Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts

Helyes :) Eszetlen nagy zene... örök toplistás :D

akkor így is stimmel, Eszetlen Eszternek hívnak ;)

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszönöm a kimerítõ szakmai önéletrajzot, s az egyéb válaszokat.
(Ha gonosz akarnék lenni, a kedves ismerõsömet beküldeném tanoncnak) :-P

MightyMan

MightyMan

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

köszi, hallgatom :)
és még tetszik is ;)

Helyes :) Eszetlen nagy zene... örök toplistás :D

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts

Szerintem néhány hét, és odaversz bárkit :D
Mi még szintén nem ismerjük egymást, de itt a zenéd :)
Sorry, muszáj :)

köszi, hallgatom :)
és még tetszik is ;)

MightyMan

MightyMan

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Nekem is hasonlóan alakult a bringaszerelõi pályafutásom: 2009-ben sikerült felszerelnem a bringámra a rajtszámot, igaz, hat gyorskötözõvel, mert csak másodjára jött össze, ezért az elsõ hármat Atus levágta. Valamint egyszer felpumpáltam a kereket is. A többit ezután fogom gyakorolni. :)

Szerintem néhány hét, és odaversz bárkit :D
Mi még szintén nem ismerjük egymást, de itt a zenéd :)
Sorry, muszáj :)

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts

Izom: Nálunk van párban 600ért.

Kerékpármûszerész képzés a gépipariban van, általában munkanélkülieknek átképzésként.
Én 92-ben végeztem esztergályosként a 109-esben. Ehhez van egy alapfokú CNC forgácsolói képesítésem. 1994-ben szereztem jogosítványt B,C kategoriában.
1996ban a honvédség keretein belül szereztem nehézgépkezelõi jogosítványt PKT gumikerekes buldózerre.(kerses rá a gugliban!)2005-ben férj lettem. 2006-ban A kategóriás zenészengedélyt kaptam sikeres vizsga után. 2008-ban lett érettségim. 2009.07.31.-én hivatalosan is Apuka lettem.

A kerékpárok iránti szeretetem 1998 körül kezdett kattogásba az agyamban.
Ekkor még esztergályosként dolgoztam, így nem sok idõ kellett az elsõ ipari csapágyas fejcsapágy, elsõ agy, elkészítéséhez. Nemsokára teleszkópot gyártottam ETZ elsõ villából. Hmmm 185mm vajpuha mozgás ,nyíltolajfürdõs állítható csillapítás,ÉÉÉs levegõs rugózás!
Mindez alig 6.5kg acél becsúszószárakal, egyedi villavállakkal aluból, marzo CR-MO villanyak, fékfelfogatás nélkül. Ez már csak a második munkahelyemen került felhegesztésre. Szintén a Medicorban készült el az elsõ vázam is, ami egy gepida krómmoli vázból és egy marin hátsó llengõkarból, valamint egy Noleen rugóstagból állt.
Természetesen Iparis forgáspontokkal. 13cm úttal, mostani DH vázakat is megszégyenítõ villaszöggel! :D Úgy kellett egyenesen tartani a kormányt mert be akart fordulni állandóan!:D De nagyon büszke voltam rá! :)
Kerékpárszerelõ úgy lettem, hogy az akkori fizetésem a medicornál messze alulmúlta az életszínvonalamat és az elsõ adandó alkalommal leléptem. Egészen a Pótkerékig történt e lépés és ennek már 9 éve.
(Akkor még fejbõl tudtam az aktuális telók összes adatát csillapítását stb. :( )

Nekem is hasonlóan alakult a bringaszerelõi pályafutásom: 2009-ben sikerült felszerelnem a bringámra a rajtszámot, igaz, hat gyorskötözõvel, mert csak másodjára jött össze, ezért az elsõ hármat Atus levágta. Valamint egyszer felpumpáltam a kereket is. A többit ezután fogom gyakorolni. :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Izom: Nálunk van párban 600ért.

