Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1773 hozzászólás a témában

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Nekem nagyon tetszett a verseny. Persze az is, hogy szombat este összeült a BMFT-sek egy kis csapata (tizen valahány fõ) egy pizzériába. Finom volt a vacsora, Thommey a bécsijét másnap sem feledte. ;)
A szobában 8-an aludtunk éjfél után, miután Thy elmagyarázta a német csajoknak, hogy jobb lenne, ha már behúzódnának csivitelnli a szobájukba...
Reggel a káoszból kihalásztuk a mezeket és irány a rajt.
A rajthoz tényleg a legutolsóknak álltunk Orssal, Konamanóékkal. A cél az volt, hogy végig tudjak menni a távon: 50 km - szintfelmérés. Rajt és tekergés az aszfalton. Az emelkedõn lestem, kik vannak még itt az ismerõsök közül. A Camping után megkezdõdött sûrû tömött sorokban a tolás.
Az elsõ 20 km-en új max.pulzusszámot sajtoltam ki a testembõl, aztán az osztrákoknál az aszfalton a szembeszél nem igazán jött be, de valahogy magamhoz tértem, amikor találkoztam Setikével, jót beszélgettünk, meg felfogta elõlem a szelet. Aztán mi is összeszedtünk pár embert, Parát is!. Jót pihentem a srácok mögött, gondoltam már én is átvállalom kicsit a faltörést, de amint kiálltam oldalra, hogy elõzök, mintha falba ütköztem volna. El is szállt minden jószándékom és visszaálltam a srácok mögé. :(
De tök jó volt. Rengeteg ismerõssel találkoztam. Jó volt látni titeket a pályán. Aztán a lejtõn is próbáltam Setike nyomában maradni. Az új gumijaim nagyon jól tapadtak, nem féltem a kisodródástól. A frissítõn meglepett az energiaszelet. Újult erõvel vágtam az emelkedõnek. Lefelé meglepõdtem, hogy jé, nincs sár! (Tavaly nagy dagonya volt itt.) Megint egy tolós emelkedõ jött. Beért Thommey. Egy mosoly és elsuhant felfelé.
Aztán jött a két nagy domb. Miközben ballagtam felfelé, hátulról valahonnan hallottam Para kurjantását - biztos megtalálta a lejtõt.
Sajnáltam, hogy kimaradt a tavalyi nyálkás egynyomtávú egyenes ösvény.
Az aszfalton minden erõmet összeszedve nyomtam, hogy jól elfáradjak a végére.
A célban ott volt a csapat. :) Megbeszéltük az élményeket, aztán haza...
Az autóban Paullal kölcsönösen részletes élménybeszámolót tartottunk. Mindkettõnknek tetszett a verseny. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Gabi, na ja, az már igaz! :)

Szammer, kicsit túl nagy ár ez egy 11. helyezésért, nem? ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Na akkor én is:

50 km-en indultam, eltévedni nekem nem sikerült, jó volt a pálya, az osztrák részeken a szelet sikerült bolyozással többször kiiktatni 2-6 fõs csoporttosulással...bár volt olyan aki nem vállalt semmit...
a szervezéssel meg voltam elégedve: pontos rajt, pályakijelölést
frissítõkön nem álltam meg így nem tudom milyen felhozatal volt...
egyet buktam az uccsó 10 km-nél, eredménye az lett, hogy a hátsó fékkarom és a polar sensorom eltört, jobb vállam meghúzódott...
M9 kat. 11.helyezés, zsír...(szerintem)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Tudod Nati ez egy hülye birka volt, akinek nem csak én, hanem a rendõr is ordított hogy menjen már, de bambán megállt elõttem aztán óvatosan elindult. Megpróbáltam az út széle felõl megelõzni, erre rámhúzta a kormányt.
Igaz, a rendõr még utánam szólt: Vigyázz, el ne üssön!
Feljelenteni? Annyit nem ér az egész. De a szép új autóján áthúzni a bicajt...
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Még ilyet nem is hallottam, hogy kaját a rajtszámért cserébe adták volna. :D

Az elitekrõl meg az a véleményem, hogy sokuk tényleg magasan hordja az orrát, és ha annyira elit, akkor ne csak a combizma legyen jobb a többieknél, de a szeme, ösztöne és irányérzéke is.
Persze azt is furának tartom, hogy 9 ember ne találja meg többször a helyes irányt. Vagy tényleg ennyire rossz volt a kijelölés, vagy csak összebeszéltek, hogy most szórakoznak egy jót. Vajon melyik lehet az igazság?

