanok lettünk vna mint vmi mocsári teknõs...
Posted 2006. January 22. - 19:43

most értem haza örsrõl lágymányosi meg vissza csak mert hó van meg sötét
tanulságok:
1, autósok télen is kötsögök
2, nem árt már szemészetre mennem
3, be kelessz fizetni thermo cuccokra
amit viseltem hogya témánál legyek: 3zoknyi 2vékony nadrág 2 pulcsiszerû meg kötött sapi meg valami kesztyûutánzat
nem fáztam csak a fejem kicsit és a végén még melegem is volt
ja 30 percig pucoltam a kicsikét

vendég_rainman_*
Posted 2006. January 22. - 19:36

Posted 2006. January 22. - 17:00

a jótanács az egy dolog de azért néhány specko cucc nem árt....legalább 1-2 windstopper cuccos....ja gondoltam rá, de sokat nem tudtam meg... vagy csak sok az a 70 page amit át kellene lapozni. néhány hozzászólásban tényleg volt szó errõl.
amúgy a keresõ sokat nem ér.
vagy csak lusták vagytok válaszolni?)
az a helyzet hogy addig nem akarok feleslegesen plusz cuccokat venni, amíg nem szükséges. lehet hogy tudtok olyan egyszerûbb dolgokat, ami pénzbe nem kerül. csak odafigyelést igényel.
hát várom hátha akad néhány jótanács
köszi
Zs
amúgy én úgy szoktam hogy ( kb 0 fokig jó nekem ez a cucc) úgy tervezem a túrát legyen benne egy mászás és onnan haza (szal nem hullámvasút) , indulásnál kicsit fázzak, mire felmászok pl szentlászlóra, vagy dob.kõre úgyis melegem lesz....ott elõ a zsákból a tartalék cuccot és haza.....konkrétan ez egy termo gatya, alatta egy vékonyabb hosszúgatya, egy aláöltözet pulcsi, 1 termo mez, egy windstopperes dzseki, bukó alá windst sapka, winds termo kesztyû, bakancs .....erre jön lefelé egy dzeki (vilo....vékony polár egy windstopper külsõ héjban , de ezt hellyettesítheted egy leértékelt 2000 forintos polár felsõvel is) alulra meg vagy még egy windstop gatya, vagy ha hidegebb van akkor direkt erre a célra vettem egy ilyen gagyi sínadrágot....
nekem ez mûxik.....de azért otthon azonnal kád vag zuhany jó meleg vízzel...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. January 22. - 16:43

de most megyek is egyett hóban megnézem mit ért amit mondtam

Posted 2006. January 22. - 16:26

amúgy a keresõ sokat nem ér.
vagy csak lusták vagytok válaszolni?

az a helyzet hogy addig nem akarok feleslegesen plusz cuccokat venni, amíg nem szükséges. lehet hogy tudtok olyan egyszerûbb dolgokat, ami pénzbe nem kerül. csak odafigyelést igényel.
hát várom hátha akad néhány jótanács
köszi
Zs
vendég_rainman_*
Posted 2006. January 22. - 15:43

De sztem nem találnál itt semmit, uh. a tech-es kelly's-ben olvass vissza párat, de van ez a keresõ funkció is bár sosem próbáltam h mi az... anno még ott rosszalkodtunk ilyen off-okkal mint pl. öltözködés.
Posted 2006. January 22. - 15:27

amúgy jövõ héten baromi hideg lesz. most jöttem Debrecenbõl ott már - 8, -10 körül van most is.
de ha szabadulok egy hétvégén akkor majd érdeklõdöm itt a fórumon.
van tippetek egyébként a téli öltözködésre?
õsszel voltam a börzsönyben és az alábbiak voltak rajtam.
1 rövid ujjú pamutpóló.
1 nem vastag nem vékony hosszú ujjú pamut felsõ
1 vízálló és széllállónak becézett kabát
+1 könnyebb hátizsák a hátamon
következõképpen jártam (kb. +2 fok volt)
az emelkedõkön igencsak megizzadtam a pólóm igen nedves lett, de egy idõ után nedves lett a hosszú ujjú felsõm is. Ez nem volt gond kb. a harmadik emelkedõ lejtõ szakaszig, ahol már igen vizes volt mindenem. Így már igen kényelmetlen volt bicajozni és úgy döntöttem irány hazafelé.
otthon mikor levettem a cuccaimat csurom víz volt mindenem.
azóta kicsit tartok a 0 fokos bicajozástól.
van tippetek hogyan lehetne javítani az öltözködési helyzeten?
éppen most kaptam egy bicajos nacit és már alig várom hogy kipróbáljam. de most rohadt hideg van ehhez.
no várom a tippeket a téli öltözetekhez!
üdv
zs
Posted 2006. January 22. - 09:27

Posted 2006. January 22. - 07:21

Minden jóból kimaradok...
Posted 2006. January 22. - 00:27

Posted 2006. January 21. - 23:45

láttam õket, láttam hogy hó is volt meg minden. az engem annyira nem zavar, csak a nagyon hideg; már megkíséreltem kimenni ilyenkor, és a térdeim sínylették meg a dolgot, három napig nem bírtam lépcsõzni sem úgy fájtak. nem akarom tönkrevágni az izületeimet (rendesen fel voltam öltözve, thermo nadrág, minden)
nekem inkább a vasárnap, de szombat sem probléma, csak egy falmászás van ott mint fix program, de ha a többségnek a szombat a jó, akkor azt át tudom rakni máshova. de én nagoyn hidegben úgysem jövök