Kerékpármûszerész képzés a gépipariban van, általában munkanélkülieknek átképzésként.
Én 92-ben végeztem esztergályosként a 109-esben. Ehhez van egy alapfokú CNC forgácsolói képesítésem. 1994-ben szereztem jogosítványt B,C kategoriában.
1996ban a honvédség keretein belül szereztem nehézgépkezelõi jogosítványt PKT gumikerekes buldózerre.(kerses rá a gugliban!)2005-ben férj lettem. 2006-ban A kategóriás zenészengedélyt kaptam sikeres vizsga után. 2008-ban lett érettségim. 2009.07.31.-én hivatalosan is Apuka lettem.

A kerékpárok iránti szeretetem 1998 körül kezdett kattogásba az agyamban.
Ekkor még esztergályosként dolgoztam, így nem sok idõ kellett az elsõ ipari csapágyas fejcsapágy, elsõ agy, elkészítéséhez. Nemsokára teleszkópot gyártottam ETZ elsõ villából. Hmmm 185mm vajpuha mozgás ,nyíltolajfürdõs állítható csillapítás,ÉÉÉs levegõs rugózás!
Mindez alig 6.5kg acél becsúszószárakal, egyedi villavállakkal aluból, marzo CR-MO villanyak, fékfelfogatás nélkül. Ez már csak a második munkahelyemen került felhegesztésre. Szintén a Medicorban készült el az elsõ vázam is, ami egy gepida krómmoli vázból és egy marin hátsó llengõkarból, valamint egy Noleen rugóstagból állt.
Természetesen Iparis forgáspontokkal. 13cm úttal, mostani DH vázakat is megszégyenítõ villaszöggel! :D Úgy kellett egyenesen tartani a kormányt mert be akart fordulni állandóan!:D De nagyon büszke voltam rá! :)
Kerékpárszerelõ úgy lettem, hogy az akkori fizetésem a medicornál messze alulmúlta az életszínvonalamat és az elsõ adandó alkalommal leléptem. Egészen a Pótkerékig történt e lépés és ennek már 9 éve.
(Akkor még fejbõl tudtam az aktuális telók összes adatát csillapítását stb. :( )
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Izom: 500Ft darabja...

ezt írtam én is, és soknak tartom, azért keresek olcsón

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Soma! A Hajdúsági KTE-hez hogy lehet csatlakozni?...
Hát igen, a biciklit mi már csak IC-vel szállítjuk...:D
Naná, hogy normális vagyok! A hangok is megmondták!:D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Izom: 500Ft darabja...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
fényvisszaverõ csíkot keresek lábra

boltokban 500 ft darabja, de több maratonon osztogattak ilyet, unikásat tán. akinek van sok, attól szívesen elviszem, ne fogja a hatalmas helyet:aniolek_n

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Nincs OKJ-s kerékpárszerelõ képzés, hanem autodidakta módon, vagy egy képzettebb szerelõ mellett tudod megtanulni a dolgokat. MZ/X pl. közgazdasági középsulit végzett. Titty, meg hát mint tudjuk Õ a legfaszább, neki ez a vérében van. Csipisz meg részegen fordítva szerel össze vázakat, ettõl függetlenül jó szaki Õ is, dagadó mûszaki vénával.

Józanon is bakiztam már....felcseréltem a fékeket.De még az újrakötéssel is gyorsabb és precizebb voltam mint sok "szerelõ".

"Autodidakta:Aki a szopásból tanul."

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Régebben volt kerékpármûszerész képzés, de az csak az alapokat nyújtotta. A technika fejlõdésével már nehéz követni a dolgokat, de a gyártók szoktak továbbképzéseket tartani. Aztán van aki elmegy, van aki nem.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
Nincs OKJ-s kerékpárszerelõ képzés, hanem autodidakta módon, vagy egy képzettebb szerelõ mellett tudod megtanulni a dolgokat. MZ/X pl. közgazdasági középsulit végzett. Titty, meg hát mint tudjuk Õ a legfaszább, neki ez a vérében van. Csipisz meg részegen fordítva szerel össze vázakat, ettõl függetlenül jó szaki Õ is, dagadó mûszaki vénával.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Egy olyan kérdés merült fel egy ismerõsöm által, amire én nem tudtam 100%-osan válaszolni:

"*van valami végzettségük szerinted a bringaszerelõknek, vagy belerázódtak menet közben?"