Gabi, hallom majdnem leszorítottak a padkára. Nem jelented föl? Még rendõri tanúd is van rá. :D ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Egy dolgot még a tésztaparty-ról.
Amikor kajálni mentem, közölték, hogy kell a rajtszámom, vigyem oda.
Vittem adtam, kaptam a kaját, de a rajtszámot nem adták vissza.
Jó kis hepajt csináltam, mivel úgy gondolom, a maratonozók java része elteszi magának. (én el szoktam tenni)
Ezek meg nem adják vissza.
Mindegy, mondtam, a rajtszámot kérem vissza, inkább kifizetem. (800Ft????? Ezért a kajáért?)
Végül is a rajtszámom is megmaradt, fizetnem sem kellett és még kaját is kaptam.
Gondolom, ebbõl okultak és a többieknek már a rajtszám alján lévõ feliratot vágták le.
Jó lett volna elõtte tisztázni ezt.
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Asszem én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Nekem ez volt az elsõ flash maratonom. Én a középtávon indultam és kellemes volt, habár osztrák oldalon tényleges kicsit országutisra sikeredett. Dehát náluk ez a szokás, hogy a legutolsó szõlõhegyi kis utat is legalább murvával felszórják, de sokszor inkább lebetonozzák. De a szembeszél legalább nehezebbé tette a tekerést. És idén legalább a nagy sár elmaradt. A bringamosó jó volt, de szerintem jövõre lehetne 2 db slagot kitenni. Meg állítólag volt a rajtnál zene is a szokásos Scooter, de én csak a helikopter zaját hallottam. A chipes idõmérés nem tudom, hogy tényleg volt-e vagy nem, de nyugodtabban zúztam végig az 50 km-et úgy, hogy tudtam, nem ugrik 10 rugó ha valamelyik lejtön elhagyom a kölcsön chipet. A frissítõpontok is tetszettek fõleg a másodiknál tetszett a választék, meg a segítök segítõkészsége, alig akartak elengedni amíg nem ettem valamit. A célnál viszont soha nem értem miért kell a versenyek egy jó részénel beletenni ilyen füves szlalompályákat, ráadásul olyan szûk volt a folyosó, hogy akit itt elõztem volna inkább bíztattam hátulról, mert megelõzni nem volt hely. De mindent összevetve nekem tetszett és jól éreztem magam, habár mi a beérkezés után nem sokára indultunk haza és az eredményhirdetést már nem vártuk meg.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Én az 50esen mentem, magamhoz képest jól is teljesítettem, a pálya tetszett, csak legközelebb kapcsoljátok ki a szelet :D

Egyébiránt a chip az mûködött? mert egy kaput se láttam seholsenem...

A tésztapartiról: legközelebb ne egy ilyen bunkó vendéglátósnak legyen kiadva a meló... az igazi az lenne, ha anyukák-nagymamák fõznék a cuccot, mi biztosan jobban járnánk, bár tudom, ez nem mindig megoldható, de ettõl még családiasabb lenne az esemény :)

Értékelésem 4,5/5 :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

North shore

North shore

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Gyerekek gratulálok mindenkinek aki lenyomta és kösz a szervezõknek, nem volt ez rossz verseny! de azért lehetett volna jobb is, és mivel a soproniak odafigyelnek a nép hangjára, hadd szóljak egy pár szót

- végre pontos a rajt, hurrá! végre nem csúszik az eredmény, sõt, rugalmasan elõrehoztátok, amirõl lehet hogy nem tudott mindenki, de így legalább haza lehetett érni mondjuk Pestre is idõben

- na de nekem verseny elõtt mindig kéne toitoi budi - hol voltak? tavalyhoz képest elfújta a szél, ami azért gáz, ennyiszáz embert nem lehet a Tecsó 3 budijára szabadítani, maradt a raktártelepek melletti bokor, kicsit kutyának éreztem magam (nem baj, a versenyen is az voltam)

- a csip volt a legdurvább tréfa! ha ez a fehér matrica a rajtszámon idõt mért magától és nem csak spagetti-jegy volt, akkor megeszem a bukósisakom
utólag lehúzni 600 pénzt ilyen kampóval a legkevésbé sem sportszerû!!!!
ha ilyet csináltok jövõre is, akkor nem megyek
hallottam olyat is, hogy másodiknak hirdettétek azt, aki látta befutni a szerintetek elsõt amikor õ már a bringáját mosta - na most ilyen igazi csipnél azért ugye nincs

- a 80 hogy lett 73, amikor a szinttérkép szerintem stimmelt? 10%-ot nem illik tévedni!