Erre annyit mondtam neki, hogy szerintem nem bicikliszerelõ a végzettségük, hanem inkább a sok éves tapasztalat által válnak jó szerelõkké. Persze, van aki még szakmával sem rendelkezik, de már szerel biciklit. Egyik sem zárja ki a másikat. Ha van mûszaki érzéke, s érdekli is, bárkibõl lehet bicikliszerelõ... Nem feltétlenül jó, de lehet. A boltban elõbb utóbb kiderül (vagy sem), hogy ért e hozzá, vagy sem.

Aki illetékes ebben a kérdésben, mit tud rá mondani?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
A Bimota az nem motor.....
...az egy külön állatfaj! :D
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Szerintem nem.De talán részegen.......
Most azon filózok,hogyan lehetne meghajtani az elsõ kereket is pl hajlékonytengellyel......v fékes cumó lenne,hajtásra a tárcsakonzolt használnám.Homokon elsõosztájú lenne!
Régen volt ilyesmi trek,meg a subaru is csinált hasonlót,asszen auto-motorban olvastam a cikket.
Várom az esetleges tippeket!

Yamaha 2-Trac rendszere, amit Párizs-Dakar-on is indítottak. Szériában azt hiszem a WR450F 2 Trac volt az elsõ használható konstrukció ilyen téren motoroknál... de ott olajnyomással forgatták meg, ami bringánál kicsit megoldhatatlannak tûnik... kardánosan megoldható lenne, ha rugózás nem becsúszószáras villával oldanád meg hanem BMW telelever-t vagy akár egy mz trophy rugózását veszed alapul. Súly kérdéses lenne, meg komplett új elsõ felfüggesztést kéne tervezni. Spirállal vezetékben meg rossz hatásfokkal mûködne, az olajnyomásos módszer se lenne elég hatékony, vagy ha hatékony lenne akkor iszonyat sok energiát venne el a tekerésbõl... na és akkor még jönne az áttételprobléma.... hogy szinkromban legyen a két kerék... add fel!

Egyébként utólag eszembe jutott, hogy a Bimota Tesi 3d-nél meg lehetne oldalni plusz súlytöbblettel, hiszen ott a kormányzás is tolórudas (szériában!!!)...
Posted Image

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Az a csörte (amit láttam is) nem azért volt. :D

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

a vonaton hogy szállítok bringát?:chin: (azt azért tom hogy van biciklis kocsi...:D)

Halihó

Hivatalosan az elsõ és utolsó kocsi peronja(kivéve ha valamelyik"elsõ"osztályú)és perononként 2db.Kerékpárjegyet kell váltanod.Van olyan IC (a kör IC-k,amik Miskolc-Nyiregy felõl jönnek)amin van kerószállító és ezen az aktuális jegyeden kívül csak egy 150ft-os(ha jól emlékszem)kerójegyet kell venned,IC pótjegyet sem.Leggyorsabb,legolcsóbb,és mindig üres...
Ha sima kocsiban viszed fel,ki szoktam venni az elsõ kereket és van egy "kézmosó"kis fülke,oda szoktam beállítani.Enté viszont szétszedi teljesen és összepókozza személyi poggyászként viszi,bár ha jól emlékszem volt már csörtéje jegyvizsgálóval :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Csipisz! Ezt nem Te raktad össze? :D

Szerintem nem.De talán részegen.......
Most azon filózok,hogyan lehetne meghajtani az elsõ kereket is pl hajlékonytengellyel......v fékes cumó lenne,hajtásra a tárcsakonzolt használnám.Homokon elsõosztájú lenne!
Régen volt ilyesmi trek,meg a subaru is csinált hasonlót,asszen auto-motorban olvastam a cikket.
Várom az esetleges tippeket!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."