- a pályajelölés az én tempómban jó volt, de az elitnek nyilván nem - ebbõl tanulnotok kell
lefelé az urak-hölgyek 60-nal zúznak bolyban, amerre az elsõ megy, megy a többi is
ha nincs elõttük motoros, akkor bizony az A4-es sárga fecni a csillogó nejlontasakban vakító napsütésben nem mindig mûködik - vastag szalaggal le kell zárni a rossz utat az elágazásnál, vagy le kell meszelni mint a taccsvonalat, tavaly a Bükkmen az bevált

- ennyit a dörmögésbõl, én élveztem, bár az osztrák rész bántóan országútias, gondolom a sógorék nem engedik úgy szétzúzni az erdõt, mint a mi kis zabolátlan honunkban. azért érdemes átmenni, élmény látni a különbséget

- még egyszer köszi, jövõre legyen még jobb a Flash!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
érdekes én pénteken körbe mentem a pályán és akkor senki nem állt a kritikus helyeken ,útbaigazítani és frankón körbementem a pályán !!!
szerintem a pályakijelölés rendben volt, a frissítõ szintén és örömmel vettem a brigamosót is ami tavaly nem volt!
a rövid táv tényleg nehézre sikeredett!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest

Litespeed, vszleg ti értetek be engem (is). Az a rész nagyon nem ment nekem.

Könnyen lehet. Kb 3-ról tizen valhányra duzzadt a boly, de persze a befgott emberkék közül a legtöbben nem tudtak beállni.
One planet, one tribe...

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Nekem tetszett a verseny! Ez volt az elsõ flash-em, amúgy a 3. maraton, amin részt vettem.
Totál felkészületlenül indultam a 80-as(72-es:)) távon, de ennek ellenére magamhoz képest jól teljesítettem és túléltem(nekem ez volt a cél). A felfeléken többnyire toltam, még szoknom kell a hegyeket.
A szél az tényleg nagy volt, szembeszélnél még lefele is elég jól kellett tekerni a haladáshoz, viszont a végén a városban szépen tolt hátulról...

Én nem tévedtem el, a kijelölés szerintem megfelelõ volt, bár a lezárt sorompók látványa néha elbizonytalanított. A kedves fogadtatás a frissítõknél mindig jól esett, el sem akartak engedni, amíg tele nem zabáltam és ittam magam:).

Szóval: szerintem :clap: mindenkinek!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Megvolt, szuper volt!
Nemhiába szeretem ezt a versenyt. A hibaehetõségeket kiküszöböltem (eltévedés, frissítõpontokon megállni), jól éreztem magam.

Litespeed, vszleg ti értetek be engem (is). Az a rész nagyon nem ment nekem.

Képeket készített valaki???

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Elnézést, a problémákért, természetesen az építõ kritikát örömmel fogadjuk, és tanulunk belõle.
Köszönjük szépen a dicséretet, mindig jól esik.
1.9D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Én gratulálok a szervezõknek, nem-elit szemmel nézve szerintem kiváló volt a rendezés. Persze sok beton, vicces spagetti, minusz 8km a hosszúból, de ezt leszámítva szerintem korrekt volt. Talán még annyi, hogy a végén befutók elõtt nem kellett volna a célt lebontani...
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
hééé engem ne keverjetek bele...én szerény vagyok;-)...meg amúgy sem proréször-hárdkóre-elit-szponzoredbáj...ha megnézem az eredménylistát

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Hazaértem.(tünk)
Szóval az eltévedésrõl annyit, hogy én is így jártam a rövid távon az itatópont után.
Lehet, hogy én voltam a láma, de akkor is. gyanús volt a vége felé, hogy egyetlen jelölést sem láttam, de mindegy, lejöttem aszfalton. Nem is baj, mert a jobb térdem már az itató elõtt jelezte, hogy eddíg, netovább, a többi csak bonusz volt.
A célban megkérdeztem ZED-et, hogy valóban eltévedtem-e?
Igen volt a válasz.
Mondtam neki, hogy akkor diszkvalifikáljon engem, mert nem a kijelölt távon mentem végig. Megtette, nem is vagyok rajta az eredménylistán, viszont nyugodtan fogok aludni!!
Ez van, láma voltam.
A rövid táv elsõ szakaszáról csak annyit: brutális volt. Nem értem, hogy miért kell egy rövid távot ennyire keményre választani, mikor ezen általában azok mennek, akiknek az elsõ maratonja, vagy nem tudott megfelelõen felkészülni, de indulni akart.
OK, nem zörgök tovább. Attól függetlenûl jól esett.
Szilvásváradon veletek legközelebb.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
...csak dobogós akartam lenni vazzz.....még a kõkemény áttételt (36:17) is bevállaltam a sikerért....de nem.... :-(((((((((((((((

...ja és csak rólam nem készült célfotó...visszamenjek?

na nem baj az összetett dobogó lesz az új cél!!!

ez egy ilyen nap volt, amúgy tetszett ;-)

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Bocs, thommey, lehet, hogy félre értettél, én nem azt írtam, hogy ne legyen szerény, hanem azt, hogy ne legyen bunkó. Szerintem ez két külön fogalom. Természetesen akinek nem inge ne vegye magára, elnézést azoktól, akik tudnak normálisan viselkedni.
1.9D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
az én saram...rossz helyre neveztem unit-ot :mybad:
viszont! a magyar maraton kupa sorozatban nem csak licenszel lehet indulni? mer' ha igen akkor azt nem kérték a rajtszám átvételekor.....